(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sanym a očkovali ho do uší ....a nerozmýšľaľa si,že tie opakované zápaly vám neprechádzajú ďalej len vďaka prevencii ....zažila som meningitídu ,ktoré bola po opakovaných zápaloch ucha a skončila takto a očko pac.nebol .....a vieš o tom ,že aj očko pacoší majú koka v nose ...je rozdieľ mať niečo na sliznici ako u vás na sliznici bubienka a rozdieľ v krvi alebo po kosti z bubienka na mozg.plenách...
@aristka tú prvú vetu som nepochopila 😕
Pre mňa je podstatné to, že kým to očkovanie nemal, nemal ani žiadne zápaly. Snáď mi nechceš napísať, že mám byť vďačná, že má "len" obojstranné hnisavé zápaly stredného ucha.
Ozaj, prečo potom nie je napr. očkovanie proti meningokokom v povinnom očkovacom kalendári? Prečo je tam očkovanie proti pneumokokom? V čom je pneumokok nebezpečnejší ako meningokok? Pokiaľ viem, výskyt pneumokoka u nás nie je nijak alarmujúci.
Opakujem, nie som zásadne proti očkovaniu, ale očkovanie na Slovensku popiera akúkoľvek logiku a zdravý rozum.
@sanym očkovanie neovplyvní ,že kok je na sliznici a tou sliznicou je aj ušný bubienok a infikovať sa kokom môžeš aj na kúpalisku ,saune ,špinavými rukami ...prečo nie je meningokok povinný a kok ano ... pozri si čo všetko môže spôsobiť kok a koľko chorôb plus tu nešťastnú meningitídu a meningokok spôsobí koľko diagnóz ,aj počtom aj úmrtím ,veď sem dáva av stále grafy daj si pomer kokových inf a menig.inf....ak by bol stav z mening. inf.stúpajúcu tendenciu buď si istá ,že by sa očko povinné zaviedlo ....,ale ja dúfam ,že to tak nebude ,keďže úmrtnosť pri tejto inf.je veľmi veľká ....a podľa mňa logiku má ,takže to je vec názoru 😉
@aristka fuha..... 😕 😕 😕 😕 😕 skoro som spadla zo stoličky.....tento príspevok treba navrhnúť do vybrali. sme ...Napíš mi, kde si počula o očkovaní do uší (mýliš si to s prepichovaním?) Lebo mám vážne obavy o zdravie pacientov, ktorí sa dostanú k tebe na paškál.....Napíš, kde robíš, aby som sa mohla dostatočne tomu zariadeniu vyhnúť aj s mojimi známymi.....A ešte jedna rada, skús robiť niečo iné, trebars štrikuj, len tu neordinuj, prosííím.... 😕 😕 😕 🙄 🙄 🙄
hehe 😀 mne sa najviac paci , ako uz sikovne bola debata odkormidlovana uplne inde od faktu ,ze
1) ze chorobnost na CK napriek PLOSNEJ VAKCINACII stupa od roku k roku !
2) ze zacala stupat od roku - 1985 - az do dnes - napriek revolucne vylepsenej a intenzivnejsej vakcinacii.
3) ze CK ma a vzdy mal oscilaciu medzi zvysenym a znizenym vyskytom - a ,ze sa manipulativne zneuziva zvyseneho vyskytu na sirenie poplachu - pane boze RYCHLO ockovat ! CK stuuuupa ! ked tomu tak bolo a je snad od nepamati. 😠
- kazdy kto je schopny aspon minimalneho logickeho uvazovania rychlo zisti ,ze vakcinacia nicomu nezabranila a je uplne zbytocna koli totalnej nefunkcnosti - vid NEZADRZATELNE stupanie pripadov ktore trva DESIATKY ROKOV. pomali sa vraciame na hodnoty z rokov 1966 ! to to je vysledok MILIARD vrazenych do plosnej vakcinacie ,ze sme sa vratili na chorobnost spred 47 rokov . ^^ 😕 😕 😕
- kto by sa zamyslel este hlbsie , nemohla by mu nenapadnut otazka ,ze ked bol v rokoch 1955 - 1985 taky pokles chorobnosti ci NAHODOU nie je intenzivnejsia VAKCINACIA pricinou noveho rastu ! ..ze ci sa sudruhovia z NDR nahodou neprepocitali - a v konecnom dosledku vakcinaciu NEPOSILUJU a siria tuto chorobu .
