icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
honeybadger
7. okt 2013

@petot Dalsi pavedecky paskvil. http://www.rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_in... Osypky - pred zavdenim vakciny sa na Slovensku na osypky aj umieralo, 1% pripadov. To samozrejme na tvojom grafe zahadne chyba. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1828717
To by az tak nevadilo.. Ale hodnotis ucinnost vakciny na zaklade umrtnosti - to je uplny bullshit, pretoze na umrtnosti sa podiela dalsich x faktorov, napr. kvalita liecby. Ale prave incidencia odraza prevenciu, a prevenciou bola/je vakcina. Od zavedenia vakciny tu pripady osypok nemame, a ked aj boli, boli medzi nezaockovanymi. Kedze tvoj graf je naprd, lebo v nom nic nie je, tu je graf od USA, ktory to maju zdokumentovane ovela lepsie. http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/6mishome.ht...
vymyvas tu mozgy diskutujucim

petot
7. okt 2013

@honeybadger Zase si prišiel kydať svoj hnoj na iných?

V mojom článku som použil VŠETKY údaje, ktoré som z verejných zdrojov na Slovensku získal (štatistické ročenky, RÚVZ, zdravotné ročenky). Ak to tebe nestačí, pýtaj si od nich viac. Ale zjavne viac NECHCEŠ, lebo čitateľom ukazuješ graf ktorý je tak orezaný aby NEMOHLI vidieť vývoj v desaťročiach pred zavedením očkovania.

Takže myslím, že je evidentné, kto zavádza. Asi ti pravda veľmi vadí, keď tak neustále zúrivo útočíš. Brigáda popri škole, hm?

Ja som zverejnil tak chorobnosť, ako aj úmrtnosť. To, ktorý údaj si čitatelia vyberú za podstatný, je čisto na nich. A to je dobre, aspoň im nemôže rozkazovať nafúknuté ego Tomáša z lekárskej fakulty.

Pre mňa je z hľadiska plošného POVINNÉHO očkovania relevantný údaj o úmrtnosti, pretože úmrtnosť reprezentuje závažnosť ochorenia. Nádcha je veľmi bežné ochorenie a napriek tomu by ťažko mohli prikazovať očkovanie, aj keby niekto vyvinul vakcínu.

Úmrtnosť na osýpky klesla dávno pred zavedením očkovania, a to tak na Slovensku ako aj v USA. Očkovanie nemalo na úmrtnosť významný vplyv. V zmysle vyššieuvedeného, to, či malo vplyv na chorobnosť, je podľa môjho názoru vedľajšie. Ty si mysli čo chceš, je to tvoja vec. Je však trápne, že svoj názor tu všetkým nanucuješ ako jediný správny.

sissmiss
7. okt 2013

@honeybadger pri cakani u dr pred mesiacom som si listovala nejaky medicinsky casopis, kde som si odfotila clanok v ktorom sa pise ze vit C je ucinny v boji proti rakovine a je extremne zaujimavy pretoze nie su zname negativne ucinky zato pozitivne su dokazane. Asi dalsi pavedec, aj ked doktor, jasnacka

aristka
7. okt 2013

@kbeata ja som prečítala čo sa tam píše a viem toho viac aj ohľadom tejto dg.aj napriek tomu sa k tomu nechcem viac vyjadrovať ani čo sa očka týka lebo je to fakt špecifikum a na to je treba odborníka ,ktorý s tým robí a pozná variabilitu a kliniku z praxe ,toto nie je diagnóza a ,ktorej si len niečo vygooglim a trepnem do vetra ako to robí petot ,lebo sú to fakt veci do vetra a treba vedieť viac ....

aristka
7. okt 2013

@sissmiss no tak si dnes mala pozerať teleráno na markíze a bol tam pán dr., ktorý opuzorňoval všeobecne pred liekmi dostupnými proti chrípke a osobitne upozornil pred vitamínmi a ich užívaním a ešte osobitnejšie pred užívaním svojvolne vit.C ,čo tu dokola aj ja aj iný upozorňujú lebo je aj dosť kontraindikácií na užívanie c pri nejakých dg,alebo pri užívaní spolu s unými liekmi ....a môže narobiť tiež riadnu neplechu ....a vit.c pri rakovine sa používa doplnkovo a je to stále vo fáze štúdie ,ak by sa použilvit.C samostatne tj.chemoterapia al.rádioterapia a iné liečby tí ľudia postih rakovinou by nám zomierali ..takže vit.C je vitamín.-nie všeliek ....

