(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kvieta šak toto...ja som zažila aj osýpky, aj nežiadúce účinky očkovania...preto tomu verím...nezažila som smrť po osýpkach, ale po očkovaní áno...kámoškina dcéra by mala dnes 23 rokov...zomrela po očkovaní na tri mesiace...dostala leukémiu...pred tými 23 rokmi som prvýkrát počula o tom, že očkovanie može sposobiť leukémiu...nerozumela som, čo mi to dievča hovorí, ako je to možné...myslíš, že som jej verila? myslela som si, že len hľadá vinníka, ako si teraz myslíte vy, ktorí ste NU nezažili...preto vás chápem...ja som otvorila oči, až ked ochorel moj syn...až vtedy som začala čítať...ale na rozdiel od tých čias, dnes máme viac informácií a bohužial, aj viac takých smutných prípadov...preto nechcem, aby niekto prestal očkovať, ked je presvedčený o tom, že je to dobre..ja len chcem, aby nikto mna neobvinoval, že neočkovaním chcem zlé jeho dieťaťu...nech máme slobodnú voľbu a nech si každý chráni svoje dieťa , ako vie...ja tiež kámoške nezakazujem na sople brať atb...a nebojím sa, že tými soplami nakazí moje dieťa...nech sa každý stará o svoje dieťa, ako uzná za vhodné...
@jonas17 osypky nie su zas az taka sranda, mame znamu pediatricku ( rodinna znama nadejnych svokrovcov), je to uz80 rocna pani, dodnes ju maju v ucte na Kramaroch, ktora, ked som sa jej pytala ohladom ockovania, mi povedala, ze kto neockuje, nezazil epidemiu osypok. Tak ona hadam vie, co hovori.
@natas4 tak ja som ich neprekonala,ale moji rodicia ano,aj svokrovci a dokonca aj muz-on nemal kiahne vtedy isto,lebo ich schytal az od nasho syna v 35 rokoch.
tak co narobis 🙂 alebo zeby kiahnili vsetci dva krat?
Fakt si treba uvedomit, ze to je ozaj nedavna minulost-kedy to bola uplne bezna choroba o ktorej sa vobec nespekulovalo-tak ako sa nespeukuluje dnes o 5 chorobe,ci siestej a pritom napr. patka ohrozuje tehulky tak ako aj rubeola a mlci sa o tom-ziadne bu-bu-ale neboj bu-bu bude........ akonahle bude vakcina..
Ani osypky neboli bu-bu...kym nebola vakcina.
ved umriet sa da aj na nadchu-nie je choroba na ktoru sa neda umriet -zial-.......ak je telo oslabene,podvyzivene,vycerpane....
@jonas17 tak to neviem,kde si zila,ja viem,ze som mala rubeolu a nemala mumps. Kiahne a osypky netusim. Ale zistim. A ani neviem,ze by u nas zurila,daka zltacka ci kiahne,alebo osypky. Bola som,decko. My sme tam nemali ciganov,len,v prvom rocniku,nastastie ta doniesla,len vsi.horsie je to teraz,ked je tu kopec bezdomovcov a i cudzincov pribudlo.
@kaja73 jasne , ze je velka pravdepodobnost, ze tvoji rodicia a stari rodicia mali osypky...mne je smiesne to, ako tu pomaly kazda 25-30 rocna neockujuca vyhlasuje, ze aj ona prekonala osypky...ked si zratas roky, a pozries si statistiky, tak v tej dobe uz osypky boli na ustupe a neboli tak caste ako kiahne, mumps, ci rubeola..pozri si kedy sa zacalo ockovat proti osypkam a ako klesala chorobnost 😉 len na koniku uz tolko zien a muzov od 20-35 rokov prekonalo osypky, ze tie statistiky by vyzerali inak 😀 dokonca tu raz jedna dala rok kedy ich zevraj prekonala a cuduj sa svet v tom roku bol hlaseny jeden pripad osypok na Slovensku 😀
@natas4 na Slovensku ťažko..jeden výskyt,...kedže sme neboli vtedy Slovenskom a to vyjadruje rovno aj tie ich "štatistiky"na "100%" 😀
@barcelona94901 jasneeee aj statistiky su vlastne cele zle 😀 co to tu ja vlastne splietam 😀 pravda je taka, ze vsetci co sa rozhodli neockovat , tak prekonali osypky!!! 😀 😝
@natas4 viem, že si to myslela zo srandy, ale ja mám niekedy pocit, že by som si to vážne mala dať zarámovať, lebo aj na hygiene ma presviedčali, že som ich 100% neprekonala. Vtedy som sa nemala ako brániť, tak som to nechala tak, ale šve ma, keď mi niekto vraví, že som ich nemohla určite prekonať a ja pritom viem, že som ich mala. Dostala som ich v 80.tych rokov, možno 84-85, takže aj vtedy sa osýpky vyskytovali.
