(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@gabika2206 inak ked sme pri tých očkovaných, ten jeden môj plne očkovaný synátor, je teda doriadený tými vakcínami, že až.....neviem, či by si menila.... 😒 😖
@bubulka722 neviem ci je to tym ,moji su obaja ockovani a nebyvaju nejak chori casto ,aj ked je okolo toho vela suvislosti
to ,že je niektoré dieťatko viac choré alebo menej choré ,či je s vývinom intelektuálnym pomalšie alebo rýchlejšie ,je o individualite jeho osobnosti či budete mať detičiek aj 3 ,4 a viac či očko alebo neočko ,každé bude iné,individuálne ,či po línii chorobnosti alebo vývoja osobnosti ...preto sme individuálne osobnosti .....
@gabika2206 Moja neočkovaná dcéra mala prvý krát soplík a zvýšenú teplotu ako 12 mesačná. Bola to 6-ta choroba, ktorú sme si priniesli od doktorky na poradni. Odvtedy sme boli chorí dokopy 4 krát a to boli praobyčajné virózy s teplotou, vodnatým soplíkom a miernym kašľom. O synovom zdraví sa tu rozpisovať nebudem, ten je chorý skoro stále. Vieš, možno je to tým že nemáš s čím porovnávať a zdravie tvojich detí v porovnaní s ostatnými očkovanými sa ti zdá o.k.
mozno nemam cim porovnavat a pravdupovediac ani nepoznam nikoho z mojho sirokeho okolia ,kto by neockoval , a su decka ,ktore su fakt stale chore a ine ,ktore ani nevedia co je teplota ,mozno nejaky ten soplik ,ja som za ockovaie a nemyslim si, ze samotna vakcina,ci ockovanie by sposobovalo take znizenie imunity ,ze by boli deti casto chore ,aj ked je naozaj pravda ze su deti ktore maju po ockovani problem ... je to individualne ,ale to vies .....nemozeme vsetko zvalovat len na ockovanie ,k tomu sa pripaja zivotosprava a vela dalsich faktorov , neuzavrela by som to iba tym...vacsina z nas sme tu ockovany a sme tu.....mozno to bude zniet hlupo ale cim sa riadili mamky niekedy ked nebol internet? len zo zlych skusenosti davali svoje deti ockovat..mojmu dedovi zomreli dve sestry ....jedna na zaskrt ,druha na cierny kasel ,babke malicka sestra mala pol roka a nikdy nezistili preco....niekedy neexistovali lieky na vsetky choroby ako je to dnes ,ked medicina stale postupuje ,vtedy to bolo bud ,alebo a ked prislo ockovanie ludia to brali ako pomoc ,ako nieco preco rodicom zbytocne nebudu umierat deti....ale to viem len z rozpravania starkych
@bubulka722
@nikimax kedze si nepochopila...to,ze tvoje neockovane dieta vie abecedu,nesuvisi s neockovanostou. Moj ockovany syn poznal pismenka v 2,5 rokoch. Vdaka Malovanej abecede. Dakujem,pan Jan Smrek!
k chorobnosti sa ti tazko vyjadrim,klopem,mavame len,sopliky a maly kasll len,teraz 2x po sebe zo zatekajucich hlienov - kratko.
nuz a ked mozem,porovnat v ramci ockovanych,moja ockovana,svagrina od narodenia stale chora,moj tiez ockovany muz chory len,obcas.
http://www.ockovacienoviny.sk/wp-content/upload... niečo o adjuvans a čo sa deje v tele po im a sc aplikácii..
@gabika2206 Nemám dôvod presviedčať ťa o niečom. Asi základný rozdiel medzi chápaním zmyslu medicíny dneška máme veľmi rozdielny a to je dôvod iného pohľadu na očkovanie ako také. Samozrejme je množstvo iných faktorov, ktoré ovplyvňujú zdravie detí a jedným z nich je očkovanie. Rozdiel medzi očkovaním spred 30 rokov a dnes je obrovský. Ja som presvedčená, že to množstvo očkovaní ktoré je dnes na SK povinné narobí viac zlého ako dobrého. Vidíme to denne, medicína napreduje míľovými krokmi a u lekárov je stále viac pacientov, ľudia sú viac chorí ako kedysi. Ak niekto nevidí alebo nechce vidieť, nie je potrebné mu nič vysvetľovať. Nemyslím tým teba, nepoznám ťa. Poukazujem len na obrovský paradox.