saska.t
7. okt 2013

@aristka ty mas ale dvojaky meter na Dr., takze Buchwald,nie je dost dobry odbornik,lebo bol "len urolog" takze v inom medicinskom odbore,ktoremu sa venoval dlhe roky byt dobry nemohol,ale ten co bol na markize,tomu veris lebo to povedal v TV,takze je doveryhodny a este sa ti to hodi do tvojho presvedcenia a mimochodom to len ty hovoris ze vit. C je vseliek, nikto iny to tu takto neprezentoval a primar na kramaroch na onko oddeleni,na ktoreho som ta smerovala prednedavnom ked tvrdil,ze je to vyborna doprovodna liecba,tiez klamal a vlastne sa svojmu oboru nerozumie,kedze tvrdil ze su vyborne vysledky s podavanim vysokych davok vit C, no tvoja objektivita je na bode mrazu.
Samozrejme,tym nechcem povedat,ze ten Dr. v TV nebol dobry lekar.... alebo si ho osobne poznala a prejednavala osobne vsetko,tak ako tvrdis,ze potrebujes vsetko prejednat s odbornikom na Slovo vzatym ?? 😕 Takze z tvojich prispevkov vyplyva,ze odbornik je len ten,kto ma Dany odbor vystudovany a nie ten,ktory ma dlhorocne skusenosti a aj vysledy za sebou.. to je jak poveddat,ze ten kto ma VS Diplom je inteligent (je jedno akym stylom vystudoval) a ten kto ma len "strednu skolu a skusenosti" to je vlastne nikto uplny dement,pretoze tu VS nema.... hm zaujimave

tara
7. okt 2013

@prevenar kliestova je navyse 😉

tara
7. okt 2013

@natas4 blbosti evidentne ovladas ty. mas dostupne informacie, tak prosim citaj. nebavi ma dokola pisat do iste. mas ochorenia, ktorych priebeh sa vyvija niekolko rokov, a zavisi od imunity, kedy a ci sa prejavia. niektore ochorenia sa ti neprejavia hned, zavisi aj od mnohych faktorov a indikatorov.....kam patri aj ockovanie. takze ak to potrebujes pocut aj od lekara, tak sa skus opytat a kazdy ti povie, ze su ochorenia, ktore sa spustia po dlhsej dobe.

tara
7. okt 2013

@natas4 a este pripajam tvrdenie Vasej náčelníčky z inej diskusie, ako vie vysvetliť to, že 9 rokov po osýpkach je možné dostať toto ochorenie, a nie iné problémy, ako naša slávna Nataška neguje z tvojej argumentácie:

adsumus: Dôsledkom ochorenia môže byť veľmi vážne ochorenie, ktoré sa prejaví až o niekoľko rokov. Aj toto dievčatko následkom ochorenia v utlom veku na osýpky, zomrelo o 13 rokov neskôr. Choroba sa volá SSPE.
http://justthevax.blogspot.sk/2013/06/micha-is-......
2. júl o 07:51

tara
7. okt 2013

@aristka petot ti odpovedal. dakujem petot! niekedy uz nemam chut argumentovat tymto bytostiam 😝

tara
7. okt 2013

@petot dakujem, odpoved perfektna ako vzdy! 😉

tara
7. okt 2013

@pectore ubohe ale tvoje tvrdenie. 😅

pectore
7. okt 2013

@tara to iste si myslim aj ja o tvojom tvrdeni ... akurat som nemala potrebu na teba utocit..ale ked inac nedas... 😒

sissmiss
7. okt 2013

@saska.t nie je odbornik ten ktory to vystudoval. Co si tutu? Odbornik je len ten ktory ockuje, alebo je aspon za ockovanie. Akonahle ma namietky proti ockovaniu tak je to diletant a sarlatan. A ak sa lekar venuje homeopatii je odbornik len ak je za ockovanie. Ak je proti ockovaniu a je homeopat tak titul mudr ziskal podvodne, a uz je na zozname cakatelov na upalenie

aristka
7. okt 2013

@saska.t o mŕtvom doktorovi tu nebudem hovoriť a pravdu povediac ,nemám prečo ,neviem čo to bolo za odborníka ,za to ,že bol na sklonku života v nejakom proti očko hnutí a vydal nejakú knihu z neho nerobí pre mňa zaujímavého človeka ...čo sa týka vit.c pre mňa ako zdravoťáka by bolo veľmi smutné keby som sa riadila médiami alebo diskusiami tu na koníku ..mám dosť veľa vedomostí a skúseností a mám si s kým veci prekonzultovať a o vit.C čo je základ vedomostí musí niečo vedieť aj oše asistent ....bolo to len poukázanie na to ,že už aj v médiach upúzorňujú lebo fakt reakcia s niektorými liekmi alebo ochor .môže mať fatálne následky pri užívané tu dávkovaných megadávok ....a kto má u mňa slovo na odbornosť ,kto je študovaný a má špecializácie na daný medic .smer a dlhoročnú prax v tom smere....

