icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
saska.t
19. jún 2013

@adsumus uz opät ides utocnym sarkastickym tonom aj ked nechapem preco,prispevok od @kaja73 z 12,57 je vystizny,ako to dnes funguje a hlavne malo by fungovat a suhlasim so @sirinka aj v nemecku mas od narodenia povinne prehliadky kde sa aj ockuje je na tebe ci chces alebo nie a ked ju absolvujes,lekar odosiela papier s potvrdenim,ze si absolvovala prehliaku,ktory ti mimochdom pride domov asi mesiac pred dovrsenim narodenin dietata od socialky,aby mali prehlad ci sa staras a poskytujes vsetko svojmu dietatu,co mu mozes dopriat,tak preco by to tak nemohlo fungovat aj na SK ? Vari su slovaci horsi ako nemci a rakusania? nemyslim....

sirinka
19. jún 2013

@alice107 po tom co v ktorejsi diskusii mozno aj v tejto odznelo o jugendamte a neockojucich rodicoch v DE, by som bola aj vcelku orekvapena, keby mal niekto odvahu priznat sa ti s tym, ze akymkolvek sposobom porusuje pravidla, najme ked sa nijako netajis tym, ze v prvom rade ti vzdy ide o blaho deticiek.

@digysa aj preto odpoved na tovju otazku je taka... Ze lekar a aj vlastny brat ci sestra ti mozu povedat hocico, ale pokial tie deti nezaockujes sama, s istotou netusis, ci si nedostala takuto informaciu len preto, aby sa dotycny vyhol zbytocnej konfrontacii....

alice107
19. jún 2013

@sirinka teraz neviem vobec, na co konkretne reagujes.ak na moj predosly prispevok ,tak v de nepoznam nikoho v sirokom okoli a mojej spoloceneskej vrstve,kto by slobodne nevyslovoval svoj postoj. nepoznam nikoho/vratane mojich priateliek - lekarok/ ,kto by v zaujme zdravia svojich deti ignoroval konzultacie s pediatrom , ktoreho si pre svoje deti vybrali. takze aj v pripade,ak by zili v krajine,kde lekar ma povinnost /pri ignorovani vyzvy a terminu ockovania rodicmi vec oznamit jugensamtu/by lekar k tejto povinnosti u nich nemusel pristupit.
samozrejme existuju aj nezodpovedni rodicia/,kde oznamenie lekara plni svoju funkciu prave v zaujme zdravia deti. tvoje konstatovanie ci skor narazka je len subjektivne vykonstruovane tvrdenie bez akehokolvek vecneho zakladu.

sirinka
19. jún 2013

@alice107 nic v zlom no ale kedze nemas objektivne v rukach ich zdravotne zaznamy a v pdstate ani oficialny zaznam neznamena vzdy, ze zakrok bol skutocne urobeny, stale je to len o dovere v to, co ti povedia.... Subjektivne vykonstruovane tvrdenie, presvedcenie atd... Mne je jedno ako to nazves... Ja sa kludne slobodne rozhodnem, ze niekomu proste povie iba polovicu pravdy alebo nepoviem vobec nic... V zaujme zdravia konzultujem s pediatrom mnou vybranim... Ale komu co poviem, je len moja vec....a pokial by som mala obavu, ze by mi niekto mohol dychat na chrbat, tak urcite by som nesla s kozou na trh... Napriklad lekar ockujuci ine deti len tazko prizna pred ich rodicmi, ze povazuje to ockovanie za skodlive, takisto pokial by mi malo hrozit odobratie deti socialkou, nebudem sa tym chvalit ich pravnicke 😉

alice107
19. jún 2013

@sirinka ty si asi necitala ci nepochopila,co som napisala.to,ako ty konas a myslis, nemozes zovseobecnovat a aplikovat na konanie inych ludii uz vobec nie v inom state ci spolocnosti , ako ty sama zijes. nechapem tvoj prispevok.a uz vobec nie tvoju snahu podsuvat mi svoje hypoteticke domnienky.
takze znovu opakujem,moje priatelky ani rodina nepovazuju ockovanie za skodlive a ich deti su zaockovane,hoci v DE je ockovanie na baze dobrovolnosti.bodka.a nechapem o akom lekarovi vlastne pises ci ´´ich ´´pravnicke.

