(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
OK, takze dakujem vsetkym posluchacom, vsetkym co prispeli. slubujem, ze uz nebudem prispievat do tejto temy. vela mi to dalo, fakt! clovek sa zial niekedy nic nove nedozvie. ale to je zivot. majte sa krasne a urcite niekedy pride doba, ked zacnu farmafirmy hovorit o skodlivosti hlinika a budu medzi sebou superit o predaj vakcin "non alluminium". prajem hodne zdravia! 😵
@aristka Prepac, ze som ti skomolila meno v predoslom prispevku. Tie linky sa pokusim vypatrat a precitat. Linky, co som uverejnila, najma clanok, ide priamo k veci, nenasla som vela ineho materialu, ktory by bol tak trefny a zhrnujuci. Tak som zvedava na tvoje linky. Nikde som neuviedla, ze ockovanie je hlavny vinnik vsetkych ochoreni, ani to, ze ma netrapia ine veci. Vyjadrila som sa k hliniku. A aj mne vadia hormony vo vode a ine zalezitosti, ktore mozu mat plosne ovela horsi dopad ako vedlajsie ucinky ockovania. O naraste civilizacnych chorob by sa dalo dlho diskutovat, vsak je o tom vo vedeckych kruhoch diskusie az-az. Jeden z dovodov moze byt coraz horsia geneticka informacia (rodicia zo socializmu).
Je mi luto, ako sa tato diskusia zvrhla. Skoda, ze vacsina prispevkov je osobneho charakteru a neda sa tu na temu diskutovat a argumentovat faktami. A ak sa aj spominaju fakty, preskakuje sa od jednej otazky k druhej a nejde sa do hlbky. Ak by niekto este stal o normalnu diskusiu, prosim, piste dalej... mam zaujem podat info dalej a tiez nechat sa poucit druhymi, aby sme si mohli utvorit co najobjektivnejsi nazor na pre a proti ockovaniu.
@dai s Tarou suhlasim vo velkej miere, co sa tyka jej poslednych prispevkov o hliniku (ale napriklad nesuhlasim, ze telo hlinik nevnima ako antigen, ak som ju pochopila spravne), no necitala som si vsetky prispevky, ani nesledujem celu diskusiu. Prispevky osobneho charakteru nechcem komentovat, ani sudit, do toho sa zapojilo viac ludi a moj jediny komentar je, ze mi luto, ze uz sa nediskutuje na temu. Osobne invektiva by si mohli baby navzajom poodpustat a znovu sa pustit do zmysluplnej diskusie🙂.
@le4 presne ,to je už objektívny pohľad ,vieš mne vadí jedno ,je to tu zamerané na jedny a tie isté diagnozy ako autizmus a cukrovka ,ale problém stúpanie je aj u iných chorôb ,čo taká rakovina prsníka ,ktorá má neskutočne stúpajúcu tendenciu ,vie š čo by tu bolo povedané ,že je to Nu po rokoch po očku ,čo je na tom ,že ženy pchajú do seba HAk čo nemá pôsobenie len na reprodukčný systém ,ale na celkový organizmus hormóny nám idú ruka v ruke ,a riadia naše telo ,určite sa to neodzrkadlí aj na zdraví dieťatka ,čo také fajčenie ,ženy fajčia 10 až 20 rokov a zistia ,že sú tehu a zrazu prestanú ,čo je na tom ,že ich telo sa začne detoxikovať a samozrejme prvá vlna detoxikácie je najhoršia a bábätko to neminie a čo chlapi fajčiari ,nosenie slipov ,vyhrievané sedadlá v autách ...ja nehovorím ,že tie prídavné zmesi celkovo aj v liekoch sú dobré ,ale zatiaľ nenašli nič lepšie a normatívy sú omnoho prísnejšie oproti minulým rokom ....kedysi ,keď prišiela epidémia moru alebo napr.cholery tak ľudia tiež začali hľadať vinníka a čo sa stalo ,mocenské kresťanstvo to dalo za vinu bosorkám ,upaľovalo sa jedna radosť a zomierali nevinný ľudia ,ale bola to všetko práca jednej skupiny ,aby si udržali moc a nevzdelaných ľudí mali v hrsti a mne toto celé tiež pripadá ako hon na čarodejnice a určitej skupiny ľudí a zneužívanie rodičov postih. detí ,len by bolo zaujímavé vedieť čo tým sledujú alebo čo je ich cieľom ,nie oficiálnym ,ktorý prezentujú ,ale čo majú za ľubom .......čo môžme robiť my zlepšiť informovanosť na primárnej úrovni ,aby rodičia mali dostatok informácií relevantných dali si za a proti a na základe toho sa rozhodli ....a potom tu nepríde k zneužívaniu alebo k rozširovaniu moci určitej skupiny ľudí a k doslovnému oblbovaniu rodičov .....inak ja linky som mala ,ale je to záležitosť imunity a to by nikto ,kto s tým nerobí nepochopil ,lebo imunita sa učí dlho ,nie je to záležitosť jednej dvoch strán ,nehovoriac o termínoch ...