aristka
7. okt 2013

@tara tá tvoja diagnóza je po prekonaných osýpkach aj po rokoch ,neviem čo to má s Nu po očku ,očkuje sa preto aby sa choroba nedostala alebo priebeh choroby bol ľahký a komplikácie skoré alebo neskoré neboli ...a čo sa týka iných komlik....aj po prekonaní napr.chrípky môžeš dostať roztrúsenú sklerózu multiplex aj po rokoch ..a ďalej na čo ti odpovedal petot ..lebo ja som to nepochopila.....

natas4
7. okt 2013

@tara ok ok ok,...za vsetky choroby sveta moze ockovanie 😀 este aj za zubny kaz a sedive vlasy 😀

saska.t
7. okt 2013

@aristka ja som netusila,ze odbornost lekara sa urcuje jeho umrtim, alebo neumrtim, ako zdravotnik by si mohla vediet,ze kazdy raz umrie, ale jeho praca po nom ostane,to ze nemas zaujem sa nieco dozvediet,ale si hned uverila niekomu,kto ti o nom nieco napisal je vizitkou toho,ze vlastne ani nemas zaujem zisttit pravdu o Tom ako to s ockovanim vlastne je,len sa drzis a prezentujes svoje presvedcenie,nie pravdu,lebo ta ta v skutocnosti vobec nezaujima...

aristka
7. okt 2013

@saska.t a ešte niečo práca v zdravotníctve či je to sanitárka ,ošetrovateľka ,sestra alebo doktori je o neustálom vzdelávaní ,to ,že niekto vyštuduje školu neznamená ,že je koniec ,študuje sa stále celý život a plusom je v danom obore ..inak nestretla som sa ,že by nejaký pracovník napr s OAIM študoval podrobne celý život gynekológiu ...to by sme tu nemali medic. obory ,ale multifunkčných ľudí ,len neviem si predstaviť ten dopad .....

aristka
7. okt 2013

@saska.t moje presvedčenie je ,že vírusová meningitída ,nie je ľahké ochorenie ,že otravu hríbami nebudeme liečiť len podávaním vit.C a ,že na tetanus ako prevenciu a liečbu nepodávame vit.C a čo sa týka nejakej publikácie ,ak sa mi to dostane do rúk nemám problém si niečo prečítať ,ale nemôžem čítať každú publikáciu ...

aristka
7. okt 2013

@saska.t a pravda je klinická prax , ktorej vy ako laici nemáte ani potuchy ...

nikimax
7. okt 2013

@aristka výborne si to začala....kedže je zdravotníctvo o stálom vzdelávaní sa - zahryzni sa konečne do toho Buchwalda až si rozšíriš odborné obzory, tak potrebné v tvojej práci. Ubezpečujem ťa, že aj tam nájdeš v následkoch očkovania príšerné prípady, celoživotných invalidov , nakazených priamo z vakcíny atd. Musíš poznať aj túto stránku, prečo sa tomu brániš zubami- nechtami 😒 Potom sa k tomu môžeš aj adekvátne vyjadrovať, ked si to prečítaš, zhodnotíš, možno aj tvoj jednosmerný pocit sa ti zmení.... 😎

aristka
7. okt 2013

@nikimax už by bolo dobré daného dr. nechať odpočívať v pokoji...to čo je pre vás akože odborné ,nie je pre mňa a ,kto povedal ,že očko nemôže mať vážne Nu napr.anafylaktický šok je veľmi vážna Nu až z možnými smrteľnými následkami alebo trvalou invaliditou ,ak to postih.človek prežije....

nikimax
7. okt 2013

@aristka prečo silou-mocou chceš nechať plávať takéto informácie?dokumenty? grafy? Snád nechceš tvrdiť, že informácie a zozbierané poznatky, ale aj prípady odškodnenia postihnutých z tej knihy zaniknú so smrťou autora?

