icon

Nebojíte sa MMR očkovania?

pimpulienka
4. sep 2011

Čaká nás v oktobri, ale mam fakt dosť strach..Doteraz sme boli klop klop klop bez priznakov aj vďaka homeopatii,ktorú som podavala, ale tohto sa bojim. Ake mate skusenosti s tymto živym typom vakcinácie?

veronika7d
19. sep 2017

My sme boli ockovany mmr pred dvoma tyzdnami. Po tyzdni horucky po horuckach vysyp. Maly v noci nechce spat cez den z mojho usmievajuceho babenka.sa stal urevany nervak! Je nesvoj, bez zivota zacina ignorovat aj hracky... toto ockovanie si velmi dobre rozmyslim ak budem mat niekedy este ockovat do buducna s druhym babom...!!!! Len dufam ze sa vratime cim skor do starych kolajich.

adsumus
26. sep 2017

@veronika7d no ako drobec?

lucia147852
26. sep 2017

Tak rozhodovat sa podla skusenosti inych je blbost. To ako keby poviem ze som zjedla trochu skazene jedlo a nic mi nebolo. Zato inych 10 ludi mohlo grcat tyzden. Vsetko zalezi od toho kolko telicko dietata znesie. Silnejsi organizmus tie jedy znesie. U slabsieho to moze byt fatalne. Je smutne ako sa zahmlievaju udaje o NU aj to ze sa plosne ockuju vsetky deti bez zisteni aky ten ich organizmus je. Ja som po poslednom ockovani mumps, rubeola, ruzienka ostala silna alergicka s astmou. Dovtedy mi nic nebolo. Malu neockujeme. Od narodenia ma AO a rozne alergie. Do ockovania nas tlacili ze vraj jej to este pomoze. Az imunologicka ktora je tiez za ockovanie priznala ze by mohla mat velmi zle reakcie a zhorsenie stavu. Vraj ale skusit to mame. Tak dakujem. Neprosim. Neockovali by sme ani tak. Ale toto ma na 100% utvrdilo.

aristka
26. sep 2017

@lucia147852 a z coho ma tvoja mala alergie ,ked neockujete ...ved to nema v rodinnej geneze kedze tebe vznikli alergie po ockovani ako nasledok ...hm.

lucia147852
27. sep 2017

@aristka muz ma ekzem v geneze. Mala ma tie iste kozne prejavy ako on. Dalej som pocas tehotenstva brala dost liekov (nechcene ale musela som) podla imunulogicky to ma na dieta vplyv a moze to byt nasledkom aj toho. Dedicnost +zakydany organizmus

chovancova27
27. sep 2017

ja sa ho bojím ako čert kríža. Moje obe deti majú hexu, ale MMR nedávam. Niesom vnútorné presvedčená, t.z. že nebudem pokúšať osud. Som rada že sú zdravé, nerada by som to znemila ja svojím nevedomím a zlým rozhodnutím. To isté mi povedala naša pediatrička. Ak niesi vnútorne zmierená s očko, nedávaj, nemusí to dopadnúť dobre. Pri druhom synčekovi som dala prvú hexu až v 20-tich mesiacoch, dovtedy som študovala, premýšľala, hodnotila za a proti a presvedčila som sa, že hexa je ok. a aj bola. nemal ani náznak vedľajšieho účinku. Pri mmr tento pocit nemám, preto im ho nedám. nikdy. osýpky prežijú, ak ich niekedy vôbec dostanú. tak ako prežili kiahne... staršiemu v 6-tom roku prečokovanie hexou som dala už len mono vakcínu tetanus.

triumka
27. sep 2017

@chovancova27 a prosim ta a ako je to s pokutou? Nezistovala si? Lebo MMR tiez nechcem dat.

chovancova27
27. sep 2017

@triumka moja dr nenahlasuje tak netusim🙂 inak je tusim 70€

triumka
27. sep 2017

@chovancova27 jej tak to mas velmi fajn 🙂

aristka
27. sep 2017

@chovancova27 kiahne a osypky su markantny rozdiel ...kiahne nesposobuju degenerativnu encefalopathiu o ktorej 10rokov nic nemusis vediet ,osypky ju sposobuju ...to je ako miesanie hrusiek s jablkami a pritom ide o neporovnstelne ovocie.

