(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sorciera24 a možno v skutočnosti je upratovačka 😀 😀 😀
@tatko_bebe akú máš skúsenosť s paralenovými čípkami lebo ja mam lepšiu s sirupom nurofen ale asi to bude u každého dieťaťa individualne ale viem o tom že niektoré mamičky davajú deťom pri každej príležitosti paralen.čípok a to sa mi moc nepozdáva pr.pred očkom po očku pri prerezávaní zubkov pri nepokoji dieťaťa ved čo ak ho niečo bolí...mne sa pri tejto tretej dcerke paralen moc neosvedčil a už ho ani nemám v lekárničke ale tým neccem povedať že je nevhodný to v žiadnom prípade aby to zas niekto neprekrútil len sa pýtam ako to vidíš s paralenom ty?
@bipsy tu strebatelnosť myslíš že je lepšie podať to do konečníka?vieš mne sa pri malej lepšie osvedčilo dať nurofen do striekačky a do pusy ale nepopieram niekomu vyhovuje čípok.ale zase nepoužívam to často teraz už zriedkavo ale pripúšťam že po očko pri nepokoji aj ked nebola teplota som davala paralenové čípky a hlavne zavčasu šli zúbky a potrápily nás tak vtedy som pravidelne dávala paralenový čípok a nemalo to moc efekt a z odstupom času si myslím že to nebolo až také vhodé ale čo už.
odporucam sledovat stern TV - prave vystupuje nemecky minister zdravotnictva a lobuje za povinne zavedenie ockovania v Nemecku... v relacii je aj pani, ktorej syncek zomrel na nasledky osypok , ktore dostal ako 5mesacny od nezaockovaneho dietata ( on bol este moc malicky na ockovania ktore by ho chranilo ) ... Minister hovori ze idu zavadzat povinnost odovzdat informacie o zaockovani uz pri vstupe do jasli ci skolky...
@aristka o.k. už viem, ale ma svoje za aj proti a nerobila by som nan ho hon na čarodejnice, to je aj o tom že niekto sa pozerá na veci ináč ma iný názor, potrebujeme aj takých ludí ako on má to svoj význam a pochop to ako chceš a už to nerieš nepotrebujem počúvať zas na niekolko strán o tom aký je, každý ma možnosť urobiť si na každého vlastný názor
a nie je tu len filo na slovensku su aj lekári aj chemici alebo ako to nazvať vedci alebo ludia od fachu ktorý majú výhrady čo sa týka očkovania a nie je to len o tom že by zavrhovali uplne prevenciu očkovania a podla mna spoločným menovatelom je aby v tejto oblasti očkovania sa pracovalo a skumalo aby sa čo najviac zabránilo nežiaducim účinkom a aj úmrtiam a myslím si že aj ked medicína napreduje v tejto oblasti je ešte čo riešiť a zdokonalovať a skúmať a naozaj treba zvažovať všetky možnosti prevencie aj iné ako očkovanie a sloboda je namieste lebo ked sa človek rozhodne slobodne tak nesie za to zodpovednosť osobne a nemože už dávať potom vinu a prenášať zodpovednosť na v tomto prípade štát že ho donutil povinne k niečomu s čím nesúhlasil a u nás bohužial aj ked pripustíme že došlo k poškodeniu povinným očkovaním štát nenesie za to zodpovednosť.a kedže vela rodičou je laikov a maju informácie bud z jednej strany a niektorý aj z druhej aj tak su na vážkach že čo je správne a podaktorí si povedia no kedže je to povinne tak je to aj dobré a neriešia to a niektorí ani nevedia čím sú ich deti očkované a kolko vakcín dostali proste im to je fuk až kým nenastanú nejaké problémy a pravdou je že sa deti očkujú ako na pase podla mna by mal existovať nejaký protokol a k detom pri očkovaní by sa malo pristupovať viac individualne až donedávna sa to bralo automaticky a podla mna je velmi dobre že sa začali okolo očkovania burlivé diskusie a uvidíme ako to dopadne a hlavne či sa to vyrieši pre dobro nás všetkých myslím že časom víde všeličo napovrch.a pravdou je aj že obyčajný smrtelník si