barcelona94901
19. jún 2013

@digysa toto by aj mna vážne zaujímalo,prečo nedali zaočkovať ,ked su v medicíne doma,lekári,sestričky a je ich dosť ,len sa o tom "nehovorí"

sirinka
19. jún 2013

@alice107 😀 kto chce, pochopil, uplnena na to staci priemerna inteligencia.

petot
19. jún 2013

@digysa Ja neriešim zarábanie lekárov. Ja si ani nemyslím, že by radoví pediatri očkovali vyložene kvôli peniazom. Peniaze sa rozdeľujú podľa mňa na inej úrovni.

K otázke, prečo teda lekári očkujú svoje deti, poviem toľko:
1, Neviem, koľkí naozaj očkujú a koľkí to len navonok tvrdia aby mali pokoj od inkvizície.
2, Drvivá väčšina lekárov, ktorých som mal možnosť počuť, čítať alebo s nimi diskutovať, mala o očkovaní žalostné vedomosti, v podstate na úrovni svojich pacientov (a niekedy ešte nižšej). Takže asi aj očkujú z toho istého dôvodu ako pacienti.

petot
19. jún 2013

@adsumus Tí odškodnení museli súvislosť preukázať, ináč by sa s nimi nikto nebavil.

Obávam sa, že autority budú súvislosť očkovania s autizmom zatĺkať do poslednej chvíle. Nie je to záležitosť vedy ale politiky. Urobili priveľa chýb a keby sa to prevalilo v plnom rozsahu, niekto by musel niesť zodpovednosť.

Druhá vec je, že rozsah poškodenia mladej generácie je taký obrovský, že následné odškodnenia by totálne zruinovali rozpočet ktorejkoľvek krajiny.

Verejné priznanie súvislosti preto nehrozí.

Pokiaľ ide o vedu, autority sa už 30 rokov úspešne vyhýbajú uskutočneniu vedecky spoľahlivej štúdie očkovaných a neočkovaných detí. Keby mali taký záujem zistiť pravdu, už dávno by to boli urobili.

Otázka neznie, kde je veda preukazujúca súvislosť očkovania a autizmu. Otázka znie, kde je veda preukazujúca bezpečnosť očkovania.

petot
19. jún 2013

@kaja73 Mne sa páčil názor Dr. Elekovej: Otázka neznie, či je [slovenská] spoločnosť pripravená na slobodnú voľbu v očkovaní. Otázka znie, či je spoločnosť pripravená na povinné očkovanie.

Ja konštatujem, že nie je. Vidíme to na stave spoločnosti v ktorejkoľvek otázke - aké postavenie, kvalitu a dôveru občana majú orgány štátnej správy, aká je kontrola, zodpovednosť, ochrana proti zneužitiu... Na očkovaní to vidno tiež - štát prikazuje, zodpovednosť nechce niesť, následky de facto nikto nerieši, štát nemusí nič zdôvodňovať a pokojne presadí očkovanie aj keď je zjavne nezmyselné... Pripočítajme nízke právne povedomie občanov a stav vymožiteľnosti a dostupnosti práva, a odpoveď je jasná.

digysa
19. jún 2013

@sirinka Citujem, co si napisala pre alice107 :
nic v zlom no ale kedze nemas objektivne v rukach ich zdravotne zaznamy a v pdstate ani oficialny zaznam neznamena vzdy, ze zakrok bol skutocne urobeny, stale je to len o dovere v to, co ti povedia..

OK....takze, tie informacie o lekaroch, ktore ma alice107 jej prateloch-lekaroch nie su objektivne....

Ale informacie o znamych-lekaroch, susedoch-lekaroch a pod. ktore napisali @kaja73 @saska.t @dazdovka su overene, dokonca mali moznost vidiet aj ich zdravotne zaznamy a maju kompletnu historiu ockovania tych deti.....
Tak tomu mam rozumiet? Ak nie tak ma prosim oprav.

