(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@carodejnica Možno v niektorých prípadoch ide o zisk, mne osobne dosť vadí prehnaná komercia a zázračné lieky na každom kroku. Ale nemusí ísť vždy o komerciu.
Ono to má svoju neoddeliteľnú logiku - na to, aby sa lekár oslobodil od paradigmy očkovania, potrebuje vyvinúť značné úsilie v hľadaní dôkazov, hodnotení, premýšľaní, štúdiu. Keď už dosiahne takú "kozmickú rýchlosť", ktorá ho oslobodí od "gravitačného vplyvu" očkovacej paradigmy, tak už je len krok k tomu, aby prehliadol aj ostatné fundamentálne problémy konvenčnej medicíny ako takej. To už je na skok k druhej kozmickej rýchlosti. Logicky potom hľadá nejaký iný medicínsky sytém, pretože v tom starom sa mu už pochopiteľne protiví zotrvávať, už príliš dobre pozná jeho obmedzenia, nekalé praktiky apod.
No a homeopatia je jeden z alternatívnych systémov, ktoré sú poruke. Takže ak sa vyberie týmto smerom, tak je prirodzené, že keď potom rieši problémy pacientov, tak použije ten systém, ktorému dôveruje.
Ja osobne sa homeopatiou nezaoberám, ani ju nepropagujem - ja mám rád, keď rozumiem prečo a ako veci fungujú. Ale keby sa ma niekto pýtal na môj názor na nejaké zdravotné ťažkosti, tak samozrejme aj ja budem odpovedať v tom duchu, v akom tomu rozumiem ja. A nemám z toho žiadne dividendy, dokonca mi je jedno, akú značku napr. vitamínov kto používa... Otvorene hovorím, nech si každý nájde tú svoju, ktorá mu vyhovuje.
Druhá vec je, že alternatívne systémy liečby u nás poisťovňa nehradí, takže si ich musí platiť pacient z vlastného vrecka. Často sú však napriek tomu lacnejšie než konvenčná liečba.
Takže dá sa na to pozerať z viacerých uhlov.
Antivakcinisti zarábajú na strachu. Antivakcinistická skupina v Austrálií, ktorej bolo nariadené, aby zmenila svoj názov, pretože je zavádzajúci, musí čeliť ďalším vyšetrovaniam. Zatiaľ museli stiahnuť jednu zo svojich reklám na prípravok, o ktorom uvádzajú, že lieči rakovinu a neuvádzajú, že môže vážne poškodiť pokožku. K prípravku predávajú aj DVD, ako si poradiť s rakovinou za 20 dolárov. Okrem toho sú vyšetrovaní v súvislosti so svojimi ziskami za rok 2010, ktoré predstavujú 281, 885 dolárov, ktoré získavajú predajom kníh spájajúcich autizmus a očkovanie. Su pritom evidovaní ako nezisková organizácia a tak nemusia platiť dane. Jedna z členiek tejto skupiny, ktorá uvádza ako jej deti boli poškodené očkovaním, je členkou 6 členného výboru tejto AV skupiny.
Admin: Urazanie skupin. Upozornujem autora prispevku.
@adsumus urážaš tu ty ,svojim klamstvom,polopravdami,kde nepíšeš zdroje,fakty,absolutne nič,najskor si preštuduj koho sem kopčíš a potom napíš kto ju platí 😀 ked už ,tak pravdu píš!
@barcelona94901 Nech sa páči prečítať si zdroj. Austrálska vláda, oddelenie pre zdravie.
http://www.tga.gov.au/industry/advertising-reg9...
Admin: cast prispevku je provokacna a utocna.
Teraz ako budeš reagovať? Aj Austrálska vláda je celá podplatená? A preto jej vadí zavádzanie zo strany AV? Ze predávajú na svojej stránke veci, ktoré môžu ľudom ublížiť?
@adsumus Na tom stanovisku ma zaujali niektoré pasáže:
"consumers would be entitled to expect that 'black salve' will cure them of cancer when, in fact, there is no credible, reliable clinical or scientific evidence to demonstrate that the product is effective in the treatment of any cancer"
..to mi niečo pripomína. Napríklad reklama na vakcínu "proti rakovine krčka maternice", u ktorej nikto vedecky nedokázal, že je prevenciou rakoviny krčka maternice?
"The advertisement used language that, in the Delegate's view, would bring about fear or distress by making people fearful of the consequences if they did not use 'black salve'"
..to mi pripomína reklamné kampane na snáď ktorúkoľvek vakcínu.
"The advertisement does not mention that 'black salve' can cause harm or has any side effects"
..reklamy na vakcíny to tiež nehovoria príliš nahlas, aj keď tým malým písmom býva napísané, že nežiaduce účinky sú uvedené v príbalovom letáku, alebo že sa na ne treba opýtať lekára atď, takže uznávam, nie je to to isté 😉
@petot No to je zaujímavé, že vaša vlastná antivakcinistická propaganda ti pripomína proočkovaciu. Už si si doriešil ako to bolo s tým Paulingom, ktorý mal podľa teba rakovinu 30 rokov a podľa iných zdrojov len tri a odmietol sa liečiť klasicky, takže mohol možno aj dlhšie požiť?