- kto by sa zamyslel 2x hlbsie , nemohla by mu nenapadnut dalsia otazka ..ze ked NAHODOU je tato choroba posilovana prave vakcinaciou (co realne cisla a vyvoj aj celkom pekne naznacuju) ..za faktu ,ze ochrana cez vakcinaciu je evidentne CHIMERA .. ze co bude s nami VSETKYMI o 5 - 10 - 15 rokov ! (co nie je tak daleko) ked ju posilnia na mieru ,ze sa vymkne AKEJKOLVEK KONTROLE - liekom, antibiotikam ..VSETKEMU co mame ! ze co bude potom milackovia moji . nad tymto sa skuste zamysliet . 🤐 🤐 🤐
@aristka Pneumo23 https://www.distribucevakcin.cz/userfiles/file/...
nepísala som, že bol očkovaný Prevenarom ale touto vakcínou, bolo to ak sa nemýlim v roku 2008.
@norwayka moja je komplet zaockovana, nema ani alergiu, ani exem ani potravinovu intoleranciu a to teda nezijeme v "zdravom " prostredi...ale donieslo sa mi do usi, ze vo vasej skupine Nesuhlas...sa minule mamicky neockovanych deti stazovali, ze ich deti maju alergie a exemy...skus si spravit statistiku aj tam 😉
@petot nečítala som som si predchádzajúce príspevky, ale v súvislosti s týmto- Haemophilus influenzae typu B- sliznicu kolonizujú neopúzdrene kmene, ktoré môžu akurát spôsobiť lokálni infekciu v dýchacích cestách, ak je oslabená imunita, systémové infekcie - meningitídy...spôsobujú opúzdrené kmene mikroorganizmov HiB, proti ktorým sa očkuje.
@kvieta kasli na grafy 😉 ,citala som 2 dobre blogy,to ze c.kasel je tu aj napriek zaockovanosti,bud preto ze je neucinna vakcina,ta hexa,alebo sa Bude uvazovat o preockovani okolo 20 rocnych,pretoze ten vyskyt choroby je u nich teraz najvyssi...ale co ma dorazilo bolo,ze ockovat aj tehotne zeny 😒 ,aby sa deticky narodili uz imunne
@kbeata Ja na grafy kašlem, pán P je do nich zbláznený😉 Len pozabudol porovnať aj úmrtnosť - pred rokmi a dnes 😒
Bábätká dnes na čierny kašeľ neumierajú ako v minulosti. Ak toto nie je pre niekoho dôvod, aby očkoval, tak dovi-dopo. A to, že neumierajú, nie je kojením a materinskou intuíciou. Samozrejme, že veľký podiel má na tom aj vyššia úroveň toľko tu prepieranej zdravotnej starostlivosti, no nie menší prevencia očkovaním.
Nebudem sprostá, nebudem pridávať videá bábätiek, ktoré ešte nevedia kašľať, ale každý by si to mal pozrieť a potom špekulovať o neúčinnosti vakcín. Kľudne nech si AV dajú naservírovať niekde v MHD túto chorobu, aj svojim deťom a kojencom, ja si neprosím. Tento rok čaká preočkovanie moju dcéru, budúci rok mňa - Ani ma nenapadne neočkovať, neriskujem, že budem musieť na ňu pozerať, ako ju ČK ničí.

@sanym ak sa jedna o jedno umrtie za rok na ck ci na ine ockovanim akoze preventabilne choroby tak sa to tu bude pisat v kazdom prispevku, rozmazavat, volat po spravodlivosti, ale ak sa jedna o stovky a tisice nasich deti poskodenych vakcinami tak blahosklonne privru ocko-dve, to su nutne straty