Takze, podla toho, co som si precitala mi vychadzaju tieto fakty. Zrekapitulujem:
1. lekari maju zvacsa velmi slabe vedomosti o ockovani...v skole to nepreberali a moc sa tym nezaoberaju, lebo nemaju cas. Su v podstate na tom ovela horsie, ako obycajna mama tu na MK, alebo akykolvek rodic na SK.

2. rodicia ako lekari sa boja o svoju pracu a o svoju poziciu az na tolko, ze su ochotni riskovat zdravie svojich deti a budu ich ockovat za cenu, ze ockovanie moze mat velmi nebezpecne, az fatalne nasledky...takze Peniaze su im definitvne prednejsie, ako zdravie vlastnych deti.

3. Ti lekari ktori svoje deti neockuju, ti to nikdy nikomu neprezradia, lebo sa boja a vlastne sa to nikto nedozvie, lebo nemame od nich ich zdravotne zaznamy priamo pred ocami. Cize, aj keby taky lekar existoval, tak sa o nom vlastne nedozvieme, lebo priame dokazy nam budu vzdy chybat (co ale dost protireci s nazormy v inych temach, kde je vela mamiciek, ktore POZNAJU lekarov, ktore svoje deti ockovat nedali, lebo zdravie vlastneho dietata im nie je lahostane.... Tieto mamicky asi videli zdravotne karty tych deti, o ktorych pisu... 😒 )

4. Deti lekarov su povacsine chorlavejsie a maju ovela slabsiu imnuitu.. a to sa dokazovat ani nemusi, to clovek vidi sam, no nie?

digysa
19. jún 2013

@petot Vdaka za nazor. Ale kto je potom odbornik na vakciny? Studuje sa tento smer, alebo ako to je?

irenkask
19. jún 2013

Pozrimeže ako sa ku nám dovážajú naše vzácne život zachraňujúce vakcíny. Pozor sú úplne bezpečné. Citujem a kopírujem

Ja len pridam k tomu zlemu co sa pise o vakcinach. Kamoska robi v nemenovanej farmaceutickej firme, kt vozi na Slovensko vacsinu u nas pouzivanych vakcin. Ich zlozenie tu teraz riesit nejdem, kazdy si vie najst na webe co obsahuju. No ked mi povedala, ze normalne by sa mali vakciny prepravovat pri nejakej konstantnej teplote (zalezi od druhu) a toto sa na 99% nikdy nedodrzuje, niekedy teploty kolisu od +40 do 0 tak si asi viete predstavit co to s tymi vakcinaami robi. Povedala a to citujem: zeby svoje dieta, seba, ani babku ci dedka v zivote nedala zaockovat!!!!!!
To ze par krat pri prevoze rozmrzne a zasa zamrzne nejaka ryba ci iny polotovar sa riesi hocikde na webe, ale to ze vakciny sa sem vozia v neklimatizovanych autach neriesi nikdo. Ci sa drzime stareho dobreho: Nevidim, nepocujem, netrapi ma???

digysa
19. jún 2013

@irenkask Nuz na to mam presne odpoved, ako pise sirinka......v jej prispevku zo 14:43 ; lekar a aj vlastny brat ci sestra ti mozu povedat hocico

Takze ta kamoska ti mohla povedat cokolvek....ale pokial nevidis lekarsku kartu jej deti, tak ti asi nikto neuveri, ze ich neockuje.....mozno to hovori iba tak.......

sisaka
19. jún 2013

@irenkask a toto ti mame akoze verit?! To by si ziadna farm. firma nedovolila, distribucia vakcin musi splnat prisne kriteria a musi byt dodrzana tzv. "cold chain". U nas v Kanade to musi byt 100% zabezpecene a pri akychkolvek pochybnostiach su vakciny znehodnotene. Vakciny prenasame v chladiacich boxoch dokonca z miestnosti do miestnosti.
Ak by tato "kamoska" hovorila pravdu, tym, ze neinformuje nadriadenych vedome prispieva k ohrozovaniu zivota a zdravia ludi a na to su urcite nejake "paragrafy"

