Je očkovanie detí nebezpečné?
Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?
Mna by zaujimalo a neviem to nikde najst kto boli tie obete osypok z rumunska? Kolko mali rokov, v akych podmienkach zili, co boli zdrave pred tym nez sa nakazili alebo uz predtym mali podlomene zdravie?
Milé mamičky,
Vec ktorá ma zaujíma je, koľko z vas bolo ako deti zaočkovaných presne proti týmto chorobám? No podľa mna väčšina, čo ma privádza k mojej ďalšej otázke: koľko z vas dostalo po nej cukrovku, autizmus a podobne? V dnešnej internetovej dobe je velmi ľahké nieco napísať, len vas slečny prosím, dávajte pozor na zdroje!
- http://www.bmj.com/content/343/bmj.d6238 ("no association or aetiological link to childhood immunisations has been identified")
- http://www.who.int/features/qa/84/en/
- http://www.bmj.com/content/328/7442/750 ("to date has found no evidence that bovine milk ingestion, enteroviral infection, or vaccination contribute to risk of diabetes")
Na záver ma len fascinuje ako sa da 6 ročne štúdium medicíny a ďalšie roky praxe nahradiť pár hodinami na internete..
@ivette01 👍 presne, ja mam iba jednu jedinu informaciu o pripade kedy PO ockovani dostala baba (dnes 30r+) cukrovku... a to nebol probelm ani tak vakciny podla vsetkeoho ale aplikacie, vysvetlovla mi to nejak, ale kedze neviem presne, nejdem trepat :D
lebo @ivette01 - ujo google a "študovane" mamičky šicko znaju. strčia do vrecka roky vyskumov, pediatrov a imunologov. čudujem sa, že ešte vobec lieky beru a chodia na operacie a prijmu transfuziu krvi - čo ked dostanu krv nejakeho poloblazna ? / čistí svedkovia jehovovi/
ved stači vitamin C a ten vas dostane zo všetkeho, však ano.
@teegreen no fuj ake škarede želanie. jediny kto tu bude triezvieť je rodič neočkovaneho dieťaťa ak sa zavleču choroby zo zahraničia, čo sa pri tolkých nezaočkovaných aj zavleču, už nevieš asi ako bubačiť a napadať očkujucich rodičov. neočkujuce neočkuju a deti aj tak chore, autisticke, s alergiam.....
@mathias23072014 všetky umrtia boli medzi neočkovanými ludmi, aka zvláštna nahoda, ked podla antivax očkovanie je naprd a ešte aj škodlive, prečo pomreli akurát neočkovanci. ja si tovy svetlujem neprítomnosťou protilátok, ktoré by chorobu dokazali zastaviť. niekto asi napíše, že mali špinave ruky alebo už boli aj tak tesne pred smrťou ale kolko je takých ludí a pomreli akosi len ti, čo boli neočko.
neviem naozaj nechapem prečo sa spochybnuje niečo, čo uz roky funguje a ukazalo sa ako najlepšia prevencia len na zaklade domnienok a vlastných hypotez bez potrebneho vzdelania a čitania si roznych bullshitov na internete,
to ako keby som išla k lekarovi ja a išla mu diktovat ake atb mi ma dat. lebo tamten nie je dobry lebo som čitala, že z toho mala nejaka mamička zápchu.. / nadnesene / ...
ináč sa mi páči arogancia niektorých, čo sami nevedia nič píšu od veci, čo kde započuli a iných posielaju studovať na každej stránke, miesto odpovede, no ale ked nevedia, čo budu písať ine, však?