(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@abbey1
@aristka ano ale dr tvrdi,ze ani zaklade hladiny protilatok sa neda jednoznacne urcit,ci dieta je alebo nie je resp. bolo, nakolko dnes je uz choroba v regresii ,chore na cierny kasel... ze na zaklade matkynej vypovede,ze sa u nej potvrdil pertussis (nakolko som nemala so sebou vysladky testov) ma nemoze poslat k infektologicke aby mu dala urobit odber..aj ked ja ako laik osobne tvrdim,ze ano... ono tu skor ide o to,ze by si asi trebalo priznat nespravne urcenie diagnozy a to nie len v ojedinelom synovom pripade ako takom ale zvlast v tom pripade,ked som v inkubacnej dobe ochorela aj ja a u mna sa testy so serologie na antigen IgM a IgG potvrdil ako pzitivny.
...
liecba u syna bola atb.,tie nezabrali, potom cipky,tiez nezabrali a nasledne odoslanie na orl ,tam dostal liecbu na "hnisavy zapal prinosovych dutin-tak to nadiagnostikovali" , dostal lokalne atb , antihistaminika.. po troch tyzdnoch kedze sa "choroba" vratila doporucenie na imunoalergologiu.... ani na jednej odbornej ambulancii mu nikto aj napriek jasnym priznakom a to som neustale na to upozornovala ,neurobil testy na cierny kasel.. ja som asi po 2 tyzdnoch co ochorel syn ochorela tiez a mala som podobne priznaky a ked to neslo vyliecit,prva kto na to upozornila bola moja obvodna dr, ktora mi dala ihned urobit testy na serologiu z krvi na pertusis..
@ewana73 lenže na zápal prínosových dutín museli spraviť rtg snímku a tam je to krásne vidieť...a neviem čo vám povedali ,ale liečba je dlhá a ak nezaberie atb dochádza k vypusteniu hnisu tj spriechodnenie dých ciesť pod anestéziou ,je dosť možné ,že spúščačom bol č.kašeľ a toto je možná komplikácia ,vírusového ochorenia a je problém sa sinusitídy zbaviť ....bolo by dobré ak nerobili,dať opakovať rtg snímku a tam nech ti ukáže či tam je alebo nie je zápal a uvidíš...
@boh_je_laska Ty kokso! Co tu robis? Tri bodky maju obrovsku vypovedaciu hodnotu!
@ewana73 prosím ťa nenechaj to len tak, najdi si ak bude treba hladaj a hladaj a najdeš kompetentneho lekára ktorý urobí tvojmu diedatu adekvatne vyšetrenia a nevzdavaj to a naozaj na tvojom mieste by som menila pediatra,chapem že to nie je jednoduché, prešla som niečim podobným a takisto som dostala aj ja určite ochorenie prepač nebudem konkretna aj tak to nie je podstatné každy prípad aleo rodina je individualny ale podstata je v tom, že aj ked je niečo viditelné a žiadaš niečo opodstatnené aj tak maš s tým problém a človeku sa zastavuje rozum že prečo.ved lekár by mal všetko zvážiť a aj prebrať z rodičom jeho obavy a niekedy opodstatnené a urobiť všetky testy a rodiča ubezpečiť že preverí jeho podozrenie a urobí všetkyy potrebné testy a vyšetrenia ale nechapem prečo v tvojom prípade nie.vieš to je aj o ludoch a aj o ich ego a aj o tom že čo ak rodič mal pravdu a ma intuíciu a ja ako lekár som mohol niečo zanedbať alebo sa pomýliť či prehlianuť tak radšej sa budem brániť ako by som to preveril a uznal si chybu.nie je lekár ako lekár a ja vždy ked konzultujem s lekárom a mám niečo na srdci čo sa mi nepáči tak poviem,pan doktor/ka/nie je to osobné tu nejde o vas ani o mna ale o moje dieta tak prosím vas z uctou k vašej profesii toto a toto chcem a.....poviem v danej situacii a chcem odpovede a riešenia a ked mi to nevyhovuje beriem kartu a idem dalej...chapeš, treba zabojovat za seba a aj za svoje deti, jednoducho doba je takaá...držím palce
@boh_je_laska to je sice pekne a maš pravdu, tí ktorí sme boli vychovavaní vo viere, vieme žo Boh je láska a milosrdenstvo a...ale ty sa pridaj ak chceš do diskusie pretože 3 bodky a odvolavanie sa na Boha sa da vysvetliť roznymi sposobmi .a nie je fer využívať a odvolávať sa na vieru.tu sme ludia možno z roznymi vierovyznaniami a nikto tu nikdy nepoužil svoju vieru alebo vierovyznanie.tato téma je o niečm inom.i ked rešpektujem ako to mam nazvať každeho čo ma svju vieru, toto mi pribada dosť absurdné a trápne
ospravedlnujem sa za moje tri bodky...pridal som sem omylom jeden prispevok, tak som ho prepisal na tri bodky, lebo som to nevedel inak zmazat....dakujem za pochopenie 🙂
@aristka kazdy to chapeme tak, ako je to tam napisane.Ty si to ale isto vysvetlujes inak- ty vies predsa len vzdy viac ako ostatni. Situacia ci vtedy alebo teraz je pre nas uplne rovnaka. Rozdiel je iba v tom, ze sme viac informovani a preto si vieme dat dokopy suvislosti. Vyzera to ale tak, ze pre Teba sa situacia zmenila....Mozes reagovat, ale ja uz nebudem, lebo to nema vyznam. To len aby si vedela, ze my vieme citat s porozumenim. A preto si nemusime presadzovat svoj nazor s takou namahou ako ty - neujde Ti ziadne forum ohladom ockovania.... cim to asi bude? Urcite si jedna z tych "dobrosrdecnych", ktorym ide v prvom rade o zdravie nas ostatnych.... 🙂
čierny kasel... ake je očkovanie neučinne pretoze je vela nakazenych ... pri vysokej preockovanosti....
