icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
19. mar 2017

@peter952 ešte stále čakam prečo kahne nevymizli, ich sa hygiena netýka, na nich dezinfekcia z kanalizácie neplatí?

vevesh
19. mar 2017

@peter952 ad1 .... zaockovat rizikove deti ....??? To co su podla teba "rizikove deti"??
Ad 2. Vo vyspelych krajinach sa ockuju deti, ktorych rodicia s tym suhlasia... a aj tak to tvori cca. 90-95%...

peter952
Odpoveď bola odstránená
vevesh
19. mar 2017

@peter952 akoze nie? Jednoducho sa spocita pocet pouzitych vakcin vs. Pocet detskych poistencov alebo pocet dospelych poistencov ... a mas % zaockovanost u deti a preockovanost u dospelych....

peter952
Odpoveď bola odstránená
mathias23072014
22. mar 2017

Mna by zaujimalo a neviem to nikde najst kto boli tie obete osypok z rumunska? Kolko mali rokov, v akych podmienkach zili, co boli zdrave pred tym nez sa nakazili alebo uz predtym mali podlomene zdravie?

peter952
Odpoveď bola odstránená
ivette01
24. mar 2017

Milé mamičky,
Vec ktorá ma zaujíma je, koľko z vas bolo ako deti zaočkovaných presne proti týmto chorobám? No podľa mna väčšina, čo ma privádza k mojej ďalšej otázke: koľko z vas dostalo po nej cukrovku, autizmus a podobne? V dnešnej internetovej dobe je velmi ľahké nieco napísať, len vas slečny prosím, dávajte pozor na zdroje!
- http://www.bmj.com/content/343/bmj.d6238 ("no association or aetiological link to childhood immunisations has been identified")
- http://www.who.int/features/qa/84/en/
- http://www.bmj.com/content/328/7442/750 ("to date has found no evidence that bovine milk ingestion, enteroviral infection, or vaccination contribute to risk of diabetes")
Na záver ma len fascinuje ako sa da 6 ročne štúdium medicíny a ďalšie roky praxe nahradiť pár hodinami na internete..

simca06022011
24. mar 2017

@ivette01 👍 presne, ja mam iba jednu jedinu informaciu o pripade kedy PO ockovani dostala baba (dnes 30r+) cukrovku... a to nebol probelm ani tak vakciny podla vsetkeoho ale aplikacie, vysvetlovla mi to nejak, ale kedze neviem presne, nejdem trepat :D

lauritka
24. mar 2017

lebo @ivette01 - ujo google a "študovane" mamičky šicko znaju. strčia do vrecka roky vyskumov, pediatrov a imunologov. čudujem sa, že ešte vobec lieky beru a chodia na operacie a prijmu transfuziu krvi - čo ked dostanu krv nejakeho poloblazna ? / čistí svedkovia jehovovi/
ved stači vitamin C a ten vas dostane zo všetkeho, však ano.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. mar 2017

@teegreen no fuj ake škarede želanie. jediny kto tu bude triezvieť je rodič neočkovaneho dieťaťa ak sa zavleču choroby zo zahraničia, čo sa pri tolkých nezaočkovaných aj zavleču, už nevieš asi ako bubačiť a napadať očkujucich rodičov. neočkujuce neočkuju a deti aj tak chore, autisticke, s alergiam.....

lauritka
24. mar 2017

@teegreen aj narkoza ma škodlive vedlajšie učinky, nepojdeš na operaciu, lebo čo ak... ???

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
24. mar 2017

@mathias23072014 všetky umrtia boli medzi neočkovanými ludmi, aka zvláštna nahoda, ked podla antivax očkovanie je naprd a ešte aj škodlive, prečo pomreli akurát neočkovanci. ja si tovy svetlujem neprítomnosťou protilátok, ktoré by chorobu dokazali zastaviť. niekto asi napíše, že mali špinave ruky alebo už boli aj tak tesne pred smrťou ale kolko je takých ludí a pomreli akosi len ti, čo boli neočko.

adsumus
24. mar 2017

@teegreen letáčiky poznám a v jednom dokonca ujo antivaxer sa tu ohanal umrtiami po očkovaní kružkoval farbil vymaluval na tom letáku a ked si prečítaš podrobne tak to boli to umrtia v dosledku utopenia a aj dopravnej nehody, takže tak čo sa letáčikov týka.

lauritka
24. mar 2017

neviem naozaj nechapem prečo sa spochybnuje niečo, čo uz roky funguje a ukazalo sa ako najlepšia prevencia len na zaklade domnienok a vlastných hypotez bez potrebneho vzdelania a čitania si roznych bullshitov na internete,
to ako keby som išla k lekarovi ja a išla mu diktovat ake atb mi ma dat. lebo tamten nie je dobry lebo som čitala, že z toho mala nejaka mamička zápchu.. / nadnesene / ...

adsumus
24. mar 2017

ináč sa mi páči arogancia niektorých, čo sami nevedia nič píšu od veci, čo kde započuli a iných posielaju studovať na každej stránke, miesto odpovede, no ale ked nevedia, čo budu písať ine, však?

lauritka
24. mar 2017

@teegreen ale ved princip je rovnaky, všetko moze mat neziaduce učinky a predsa ludia beru lieky, chodia na operacie... aj po OP sa niečo moze zvrtnut a predsa sa operovat neprestane. zase za to mozu lekari ???
Ked im neverite liečte sa potom sami čajikmi.

aristka
24. mar 2017

@lauritka ona fici na badatelovi ...susku si urcite vyplachuje Nabic ako odporucaju na tej sarlatanskej stranke a zjavne to tam moc sumi ,ze to vyraza vyssie ....

lauritka
24. mar 2017

@aristka a nepišu na tej stranke aj ze UFO existuje a američania zamlčuju fakty, ze niekde v Nevade väznia mimozemštanov ? 😀

lauritka
24. mar 2017

@aristka ani su nejdem čitat. stačil mi vitamin C 😝

teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
24. mar 2017

@teegreen akej odbornosti je lekar ,kedze som nasla len diabetologa ....kludne ho prizvy ,nech vam tu vysvetli ako inf.choroba spusti diabetes ,zivotny styl ,obezita a pod....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
lauritka
24. mar 2017

@teegreen ake nazory? že nespochybnujem očkovanie ?😀

aristka
24. mar 2017

@teegreen ja som anonym...nevies ani normalne odpovedat....rada ho tu privitam ,bude to urcite podnetne...