icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
ewisam
24. jan 2014

@demo moja rec, ja nevidim za vsetkym len ockovanie, ale tvrdim, ze vplyv to moze mat.
@liginka suhlasim, zdravy organizmus si poradi 🙂 tak preco do neho kadeco pchat a navyse nemas absolutne istotu, ci to vobec ma zmysel. Naozaj vakcina chrani, alebo je to len akesi "placebo"?- myslim si, ze ma chrani, sak co ak nahodou, ale v konecnom dosledku je to, ci som zaocko alebo nie uplne jedno...

demo
24. jan 2014

@aristka poviem ti, coho vysledkom je, ze sa dnes rodia deti s alergiami a ekzemami. Generacia dnesnych 30-tnikov zbiera ovocie zintenzivnenia polnohospodarstva v 50 tych rokoch. Nasi rodicia netrpia alergiami a ekzemami a ak ano, tak sa to u nich zacina objavovat v poslednych rokoch. To su ludia, ktori v detstve este zazili normalne potraviny. Bolo ich sice menej, ale boli normalne vypestovane, prasce zrali pomyje (z dobrej domacej kuchyne), dobytok sa pasol na luke atd. My tridsiatnici sme uz odchovani na produktoch intenzivneho polnohospodarstva. No a nase deti, to uz vieme, co oni jedia a dychaju... Takze je jasne, ze inak zareaguje na ockovanie zdrave decko, behajuce cele dni po vonku (50-60 roky) a inak denglave decko dnesnych cias.

kreativna
24. jan 2014

@liginka si lekárka, veríš a používaš homeopatiu, ja napríklad homeopatii neverím ale apukunktura mne napr.osobne velmi pomohla a napriek tomu nesúdim a nevysmievam sa ludom ktorí používaju a veria homeopatii, je to o tom že každý verí v niečo iné a individualne každému pomože niečo iné a napriek všetkému, z vlastnej skúsenosti viem že očkovanie i ked nepopieram može byť aj v niečom dobré/nebudem to rozvádzať/može mať až fatalne následky či smrť alebo ťažké poškodenie tak ako sa k tomu postavíš:-ano je to možné a je to určité zlo v zaujme vačšieho dobra
alebo nie nie je to možné
alebo hold smola stáva sa v niektorých prípadoch
ale kedže sa to netýka konkretne teba ,tvojho dieťaťa, alebo rodiny, takže sa ta to netýka a ideš dalej
ale skús mi povedať ako by si reagovala keby tvoje dieťa po očkovaní ostalo poškodené alebo by nedajbože nastala smrť.zmenilo by to tvoj názor alebo uhol pohladu, že nie všetko čo sa robí v mene "dobra"je dobré alebo by si ostalachladná a povedala by si si hold smola stáva sa a išla by si dalej....

kreativna
24. jan 2014

@liginka nechce sa mi veriť že si lekárka a ak ano tak velmi čerstvo vyštudovaná a máš velmi malo praxe a skúsenosti a zrejme sa držíš len toho čo bolo v učebniciach a čo ti natlačili do hlavy, medícina je aj o niečom inom ale to ta v škole nenaučia...

kreativna
24. jan 2014

@liginka nie je to blbosť dieťa závisle od inzulínu po očkovaní máš asi nepresné informácie pretože rodič takéhoto dieťaťa je lekár a trvá na tom že to je po očkovaní a je zaujmavé že ja poznám neurologov ktorý tvrdia že pripúda poškodených detí po očkovaní tak ako to vlastne je si nasadená aby si hovorila ako lekárka len to dobré, vieš čím dalej čítam tvoje príspevky tým viac mám pocit že nie si lekárka len tu máš ulohu zaváídzať ostatných

liginka
24. jan 2014

@kreativna ako lekarka som a ze tomu neveris mi je uplne jeedno a robim v nemocnici 6rokov a kto si ty ze takto spochybnujes ostatných.......?????a inak ja homeopatiu neuznavam ani nepropagujem len som ju raz vyskusala na odporucanie mojej primarky to bolo vsetko...... aspon vidno ako citas prispevky a zdrave dieta bez predispozicie po ockovani diabetes nedostane o tom ma nepresvedcis nieco o tom viem na rozdiel od teba a nie som nasadena robim na chirurgiii tak ja neockujem a mne je jedno ci sa ty alebo tvoja rodina date ockovat ja som len povedala svoj nazor a na nikoho neutocila co sa o tebe povedat neda a s takýmto jedincom si nemam co povedat.

