icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
1. dec 2013

@kreativna odkiaľ vieš ,že imunita v prdely ,odporuč maminke ,nech zmení dr, a ten nech kompletne dieťa vyšetrí ..ak má neustále malinké atb ,je samozrejmé ,že drobcovi to rozbije úplne črevnú flóru a nastanú problémy ,ktoré nastanú ,s tým nemá očko absolútne nič a ide o predčasniatko ,to treba podčiarknuť a po ďalšie sa spýtaj mamičky s čím bojujú tj. či boli brané kultivácie ,CRP a ak ano aký bol výsledok tj,či sú atb potrebné ...a to ,že má malinké nejakého bacila neznamená ,že má rozbitú imunitu ,ale jeho imunita s niečím bojuje alebo nesprávna liečba dieťatko decimuje ....takže ak niečo takéto napíšeš ,napíš viac ,pozisťuj si a neudávaj príčinu stavu drobca ,keď ju nevieš.....a tak ako píše
@natas4 a dokonca som sa dočítala aj tu ,že aj detičky neočko majú ekzémy ,astmu ,dokonca aj soplíky a časté ,tak ako každé iné dieťatko....takže zisti viac a šupni sem ....

cherry1981
1. dec 2013

@fidka79 To je tazko , moja dcera nema ockovanie proti pneumokokom a uz ich mala a nonstop ma zlte sople, liecime ich zatial uspesne vitaminom C. Nema ani MMR ockovanie, starsia ma vsetky ockovania co existuju a odmalicka bola chora max raz za rok. Ja osobne moc neverim, tymto reciam , ze deti ockovane su castejsie chore ako deti neockovane, vlastna skusenost.

aristka
1. dec 2013

@cherry1981 ako máš starú dcérku s pneumokokom v nošteku ,lebo vit,C vám na to nepomôže ...

cherry1981
1. dec 2013

@aristka Dcerka na pneumokoka bola liecena ATB, ale zlte sopliky mame takmer kazdy mesiac. To nasadime C a prejde to., zatial pomaha, aj ked pri pneumokokovi nepomohlo ani Cecko ani ziadne ine preparaty skoncili sme na ATB. 20 mesiacov bude mat .

aristka
1. dec 2013

@cherry1981 smer ip

aristka
1. dec 2013

@fidka79 máš kultiváciu z ucha ,príčina nemusela byť len kok...a už tu bolo spomínané stredné ucho ...a počkaj si na dcéru čo bude ona nosiť zo škôlky ,mne tiež malá nechytí všetko ,čo mám ja...napr.nádchu

lizatko1009
1. dec 2013

baby aj ja sa hlasim k vam moj ma 4 r ockovany Bol len na 3 a 4 mesiace viac uz nie, zvazujem stale Ci dat, alebo nie, teta co je lekarka tvrdi, ze dat ona ma 2 rocnu dceru, ale ked ja sa Bojim toho a hlavne ako to znesie, vtedy nemal ziadne teploty ani nic, ale aj tak..

kreativna
1. dec 2013

@aristka ja so to sem napisala len ako príklad z praxe nenapisala som že za to môže očkovanie ale že je to predčasniatko a je plne očkované každy nech si urobí názor sam.čo sa týka tych testov čo tu popisuješ pýtala som sa či robili a máš pravdu ja na jej mieste by som zmenila dr.no niekedy sa nemožeme starať do druhých aj keby sme chceli v dobrom poradiť chapeš.mamina robí čo može a samozrejme že chce pre dcerku to najlepšie....

demo
1. dec 2013

@kreativna porad mamicke tieto tri veci, ktore vyborne ucinkuju na imunitu. Vigantol (2-3 kv denne), vit. C a hlavne N acetylcystein (mrknite v ktorych farmaproduktoch sa tato ucinna latka vyskytuje). Je to dobra trojkombinacia, overena a daju sa na nu aj ti, co veria iba a iba klasickej medicine. Vsetko sa da totiz kupit v lekarni a co sa kupi v lekarni, to pomaha 🙂.
Plus nutne sa zbavit ATB a teda ja lekarky 🙂

74sandra
Odpoveď bola odstránená
aristka
1. dec 2013

@kreativna napísala si niečo zo života ,kde zlyháva primárna sféra a to jest.pediater ,čo je problém ,keďže máme prestarnutú primárnu zónu a preto jej môžeš odporučiť zmenu dr.a kompletné vyš.dieťátka ,čo sa týka očkovanie ,to nelieči choroby ,ale je to prevencia chorôb alebo prevencia komplikácii chorôb a jednoduchšie priebeh chorôb ...poukazuješ tam na očko ,len by bolo zaujímavé akú baktériu má drobec v sebe a či vôbec nejakú má ....takže ak nemôžeš zistiť viac alebo maminka si nedá poradiť alebo povedať viac ....táto info je taká aká je...