@natas4 ja som sa vyjadrila iba k tomu výskytu na "Slovensku" a k "štatistikám" si pozri nejaké to "retro" ako to fungovalo 😝
ja sa nevyjadrujem k osýpkam,iba na tvoju jednu vetu som zareagovala 😉
@natas4 moja pekná ja ti kašlem na tvoje štatistiky......ja mám moja peknučká aj zdravotnú kartičku, vieš moje??? a moja mamička neni padnutá na hlavičku....a vie, čo sme prekonali..... 😖 ....a choď si pekne dočítať štatistiky, a prosím ťa presviedčaj ma ako je perfektné a zdravé očkovanie,ale nepresviedčaj ma čo som prekonala, dobre moja zlatá?
@molka to im nevysvetlíš....štatistiky nepustia 😀 .... ja som ich na milion percent s bráchom prekonala, aj rubeolu, brácho prekonal mumps, aj kiahničky sme prekonali....ale nechaj nech sa pekne krásne riadia štatistikami....tie sú prvoradé.... 😕 😨 😀 😀 😀
@natas4 vy ste výnimka....to ja predsa jasné, že tí čo neprekonali osýpky, tak očkujú......a tí čo neprekonali tak neočkujú....to je tvoja bombastická štatistická teória.....super....gratulujem....šikula.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@prevenar prosím ťa a to čo sem dávaš kádéháka ,pán poslanec nemá žiadne vzdelanie ohľadom zdravotníctva ,má naštudované asi to čo vy itečkari a duplom asi si zabudol načítať vyjadrenie cirkvi ....či vyjadruje sa tam ,kde má väčší profit ,alebo má výhradu svedomia ,že odkedy je na politickej scéne ,čo sú 10ročia a bola ich strana pri moci opakovane a má výčitky ,že v tejto veci nič nespravil ...ja som si myslela ,že sa stačí vyspovedať ,ale zo spovede asi nič nekápne.....
@natas4 ešte chvíľu tu urážaj....ešte chvíľočku, ok? 😉 ja sa k tebe moja pekná kvetinka neskloním, zlatúšik krásny....na teba tu nikto nemá, ty šikula.... 😉 😉 😉 😀 😀 😀
@veronncek1 inak ne tebe je aj vidieť ,že si prekonala osýpky ,tie následky sú zretelné ,inak tú hladovú stolicu si si naštudovala ....
@aristka ...ale moja peknučká, už aj takto urážame??? no vidíš,že to ide....no jasne, že to na mne aj vidieť.....keď ty to napíšeš....pravda je to samozrejmá......cmuky 😉
@aristka inak už som sa ja vyľakala, že si na mňa zabudla, a komentuješ všetko čo napíšem....aj keď to vôbec nie je adresované tebe....ale to si celá ty....kvetinka.... 😉
@veronncek1 oprava...tí čo neprekonali tak očkujú a tí čo prekonali tak neočkujú.... 😉

@kvieta áno, ja ho už dávno mám. nedokážeš pochopiť, že sú tu aj ľudia, ktorí majú viac rokov a osýpky zažili, z tých ľudí sa vysmievaš, že nevedia, čo videli/zažili...preto som zareagovala...spochybnuješ, hoci si tam nebola, máš vešteckú guľu a vieš, že vlastne nemali osýpky, ale kiahne..len som chcela upozorniť, že nemusí to byť, ako si si to ty domyslela...určtite sú osýpky reálnejšie, ako záškrt, ktorý videl lekár, ktorý stále ordinuje...tomu veríš, to ti nepríde smiešne...alebo možno hej, len ja som to zle pochopila...aj moja pediatrička tvrdila, že videla záškrt, nakoniec priznala, že nie ona, ale jej otec...