Ano ,mas pravdu no nielen vakciny zmenili ,poobzeraj sa okolo seba ako vsetko vyzera ,dnes uz ani chlieb nekupis aby v nom nebolo nejake to eeecko , kolko tazkyh kovov je vsade kolo nas a takto by sa dalo toho pisat velmi vela ,ovzdusie , poda ,voda ,vsetko znecistene ....to mas ako lieky niekomu pomozu niekoho mozu zabit a keby clovek dopredu vedel co bude ,ako sa bude nas organizmus spravat a ako co prijme ,nemuselo by sa tu takto debatovat o jednom a tom istom a aj tak sa tym nic nevyriesi......ja si len jednoducho nemyslim ,ze za vsetko moze ockovanie...moja dcera s medzi predsienovymi defektmi ,nutna operacia..prisli jej na to ked mala 4 mesiace a zacal sa kolotoc musela brat lieky digoxin ,verospiron vsetko v tbl .nakolko kvapky vtedy mali len v BA , ked som jej to vsetko dala ,nechcela viac ani papat..dieta male ,slabe neprospievalo ,neskor zacala modrat...3x sa nam operacia presunula koli chorobe..no napriek tomu prve ockovanie bolo s teplotou , ostatne museli byt posunute na neskor, no bolo uplne bez NU ...tak mi povedz ako strasne narusuje imunitny system vakcina? bolo to v roku 2006 vtedy este nebola pneumokokova vakcina povinna ,no neskor som ju dala zaockovat ........kazdy organizmus je jedinecny a nikdy nevieme ako zareaguje a podotykam ,ze dcera nieje absolutne na nic alergicka
@bubulka722 Ano ,mas pravdu no nielen vakciny zmenili ,poobzeraj sa okolo seba ako vsetko vyzera ,dnes uz ani chlieb nekupis aby v nom nebolo nejake to eeecko , kolko tazkyh kovov je vsade kolo nas a takto by sa dalo toho pisat velmi vela ,ovzdusie , poda ,voda ,vsetko znecistene ....to mas ako lieky niekomu pomozu niekoho mozu zabit a keby clovek dopredu vedel co bude ,ako sa bude nas organizmus spravat a ako co prijme ,nemuselo by sa tu takto debatovat o jednom a tom istom a aj tak sa tym nic nevyriesi......ja si len jednoducho nemyslim ,ze za vsetko moze ockovanie...moja dcera s medzi predsienovymi defektmi ,nutna operacia..prisli jej na to ked mala 4 mesiace a zacal sa kolotoc musela brat lieky digoxin ,verospiron vsetko v tbl .nakolko kvapky vtedy mali len v BA , ked som jej to vsetko dala ,nechcela viac ani papat..dieta male ,slabe neprospievalo ,neskor zacala modrat...3x sa nam operacia presunula koli chorobe..no napriek tomu prve ockovanie bolo s teplotou , ostatne museli byt posunute na neskor, no bolo uplne bez NU ...tak mi povedz ako strasne narusuje imunitny system vakcina? bolo to v roku 2006 vtedy este nebola pneumokokova vakcina povinna ,no neskor som ju dala zaockovat ........kazdy organizmus je jedinecny a nikdy nevieme ako zareaguje a podotykam ,ze dcera nieje absolutne na nic alergicka
@gabika2206 Ja sa pozerám na všetko s otvorenými očami a nie je mi jedno čo sa dnes deje. Tiež by som chcela deti vychovávať inak, zdravšie, bez chémie. Cítim ale že musím urobiť všetko čo je v mojich možnostiach. Nezdieľam totiž názor, veď je toho svinstva dookola toľko, že je zbytočné starať sa o to čo dieťaťu dám vo forme stravy, liekov, očkovania, ...Myslím že nie je na mieste tvrdiť, že očkovanie bolo a bude postup bez NU aj v prípade tvojich detí. Nikdy nevieš aké by boli ak by neboli očkované. To, že ste mali také vážne zdr. problémy ma samozrejme mrzí. Zamyslela si sa niekedy prečo je napr. len v potravinách a často v detských toľko svinstva? Prečo nemá nikto potrebu tomu zamedziť a vytvoriť striktné normy pre kvalitu potravín? Miesto toho povoľujú aj na SK pestovanie napr. GMO potravín. Ďalší paradox? Je to normálne ak teda niekomu tak veľmi záleží na zdraví našom a našich detí?