norwayka
1. dec 2013

@cherry1981 hmm, moze byt. ja nebudem porovnavat, lebo nemam s kym a ani nechcem. ale tri neockovane deti a zatial najtazsi liek mali paralen, aj to len najstarsi. tu nejde ani o to, ze neochoreju, ale ked ochoreju, tak do 3-4 dni su v pohode a bez liekov. tak neviem, ci mame stastie, ci co. vsak jasne, ze dostanu choroby a v skolke maju celu zoo, ale ako sa s tym vysporiadaju je druha vec. a pre mna je este dolezite, ze ja viem, ze to z ockovania urcite nemaju 😉

aristka
1. dec 2013

@demo no vidíš ,vieš ,čo je zaujímavé v jednej téme mamička ,ktorá neočkuje a malinké má neustále sople a ona nevie čo s tým a nedáva mu nič škodlivé a nedáva mu ani vit.D a malinké je len kojené a prevenar namiesto toho ,aby ju poučil ,prečo je vit.D dôležitý ju verbuje do skupiny ,len by ma zaujímalo aké dávky vit.C dať tak malému drobcovi ...alebo keď sa matka naláduje megadávkami C koľko sa dostane do mliečka a malinkému ,či aj toto je u av štúdia...

aristka
1. dec 2013

@norwayka no vidíš ja tiež 3 deti očkované a neviem čo je choroba a to už mam starších veľkých chlapcov a tiež sople ak sú,čo je vzácne 2 dni ,spravím preplach dutín a na druhý deň neviem ,že im niečo bolo ....je veľa faktorov prečo to tak je príklad moje deti nemôžem porovnávať s deťmi z BA a nami ,keď sme v dedinke úplne mimo hlavného ťahu a bez fabrík ,plus máme pestrú stravu ,plus dobré gény z mužovej strany ...

natas4
1. dec 2013

@demo len nie Vigantol! To si nevedela, ze je to podla antivax ten najvacsi sajrajt? Treba predsa kupovat vitamin D od predsedu Slobody v ockovani, jedine ten je dobry 😝

demo
1. dec 2013

@natas4 su aj lepsie samozrejme ako vigantol. ale to uz treba ist na zahranicne e-shopy a to moze byt komplikacia. ja mam od swanson. vigantol bol sajrajt kedysi. aspon take mam info.

natas4
1. dec 2013

@demo raz vyrobili chybnu seriu, bolo nieco s kapatkom, tu stiahli z trhu...to sa moze stat pri hocijakom liecive

demo
1. dec 2013

@natas4 nemyslim to. kedysi sa pouzivala nejaka ina zlucenina chemicka. cele roky. nic blizsie ale o tom neviem, raz mi to vysvetloval niekto pre mna doveryhodny. potom som sa tym uz nezaoberala. nie som chemik.

aristka
1. dec 2013

http://www.jfmed.uniba.sk/fileadmin/user_upload... syndróm náhleho úmrtie niečo o ňom ....inak tento syndróm tu bol ...učili sme sa o ňom 20 rokov dozadu a myslím ,že aj staršie ročníky by vedeli o tom niečo povedať ....takže s hexou to asi nemá nič to je po prvé ,najviac treba byť pozorný pri rizikových novorodencoch ,čo je samozrejmé pre ich nezrelosť ,pretože sa pod tým myslí ,nedonosené detičky a detičky s nejakou diagnózou neurologickou alebo kardio ,respir .a to sú diagnózy ,ktoré sa bez konzulácie odborníka neočkujú ,plus prevenciou monitorov dychu sa v dostanočnej miere zabraňuje následkom tohto stavu ak rodičia vedia čo robiť .....plus odborníci majú domnienky čo je toho príčinou a sloboda v očku závery a ak som dobre pochopila ....tých 198 prípadov úmrtie bolo jedno očko ,zvyšok neočko a potom zo 74 prípadov úmrtí bolo 5 očko ,ale čo tých zvyšných 69 neočko a ohánaš sa tu pitvou ale nečítam čo sa našlo na pitve ,vieš o tom ,že aj vzorka mozogu sa pozerá pod mikroskopom pri pitve a každého jedného orgánu ....takže čo si tým článkom chcela povedať ,že neočko detičky zomierali viac ako očko ...ale mne by bolo lepšie pre objektivitu vedieť niečo viac o jednotlivých prípadoch a to či to neboli predčasniatka ,či netrpeli nejakou chorobou neurologickou ,respiračnou alebo kardio ,či tam nebol nejaký postih ,niečo o rodinnej anamnéze atď......

aristka
1. dec 2013

@74sandra ten príspevok hore patrí tebe 😉

aristka
1. dec 2013

@74sandra http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu si niečo prečítaj o anafylaxii a buď si istá ,že ak by sa tam niečo také dialo ,rodičia alebo mamička by si to všimli skôr ešte pred zástavou dýchania ....,možno spravili chybu ,že čítali modrého koňa a po prečítaní stránok av namiesto utekania k lekárovi ,pretože by mohlo dostať nozokomiálku si mamička dala megadávky vit.C a drobčeka nakojila a vit.c ho nezachránil.....trochu konšpirácie z mojej strany ....