irenkask
19. jún 2013

@digysa No a ja som zase presvedčená že tie čo píšu že očkujú tak neočkujú vôbec lebo to tu len povedali teda jedna pani povedala ale nedokázali to ničím. Lebo diskusia tu je okecávanie a všetky strany sú presvedčené že tá opačného názoru tiež len kecá.
Ale ťa ubezpečím že to nie je kamarátka ale som to skopčilq z jednej diskusie tajne.
Ale odhalím ti jedno tajomstvo ktoré nevie nik, a to že medzi AV sú aj distribútori ktorí prevážajú tieto menované vakcíny a toto vieme od nich už veľmi dávno.
Hodila som to sem aby to vedeli aj tí ktorí sa zaujímajú o očkovanie do hĺbky problému nielen tí ktorí tu len okecávajú celé dni.

Ale ak tomu neveríš že je to tak tak tieto vakcíny budú vhodné určite pre tvoje deti a ja ti ich vrele doporučujem aj tvojim kamarátkam keďže to pre teba nie je dôvod na znepokojovanie sa . 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Takže smelo do pichania.

sisaka
19. jún 2013

@irenkask a sme doma z kamosky je uz anonymna osoba na internete, ktora sa snazi byt zaujimava .....

irenkask
19. jún 2013

@sisaka Prosím ťa ja žijem realitu nie fikciu a o tom čo si farma firma dovolí a nedovolí nemáš žiadne fakty ani argumenty ktorými to dokážeš ..
Ale ak máš talent na udávanie si slovenka a bež a nemeškaj to urobiť za ňu.
Ja som už vyrástla z predstavy aký je svet poctivý a bezchybný a čím ďalej tie hlúposti čítam tu na MK tak to nie je do smiechu ale do plaču.
V paragrafoch je hnusný bordel a patria tým ktorí si ich kúpia ale spravodlivosť na slovensku neexistuje.
A také špinavosti ako udavačstvo predo mnou ani nespomínaj lebo keby bola spravodlivosť ako v iných štátoch tak by za prúsery nielen v očkovaní ale aj pri zdravotnej zanedbanej starostlivosti musela visieť tretina lekárov.

Admin: Odbocenie od temy.

irenkask
19. jún 2013

@sisaka Buď usilovná a nájdi si sama , tu si kdejakí lenivci zvykli že to za nich urobia druhí. Nekvendi v jednej téme ale sleduj aj ostatné a tam sa môžeš vadiť. Ja som to skopírovala a viac to nejdem rozoberať lebo tu nie je ani jeden odborník.
Nájdi si je to v téme o očkovaní . 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

digysa
19. jún 2013

@irenkask A ja som zase presvedcena, ze tie co NEockuju, tak veselo ockuju 🙂 NO...a sme tam, kde sme nechceli byt....Ty tvrdis A, ja tvrdim B a dokolecka sa to tu opakuje.

A co sa tyka tej tajnej diskusie, tak to ti neverim vobec, lebo sama si sa prezradila, ze klames........najskor napises, ze to mas od kamaratky a potom povies, ze to mas tajne odkopirovane....ach jaj... 🙂

Opat pouzijem cast prispevku od sirinky (velmi sa mi hodi) : Subjektivne vykonstruovane tvrdenie, presvedcenie atd...

Prepac, ale tvoje prispevky uz citat nebudem, lebo si sa sama zdiskreditovala.

digysa
19. jún 2013

@sisaka 😉

irenkask
19. jún 2013

@digysa Tie vakcíny ktoré sú v okopírovanom príspevku ktorý som uverejnila doporučujem tebe, tvojej rodine a všetkým ktoré sú v skupine povinné očkovanie a jeho zmysel. Čiže pre vás sú dobré tak neviem čo ešte nechápeš.
Prajem príjemné pichanie, ja ti nič neodopieram moja zlatučká ani nevarujem ale doporučujem sú fakt perfiš. 😉 😉 😉 😉 😉
Príspevok nebol určený tebe tak neviem prečo ho čítaš keď tvrdíš že nečítaš. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