nemá ako overiť pravdivosť informácií či už za alebo proti, pretože nevie posúdiť odborné štatistiky a články a nevie čomu má veriť a je lahko ovplyvnitelný a otázka znie čo z toho majú ludia čo poukazujú na nebezpečnosť a neučinnosť vakcín ?stojí im to za to aby ich druhí napadali znevažovali a prečo by to robili? ako z toho profitujú?riskujú aj svoje kariery vysvetlite mi prečo to robia pre peniaze asi nie tak prečo? a čo ak maju v tom čo tvrdia pravdu u nas je nepochopitelné že by niekto robil niečo len tak bez osobného zisku pre seba ale v tomto prípade to vyzerá že ludia ktorý spochbnujú bezpečnosť a obsah vakcín tak z toho nič nemajú, len problémy tak kde je pravda a očo tu ide?no to sa asi tak skoro nedozvieme
@kreativna čo z toho majú ľudia ,čo idú proti prúdu ,bez zisku ,prepáč ,ale nájdi si čím sa tí ľudia zaoberajú mimo propagandy neočkovania ,môžeš sa pozrieť aj pár strán dozadu ...možno tebe ešte nestihli ponúknuť alternatívu alebo ich tu opekňuješ ...jedno si zapamätaj takéto iniciátívy nikdy ,nikto nerobí nezištne a je to aj tento prípad .....
este raz vsetkym odporcom ockovania - urcite rtlka bude mat zaznam zo vcerajsej relacie na svojom webe - tak kuk😉
inak sme mali v skolke rodicovske a padla tam od rodicov otazka na ockovanie deti - z 10tich 6ti vyhlasili ze ak tam je neockovane dieta tak chcu aby opustilo skolku inak oni vyberu svoje dieta z kolektivu - ja som sa nevyjadrovala ale rozmyslam podobne - ide o triedu deti od 2-3och rokov - cize este nemaju vsetky ockovania, imunita v tomto veku sa este len buduje - ziaden rodic 1-2rocneho dietata aj ked ho bude napchavat od rana do vecera Ceckom a cviklou a otuzovat celu noc na balkone nevie aku silnu imunitu ma jeho dieta, ako zareaguje ked sa dostane do kontaktu s virusom... a tyto 2rociaci, cerstvo zaskolkovani v kolektive omnoho vaecsom ako ten v ktorom fungovali doteraz, schytaju pomaly vsetko co okolo nich prejde.... ked som vcera videla tu matku v tej relacii☹ ach , ja by som tak zazalovala tych rodicov toho 5rocneho decka od ktoreho to jej chlapcek dostal zeby zcernali - ako ona povedala - sloboda ockovania je pekna, ale musime si uvedomit ze rodic ked neda zaockovat svoje dieta tak nehazarduje len s jeho zdravim, ale aj zdravim ostatnych deti, ktore mozu tuto chorobu od neho dostat ( to su pomaly vsetky deti do 1neho roka, ktore su vlastne este nechranene ale na poradne, k lekarom a podobne, kde sa s takymito nezaockovanymi detmi u ktorych choroba prepukla - a ktore ju vdaka svojej imunite v pohode zvladnu - mozu stretnut - pre tych drobcov moze mat ale tato choroba fatalne nasledky☹ )
@kreativna suhlasim s Tvojim nazorom -mam podobodny. A tiez nam cipky moc nezaberaju, celkovo sme ho museli hlavne fyzikalne chladit + sirup, cipok akosi bohuzial nefungoval
@kreativna kto bude niest zodpovednost zato ze dam priklad - tvoje nezaockovane dieta nakazi prepuknutou chorobou moje a mojmu sa nieco na zaklade toho stane? dakujem za odpoved ( vid mnou uvadzany realny priklad - 5rocne nezaockovane dieta s osypkami nakazilo 5mesacne - 5mesacne v dosledku osypok zomrelo )
@tatko_bebe celkom by ma zaujimalo, kedze si od fachu..tvoj nazor na Paracetamolovy a Nurofenovy sirup, ktory preferujes pre dieta a preco? 😉
@slniecko77 nepreferujem ani jeden. Co decku das ked ma 40tku? das mu co mu zaberie. Ale ja som asi jeden z mala co mu to da az po 6hod a nie ako je zvykom aj tu (aj vela pediatrov to tvrdi a radi), ze do decka nadrbu paralen nezabera, nurofen nezabera, cipok v podstate za sebou.. a potom smer pohotovost...
