icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bahira1962012
26. nov 2013

to kde som? 😝

kbeata
26. nov 2013

@norwayka vsak prave,niekto nevie kde je sever 😒

molka
26. nov 2013

@norwayka myslim, ze nas bolo viac. Toto uz prekrocilo hranicu. 🙄

saska.t
26. nov 2013

@aristka mimo si ty ,zase "mimo misu" my sme sa nebavili ake ma zupan kompetencie,ale preco bol zvoleny a ludia ho poznaju ako "brojistu proti ciganom" polovica SK ani nevie co je zupan a ake ma funkcie o Tom svedci aj ucast na volbach, na to,ze zijes na SK by si mohla castejsie pozerat spravy,lebo to vyzera tak,ze mam väcsi prehlad,ako ty 😉

aristka
26. nov 2013

@saska.t píšeš ,že si znalá a si znalá ako voliči o tom ja píšem a píšem ,že by mamičky mali vedieť kto je za iniciátívou slobody v očku a neonacisti to nie je len proti rómom .....a to nemusím pozerať ani správy ,keďže tu žijem a viem na mieste ako to tu je a nepotrebujem na to googl a satelit.....takže na túto tému dopovedané lebo sa asi nechápeme...

saska.t
26. nov 2013

@aristka no,tazko vysvetlovat podstatu veci niekomu,kto nema zaujem,tema Bola opät o uplne niecom inom,len nechapem preco to rozoberas teraz,ked je po volbach,na to si mala poukazat pred volbami aby vedeli volici o "com to je a kto za tym stoji" po boji je kazdy kapitan....

aristka
26. nov 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... dovolila som si použiť wikipédiu na definíciu neonacizmu ....a má to dočinenia s touto témou ,len by ma zaujímal pohľad tak tu preferovanej KDH ,ktorá je tiež veľmi aktívna v tejto problematike a to iniciatíva slobody v očku .....

aristka
26. nov 2013

@saska.t určite je po voľbách ,toto nie sú jediné voľby tu na slovensku a za chvíľu nás čakajú ďalšie....

demo
26. nov 2013

@natas4 Kotlebu sa netreba bat. Zhori ako svieca. Velmi rychlo sa ukaze, aky je neschopny. Kym v parlamente by mohol este bodovat (podobnymi performanciami ako Matovic), ako zupan sa uplne znemozni.

demo
26. nov 2013

@aristka no ale tvrdit, ze nejaka neocko agenda dopomohla Kotlebovi k vitaztvu, to uz je jaka mega hovadina! 😀 😀 😀 😀

sanym
26. nov 2013

@aristka Nedá mi nereagovať. To že je M. Kotleba za slobodnú voľbu v očkovaní predsa neznamená, že každý kto je za slobodu v očkovaní je automaticky prívržencom M. Kotlebu. Pokiaľ viem, jeho strana nie je sponzorom ani iným prispievateľom iniciatívy za slobodu v očkovaní. Znova pletieš jablká s hruškami. Je to to isté ako keby som tvrdila (samozrejme s veľkou dávkou nadsázky), že ak Janko Hraško má rád halušky (dokonca si to dovolí napísať na stránku rozpravkovepostavylubiahalusky.sk) a má ich rada aj Snehulienka, znamená to, že Snehulienka má rada Janka Hraška (pritom ho chudera vôbec nepozná a jeho názory sú jej na míle vzdialené).

tin007
26. nov 2013

@sanym Dobre si to napisala, ja len pridam, ze napr. byvala poslankyna za HZDS Muskova viackrat interpelovala v otazke ockovania (temy ako neziaduce ucinky - ich zamlcovanie, nehlasenie, odskodnovanie, dobrovolnost atd). Tak verim, ze nikoho nenapadne tvrdit, ze kazdy, kto sa vyjadruje napr. k odskodnovaniu NU po ockovani, ci dobrovolnosti ockovania je privrzenec HZDS.

demo
26. nov 2013

@sanym staci si vyhliadnut skupinku nackov a urobit si rychlu anketu s otazkou "Aky je vas nazor na ockovanie?" Bud budu kukat jak puci, alebo anketarovi poriadne nalozia 😀

kbeata
26. nov 2013

@tin007 niekoho to predsa napadlo 😀

natas4
26. nov 2013

@norwayka v pohode zlatko 😉 aj mne sa na nu zle pozera 😉

natas4
26. nov 2013

@kbeata suhlasim s vymazanim tej fotky...len som chcela, aby si poniektori uvedomili koho volili 😒

natas4
26. nov 2013

@sorciera24 cela tato tema je velmi vtipna...po urcitom case uz mi ine neostava len smiat sa

natas4
26. nov 2013

@demo dufam, ze mas pravdu 😔

natas4
26. nov 2013

@sanym ano neznamena to, ze kazdy kto je za slobodu v ockovani volil Kotlebu...ALE ver mi, ze najdu sa aj taki a nie je ich malo

demo
26. nov 2013

@natas4 Kotleba pohori ako zupan. To bohuzial neznamena, ze pohori ako nacek. Ale ak nevie riesit problemy inak, ako tak ze niekam napochoduje v uniforme a kozackach, tak ako zupan nemoze uspiet. Ti ludia uvidia, ze napriek "ochote" nic nevyriesil. Ale zase otvori dvere inym a schopnejsim extremistom.

