icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
pectore
27. sep 2013

@argyro no print screen sa hodi..pretože to by jeden neveril čo si dokažu ludia v dnesnej dobe radit.... skor to je ako vystraha pred absurditou ...a ked to prepisem alebo skopirujem nieje to to iste ako ked si to odfotim.... a mas pravdu robim si osobnu zbierku takychto absurdit... 😉 😀 a podsuvam ich dalej... takze bacha na mna... 😀 😀 😀

silvapokorna
28. sep 2013

@prevenar a kto povedal, že som nečítala a nezvažovala a nediskutoval? a potom som sa rozhodla. očkovanie je ako všetko ostatné 50 na 50. ja som očkovaná, všetci okolo mňa, aj moje deti. očkovanie je aj povinné, dievčatá sú zdravé a to čo som dala navyše som dala po zralej úvahe a získaných informácií. tak prosím ťa nestraš. 😠

silvapokorna
28. sep 2013

@siska53 no veď na tie tabory sa trochu bojím. keď kliešťa vyberieš do 24 hodín, malo by to byť. ale takto, neverím, že budú všetky deti kontrolovať a ešte každý deň. ja som mala kliešťa ako tehotná. strašná reakcia my vybehla. mala som to na stejne a urobil sa mi asi 40cm flak červený, opuchnutý, horúci. našťastie to za pár dní prešlo a ok. som bola docela vystresovaná, ale následky žiadne. možno len, že dcérka je riadne tvrdohlavá a papuľnatá. 😀

prevenar
28. sep 2013

@silvapokorna

ja som to povedal ..a ked som to povedal ja , tak to tak je. ^^ ockovanie je povinne ? hmm zaujimave 😀 tak lekarke nepodpis najblizsie TVOJ SUHLAS s ockovanim a som zvedavy , ako potom to POVINNE ockovanie prevedie. daj vediet , uz sa tesim. 😎

silvapokorna
28. sep 2013

ja jej nič nepodpisujem, mi máme takú skvelú doktorku, že stačí dieťa priniesť a ona zaočkuje. 😉 a tak sa staň. amen. 😀

prevenar
29. sep 2013

@silvapokorna je skutocne skvela 🙂 nemat informovany suhlas od rodica a ockovat , je brutalne protizakonne ..a ked by to nejaky rodic zacal riesit, tak ma sancu na celkom slusnu pokutu ..mozno aj nejake vacsie postihy . ...ale hlavne ,ze to tebe vyhovuje 🙂

snad ta po nejakom dalsom ockovani ten uskrn neprejde . by si neverila , ako sa moze niekomu za par hodin / dni zmenit svet po jednej malej "neskodnej" vcelicke.

aristka
29. sep 2013

@prevenar toto snáď nie je pravda ,ty praješ jej dieťatu niečo zlé ,to čo je tá veta,,snáď ťa to po nejakom ďalšom očkovaní ten úškrn prejde ,,to čo im praješ anafylaktický šok alebo čo,čo si ti za bezcharakterného človeka a to som ťa slušne nazvala...

aristka
29. sep 2013

a ešte ti to tebe podobný odkliknú ...

prevenar
29. sep 2013

@aristka jo, bolo jasne ,ze sa ozves s niecim total mimo , nikdy nesklames .

aristka
29. sep 2013

@prevenar myslím si ,že mimo si ty a riadne ,nikdy nikomu a tobôž dieťaťu môjho najväčšieho nepriateľa by som nič nepriala zlého nikdy,ale zjavne ty s tým nemáš problém....

prevenar
29. sep 2013

@aristka jo , mysliet si mozes co len uznas za vhodne a ja ti v tom jedine drzim palce.

pekny vikend .

aristka
29. sep 2013

@prevenar ty mne palce držať nemusíš ani nič iné podržím si sama a takému ako ty priať nebudem nič .... 😖

petot
29. sep 2013

@siska53 Vitamín C sa nepodáva v presnej dávke, nakoľko spotreba je veľmi individuálna. Existujú zaužívané schémy dávkovania, ale lekári, ktorí majú s megaskorbickou liečbou skúsenosti, dávkovanie prispôsobujú podľa stavu pacienta, pretože len tak je možné plne využiť možnosti vitamínu C v jeho prospech. Jednou z mála situácií, kedy sa dávkovanie dodržuje striktnejšie, sú nádorové ochorenia, obzvlášť pri veľkom nádore alebo metastázach. V ostatných prípadoch, ak sa niekto drží nejakého striktného dávkovania, tak zvyčajne vitamínu C buď nerozumie, alebo je to kvôli nejakým vonkajším obmedzeniam.