synovial
19. jún 2013

@irenkask
prepac, ale nesuhlasim! S tymivakcinami je to pekne klamstvo! Robim 12 rokov v lekarni, a v zivote som nevidela, aby nam distributor poslal vakciny mimo chladnicky. Maju klimatizovane auta a este navyse aj specialne prepravky na chladnickove veci. Posiela sa tak aj inzulin, probiotika a ine veci, ktore to maju zo zakona urcene. Keby mi sofer podal vakciny mimo chlad. boxu, tak ich ani nepreberiem. Dokonca sa kazde rano podpisuje pri prebrati spec. protokol.
Opytaj sa prosim kamosky, ktora konkretna firma nedodrzuje chladovy retazec a prestanem u nich objednavat! 🙂

sirinka
19. jún 2013

@digysa nie samozrejme to plati u kazdeho jedneho z nas... My mozeme tymto informaciam verit, ale skutocnost moze byt celkom ina....

sirinka
19. jún 2013

@sisaka
@irenkask v podstate to je len jedna z veci... Ktore sa deju. Pokial mas chut riskovat, nech sa paci, pusti sa do boja s veternymi mlynmy.

irenkask
19. jún 2013

@synovial Od zamestnancov lekární som už počula iné klamstvá a never tomu čo vidíš alebo ver, opakujem nie je to moja kamarátka je to skopírované z druhej témy o očkovaní.
Vidno kto ako a čo číta. Neuverejnila som to pre tých ktorí tomu neveria ale pre tých ktorí rozmýšľajú. Kto neverí a nečíta poriadne tak nech sa ma potom nevypytuje nie som platený informátor.
A dobre že do tvojej lekárne nechodím keď veríš len tomu čo vidíš a vieš všetko na 100% tak ver ja ti to neberiem.
Ja o tom viem svoje a nič nevnucujem takže smelo objednaj a nezabudni pichať . Tvoju pevnú vieru ti neberiem.
U teba je to tiež len tvrdenie nedokázala si nič a nie sú to žiadne fakty pre mňa len reči.

digysa
19. jún 2013

@sirinka Tak teraz nerozumiem v prispevku o 20:40 mne napises, ze u kazdeho z nas plati to iste.....cize subjektivne dohady...

ald hned v prispevku pod nim napises, ze "to je jedna z veci, ktore sa deju".....ako keby si to mala overene a bola to pravda....a pritom nemas ziadny dokaz, ze sa taketo nieco robi.....cize radsej veris cloveku (irenkask), ktora tu udava odkopirovane zdroje hore-dole ale lekarnicka @synovial ktora ma priamy, osobny kontakt s danou vecu, tak jej neveris.....lebo.....

Nie si absolutne objektivna...

Ktora informacia sa ti zda ako " Subjektivne vykonstruovane tvrdenie"

to od irenkask alebo to od synovial ( Ved je to do oci bijuce, co je nezmysel a co je fakt) 😖

irenkask
19. jún 2013

@digysa Nikde som nenašla nijaký fakt alebo dôkaz o @synovial že je od fachu a nikdy to nepreukázala ani nikde sa to nepotvrdilo nijakými faktami.
Takže nie je o čom, lebo všetko je na tej istej úrovni.
Ja som to uverejnila lebo som si myslela že sem chodia dospelí ľudia ktorí si to sami zistia či je to tak alebo onak, pretože nejaké útoky o faktoch sú nie na mieste pretože to čo ja neverím tebe tak ty neveríš mne.
Ja mám svoj názor už pár rokov vytvorený a tebe neberiem ten tvoj. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kvieta
19. jún 2013

@digysa Jednoznačne je bližšie k pravde tvrdenia človeka, ktorý pracuje v lekárni ako kamarátkin - okopírovaný príspevok z inej témy. A o.i. - pripadá mi to aj logické.
Vakcíny sa neprepravujú v chladiacom boxe...To ako keby mi niekto tvrdil, že chladené kurčatá sa do obchodu dovážajú tatrovkou.

irenkask
19. jún 2013

Bože nie je to príspevok žiadnej mojej kamarátky a nikto nepreukázal že synovial robí v lekárni a nikdy nedokázal, ani ona sama.
To je len jedna pani povedala. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