liginka
24. jan 2014

@kreativna a inak zaujimave za ja poznam osobne vela neurologov a aj spominaneho primara juraja stofka kt. ma vsetky ockovania tak ako jeho rodina

kreativna
24. jan 2014

@liginka hovoríš o detoch predčasne narodených alebo umelo oplodnených a o detoch s nejakov predispozíciou a čo piovieš na deti zdravo narodené bez akýchkolvek predispozáícii-načo sa vyhovoríš u zdravých detí ktoré po očkovaní ostali poškodené a nechod na mna s tým že lekári, neurologovia alebo s kým sa ty stýkaš očkuju svoje deti na všetkoto je blbosť/počula som že vakcína sa strekne do umývadla a nie do dietata a napíše sa že ano dieťa bolo zaočkované aj ked nebolo a vieš prečo lebo lekári a ludia od fachuktorý vedia aké svinstvo je vo vakcínach by vživotesvoje deti a príbuzných nedali zaočkovať tak volia radšej takuto cestu, su to zbabelci ktorí chcu mať pokoj a seba ochránia aj toto sa tu deje a to nikto nevie a nedá sa to dokázať, lebo radšej si potichu ochránim sam seba a svoju rodinu ako by som mal ísť hlavou proti muru a riskovať.....

liginka
24. jan 2014

@kreativna vies co vidim ze ty mas svoju pravsu a nazor a ja ti ho neberiem a jedna posledna vec vies z akeho odvodu si ludia kt. robia v zdravotnictve daju ockovat seba a deti lebo robia vo vysoko infekcnom prostredi kde je velke riziko nakazy a ani jeden to riskovat nebude mozno nezaockuje proti chripke ale zakladne ockovanie da.

liginka
24. jan 2014

mozno este v krajnom pripade neda haemofiove a pneumokokove infekcie

kreativna
24. jan 2014

@liginka mne je tiež jedno čo si myslíš o mne a je mi srdečne jedno či si lekárka a ak ano tak dufam že sa k tebe v živote nedostanem na nejaké ošetrenie a ja na teba neutočím vyjadrujem len svoj názor a nie je to nič osobné a neverím ti ani o tom spomínanom primarovi že má všetky očkovania ved tu možeš napísať čokolvek aj klamstvo tu ti nik nezaručí že to čo tu čítaš je pravda alebo klam a takto sa daju manipulovaťudia, ty ako lekárka tu napíšeš a povieš že si sanestretla nikdy z nežiaducimi učinkami očkovani a že ty a všetci okolo včetne tvojich kolegov su na všetko očkovaní tak to je podla mna blbosť., bud si taká naivná a veríš len tomu čo ti vtlkli do hlavy alebo to robíš zamerne....vpodstateje to jedno...možno saniekto chyti a možno si každy urobí usudok sam ale nie ovplyvnený týmto forom.pekný večer a všetkodobré

liginka
24. jan 2014

@kreativna aha ty si vobec neutocila 😀 ok ja dufam ze ako pacientka sa mi zivote nedostanes a naivna mozes byt ty inak mimochodom ockovanie u ludi robiacich v zdravotnictve je povinne a pravidelne nas volaju na preockovania aby sa nemocnica chranila pred rozsirenim nakaz . presne kazdy si uroby vlastny nazor pekny vecer

kreativna
24. jan 2014

@liginka neutočila som len sa mi nevidí ta tvoja naivita je velmi vela informácií aj nasledkov po očkovaní a to aj z radu lekárov ako rodičov alebo starých rodičov a zdá sa mi nemožné že ty ako lekárka si sa s tým ešte nstretla.....a zrejme si sa ani nestretla s prípadmi ktoré sa vymikajú teoriam klasickej medicíne....a je zaujmavé v prípadoch kde klasická medicína zlyhala nastalo zlepšenie a uzdravenie...a je zaujmavé že medicína vie poškodiť ale už nevi napraviť a zodpovednosť neprevezme.....a už dosť o tomto lebo je to mimo tvojho vnímania a chapania "pani" lekarka

liginka
24. jan 2014

@kreativna ani teraz si neutocila a nebola ustipacna co no nevadi no koment 😀

ewisam
24. jan 2014

@liginka no akuat som si vsimla, ze reagujes na to video, nuz mamicka je registrovana aj tu, pokojne sa opytaj...v dalsich videach, aj na youtube najdes aj ine nazory, ceskych neurologov a pod. ak ta to zaujima 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ewisam
24. jan 2014

@lubomira80 nesuhlasim s tebou, ako by svet vyzeral? Nuz a ako vyzera pre tie maminy, ktore o deti aj vdaka ockovaniu prisli? Ako vyzera svet mamy, ktora vidi pokoky vo vyvoji dietata a bum, zrazu nevie chodit, rozpravat, vnimat? Komu sa ma podakovat? Zial, ostavaju jej oci pre plac, lebo zatial na Slovensku stat prikazuje, ale neprebera zodpovednost...

nikimax
25. jan 2014

@liginka môj syn, je ten "chalan" z videa, ako si ho nazvala, napriek tomu, že ho nepoznáš. Ak si lekárka, tak je tvoj prístup dosť netaktný a pomerne arogantný....Už som tu písala X-krát, že syn bol do toho očkovania absolútne zdravé dieťa, potvrdil (aj do záznamu) to pediater na každej poradni, s normálnym až tabuľkovým psychomotorickým vývojom!!....Do úvahy neprichádza, že by mal autizmus a postvakcinačnú encefalopatiu predispozične zdedenú, lebo sme všetci podstúpili genet. testy a vyšetrenie, ktoré to vylúčili.. Je smutné, že sa snažíš ako lekár špekulovať len tak z brucha nad príčinami, ale s tým sme sa už stretli a príde mi to absolutne nevedecké, neodborné a nemedicínske.Vidím, že aj ty sa máš teda čomu priučiť, tak potichšie, poprosím... 😖

kveta
25. jan 2014

@liginka To si napisala pekne, ze zdravotnikov volaju na ockovania. Ale mnohi z nich to volanie radsej nevypocuju.. Vid nizka zaockovanost proti prasacej chripke, ked zdravotnici hufne odmietali ockovanie.

