icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

senta_sofia
12. mar 2017

@peter952 stratil, tym, ze keby bol taky aktualny a palcivy, uz by sa veci davno niekam pohli... dokolecka sa toci to iste, omielaju tie iste videa, clanky, zarucene odborne studie, magoria sa ludia... ved staci sa pozriet, co dosiahol antivax na Slovensku za tych 5-6 rokov, co sa tu tak aktivne angazuje? okrem mnozstva vystrasenych rodicov, co sleduju kazdy prd svojho dietata, ci po ockovani nevonia inak. Dakujem, ze som sa dozvedela zase nieco nove, pekny zvysok vikendu ti prajem!

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
12. mar 2017

@peter952 toje zaujímave tvrdenie, detom do 6 mesiacov života prechádzaju virusy do mozgu. 😨 ináč rekalma jak hovado

adsumus
12. mar 2017

myslím tu v petrovom linku

adsumus
12. mar 2017

@peter952 a to video čo si dal je stare, vedci už porovnávali okčo a neočko deti velakrát. už som ti to dávala asi stokrát, tak ale opakovanie matka mudrosti.

https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-s...

mija51
12. mar 2017

@peter952 dúfam, že takých ako vy tu nebude veľa a zaočkovanosť neklesne.

mathias23072014
12. mar 2017

@adsumus dat sa zaockovat proti chripke je ta najhorsia vec co tehotna zena moze urobit. Vdaka takemotu zaockovaniu skoncila koleginina sestra v kome po porode, z komy sa prebrala po 2 mesiacoch samozrejme uz na tom mentalne ani psychicky nie je ok. Zije v mentalnom ustave, svoje deti a manzela niekedy ani nespoznava a od kedy sa z komy prebrala tak sa jej ruky tak trasu ze svoju 2 rocnu dceru este na rukach este nedrzala. A vsetko to zacalo po zaockovani, zdrava zena po ockovani si zacala mylit slova, nevedela pomenovat veci bola stale unavena....

sasa1983
12. mar 2017

@mathias23072014 vyzerá to ako tromboflebitída, resp.embólia, nie vakcinácia.

adsumus
12. mar 2017

@mathias23072014 skončila v kome po porode? či po očkovaní? niekto skončí po očkovaní prejdený autom, treba určiť dovod komy. tato bola po porode, takže poprosím aky to bol porod, čo sa dialo?

mathias23072014
12. mar 2017

Pocas tehu sa dala zaockovat,na druhy den po ocku prespala bola stale unavena a zacala zabudat slova, nevedela pomenovat veci, takto to pretrvavalo pocas celeho teho az do porodu kedy skoncila v kome.

adsumus
12. mar 2017

@mathias23072014 na druhý den po očkovaní začala zabudať, šte telo nestihlo ani reagovať na očkovaciu látku a ona už zabudala, treba nahlasiť a prešetriť a informovať o vysledkoch.

hankaop
12. mar 2017

@vroni Dakujem za informaciu napriek tomu agresivnemu tonu 🙂 Asi mam stare informacie, kedze ako vies, ockovanie prebieha v urcitom veku a deti rastu, cas bezi a veci sa menia

hankaop
12. mar 2017

@senta_sofia ja som zatial v AT platila iba proti meningokokom, kedze na SVK taka vakcina ani nie je dostupna a ostatne ockovania moje deti absolvovali este na Slovensku. Informacie o plateni viacerych ockovani mam teda od susedy, ktora ma starsie deti. Vdaka @vroni za opravu

hankaop
12. mar 2017

Na SVK je dostupna iba vakcina proti meningitide typu B, v AT ich je viac

zdenka7887
12. mar 2017

@mathias23072014 takých prípadov už po zaockovani bolo viacej... Je to veľké svinstvo!

vroni
12. mar 2017

@hankaop, jej, ton nemal byt agresivny, len prekvapeny. Mam kamaratku, ktora ockuje fakt vsetko, tak ma ta suma, co si uviedla trochu prevalcovala 😉 Lebo mam skor informacie, ze drahsie ockovanie je na sk. Napriklad vakcina proti c meningokokom stoji na sk viac nez v at (proti b este tusim na sk nie je, v at uz ano)

yanni
12. mar 2017

@senta_sofia v DE s ockovanim nemaju problemy. Jasne, diskutuje sa o om tiez, ale je zaockovanych ca. 95 % deti. Nik sa nad tym nepozastavuje.
Na SK je doslova ocko-neocko hysteria, co nebadam ani v DE, kde zijem uz takmer 2 desatrocia a ani v Saudskej Arabii.
V SA zijem v tzv. compound a mame tu vela Francuzov a Spanielov, vsetko s malymi aj väcsimi detmi a ti nemaju uz vobec nijake problemy.Ti dvaju, ak nestihaju v domovskych krajinach v ramci dovolenky, ockovat deti aj tu.

PS. V DE, ci uz v rodine, medzi priatelmi (podotykam dokonca aj slovenske rodiny), v skole, skole, susedia, nepoznam jedno dieta, ktore by nemalo aspon zakladne ockovanie.
Teraz hovorim len o klasike, nijake rota, pneomok, menigok, chripka a pod.

senta_sofia
12. mar 2017

@yanni dakujem 🙂 ja mam par znamych roztrusenych po svete a ked som sa na toto pytala, tak tiez absolutne neriesia, beru to ako samozrejmost

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pe_pe
12. mar 2017

@peter952 si si isty, ze sa tam porovnava vyskyt autizmu?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. mar 2017

@peter952 ja som ti posielala aj antivaxerske dotazniky, že neočko deti maju aj vyšší vyskyt autizmu v porovaní s očko detmi, nereaguješ.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. mar 2017

@peter952 mne stačilo ked som si pozrela ako uvádzali rodičia, že ich neočkovane deti maju rovnaký alebo aj vyšší vyskyt autizmu ako očkovane, pre teba nepodtstane lebo nejde o 14 milionov, ale ako je toto vobec možne, žeby príčiny chorob boli hádam aj inde ako v očkovaní? asi ano.

aristka
13. mar 2017

@peter952 klesne novorodenecka umrtnost....co ma ockovanie s novorodencom tj.aky vplyv na jeho umrtnost...

tin007
13. mar 2017

@hankaop Na SK je dostupna vakicna proti meningokokom A,C,Y,W-135 Nimenrix (https://www.adc.sk/databazy/humanne-lieky/atc-s...) este byvala k dispozicii monovakcina proti men. C a proti kombinacii A a C (tie su uz v ciselniku neaktualne). Pokial mam informacie, tak Bexsero (vakcina proti men. B) na SK zatial nema registraciu, v CR ano.