@dai presne som vedela, že sa ti to nebude páčiť 😅 .. reagovala som na tvoj príspevok o 10:54, kde riešiš nepodstatné veci a mimo tému( vzdelanie a povolanie diskutujúcich o očkovaní je ozaj mimo tému- všetci sme hlavne rodičia 😉 )......neviem o akej manipulácií píšeš, myslíš to, že ked niekto nechce zverejniť os. záležitosti?....... 😕 😕
@nikimax nebude ti vadit ked sa uz k teme tara nebudem vyjadrovat? ja som sa len spytala vseobecne na vzdelanie ludi ktori prezentuju svoj nazor ako jediny mozny fakt - je to arogantne? je v tom napisane ze ini si nemozu povedat svoj nazor? nie... ale nazor zasadne podavam ako nazor a nie fakt, tu su ale ludia ktori svoj nazor manipulativne menia na fakt - preto ta moja otazka😉 neviem ako s osobnymi zalezitostami suvisi vzdelanie cloveka - z jej vizitky viem o nej omnoho osobnejsie veci, ktore su ale v tejto teme irelevantne, k tejto teme a vyjadrovaniu faktov je relevantne prave vzdelanie a prax - preto ta otazka😉
o manipulacii som pisala v suvislosti s prispevkom kde mna popisala ako osobu ktora si nevazi ludi bez VS vzdelania, pripadne takych, ktori vykonavaju nekvalifikovanu pracu - samozrejme ze reakcia vsetkych takychto ludi bude ze super to krasne napisala tej hnusnej dai😉 v tom je ta manipulacia... nato si aj ty reagovala... pricom ja som ale nikde nikdy taketo nieco nenapisala ani netvrdila😉 moja uvaha isla len smerom ze ked budes vazne chora tak neprides sa dat liecit ku mne napr. - to ze mam VS je bezpredmetne kedze nie je zamerana na lekarstvo, detto nemam ziadnu prax v tejto oblasti, taktiez asi nepojdes k predavacke ci smetiarovi - znamena to ze si tieto povolania nevazis? lebo toto bol vysledok jej uvahy...
toto je ale len k vysvetleniu toho co som pod tou manipulaciou myslela, fakt ma skor zaujimaju prispevky ako dala lea4 ako riesenie nejakych invektiv
mna by tiez zaujimalo tak ako
@dai , vzdelanie debatujucich. a to zdovodu,ze laicke nazory na ockovanie,jeho vedlajsie ucinky ci zlozenie je pre mna zbytocne citat.
su to len osobne subjektivne domnienky pisatelov bez skutocnych vedomosti a praxe v odbore.
mna by zaujimal konkretne nazor lekara/ky/pediatra s viacrocnou praxou. rada by som sa dozvedela niektore fakty ohladne ockovania deti.
ako konkretne postupuje pri ockovani deti s vrodenou znizenou imunitou. ci je dolezite prave preto ockovat proti kiahnam , ci chripke.
a rada by som sa spytala biochemika na ten pomer hlinika vo vakcine. do akeho mnozstva /je jedno ci vo vakcine ci v inej forme/ je bezpecne prjat tuto latku do tela.
ale prosila by som len odpovede od odbornika z praxe.nie to,co si niekto precita na nete o tom.
mozno toto zaujima mnohe mamicky.
@aristka No je pravda, že keby som si mala vybrať medzi očkovaním, dlhoročným fajčením alebo HAK, tak jednoznačne očkovanie... to môže aspoň niečo pozitívne priniesť. Myslím ale, že chýba vyvážená diskusia o pozitívnom a negatívnom vplyve rôznych očkovacích látok na rôzne skupiny ľudí (prínos verzus riziko). Imunita je strašne zložitá, organizmus a aj vplyv okolia veľmi individuálny a chcelo by to viac výskumu, čo všetko očkovanie narobí a akými nechanizmami. Bez toho, aby mal na to vplyv farmaceutický priemysel. O to mi ide a nie hovoriť stop každej očkovacej látke...tým si nie som (ešte? alebo ani nikdy nebudem?) úplne istá.
(A ďakujem za citlivý výraz "mocenské kresťanstvo"... mocenskí "kresťania" napr. upaľovali chudákov valdénskych kresťanov ako kacírov a bosorky...)
@le4 lenže na to sa nikto nepodujme už len z finančného dôvodu ,nikto malý by na to nemal a nemá dôvod to aj robiť ,keďže za každým výskumom sú aj ciele a načo by to komu bolo ak nemá záujem niečo vyvinúť ,preto aj malé farmafirmy neprodukujú vakcíny lebo nemajú na to financie a tým pádom si nemôžu dovoliť zaplatiť ten mozgový potenciál ,ktorý na to treba ....inak stále a nielen ja tu neustále prízvukujem je mylné si myslieť ,že očko je pre tieto firmy biznis ,ten výskum a vývoj očko látky je tak zdĺhavý a zložitý ,že peniaze ,ktoré sa vrátia sú znovu použité ,daj si koľko krát sa pichne očko jednému človeku a dajme tomu koľko vit.c tj.balení a iných liekov napr.na srdce ,atb a iných za život spotrebuje jeden jedinec a veľmi veľa liekov je aj veľmi drahých .....je ide tu o prestíž a financie ,kto si čo môže dovoliť vyvinúť a každý štát má normatívy ,čo pustí na trh ....
