(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@fidka79 predstava,že tehotnú ženu,ktorá si musí dávať pozor na to aby jej neklesla imunita,zaočkuješ MMR-kou,narušíš jej tým imunitný systém,dokonca je riziko,že vakcína môže spôsobiť,že sa u tehotnej prejaví niektorá z tých chorôb,nedajbože rubeola....je desivá.....tak ale u niekoho nie je keď na úkor ostatných dokáže vtipkovať o následkoch po prekonanej rubeole v tehotenstve.... 😕
@fidka79 samozrejme,že je oslabená imunita....ja som od jednoho roka chudokrvná....a keď som čakala dcérku tak som bola chudokrvná, brala som železo...no pri konci tehotenstva mi už doktor železo nepredpísal...keď som porodila,bola som biela ako stena...aj to je slabé prirovnanie...proste aj na prstoch, na poduštičkách....všade som bola ako natretá vápnom....keď prišla veľká vizita tak primár keď si pozrel moje výsledky krvi,zhrozene pozrel a povedal....vy ste ale katastrofálne chudokrvná!!!!! Ste často chudokrvná? odpovedala som mu, že v podstate od malička trpím na chudokrvnosť....normálne som sa obávala,že si ma tam kvôli tomu ešte nechá....ešte dva týždne po pôrode som nedokázala poriadne udržať našu dcérku v náručí, taká som bola oslabená...pri druhom som tiež bola chudokrvná, no nie až toľko....dosť som si dávala pozor na to,aby som nebola moc anemická pred pôrodom,vtedy bolo ešte aj leto...takže to bolo celkom fajn...tak si neviem predstaviť, že do takto oslabeného organizmu ti pichnú vakcínu,ktorá tvoj imunitný systém ešte viac rozhádže.... 😒
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... už dávnejšie tu prichádza k spojitosti onko chorôb a očku ,viete o tom ,že už na fosíliach dinosaurov sa našla rakovina ,toto je celkom pekný referát objektívny ...
tomu sa povie topiaci sa aj slamky chyta... nechapem celkovo co matky vedie k tomuto...ockovat mze kazdy, zadarmo...ked uz hladat tak skumat ci je to bezpecne, nie sa bit a silou mocou dokazovat co je zauzivane...ve dtak sa neposuva nic vpred...keby tak vsetci zmyslali este by sme pozivali hnis z pluzgierov kravskych kiahni, a povinne vakciny by stale obsahovali bezpecnu ortut atd...
@aristka "bohužiaľ túto spojitosť onko ochorení a očka je vaša práca" 😀 😀 😀 😀 akoze to uz je smiesne co dokazes vyplodit niekedy
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... jedna zaujímavá diskusia ....a je ich viacej a aj v tejto téme je to dosť často spájané ...
@aristka Ja Ti to kludne poviem... za posledne roky bol v Čechách jeden smrtelny pripad. JEDEN. Napriek tomu, ze je tu vacsina ludi nechranenych ockovanim, lebo uz im stratilo ucinnost. Tolko na temu aky "nebezpecny" je tetanus. Sranda kolko prachov vydava stat na to, aby zabranil tejto "hroznej" nakaze, ze?
@leishmania inak čo hovoríš na prevenarovu teóriu dobrej oxygenácie organizmu u detí a mladých ľudí a nemožnosť dostať tetanus,si v neočku ,takže si to vysvetlila prevenarovi ,ak nie dávam to možnosť tu a bude to od študovaného človeka ....
@kveta ja som ale nemyslela aby utekal do špitála na tetanovku,ja som myslela na ošetrenie podla mojich informácií to bola hlboka rezna rana ktorá sa infikovala a keby nedostal tetanus tak mohol by zomrieť aj na gangrenu ja si myslím keby bol ošetrený hned a mal by just tetanus tak by ho zachránili pretože podla mojich informácií aj ked je tetanus važny aj tak sa da s neho dostať,ale máš pravdu pri vačšine zranení na urazovke pichajú hned tetanovku a k tomuto sa až tak neviem vyjadriť či to je správne alebo nie.
@kreativna no to bude asi tym,ze Tetanus sa neda len tak lahko dostat,ako nas tu niektori presviedcaju,zakladna prevencia,je ranu vymyt a dezinfikovat,dokonca staci aj mydlom,ale tato tema tu zu Bola a z mydla sa stal nebezpecny prostriedok,ktory nie je schopny ranu vycistit,podla jednej prispievajucej 😀 😀 😀
su pripady,ked sa rana urychlene vydezinfikovat neda. ja som napr. vcelku za tetanovku. Vcelku znamena, ze si ju idem teraz aj obnovit. Su choroby, z ktorych mam jednoducho strach. Co ak bude vojna, ziadna dezinfekcia, ani len to mydlo 😕 . Ale nechapem,naco sa preventivne picha tetanovka po urazoch. Picha sa aj detom, ktore su zaockovane a ockovanie by este malo byt ucinne. Pytam sa na to, lebo takato duplicitna profilaxia sa mi zda zase raz postavena na hlavu. Na druhej strane ma zneistuje, ci ma tetanovka skutocne ucinok tych 10 rokov - lebo podla postupu lekarov to vyzera tak, ako keby nemala.

Neviem preco, ale beha mi to stale po rozume, tak to sem napisem. Ak to nema nic s ockovanim, tak zmazte 😀
TOPIACI SA AJ SLAMKY CHYTA. 😎