Admin: utok na skupinu.
@monika15 nemam sajn, aka je pokuta za neockovanie, lebo mam ockovane dieta
Mne len nevyhovuje nemat moznost sa rozhodnut bez toho aby clovek bol za svoje rozhodnutie sankcionovany. To ze ja som sa rozhodla v sulade so zakonom, je sice moje plus, ale nemyslim si, ze je to tak spravne.
Zapájam sa do diskusie niekolkými zaujímavými dodatkami. Po prvé ak chcete predísť ochoreniam vašich detí tak je maximálne doležité aby boli plne kojené a tak dlho ako to ide. Matka sa musí zaujímať čo strká do úst. Jej strava musí zabezpečovať všetko čo potrebuje ona i dieťa. Po druhé ak vaše dieťa bude mlskať chleba na ráno, cestoviny na obed a rožok na večeru a medzi jedlami mlskat keksíky, bude mat síce dostatok energie, ale po nutričnej stránke bude podvýživené. To sú zásadne faktory! O očkovaní, bez pochopenia čo sa deje vo svete nestrácajte čas ani diskutovať....
@adsumus Zase predvádzaš zúrivé manévre, známe z iných diskusií.
1, Aká "vaša vlastná propaganda"? Vidíš tu niekoho z Austrálie?
2, Zaujímavé, že platená propaganda výrobcov vakcín nevadí tebe, a zjavne ani austrálskej vláde.
3, Zase znehodnocuješ diskusiu ťahaním sem celkom nesúvisiacich tém. Ako súvisí s touto diskusiou rakovina Linusa Paulinga? Ktorý, mimochodom, zomrel po dvoch chirurgiách a ožarovaní vo veku 93 rokov (toľko k údajnému "odmietaniu" klasickej liečby). Keďže to robíš pomerne často, keď sa ti nehodí odpovedať k veci, považujem to za tvoj štandardný zastierací manéver.
Admin: patri do Internej posty, v teme to moze posobit provokacne.
@adsumus a ako je to s tebou?
ešte som nestretla ,nečítala ne-očkujuceho,ktorý by druhemu prial zle,narozdiel od teba,čo som sa dočítala v inej diskusii,normálny,zdravý človek niečo také nemože druhemu priať ,s tým fanatizmom to prehánaš ,aj s tými polopravdičkami,bu-bu-bu sem Amerika,tam Austrália ,ale autorku článku už nekomentujeme,čo na tom,že ju sprdli lekári a ty to tu šíriš
Adsumus prajem ti v dobrom toľko zdravia,koľko máš vytrvalej vole riešiť tých čo maju iný názor než ty
mrzí ma,že som sa tu nedočítala viac ,iba bu,bu,bu a Amerika,škoda,no na druhej strane našla som tu aj iné diskusie ,ktoré človeka posuvaju vpred ,za to dakujem ľudom čo aj sem prispeli a našli si čas
pekný večer 😉
@adsumus Ja som všetko potrebné uviedol v diskusii, kde sa toto riešilo. Takže toto je zrejme ďalší obľúbený manéver, selektívna strata pamäte. A samozrejme urputne pokračujeme mimo témy. Treba predsa zabrániť diskusii o tom, ako môže farmaceutická firma propagovať vakcínu nepreukázanými tvrdeniami a zastrašovaním.
Neviem ako firmy propagujú vakcíny, ale s obavami sledujem celosvetový výskyt epidémií v krajinách, ktoré majú nízku zaočkovanosť a s ešte väčšími obavami sledujem príbehy neočkovaných ľudí, ktoré sa objavujú na internete. Lekári upozornuju, že neočkovanie môže mať vážny dopad na naše zdravie a zdravie naších detí a toto by sme mali v prvom rade riešiť a nie nejaké rekalmy farmaceutických spoločností. Možno ti pripadá moja argumentácia zurivá, ale je to len v obave o zdravie môjho dieťaťa ale aj iných detí. A pýtať sa či je megasorbická liečba alebo iná alternatíva dostatočnou ochranou pred besnotou, tetanom a inými ochoreniami. je legitímna otázka, ktoré musí každého rodiča zaujímať.
@petot
@jarhal veru nestretla
mne nikto z nich nič nevyčítal,poradili mi,nestretla som žiadneho fanatika čo by mi vykrikoval,že moje dieťa a ja umrieme,čo sa o nedá o očkujucom povedať ,jak sa zaujímaš o ne-očkovanie už ich ani nezaujíma či máš očkovanie 😀 niektorí idu hlava,nehlava
samozrejma može byť,no ja som sa tu stretla iba so skvelým prístupom,žiadné odpinkanie,ale normálne odpovede,na moje otázky,čo bohužiaľ som sa z druhej strany nedozvedela dokopy nič..
a možno mám fakt šťastie na ľudí ,ja neviem,zatial klop,klop..ako vegetariani na mk ,to je tak neuveriteľné,tak prajné,pozitívné,,niečo čo ma prinutilo sa zaregistrovať ,toľko rád a receptov čo som tam našla,toľko odpovedí,nikto z nich mi nič nevyčítal,či som masožravec ,makro,bio,nebio,vegán ,čo ja viem koľko kadejakých skupin je ,potrebovala som poradiť a našli si čas na pomoc ,či v diskusii,správe,emailoch,bodaj by každý bol tak ľudsky ako oni a ja teda dufam,že toto moje šťastíčko bude pokračovať vo všetkom 😀 ..