siska53
29. sep 2013

@petot ja som pisala o inravenoznom podavani pri onkologickych a autoimunnych ochoreniach, kde je to presne urcene. Tak pisal doktor v clanku v casopise.
Co sa tyka Ccka ostatneho,mam ho radsej v prirodzenej podobe. Nas znamy doktor nam ho v umelej podobe kazal,ak sme prechladnuti , davat si vo vyssej davke...a mne, kedze dojcim, stale..
Lenze moje telo je take, ze po urcitej dobe uzivania umelin-umelych vitaminov ( cecka, mulitivitamin pre tehotne/dojciace a pod.) reaguje tak, ze mi z nich je zle a uz ich brat nemozem. A to uz zacinam mat aj pri cecku..
Ja radsej pestru stravu...

siska53
30. sep 2013

Nuz, prave som na inom fore citala, ze vraj na Kramaroch lezi babatko v kritickom stave. Vraj v dosledku neockovania unho prepukol zapal mozgovych blan...

jonas17
30. sep 2013

@siska53 na jednom fore sa písalo, že nejaké bábätko zomrelo na meningitídu, neočkované. hoci je to minimálne čudné písať, lebo máloktoré je na meningitídu očkované. táto správa bola dementovaná, nepravdivá, ale stihlo ju prebrať forum za očkovanie a urobili z rodičov neočkovancov vrahov...tak asi tak...

tin007
30. sep 2013

@siska53 a @jonas17 Je to "kacica", tu informaciu pustila jedna baba na FB s tym, ze ide o dieta jej kamaratky a ked to zacala jedna novinarka preverovat, tak vysvitlo, ze to je vymysel. Presne citujem z FB: "Včerajšia správa bola poplašná,nechcela som vyvolať poplach mala som nepravdive info.Dieťa žije a je mi veľmi ľúto,že som spôsobila rozruch nemala som to v úmysle ospravedlňujem sa a je mi to ľúto,ale nemala som zapotreby overovať si pravdivosť info."

jonas17
30. sep 2013

@tin007 hej,viem, ved som písala, že bola nepravdivá...ale takto nejako vznikajú fámy..
a stále rozmýšľam, že čo to znamená, že "v dôsledku neočkovania unho prepukol zápal mozgových blan"...v dôsledku neočkovania? čiže ked by bolo dieťa zaočkované na mums, tak ten zápal nedostane? alebo ak by dostalo hexu, tak tiež ten zápal nedostane?? akože nerozumiem takým správam...

tin007
30. sep 2013

@jonas17 Ano, niektori ludia takto hyperbolizuju. Jeden "expert" sa napr. vyjadril, ze "povinne ockovanie by sa pravdepodobne vedelo vyrovnat s povodcami choroby". Cize podla jeho logiky je hexa aj proti meningokokom.

jonas17
30. sep 2013

@tin007 katastrofa...povinné očkovanie je nakoniec na všetko...

aristka
30. sep 2013

@jonas17 neviem čo si na tom fóre čítala ,ale ja som čítala ako jedna redaktorka jedného časopisu ,vyvolávala po nemocniciach či je to pravda a ,že vraj mala tú info dementovanú ,ale jedno je zaujímavé či je alebo nie je niekto chorý alebo leží na patológii ,to je jedno a blízky príbuzný si neželajú ,aby špitál podával info ,špitál nepovie nič ,ani či bol niekto hospitalizovaný ,takže či bola jedna strana pravdivá,to jest.choroba dieťatka ,druhá strana sa absolútne ak si to rodičia neprajú redaktorka nedostane k ničomu ,k absolútne žiadnej info.....a ešte niečo na meningitídu detičky zomierajú aj dospelý ,len nie všetko sa dostane do hlavných správ....