aristka
25. jan 2014

@demo generácia našich rodičov trpí vo veľkom poruchami štítnej žľazy ,plus ležala som na kožnom a bola tam táto generácia zo psoriázou a aj atop.ekzémami ,dokonca aj ešte staršia generácia a podľa toho čo som tam zachytila mali to od dieťatka ..takže znovu opakujem ,že ako dieťa je od teba chvályhodné ,že si sa informovala o zdr.stave svojich spolužiakov a ľudí okolo teba ,s ktorými si strávila mladosť ....niekto riešil bábiky a v puberte frajerov ...niekto zdr.stav svojho okolia ...len jedno ti chýba poznatok zo špitála....

aristka
25. jan 2014

@kveta o prasacej chrípke tu bolo písané dosť ....takže tu okolo nej netoč dokola ,plus aj o chrípke ....ak by som bola tehu a nepracovala by som v ohnisku nákazy a vedela by som čo mi hrozí tj.ako nám umreli mamičky po pôrode na túto chrípku ,tak by som sa očkovať chcela ...a ak si myslíš ,že sme neboli posratý z tejto chrípky si na omyle ,oblečený sme boli na odd.ako protichemická jednotka a to doslovne ,plus ak niekto mal len náznak choroby hneď péénka a antivirotiká .....takže tú chrípku tu neuvádzaj ,keď nemáš ani páru ,čo sme si s ňou odžili.....a budme radi ,že sa to podarilo zastaviť ,lebo fatálnych následkov by to malo viac....

aristka
25. jan 2014

@demo a ešte niečo k tej diagnóze ADHD ,je to tým ,čo si napísala ,že diagnostika v psych .poruchách pokročila ...nemala si spolužiaka ,ktorý sa učil na päťky ,nevedel písať diktáty alebo čítať a cez prestávku len lietal a bil sa ....ja som mala 3toch a vieš čo sa o nich hovorilo ,že sú sprostí ,ale keby boli poznatky ,čo teraz zistilo by sa ,že sprostý nie sú.....

kveta
25. jan 2014

@aristka Ty tu nerozhodujes o com budem alebo nebudem pisat. Mame slobodu slova. A casom tu bude aj sloboda ockovania.

sirinka
25. jan 2014

@kveta presne si to trafila... Personal v spitaloch radsej robil rozne preventivne opatrenia, ako by sa nechal zaockovat 😉 tisic vyhovoriek....

kveta
25. jan 2014

@sirinka Hej, ale deti budu do nemoty ockovat, lebo ockovanie je potrebne a neskodne. Vodu kazu, vino piju.

aristka
25. jan 2014

@sirinka ty zdravoťák nie si po tomto ....predstav si ja som zaočkovaná ako zdravoťák a doštuduj si očko a styk s nakazeným ..už som to tu hovorila ,očko k nám prišlo ,keď sme mali už 2 mamičky v umelom spánku ...a odpovedz mi dala by si sa očko ,keď to máš pod rukami ,priamo v centre epidémie ...bola by si taká hrdinka ...absolútne nevieš čo sme mali na odd.a ako matky ,ten strach ,plus ako sme boli navlečený v oblekoch a náustkoch a v tom sme pracovali ...a ako znalá mi odpovedz či by si sa dala očko v ohnisku nákazy .....

aristka
25. jan 2014

@kveta moje deti som dala plne očkovať a vtedy dobrovolne som si platila aj pneumokoky 2 deťom ...

liginka
25. jan 2014

@kveta ano toto ockovanie som odmietla aj ja ale niektore starsie a ohrozene kolegyne sa ockovat dali a to ockovanie bolo nepovinne a som nikde netvrdila ze sa treba hufne ockovat proti vsetkemu 😉 ale na povinne ockovania sme vsetky pekne isli lebo hepatitidu, TBC a ine dostat od pacientov netuzim

liginka
25. jan 2014

@nikimax neviem v com bol moj pristup netaktny ja tvojho syna nepoznam ani som necitala ziadne tvoje prispevky len som pisala ze nepoznam zdrav. tvojho syna a nemozem vedet ci bol zdravy lebo opakujem videla som iba toto jedno video a inak ak som dobre zachytila kludne ma oprav tak tvoj syn nebol ockovany 2 vakcinami sucastne co sa vobec nesmie?

aristka
25. jan 2014

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-skusenosti-s-dedicnostou-psoriazy/
@demo tu si napríklad prečítaj takú psoriázu ...ako ju krásne dedia..