@le4 lenže vidíš hovorí to čo hovorím aj ja, problém hliník a jeho zlúčeniny nie je problém len vakcín ,ale aj potravín, aj vody a celkovo sme presýtený kovmi a hliník ,lepšie povedané jeho zlúčenina má veľmi malý podieľ na tom čo sa do nás dostane inými cestami a sám píše,že jednoducho pokiaľ nie je iné adjuvans ,nie je riešenie ...zaoberá sa témou tohto kovu komplexne ,nie jednostranne a buď si istá ,že tie normy vydávané WHO nie sú len na základe farmafiriem ,ale je to komplexnejšie aj ohľadom iných liekov ,lebo by nás veľmi ľahko predávkovali napr.kovmi ,preto treba mať na zreteli aj iný príjem než cs aplikáciou očka....a na vznik choroby treba viac faktorov ,aj predispozícia robí svoje a všetko okolo čo som tu spomínala ...
alebo im aplikácia očka dodávam
mna by zaujimalo,ci niekto vie z praxe/lekarskej,vyskumnej/,aky je presne povoleny limit hlinika ,ktory moze ludsky organizmus prjat bez poskodenia zdravia?a ake nasledky by malo prekrocenie toho konkretneho povolenia?
presne suhlasim s
@aristka ,ze hlink sa nachadza nielen v o vakcinach,ale aj liekoch a vsade okolo nas.
robit strasiaka z toho,ze je vo vakcinch je preto od veci.
preto sa pytam,ci niekto vie odborne povedat ,aky je teda limit povoleny.
@alice107 proste chceš tunajších pisateľov preskúšať..? 😀 😀 Tu ide skôr o to, ako si veci pospájaš.... a či riskneš, alebo neriskneš.Napr. ked vpichnutý hliník škodí a nevylučuje sa z tela - a dám ho vo vakcíne preventívne pichnúť dieťaťu, tak asi nemôžem počítať so zlepšením zdravia....alebo, ked vakcíny dokážu nabúrať imunitu, asi sotva to môjmu dieťaťu so zníženou imunitou akokoľvek prospeje.....a k tomu- každé dieťa je inak citlivé na chémiu.....takže paušálna odpoved neexistuje.... 😎
@miskap2111 Ako som predpokladal, žiadny vecný príspevok.
@honeybadger Vyfabuloval si nezmysly a nakoniec sa ešte tváriš, akoby boli moje. Volá sa to "manipulácia podsúvaním".
Závažnosť ochorenia pozostáva z mnohých faktorov, avšak ja si myslím, že ak máme k dispozícii len chorobnosť a úmrtnosť, tak z nich dvoch o závažnosti omnoho lepšie vypovedá úmrtnosť. Príklad nádchy a tetanu je podľa mňa dostatočný aby to, aby môj pohľad na vec pochopil každý priemerne inteligentný človek. Nemusí so mnou súhlasiť, a mne osobne je jedno, aký máš na to názor ty. Vadí mi len, že tu na mňa fŕka pena.
@petot vecný príspevok pre publikum, ktoré sa tomu nerozumie, je strata času. To je akokeby som sem dávala príspevky v japončine. Ale je jasné, každý vie použiť Google translate.. Len čo z toho veľa krát vyjde, je totálny nezmysel. Na tvojom mieste by som tvoju energiu investovala tiež inak. Prajem pekný a zmysluplný večer.
@petot každý môže viesť štatistiky ,aj od roku pána len kto pozná aspoň trošku históriu ,vie si dať jedna a jedna a vie ako tie štatistiky boli robené alebo ako môžu byť pravdivé ,po roku 1900 ,kde boli vojny a USA neboli výnimkou a neverím ,že niekto riešil osýpky a iné choroby na frontoch,nehovoriac o následnej ekonomickej kríze ..takže určite tieto štatistiky budú smerodajné a úplne sa dá na ne spoľahnúť ha ha ....
@petot Mne vadi to, ked niekto siri medzi ludi nezmysly, ze vakciny su nanic a ukazuje pri tom grafy s umrtnostou. To je vymyvanie mozgov. Ak sa ludia na zaklade toho rozhodnu neockovat, a takych uz je na Slovensku pekna hrstka, ohrozujes tym (nepriamo) nielen ich deti.
@honeybadger Ludia sa nerozhoduju kvoli petotovym grafom, ani kvoli tvojim grafom. Dajte tim ludom trosku kreditu. Ludia maju vlastny rozum. Petot tu moze pisat akurat co len chce a takisto aj ty. Kazdy nech si robi co chce. A este, internetove diskusie netreba brat tak smrtelne vazne, ludkovia.

@nikimax este ze mam okolo seba aj ludi, ktori chapu na prvy pokus 😵 . ja neviem co by som robila, keby som mala aj doma takto dokola vysvetlovat jednoduche principy.