ALE !!!! ----- odkedy je zavedene očkovanie na čierny kašel sa NEUMIERA!!!!! TOTO JE PRI TEJTO CHOROBE ROZHODUJUCE!!! - pretože- Ani prekonanie samotnej choroby v pripade čierneho kašla vám nevytvorí v tele imunitu na takej urovni aby ste sa znova nenakazili!!!! A ked to nedokaze telo ani pri prekonani choroby...sotva to potom dokaze vakcina.....Po prekonani čierneho kašla ho zas môžte hravo dostať!!!!! Vakcina v tomto prípade nechrani pred nakazením ale zmiernuje priebeh ochorenia... co sa odraza v tom že toto ochorenie prestalo byt smrtelné!!!!
čierny kašeľ sa od zavedenia očkovania vyskytuje u mladých ľudí a dospelých z dôvodu poklesu protilátok po očkovaní a u detí,ktoré ešte neboli očkované pre svoj vek alebo pre kontraindikácie, u jedincov, ktorí boli v minulosti očkovaní má ochorenie miernejší priebeh s menším výskytom komplikácii- zápaľ pĺúc, poškodenie mozgu ...
@ankaba takže ti ozrejmím jednu vec ,čo zabudol napísať a ťahá sa to roky čo robím v špitály ....15 rokov dozadu sme mali tých istých dodávateľov a zrazu prišiel zajac jeho úžasné reformy ....inak aj KDH bolo pri moci a možno aj ten pán poslanec Mikloško .......a začali sa naše patálie ..nemali sme dormicum ,problém obyčajný H2O2 ,infúzky ,keď sa minuli ako aro sme zháňali po celom špitály,a stále nám chýbali lieky ,jeho reforma spravila jedno ,že špitály sa len viac a viac zadlžovali a dopadlo to tak ,že teraz máme fyziológ ,zakaždým iného obalu ,hartman tiež ,kto dá na dlh ,lieky kedysi ešte pred zajacom som vedela ,že hydrokortizon má obal taký ,noráč.tiež a bohužiaľ aj zvyšok liekov ..dnes musíme neustále čítať čo berieme ,lebo je neustále iný dodávateľ ,kto dá na dlh ....a to nehvorím o chýbajúcich infúz,súpravách ,o predlžovačkách do púmp,obväzový materiál ,bola doba keď si pacoši pred operáciou museli kúpiť a doniesť do špitála ,hrozné a vlečie sa to doteraz ...a čo riaditelia špitála ,aká politická strana ,taký nominant a teraz ako boli predčasné voľby riediteľ bol 3 mes. a zhrabol odchodné vo výške ,no dom by ste si kúpili ...na to treba myslieť ,lebo to bolo za vlady radičky a aj KDH ...čo sa týka konferencií ,píše tam pravdu ,kto má vysvetlovať liek alebo nejakú látku ak nie producent ,ale to neznamená ,že sa bude používať ,aj keby prešla našimi legisl.podmienkami dr.majú čo povedať k používaniu a funguje to tak ....ponúkajú hocičo ,ale len máločo a použije a to je fakt ,či pri materiáloch ,strojoch alebo liekoch ..pekný príklad u nás v práci ..stroj na umelú pľúcnu ventiláciu v hodnote 70tis .eur ,nezakúpi špitál potiaľ pokiaľ nám nedajú na otestovanie skúšobný a až ,keď to schválime ,je to dohoda celku ,kto s tým robí ,jednoducho sa nekúpi ....takže ste absolútne nepochopili a absolútne ani neviete s čím sa my v špitáloch okrem chorôb a prevencii brodíme .....inak by ma zaujímalo ,čo teraz robí pán doktor....
@aristka ahoj, uz v predoslej diskusii (admin ju zamkol) som si vsimla, ze sa zda ze sa celkom vyznas....tak mam otazku (urcite to neber ako rypanie) preco sa ockuje MMR ked sa zda ze tie choroby nie su nejake zavazne? ved ani nasa generacia nebola ockovana na mumps, rubeolu a osypky? preco mam dat dieta zaockovat proti tymto chorobam ja som ockovana nebola a ani jednu z tychto chorob som nemala.....
88 ale nejde iba o to ci som ockovana bola alebo nebola proste ( a to nemozes popriet 🙂 ) kedysi ockovanie mmr nebolo
@azbestica
V rámci bývalého Československa sa samostatne proti osýpkam začalo očkovať už v roku 1969 a kombinovaná vakcína proti osýpkam a príušniciam sa používala od roku 1987. Trojzložkovou vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke sa na Slovensku povinne očkuje od roku 1992.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
Určite si očkovaná bola, pozri si to v karte.
@veronncek1 Ahoj, aj ja chcem len napísať, som ročník 79 a tiež som prekonala osýpky, kiahne a aj ten hnusný mums. Som v poriadku a preto som nedala ani zaočkovať syna na MMR, lekárka mi to zaznačila do prihlášky do škôlky a to je celé.

@ewana73 Trvaj na testoch na čierny kašeľ. Takto musela nedávno dr uháňať aj moja známa.Jej plneočkovaná dcéra ho mala a lekárom sa tiež nechcelo veriť. Zaujímavé je, že 2 mladšie nezaočkované deti ho nedostali.
Držím päste a nedajte sa. Je nezmysel malého trápiť inými testami, ked tu stačí odobrať krv a má dr istotu.