aristka
26. nov 2013

@sanym to som nenapísala ,že kto je neočko ten je neonacista ,to je len tvoja verzia a ak to tak nie je prečo si mala príčinu alebo odkiaľ vieš ,že sa vzájomne nepodporujú ,čo ja viem po akej stránke ,máš niečo čo je dôveryhodné ,pretože mne to tak nevychádza plus propagácia iniciatívy neočka v slobodnom vysielači ,čo je podľa mňa neonacis.vysielač ....,ale to je len moja domnienka a znovu opakujem nikoho nehádžem do jedného vreca s neonacis. a len budúcnosť nám ukáže ako sa veci majú.....inak zhodujem sa s
@natas4 ,že to bol dobrý volebný ťah.....tak ako sa iniciuje aj strana KDH....takže dajme tomu čas a ten ukáže....

kbeata
26. nov 2013

@natas4 a mas info,ze niekto z tychto ockovacich tem bol volit kotlebu?

alice107
26. nov 2013

@demo a ine damy. ja by som chcela pripomenut,ze kotleba je demokraticky a uplne legalne zvole y za zupana.
ak by bol´´nacek´´,tak by bol stihany a odsudeny a nemohol by kandidovat vo volbach. to si neuvedomujete?
neuvedomujete si,ak bol za slobodne rozhodnutie v ockovani/ je jedno, v tomto kontexte taraz,ci je to nazor spravny pre podmienky SK /,tak zmysla vlastne demokraticky?
kazda mozete mat na jeho osobu svoj nazor.ale faktom zostava,ze prave obyvatelia SR rozhodli,ze sa stane zupanom. a tak ma legitimne pravo mat svoj politicky nazor.a to aj uz ako zupan. ak sa snim stotoznila väciina volicov co volila ,tak to znamena,ze ten nazor na veci ako on ma aj ta väcsina.aj to su ´´nackovia´´?
ja osobne som zvedava,aky postoj on pripadne zaujme ohladne moznej zmeny zakona o ockovani. a aka bude jeho pripadna argumentacia.

natas4
26. nov 2013

@kbeata neviem aku odpoved ocakavas na tak stupidnu otazku

kbeata
26. nov 2013

@natas4 este raz si precitaj...odpoved,kto z tychto ocko.tem bol volit kotlebu,ja som ti polozila jednoduchu priamu otazku,aby si pochopila hned,a mohla odpovedat,necakala som taku stupidnu odpoved

natas4
26. nov 2013

@kbeata ja som tvoju otazku pochopila velmi dobre...skus sa na chvilu zamysliet a na svoju otazku si odpovies aj sama...btw..skus sa zamysliet aj nad tym aki volici volili v 2 kole Kotlebu...mozno na to prides...zratas si dve a dve a mozno ta osvieti

demo
26. nov 2013

mila @alice107, kotleba je demokraticky zvoleny a nikto to nespochybnuje. ci ano? Ale tvrdenie, ze ak by bol nacek, tak by bol sudeny a odsudeny je jednym slovom smiesny. Zrejme nepoznas realitu na SK. Tu clovek posiaty vytetovanymi symbolmi nackovskymi si v klude usporiada koncert, vyda CD s jasnym nazvom, pobije par anarchistov a ak je aj sudeny, tak isto nie preto ze je nacek. A ku Kotlebovi, je to nacek ako malovany - o tom niet pochyb. A k teme neockovania sa dostal ako slepa hus k zrnu, chcel mat skratka aj inu ako "cistiacu" agendu. To robia aj ine strany, hladaju, co by mohlo oslovit, ludia sa na to chytia, zahlasuju a strana potom na temu zabudne 🙂. Ale v tomto pripade ludia hlasovali za Kotlebu nie s umyslom zdemokratizovat ockovanie, ale s umyslom urobit poriadok v zupe 🙂.
Tym padom Kotleba do tem o ockovani fakt vobec ale vobec nepatri, pretoze on s ockovanim skutocne nema nic spolocne. to uz skor by riesil sterilizacie ako ockovanie

aristka
26. nov 2013

@demo a prečo by nemal povedať čo k očku ,ako každý iný ,aj tu sú neodborníci laici ,čo sa pasujú mám pocit za viac ako dr.a manipulujú s ľudmi a majú podobné praktiky manipulácie a pritom nemajú zo zdr.absolútne nič len grafy ,teórie ,ktoré sa vymykajú múdrostiam a skúsenostiam zdr.pracovníkov a dr.....tak potom aj oni by sa mali venovať podľa teba sterilizácii ,inak asi je jedno ,ktorá téma by to bola len aby sa ľudia chytili ..či je to kotleba ,človek pod nickom prevenar a jeho teórie oxygenácie organizmu a jemu podobný ....nehovorím o fakt slušne diskutujúcich mamičkách ,ktoré tú sú tiež ,ale za umýslom diskusie nie manipulácie....

kbeata
26. nov 2013

@natas4 precitaj si ich nazor...
@alice107
@demo
nemozes proste spajat ludi,co nesuhlasia s povinnym ockovanim,s volbou kotlebu,i ked sa on vyjadril o dobrovolnosti 😉 ...prepac,ale taka naivna,to nie 😒

demo
26. nov 2013

@aristka on moze hovorit k ockovaniu co chce. Ale slovo zupana a k tomu slovo predsedu mimoparlamentnej strany je v tejto veci uplne irelevantne.