demo
1. dec 2013

@aristka verbovanie do nejakej skupiny je predsa legitimne. stale nas vlastne niekto niekam verbuje. ak by ju ale prevenar navstivil doma v kukle a so samopalom, to by bolo o inom

aristka
1. dec 2013

@demo no podla mňa tým spamuje témy ,lebo matka sa pýta niečo iné ,plus by bolo zaujímavé čo jej odporúčajú a s tým vigantolom má
@natas4 neočko problém ,pretože by ma zaujímalo prečo aj mamička malinkému nepodávala vit.D ,že by čítala modrého koňa ....

kali23
Odpoveď bola odstránená
aristka
1. dec 2013

@kali23 teraz nechápem na čo reaguješ .....a čo to čo píšeš o mne má z očkom ...si mimo tému..

anima9
1. dec 2013

@demo Nemám nič proti N-acetylcystein, je veľmi účinný (napr. Solmucol, prípravky ACC..), čo sa týka mukolytík, t. j liekov na vykašliavanie. Užívať by ale ich určite nemali rôzni atopici, astmatici a deti s poruchami imunity bez vopred vyšetrenej hladiny DAO z krvi u alergologa-imunológa. Táto konkrétna látka N-acetylcystein, blokuje aktivitu enzýmu DAO, ktorý má za úlohu prebytočné odbúravanie histamínu z tela. Keď je táto funkcia narušená tak ten histamín robí v organizme šarapatu a aj celkové ochorenie to zhoršuje (napr. ekzém, a aj to pridružené, napr. aj je zápal priedušiek, tak bývajú spastické) Táto nepríjemná situácia môže nastať ak má dieťa diagnózu Histamínová intolerancia (t.j. že má nízku hladinu enzýmu DAO). Veľakrát je to práve u týchto atopikov, ľudí svetlej pleti (celkovo náchylnejších), poruchy imunity a pod. Často o tomto pridruženom ochorení ani nevedia, pokiaľ sa z krvi nevyšetrí. Preto by som radila s tým N-acetylcysteinom opatrne a takisto aj s inymi pripravkami...na každého človeka je individuálny meter.

saska.t
1. dec 2013

@anima9 pekne napisane a hlavne posledna veta 😉 preto nerozumiem,preco nutia ockovat vsetko-vsetkych a pausalne a je jedno ci je to predcasniatko,alergik astmatik atd.... 😅

anima9
1. dec 2013

@saska.t V každom príbalovom letáku je napísané, že.... "Nepoužívajte pokiaľ ste precitlivelý(alergický) na účinnú látku, alebo na ktorúkoľvek inú pomocnú látku, ktorá je v lieku použitá"...alebo tak nejako je to napísané. A to je tento prípad. Že v prípade histamínovej intolerancie je precitlivelosť na túto látku ale aj na kopec iných. Takto isto je to uvedené aj v prípade vakcín. A čo sa týka povinného očkovania, tak neviem akú máš osobnú skúsenosť. Nás zhodnocovali individuálne, nikto ma do ničoho nemusel nútiť. Radila som sa u pediatra, aj v očkovacej poradni. Sama som si vyhodnotila rizika a pozitíva.

aristka
1. dec 2013

@anima9 presntento postup bol aj v našom prípade ,dr.bola nad našou kartou dosť dlho študovala ,vyš,pohľadom ,posluchom ,anamnéza bola odobratá podrobná .....ja mám skôr pocit, z týchto príspevkov ,že rodičia nemajú znalosť práv pacienta na dôkladné vyš.a a informácie a asi skôr to by si mali naštudovať ,aby vedeli či ich dr.niečo nezanedbal alebo rodič ,lebo info o stave a liekoch ,ktoré dieťa berie musí on ,čo zanedbávajú rodičia .....
@saska.t inak ty čo riešiš v nemecku máte očko dobrovoľné a neviem či máš zo satelitu alebo googlu info ako tu vyšetrujú detičky ......inak ako je u vás preplácané očko ,platia si ho rodičia sami ak chcú očkovať al alebo ho preplatia poisťovne .....to by zaujímalo mňa...

saska.t
1. dec 2013

@anima9 v Tom pripade bud Rada,ze si natrafila na vyborneho pediatra 😉

@aristka mas nieco proti googlu,internetu ci satelitu ked to nezabudnes neustale dokola omielat v prispevkoch s mojim menom? ak ano tak netusim,preco teda stale Internet pouzivas? Preco by som neriesila? este stale som obcan SR a aj nim ostanem,takze budem riesit System a vsetky ostatne veci v SRzila som na SK 26r.takze viem ako to funguje a mam neustali kontakt s priatelmi takze to poucuvam denno-denne a neviem preco s tym ty mas Problem? K tvojej normalnej otazke: System v DE je nastaveny tak,ze deti do 18 r. veku Zivota maju vsetko preplacane zdravotnou poistovnou, neplatis doplatky za lieky v lekarni vcetne vakcin ani nic podobne typu odoslanie k odbornikovy atd. samozrejme musis to mat predpisane od Dr. akonahle nieco kupujes v lekarni na vlastnu päst zaplatis to v plnej cene 😉 Ak je nieco co zu poist. nepreplaca napr. inhalator (pristroj) mozes poziadat o preplatenie ak je to opodstatnene,nemaju Problem ani to preplatit akurat sa musis zu osbne pytat a argumentovat