babobabobabo
27. sep 2017

Ja mám 3 plne zaočkované deti, jedno malo po MMR jeden večer teplotu zvýšenú na 37,5, druhé dve úplne bez teploty. Dve z detí boli po vakcíne v deň očkovania viac unavené, spavejšie, jedno úplne bez akejkoľvek reakcie, akoby 10 minút po očkovaní úplne zabudlo, že nejaké bolo. V celej pomerne široko rozvetvenej rodine máme všetky deti zaočkované a žiadne nežiadúce účinky nikto nemal. A napriek tomu som sa toho MMR očkovania u prvého dieťaťa trochu bála, po tom všetkom, čo som tu čítala za hrôzy. Ale už som pochopila, že sa treba viac báť aby dieťa nespadlo z hojdačky ako očkovania. To tu len pár fanatikov straší pre osobný prospech alebo pocit dôležitosti.

chovancova27
27. sep 2017

@aristka to je možné, nemám to detailne preštudované ani to nechcem mať🙂

adsumus
28. sep 2017

@chovancova27 to tak býva, človek si nenastuduje následky chorob a je celý spokojný ake urobil super rozhodnutie, že deti nezaočkoval. ved uvidíme či ochoreju a ako to budu zvládať, nie? ked zvládol kiahne, nejaký zápal mozgu, či pluc, či oslabená imunita na dalšie dva roky, su už brnkačka, predsa.

lauritka
28. sep 2017

Mna vzdy bude udivovat ako ludia bez akohokolvek zdravot.vzdelania budu rozhodovat aka vakcina je dobra a aka je zla a ci vsetky su hrozbou rovnajucej sa pomaly atomovky len na zaklade zhluku informacii na internete a precitanych "hrôz" .na soc sietach od anonym.uzivatelov ako sa vyssie trefne mamicka vyjadrila- kde nie je dokazatelne nic relevantne. Potom su nam v podstate vedci a epidimiologoicia uplne zbytocni...plus pediatri- ti tiez nic nevedia.ze.ah pardon zabudla som.ze cela ta zberba chce len iblizovat detom.lebo su podplateni farmamafiou....😱

chovancova27
28. sep 2017

@adsumus to snad nie...😉

chovancova27
28. sep 2017

@lauritka mne napr moja pediatricka povedala,,ze mmr odporuca ockovat az po 2 roku. a taktiez sa mi priznala, ze sama je svedkom ako zdrave dieta po zaockovani mmr odtalo do mesiaca autisticke. ze neverila vlastnym ociam. bolo to jedno z tisicov, ale predsa...ha ocko davam, no na mmr nemam odvahu. je to pre mna strasiak

adsumus
29. sep 2017

@chovancova27 tvoje pediatrička zgrupi neočkujuce matky vo svojom obvode a o pár rokov bude čeliť žalobám za poškodenie zdravia svojich pacientov. asi robila dieťaťu geneticke vyšetrenia, že vedela, či bolo zdrave. neponuka nahodou popri svojj praxi aj nejake tie alternatívne metody, homeo, čakry a podobne?

chovancova27
29. sep 2017

@adsumus nezavid😉 rada by si by taku mala cooo?🙂

lauritka
29. sep 2017

@chovancova27 ak mal geneticke predispozicie autista by bol tak ci tak. To nie je nadcha.ze to pride zrazu a ani po jednej inekcii..Uz davno to bolo vyvratene.Ale chapem.ze ludom je lepsie verit roznym konspiracnym teoriam ako holym medicínskym faktom.

adsumus
29. sep 2017

@chovancova27 no to určite, nezodpovedných lekárov, ktorí podliehaju dezinformáciam nám tu netreba. takže čo čakry? home? vibrácie?