jonas17
30. sep 2013

@aristka určite sme čítali to isté forum, ale ja som to pochopila tak, žiadne dieťa nakoniec , chválabohu, nezomrelo...ty si to pochopila tak, že možno aj zomrelo, ale nemocnica to tají...bavíme sa o tom konkrétnom dieťati, ktoré žije...ale ty to spochybnuješ...lebo špitál to nepotvrdil, hoci tá novinárka povedala, že v žiadnej nemocnici dieťa nezomrelo na meningitídu...ale ty si si to vysvetlila po svojom...a táto stránka, kde sa o tom ľudia bavili, neboli hlavné správy...ale všetko sa dá krásne prekrútiť...

aristka
30. sep 2013

@jonas17 ja som nič nepovedala ,len toľko ,že ak by to aj bola pravda a rodičia si neželajú info verejnosť tak tá novinárka sa nič nedozvie ,či vôbec aj nejakej hospitl.došlo jednoducho nič ,to som povedala a to ,že možno v jednej nemocke sa nič možno neudialo ,to neznamená ,že nič sa nedeje v iných ,....asi by daná novinárka mala začať obvolávať každý špitál,pre objektívnosť len či jej to bude niečo platné ,lebo ani dekrét novinára jej neotvára cestu k všetkým info....toto som chcela povedať...

bubulka722
30. sep 2013

@jonas17 Tieto správy z FB typu JPP by som vôbec neriešila. Každý človek so zdravým uvažovaním pochopí, že tam spojitosť s povinným očkovaním neexistuje, pretože v ňom nie je zahrnuté očkovanie proti meningitíde. Mimochodom sama som ako 9 mesačné bábo prekonala toto ochorenie, bola som na tom dosť zle. Bolo to vírusové ochorenie ktoré postihlo v tom čase veľa detí, ale som si viac ako istá, že ak by sa to stalo dnes, strhlo by sa šialenstvo očkovania proti meningitíde. Môj boj o život spôsobila nezodpovedná diagnostika lekára, ktorý tvrdil, že je to len obyčajná viróza. 😉

aristka
30. sep 2013

proti vírusovej meningitíde nie je očkovanie ,ale osýpky ,ktoré majú komplikáciu vírusovej meningitídy ,na to očkovanie je .a každé vírusové ochorenie sa môže skomplikovať postihnutím aj iných orgánov buď vírusom alebo baktériou buď pre vyčerpanie organizmu alebo nedoliečenie alebo neliečenie...takže nepodcenovať žiadne ani vírusové ochorenie...

jonas17
30. sep 2013

@bubulka722 mne je to jasné, sledovala som aj celú diskusiu, len sa pozastavujem na tom, ako sa všetko dá prekrútiť...aj ked už správa je dva dni (alebo neviem koľko) dementovaná, tak dnes tu niekto napíše o tom, akoby to bola pravda...a jasne, na vine je to, že bola úplne neočkovaná...ja si stále myslím, že to dieťa to prežilo práve vdaka tomu..

bubulka722
30. sep 2013

@jonas17 Každému človeku ktorý vie proti ktorým ochoreniam sa očkuje je hneď jasné, že tam spojitosť s očkovaním nie je, len povedzme si pravdu väčšina mamičiek vie len to, že dieťa zaočkujú do nožičky. Práve tieto mamičky častokrát podávajú tieto bludy ďalej. Veď to poznáš 100 krát opakovaná lož sa stáva pravdou.
Nechápem reakciu typu, že osýpky majú komplikáciu vírusovej meningitídy. Hľadá sa spojitosť tam kde nie je.

jonas17
30. sep 2013

@bubulka722 ale ved toto hovorím, že sa všetko prekruca..ved tá dotyčná AG nepovedala, že dieťa malo osýpky, tak kto kde nabral, že to bolo z osýpok? takto sa strašia mamičky...keby som o tom nič nevedela, tak sa trasiem tiež, že neočkované dieťa....bože..ked už neumrelo, aspon nájdime dôvod, prečo ochorelo...nie je vobec podstatné, že tú chorobu zvládlo 😕 ...ale ved vlastne o tom ani nič nevieme, je zbytočné sa o tom baviť..

kvieta
30. sep 2013

@aristka Prosím Ťa, čo je to poosýpková meningoencefalitída?

saska.t
1. okt 2013

http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-hu... odporucam precitat seriu clankov a clanok o kolektivnej imunite, docela vystizne napisane clanky,no kazdy nech si utvori vlastny nazor 😉