Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?
Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP
@peter952 co sa tohto tyka, tak som rada, ze si to konecne pochopil 🙂
http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-82-Zaok...
Presne tak to funguje.
Jednoznacne ,prosim pouzivajte pri nahodnom sexe prezervativ,prave aby ste sa vyhli napr.nakaze hiv...
@peter952 pocuj, ale na to aby sa potvrdila hypoteza nestaci testovat teoriu na jednom jedincovi. Na to aby si to mohol hlasat do sveta tak to potrebuje aspon 80% power a 95% confidence interval, prepac, ale netusim ako sa to povie po Slovensky. Ale myslim, ze to ti moze byt aj tak jedno, lebo to su statisticke kalkulacie ktorym sa s velkou pravdepodobnostou nerozumies.
PS: moja ponuka je vzdy otvorena, ak budes mat zaujem kludne sa ozvi
@peter952 nestudoval si to, nerozumies sa tomu, tak to vidis inak. To ako ockovanie funguje je komplexna veda. Kazde ochorenie ma ine R0 a Rn, ak mas zaujem tak si to najdi, aj od toho vyplyva kolko ludi musi byt zaockovanych.
PS: v niektorych krajinach maju uspesnost ockovania vyssiu nez na Slovensku
***Este by som ta poprosila, netrep tu bludy o HIV. V nasej rodine takto dvaja ludia prisli o zivot, tak je to pomerne citliva tema pre niekoho kto s tym ma realnu skusenost.***
PS2: a hlavne nespamuj. dik
@beton stiahli, pretoze ludia maju pocit, ze akonahle sa nieco vztahuje k farmaceutickej spolocnosti tak to musi byt zle...pretoze sa tam tocia miliony atd.
Len mudrci zabudli, ze okrem farma company to nikto iny nevyrobi, pretoze na to existuju patenty.
Je vsak pravda, ze Pfizer by mal polavit na cenach istych vakcin, aby boli dostupne aj v rozvojovych krajinach. Za toto maju minusovy bod.
@janka3112 ved tam posielaju vakciny zadarmo a maju zive pokusne kraliky.... a este aj tie po zaruke, aby sa nemrhalo :o))
ja len, ze asi ake su objektivne informacie, ked ich niekto plati.... a ci je vsetko zle? to nie. ale urcite nie je snahou farmapriemyslu, aby vyvinuli nieco na vyliecenie chorob/y. V ich zaujme je udrziavat ludi dlhodobo chorých, aby bol dopyt. a ked sa nedari, tak vypustit nejaku hrozostrasnu info, aby sa dopyt zvysil, vid pripad vtacia chripka, prasacia chripka, zika atd. ale to je jedno, mne sa nechce niekoho presviedcat, kazdy ma vlastny rozum a svedomie. kazda civilizacia, kde sa slo proti rozumu, svedomiu a poriadku prirody zatial zanikla. s nasou to nedopadne ovela lepsie.... :o))
@peter952 viem,pretoze som videla zomierat mlade zeny na prasacinu ....mala som tu smolu ...ale vy co viete prd o chorobach a spital vidite zdaleka ,si viete akurat vycitat fantasmagory z googlu...realita ,je ale uplne inde...mas dceru ak pri sexe nebude pouzivat s nahodnym objektom prezervativ ,bat sa nemusi hiv a ked bude tehotna a pride vymyslena prasacina ,moze ist kludne do ohniska nakazy ...nic jej nehrozi lebo su to vymyslene dg.,to tvrdi jej otecko .....existuju vobec nejake dg....nie su vsetci chori simulanti a tym padom aj ti poskodeni podla av ockom....asi su vsetci nejaki mutanti....
No neviem ale len pri podozreni na prasaciu prevazali na infekcne na kramare a nenechavali v ruzinove

@peter952 co sa HIV tyka, tak si tu dalsi muderlant 😀 to tu uz bolo minule...uverite hoaxom, ze jeden doktor povedal...to iste ako ked jeden doktor povedal, ze MMR sposobuje autizmus. Uplny blud...
Ale ved ked si tomu tak presvedceny, tak co keby si sa dal na experiment. Zozeniem Ti niekoho kto bude ochotny ta infikovat a potom to mozme sledovat ako sa Ti bude darit bez liekov o takych 5 rokov. Co ty na to?😉