@bubulka722 samozrejme ,ze vsetci by sme chceli dat nasim detom len to najlepsie ,vsak ani ja nezdielam nazor ze je zbytocne sa starat ,co dame nasim detom...... a ani netvrdim ,ze ockovanie je bez NU ,uz som to pisala dcera chora- ziadne NU ,syn zdravi a mal...to sa neda ani predpokladat , vsetko je inak ako by malo byt...ale na to sme asi maly Pani ,aby sme to zmenili 🙂 pekny zvysok vecera zelam 🙂
@gabika2206 Mne osobne očkovanie pripadá ako ruská ruleta. Nikto nikdy nevie ako dieťa zareaguje, pritom sa nerobia pred očkovaním žiadne testy alebo imounologické vyšetrenia. Takto hazardovať so zdravím svojho milovaného dieťaťa nedokážem. Kde je tu dobrý úmysel čo sa týka očkovania ak dôvod na netestovanie zdr. stavu je finančná náročnosť týchto úkonov? Nikomu v tejto spoločnosti nejde o tvoje blaho, zvlášť nie tým hore. Mám sa preto podriadiť a vykonať čo je mi prikazované ak som si vedomá rizík? Toto je veľmi zvrátené a podobá sa viac fašizmu ako demokracii.
na jednej strane je riziko ockovania ,na druhej riziko ohrozenia chorob , ktore sa vratia koli neockovaniu....je tazke o tom polemizovat ....vzdy budu za a proti.......len mozno by sme si vsetci mali vyskusat zit v inej dobe ako je ta nasa
@gabika2206 To by som brala, ale chcela by som sa vrátiť o pár storočí dozadu.
najskor som bola za ockovanie... potom (po skusenostiach blizkych a znamych) som zacala citat a hladat informacie... zvazila som pre a proti a moju predcasne narodenu dceru som ockovat nedala... chcem sa len vyjadrit k par mytom, ktore tu koluju:
1. to, ze dieta date zaockovat vam nezaruci to, ze danu chorobu, proti ktorej bolo zaockovane NEDOSTANE (vid. cierny kasel v roku 2009-2010, tab. A37.0). http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor...
2. co sa tyka pneumokokov... ockuje sa len proti niekolkym typom. kmenov existuje cca 90.
3. mnoho lekarov (teda detskych) nevie, ako funguje ockovanie a co obsahuju vakciny (vlastna skusenost)
ockovanie by malo byt doprovolne, pretoze pri NU ani stat ani lekar neberu ziadnu zodpovednost, ci uz financnu alebo inu, ale samotne ockovanie prikazuju!
dufam, ze som sa nedotkla ziadnej strany... ak by mali tie mamicky, ktore sa este nerozhodli a seriozne hladaju nformacie o ockovani a vakcinach zaujem o info, kludne napiste... zvazenie je na vas...
Niektorí ľudia sa jednoducho nedokážu poučiť z chýb druhých, ja k nim nepatrím, nechcem získať vlastnú zlú skúsenosť a preto neočkujem. Sú tu stále opakujúce sa príbehy detičiek s NÚ, je tu stále viac a viac odborníkov, ktorí varujú pred očkovaním.nechápem ako to môže niekto prehliadať, to sa snáď hádam ani nedá nevidieť.
@monika111111 ..je to podstatne pohodlnejsie uspokojit sa s tym ,ze ved "musim" tak co ..ako tomu venovat cas studiu kazdy den niekolko tyzdnov ..aj mesiacov. ..samozrejme a je daleko zabavnejsie "trapit" sa nad farbou kocika , ako sa prehrnat prispevkami ktore opisuju obete vakcinacie .
ale nastastie sa pomalicky ludia preberaju. kazdy jeden rok predbehne v pocte odmietnuti ten predosly 🙂 ..jedine ,ze by robili viac tych "tatranskych" zjazdov - "ako na rodicov, ktori nechcu ockovat" 😅
pockaj , za chvilu zacnu platit ludom , aby si dali nieco pichnut 🤐
@kikuska8 z EPIS 10rocneho grafu jasne vidno ,ze cierny kasel zacal stupat uz v roku 2007 ..v 2009 len dost explodoval ..a po 2010 zas zacal prudko klesat . v tychto rokoch nebolo o neockovani ani len chyru , cize neockovanie nemohlo spustit jeho rast.