adsumus
29. sep 2017

@lauritka ved píše tu neočkuje mmr, lebo sa bojí...super dovod niečo nerobiť lebo sa bojím, vystrašení ludia robia rozhodnutia ake robia. na základe nezmyslov, potom nám tu budu deti chorieť, lebo ona sa bojí prevencie.

jahodka11
29. sep 2017

Bojíme, preto ho mladsi uz nema...

chovancova27
29. sep 2017

@adsumus stale verim ze do takychto diskusii sa zapajaju aj inteligentny ludia. nekaz mi moju mienku pls🙂 opustam diskusiu, majte sa tu kraaasne🙂 nesedte za pc ale sa radsej venujte svojim detom ak nejake mate😉
@lauritka

marteenka
29. sep 2017

Jasne, ze nie je priama suvislost autizmu a ockovania. Ale je nepriama.
http://www.martinus.sk/?uItem=98062

Tuto knizku mi odporucila susedina znama, ktora mala chalana s aspergerovym syndromom, ktory sa prejavil po ockovani.

V skratke o co ide. Vela ludi, deticiek sa rodi s ,,chorym crievkom,, ktore zdedi po rodicoch, starych rodicoch a pod. (antikoncepcia, eckove potraviny...)Toto crievko ma ,,dieru,, a prepusta do krvneho obehu toxiny, ktore do telicka akoukolvek cestou dostane. Ked je v obehu nema daleko do mozgu a ponapadat mozgove bunky, preto je tolko autistov, depresivnych ludi, schizofrenikov, a kopec dalsich, Ta pani doktorka je neurologicka, ktorapopri tom zacala studovat travenie a spojila ich dokopy. Funguje v centre, kde su vsetky deticky nejakym sposobom postihnute a nastolila im dietu GAPS s cielom crievko zahojit. Ma vela pozitivnych vysledkov, vela detickam sa stav zlepsil po roku, dvoch dodrziavania tejto diety, ktora nezatazuje traviacu sustavu, nevytvaraju sa kvasinkove infekcie a ine zapaly, ktore clovek na prvy pohlad nevidi.
Preto je vraj dolezite dat pred ockovanim dietatko vysetrit na imunitu, lebo deticky s chorym crievkom maju zle hodnoty. Mam pocit, ze u nas vsak tieto testy nerobia.
Syna sme na MMR nedali ockovat, mal ekzemy tak sme mu ich nechceli zhorsovat. a casom zacal tiez vykazovat znamky autizmu. Mozno to bolo predoslymi ockovaniami mozno nie,no MMRkom ho urcite nedam ockovat, lebo s niecim telicko bojuje a ockovanie by to len zhorsilo. Kazda mamina musi sama uvazit, ci do toho pojde alebo nie. Mladsieho dam ockovat zatial hexou a casom sa uvidi, ci dame aj MMR.

marteenka
29. sep 2017

Inak vela zien tu hovori, ako veri lekarom a ake sme my matky blbe, ze pocuvame seba a nie mudrych doktorov.
Susedina svagrinej dcerka chytila rotavirus, sli ju hospitalizovat a pytali sa, ci je ockovana proti rotavirom. Tak nebola a dobre ich zhukli , ze tak im treba. A ked mala prestala vracat a teplotovat, tak jej povedali, ze ju mozu ist rovno zaockovat proti rotavirom. Ale chapete? Jedni prizvukuju ze dieta musi byt 100% zdrave aspon 2 tyzdne a aj rodinni prislusnici a oni by ju 2 dni po odzneni teplot a nevolnosti zaockovali. a Ked sa rodicia ohradili, ze by pockali aspon 2 tyzdne, tak ich zhukli, ze oni su tu doktori, ze oni rozhoduju co treba. V dnesnej dobe mam pocit, ze doktori nas chcu skor zakopat ako vyliecit.
Manzela obvodna 2 tyzdne liecila espumisanom a pritom mal jasne znaky ileusu (co sme vsak my obycajni ludia nevedeli) a ked nastupili silne teploty a brutalne vysoky tep, skoncil po nozmi s presknutym crevom a peknou infekciou, skoro mi to neprezil :(
Takze len tolko mudrym mamickam, ktore si velmi zastavaju nase zdravotnictvo.