@barcelona94901 Pripadá mi to tu ako hon na bosorky... @jarhal má pravdu, stačí si prelúskať všetky diskusie a človek bude zhrozený príspevkami AV a ich hodnoteniami očkujúcich. Ja rozumiem tomu, prečo @adsumus stále prispieva a poukazuje na pozitívnu úlohu očkovania. Nikto sa nečuduje tomu, že tu 90% prispievateľov odsudzuje očkovanie, sem-tam príspevok bez zdroja, alebo z pochybného zdroja, ale ak tých zvyšných 10% napíše o pozitívach očkovania, že existuje nejaký odpor proti AV v Austrálii, alebo väčší výskyt nejakej choroby, alebo nejaké následky po prekonaní choroby, tak je to fanatizmus.
Je to veľmi subjektívne hodnotenie diskusie a očerňovanie prispievateľov.
Som rada, že adsumus to nevzdáva, pretože tak by na koníku chýbalo to nedopovedané B-é, pretože odporcovia očkovania povedia verejnosti iba A a to veľa-x pôsobí zastrašujúco.
Dúfam, že to ocenia aj admini a prehodnotia niektoré názory na niektorých prispievajúcich a ich príspevky.
Admin: provokacny prispevok
@barcelona94901 Ja som tiež čítala spústu už vymazaných príspevkov od začiatku roka a tie mi nepripadali vôbec normálne. Aby mi niekto nadával, že som ovca a mám sa vrátiť do košiara, alebo že som naivná, nechápem súvislosti, a pod. iba preto, že mám opačný názor na očkovanie je neprípustné. Neprispievam už veľa, pretože som už z týchto diskusií znechutená. Stále to končí narážkami neočkujúcich na očkujúcich akí sme nechápaví, necitliví... A toto mi nevyhovoríš, pretože to sledujem už dlho.
Admin: reakcia na utocny prispevok. Samotny prispevok sa tym stava provokacnym.
@barcelona94901 Áno, sú aj slušní diskutujúci, ktorí neočkujú. Napríklad petot - naozaj prezentuje svoj názor slušným spôsobom a to skoro stále. A tých pár odbočení sa dá normálne pochopiť, pretože človek jednoducho niekedy uletí. Ale sú tu iné kvietka, ktoré naopak, ke´d napíšu niečo normálne, otvárajú sa mi oči doširoka, či vidím dobre.
@kvieta je veľmi veľa neočkojucich čo neprispievaju vobec ,ani sem 😉
@kvieta áno petot je aj pre mna pán človek na slušnej urovni ,ja som aj tu fakt mala veľké šťastie na ľudí,nech som sa opýtala na čokoľvek ,.dostala som odpoved,vysvetlenie,našli si čas a poradili mi ,rovnako ako vegetariani ,ktorých spomínam ..kopec báb,mamičiek ,žien,mužov ,ja som vdačná za to,že prispievaju aj ked napíšu hoc len správu ,no poradia mi vždy kvalitne a bez presvedčovania násilneho..vieš to máš ako ked sa niečo opýtam v otázkej zdravej výživy a nejaký "masožravec"mi napíše daj si párok,aj moja mama ho jedla aj moja babka ho jedla aj ja a žijeme..ale niekto tam na druhej strane,mi nenapíše nedaj si,daj si,napíše mi to načo sa pýtam,bez toho aby ma šupli do nejakej skupinky a nebodaj sa mi vysmievali ,za to,či obchádzali také otázky
to je to čo mi u vás napríklad chýba ,nehádžem všetkych do jedneho vreca ,ale vadí mi to konkrétne priané zlo,ktoré tu bolo,to mi prišlo skutočne veľmi neľudské
no papuľka moja, a v ktorej diskusii toto odznelo? či je to správa z IP, v ktorých ty sústavne provokuješ aby si odpovede na ne potom uverejňovala?
neprajem ti zle, len úspešné vyliečenie u psychiatra a to si myslím, že je najlepšie pre teba a tvoju rodinu
Admin: osobny utok

@ali_inzercia
Ale veď to je jasné, že homeopatiu odmietnuť môžeš, a očkovanie je zo zákona povinné, ale my sa o tom nebavíme, my sa predsa bavíme o tom, že ty viac dôveruješ odporcom očkovania, pretože nie sú hmotne zainteresovaní, a ja hovorím, že niektorí (nie všetci, samozrejme) sú aj hmotne zainteresovaní, pretože odporúčajú na liečbu ochorení, respektíve na posilnenie imunity, homeopatiu. A podľa môjho názoru je to len jeden farmabiznis, nahradený druhým. 🙂 🙂