aristka
7. okt 2013

@nikimax na školách aj v praxi sa neustále učíme čo by bolo ,čo sa môže stať ,aj čo sa týka liečby máš za a proti ,nie je to len o nejakej knihe nejakého autora ..toto je tá prax ,tá klinika a ak by to bolo také smerodajné a dôležité určite by bolo viac o tomto autorovi počuť ,či umrel alebo neumrel .....inak vieš čo je mne záhada ,na slovensku máme tiež veľmi veľa vzdelaných výsluhových dr. s veľmi veľa skúsenosťami ,ktorý by ak by niečo bolo ,by mali k tomu čo povedať ,sú to výsluhový dôchodci doktori ,ktorí celý život zasvätili medicíne ,prečo nie sú medzi nimi taký ,ktorý by o týchto veciach ,ktoré tu neustále predostierate ,prečo sa nenájde aspoň jeden ,ktorý by bol v Av kampani ,bez toho aby bol samozrejme nejaký homeopat ,tj.viedol ho zisk ..prečo sa nenájde ani jeden jediný a radšej sa dajú na astrológiu alebo študujú vys.školy tretej generácie alebo si nájdu niečo iné ...príjem tj.dôchodok majú len od štátu ...čím to je za tie roky ... 😒

saska.t
7. okt 2013

@aristka tvoje prispevky na moju adresu su z väcsej casti uplne od veci k teme, o ktorej sa bavime,presne ako som napisala,teba nezaujima skutocnost a podstata veci,teba zaujima iba tvoja pravda,nic viac,tak nerozumiem preco to nepovies rovno a nemusime sa viac o Tom bavit.... a o tvojej zdraavotnickej vzdelanosti zacinam vazne pochybovat,kedze o odbornikovy povies ze je neodbornik a ani si si nic nezistila,toboz nieco precitala o danej osobe,to je znacne prizemne,komentovat niekoho o kom neviem absolutne nic...

aristka
7. okt 2013

@saska.t ja s teba mám skôr pocit,že ideš odveci úplne ,napísala som ti dosť jasne koho považujem za odborníka a dosť jasne ,že mám rada veci skonzultované s viacerými odborníkmi ,čo je v našom fachu úplne normálne a čo je moja pravda ,ak si si nevšimla ja tu nehovorím či očkovať alebo neočkovať ,mne je to fuka fuk ja sa vyjadrujem len k diagnózam a čo je možné a čo nie je možné a každý rodič si to ak má rozum prekonzultuje zo svojím dr. ...a to že je niekto urológ alebo pneumológ to neznamená ,že je neodborník ,všeobecne diagnózy musí ovládať každý ,ich všeobecnú kliniku ,ale ak chcem niečo na vysokej odbornej úrovni idem za človekom čo s tým robí ,má na to špecializáciu a prax ,takže čo je na tom nepochopiteľné ....inak hodnotenie a kritizovanie niekoho názoru ti ide najlepšie ,myslela som si ,že po pôrode sa ti hormóny skľudnia a bude lepšia diskusia s tebou ,ale nejak sa to z tvojej strany nezlepšilo..... 😉

saska.t
7. okt 2013

@aristka ak si si nevsimla,my sme v teme o ockovani,takze vlastne ani nemas preco rozoberat v tejto teme diagnozy, moje hormony su v poriadku na dobu v sestonedeli a nemaju nic spolocne s touto temou,ale dakujem za zaujem, dala som Sem k stiahnutiu knizku od odbornika a uznavaneho,ale ty si uznavas len seba a si odbornik na vsetko,od Urologie az po onkologiu,kde ta doteraz zdravotnictvo schovavalo ??? Moja diskusia je adekvatna k tvojmu vyjadrovaniu,som zastanca toho ako s tebou druha strana jedna,ja s nou jednam presne jej stylom, k slusnemu diskutovaniu sa postavim tiez slusne,ale k dehonostujucemu nemam dovod diskutovat bez sarkazmu...

aristka
7. okt 2013

@saska.t no mám tu čo robiť pokiaľ viem očkovanie je proti chorobám tj.diagnózam a ak mám čo povedať k diagnózam tak poviem a mám pocit,že okrem jednej osoby tu nikto adekvátny nie je ,čo robí v zdravotníctve ,ktorá sa aktívne zapája a príspevky sú toho pána prínosom ,ak sa nájde niekto z našej zdravotnej obce na diskusiu len sa poteším ....

abbey1
7. okt 2013

Zabavila ma poznámka, že homeopatov vedie zisk. 😀 😀 😀 Svätá pravda, že zisk má svoj podieľ, ale bežní lekári a iní pracujúci nemajú ako motiváciu aj zisk? 😀 😀 😀
Dodám len, že ak ja u homeopata doatanem liek a ten nezaberie podľa potreby, následný dostávam zdarma, čiže lekár preberá zodpovednosť, aby pacienta vyliečil. Hovorím o našich skúsenostiach s našimi Dr homeopatmi.
Ak však dostanem liek u bežného lekára, nezaberie, prípadne vyvolá nežiadúcu reakciu, následne si ďaľší liek zasa platím z poistenia + mastný doplatok, nehovoriac o čakaní u lekára.