aristka
29. sep 2017

@marteenka mas pocit ,ze ileus sa da diagnostikovat len tak...pokial mu odchadzala stolica a nemal ine priznaky tj.len neodchadzajuce prdy a tym padom bolest v bruchu ,ileus asi ani nebol rozvinuty ,doktorka ho nemala preco zdg....ileus je povazovan y za nahlu brusnu prihodu ,kedy vzinkne nepriechodnost creva a nejde stolica a crevo zacne byt priepustne do brusnej dutiny a hrozi perinotitida ,to by kazdy meteorizmus ,ci dietna chyba ,ci zvracanie muselo byt povazovane za ileus ....bohuzial nie ,kedze on sa ukaze ,ze je az ked je to cisty pruser a pac.v akutnom stave vzdy konci na oper stole.

adsumus
29. sep 2017

očkovanie nie je záležitosťou našho zdravotníctva ale je vysledkom celosvetového vyskumu a praxe. aký lekár može prízvukovať, že dieťa musí byť na 100% zdrave (to je hoax antivaxerov) ked samotný leták vakcíny uvádza, že mierna infekcia nie je dovodom neočkovať? odporúčam utriediť si informácie a fakty oddeliť od balastu pri rozhodovaní o živote detičiek. mamina ma vsugerované, že jej dieťa ma pretekajuce črievko chudatko, bez akýchkolvek vyšetrení, aplikuje na nom experimenty a odmieta vedou podopreté postupy.

marteenka
29. sep 2017

@aristka zacalo to bolestivymi krcami v bruchu, po svoch dnoch zacal vracat, to sme cestovali k svokrovcom na vychod. Potom 4 dni u svokrovcov prelezal co nevladal chodit, brutalne krce, bublanie v bruchu, zoadne prdy. Bol u otcovho obvodaka, ten mu len dal lieky proti vracaniu a este daco. Potom to chudak v bolestiach odsoferoval domov po 6 dni krcov vracania a bublania v bruchu siel k nasej Bratislavskej obvodacke a ta mu dala espumisan aj po tom ako jej povedal co vsetko zazil a ona len ze to treba liely rozrazit upchate crevo a ze to zrva aj dva tyzdne. No keby sa mal podla toho riadit tak mi umre. Ked som mu dva dni na to merala tlak, a mal tep 135 tak som volala uz sanitku a rovno ho brali na salu. Aj tak uz bolo zle. Dva mesiace sa mu snazili rozchodit creva, prisiel o meter tenkeho a 20č hrubeho a doteraz ma nasledky.

marteenka
29. sep 2017

@adsumus tu knizku pisala doktorka, to je jedna vec, druha vec, gaps dieta nie su experimenty, proste vyhodis zo stravovania muky, cukor, chemiu, vsetko co zatazuje travenie. A vidno ze toe vsetky vymudrele mamicky nemali vaznejsi problem u deti, lebo tie byvaju na MK najmudrejsie. My sme uz so synom kadeco pochodili a uz ma z lekarov len riadnu traumu

aristka
29. sep 2017

@marteenka znova opakujem ,ze ide o ileus sa ukaze ked uz hori ...a ludia su z doma doslovne na operacke a u mladeho cloveka ,ktory ci nemal operacie nejake v brus dutine tj.zrasty ci nema nador ,abces atd.nie je predpoklad ,ze ma ileus a dr.ak prehmatala brucho to nemusela zistit tj.nevykszovalo znamky ileu ,plus vychadza z toho co povie pac.a s chlapmi mame skusenosti ako podavaju anamnezu ....tachykardia je pritomne u horuckach pri akomkolvek stave aj u deti ...jednoducho ileus u mladeho cloveka ptedtym zdraveho nikto nepredpoklada a bohuzial ,ze ide o ileus sa zisti az ked hori ,myslim si ze aj chirurg ,by mal problem v nejasnej klinike povedat ze sa to skonci na operacke a vec by riesil konzervativne ,kedze k operacii ss pristupuje ,ked uz hori.