Ja som preferoval cipky pokial mi maleho metabolizmus neukazal ze eee a aj ked sa najrychlejsie vstrebava z dostupnych foriem tak bohuzial mu musim dat sirup
@tatko_bebe Ja mám opačnú skúsenosť. Mojej dcére pri vyšších teplotách väčšinou nezaberá sirup, čípok zaberie stále. Samozrejme + ochladzovanie.
@tatko_bebe u nas najviac zaberaju zabaly - hm... moja dcera ma super imunitu - so vsetkym sa vysporiada - ale zial za cenu velmi vysokych horucok - na tie nam nezaberaju ziadne sirupy, cipky - jej to hned vyskoci na 40 a treba rychlo znizit, aby nedostala krce ( mame ich zial v rodine ) - takze ideme hned na zabaly - tie nam zaberu do 10tich minut, potom uz len udrzujeme - za 2 dni zvykne byt zdrava😉
@dai tak to mas dobre od kedy dostal febrilne krce tak mam stale nervy... som skoro zinfarktoval ked mal tonicke krce a nereagoval.. ale tak sme to zvladli 😀 deti vedia prekvapit
@tatko_bebe samozrejme liekom sa vyhybame co najviac, najprv chladenie zabaly alebo sprchou a az potom medikamenty..ja som len chcela vediet, ktory z tychto liekov preferujes ako prvu volbu medikamentov 😉
@dai ak mas zaockovane dieta,preco sa bojis nezaockovanych?, ved vakciny maju zevraj % vysoky ucinok a dlhodoby,takze sa nemas coho obavat, a ked aj zaockovane dieta chyti danu chorobu,ma zevraj lahky priebeh,takze tvoje obavy su predsa neopodstatnene ci ? Alebo to znamena,ze nemas 100% doveru k vakcinam a preto mas obavy? Trosku to zavana protirecenim,pretoze bud som si isty a budem ockovat a doverovat,ze moje dieta je chranene,nech sa deje cokolvek,alebo ockovat nebudem,lebo bud ockovaniu nedoverujem,alebo sa mi zdaju NU horsie,ako samotna choroba 😉
Na margo nurofen-paracetamol, cipky-sirup, teplotu do 39 st. nezrazam,osvedcilo sa mi a overila som si niekolko krat,ze ak ju malej zrazam liekmi,teploty trvaju 3-5 dni,ak nezrazam za 24 hod. je teplota fuc, cipky sa mi zdaju setrnejsie,kedze neprechadzaju cez zaludok,ale na opacnu stranu,mala ma za 5 min z nich taku hnacku,ze sa vstrebe velmi malo ucinnej latky,sirup znasa celkom v pohode,aj ked sa mi uz 2-3x stalo,ze sa z neho povracala,davam iba nurofenovy zaklad,kedze som sa niekde docitala,ze s paracetamolom pri detoch velmi opatrne a po ocku moze byt paralen velmi nebezpecny,ale uz je to davno,takze neviem kde som to citala... Myslim,ze mala este ani nemala vyssiu teplotu ako 39 a teplotujeme velmi zriedka...
@saska.t Paracetamol po očkovaní - prečo nie.
@kvieta hm,toto moze byt pravda,ale ak si dobre pamätam, jednalo sa skor o to preco nie Paracetamol a v krajnom pripade bol nurofen bezpecnejsi, skusim niekde kuk,kde som to citala,ale podstata veci Bola,co moze Paracetamol zapricinit po ocko ,ale nurofen tuto vlastnost nemal a preto bol bezpecnejsi... ak to niekto cital,prosim o upresnenie 😉

do 39 by sa teplota nemala vobec riesit ale u malickych deti vacsinou stupa brutal rychlo dalej nad 39.. takze tam hocico co znizi teplotu pod 39 ma vyznam