inak povedane kolko % nakazenych bolo ockovanych ? 98% 99% ? ..co asi skor vypoveda o ucinnosti vakcinacie 😲
z 5 rocneho grafu je zas jasne ,ze rok 2013 (to nam neockovanie uz priam zuri vsade okolo ! ) je lepsi ako niektore roky pred ..a dokonca ,ze v sucastnosti sme na 5 rocnom minime 🤐
myslim ,ze je pomerne jasne z REALNYCH cisiel ,ze tato choroba si robi co chce a kedy chce ..a ockovanie / neockovanie s tym nema nic spolocne. ja dufam ,ze pravda nemoze nikoho urazit. 🤐
@prevenar čo keby si namiesto štúdie nastúpil pracovať aj ako sanitár do špitála a začal robiť štúdie v praxi a pacientmi živými a hmotnými ,čo nie sú grafy bohvie odkiaľ a potom by si videl čo je pneumokok infekcia,anaerobná infekcia a celú kliniku a hepatitída ,cirhóza pečene ,jednoducho čo je chorý pacoš a najlepšie treba ísť na nejakú deckú jis ,aby si zistil aký je rozdieľ dieťa a dospelý ako reaguje dieťa a dospelý a aká je rozmanitá klinika chorôb ...to sú veci čo ti pán gool nedá a možno treba ísť na novorodenecké odd.aby si videl akú majú detičky poniektoré pokožku po pôrode a ako ich kúpu v otrubách ,aby potlačili podráždenie inak tých detičiek je dosť a je to už možno začínajúci ekzém ....inak vašu malú po pôrode v otrubách nekúpali ......a teraz trošku mimo a bez urážky ,mám z teba pocit,že buď ty smeruješ do politiky alebo ,keďže boli voľby také alebo budú také asi sa KDH potrebuje dostať do volieb ..to je môj pocit a sama som zvedavá čo z toho vzíde.......alebo malého ,keďže neviem či máš syna alebo dcéru...
Precitajme si co si o hliniku mysli mudr. Liptak - jeden z najvacsim ockovacich polobohov odbornikov v nasej republike. Cize osud - zdravie a zivot je rukach takychto ludi (odbornikov) V kratkosti o koho sa jedna.
Pracovná skupina pre imunizáciu :
Členovia PSPI:
"MUDr. Peter Lipták, všeobecný praktický lekár pre dospelých, riaditeľ sekretariátu Slovenskej spoločnosti všeobecných praktických lekárov SLS, predseda Sekcie všeobecných lekárov Slovenskej lekárskej komory.
Ambulancia praktického lekára, Námestie SNP 10, 814 66 Bratislava"
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
.............................................................................................................................................................................
MUDr. Liptak
Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“
Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“
popripade co si o tom istom mysli environmentalny chemik doc. Ing. Josef Prousek, CSc. v kratkosti o koho sa jedna. :
člen Slovenskej chemickej spoločnosti
člen České společnosti chemické
člen European photochemistry association
http://kchbi.chtf.stuba.sk/clenovia/detail.aspx...
........................................................................................................................................................................
doc. Ing. Josef Prousek, CSc
SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)
Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... a máme tu ďalší pohľad na znečistenie našej matičky zeme a dopad na naše zdravie a našich detí....a je toho viacej ...
Neviem koho chcel "Mudr" Liptak presvedčiť tým svojim nezmyslom a odkiaľ ho zobral, ale my laici sme hádam neni úplne padnutí na hlavu. Ešte si dokážeme zrátať dva a dva, čo nakoniec potvrdil aj pán Prousek.
@aristka chápem, treba veriť iba lekárom, sú neomylní, všetci ostatní sú hlupáci, pokiaľ nekričia TREBA OČKOVAŤ
@aristka prepac,ale ked uz chemik nevie zhodnotit chemicku reakciu tela na hlinik,ale vseobecny lekar ano,tak to uz neviem,kam ta tvoja profesionalita speje,ked uz nevisdis do oci bijuce fakty,napriek tomu,ze si za ockovanie,co je samozrejme v poriadku,musime vediet zhodnotit fakty na oboch stranach,ale ty neprofesionalne propagujes len tu svvoju,aj keby ti to potvrdil najväcsi odbbornik,ty to spochybnis,alebo zacnes pisat uplne mimo o hormonoch vo vode, chod k teme vyjadri sa k danemu faktu,nie k vode a hlavne nezacni mimo,ze vsetko so vsetkym suvisi,ano to je fakt,ale vyjadri sa k preberanej veci.. 😠

@gabika2206 Nikto nehovorí, že očkované deti sú choré alebo hlúpe. My porovnávame deti čo máme doma. Ano niekedy sa nevyhnem zamysleniu, že deti v okolí sú často choré. Na chorobnosti sa podieľa viac faktorov nielen očkovanie.