icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sirinka
19. jún 2013

@alice107 inak len tak mimo, co ta vlastne viedlo k tomu, aby si citala zdravotne karty vsetkych tychto deti?

digysa
19. jún 2013

@sirinka ja sa tu snad od smiechu rozplacem 😀....opat si protirecis

Mne napises toto o 23:08 haha ake natlakove pokusy... To kde si ty prisla na taketo zavery? Kde ja pytam nejake dokazy od vas?

A o par minut neskor napises alice107 o 23:24 toto: vsetko, co pises, moze byt pravda a nemusi.. Ale pokial si ochotna oboznamit ma s realnymi skutocnostami, nech sa paci... Ale asi neposkytnes heslo k nazretiu do tebou spominanych kart, nuz... Tak stale je to iba tvrdenie anonymneho prispievatela na internete nicim nepodlozene

😀 😀 Ty si ziadne dokazy nepytas....ty len bez dokazov nicom neveris..... 😉 Celkom rozumne....lebo ja tiez neverim konspiracnym teoriam, ktore sa tu denne objavuju...je ich tu pomerne vela a vsetky bez dokazov...a vsetky podla mojho nazoru iba zbytocne zastrasuju mamy, aby neockovali svoje deti.

synovial
19. jún 2013

@alice107
@digysa
🙂
ja som ochotna sa bavit s kymkolvek o vakcinach... Vyhody, nevyhody, problemy
ale take donebavolajuce vymysly a zjednodusenia, ako tu citam...
Existuje na SR nieco ako zakon o spravnej lekarnickej praxi, spravnej lab. praxi, spravnej vyrobnej praxi, spravnej distribucnej praxi.... Plus vyhlasky.... Preco by distribucky porusovali zakon a zvlast pri takych chulostivych pripravkoch? Vybavenie na to musia, jednoducho musia mat, tiez zo zakona! Inak by ani nedostali povolenie na vykon cinnosti... Preco by teda chladnicky nepouzili? Lebo rozmar nejakeho sofera?
Kontroly su prisne, evidencia presna, sankcie vysoke....
Kazdy den om s tym pracovala....
A potom mi tu kludne niekto napise, ze to nie je pravda!

irenkask
19. jún 2013

Tak tomuto verim, pred materskou som robila v dopravnej firme odtedy neexistuje aby som si kupila mrazene kurca, kt. k nam cestovalo 2 mesiace v hroznych podmienkach...
Dnes o 23:01 • Už sa mi to nepáči • 2 • Odpovedz • Zmaž •

Este dodam ze chapem ze sa to neda porovnavat s dovozom liekov, ale proste viem ze pocas dopravy dodrzat nejake podmienky je velmi tazke...

digysa
19. jún 2013

@synovial Ja som to uz sem raz pisala. Vsade na svete je lekar- velmi lukrativne, ctene a spolocnostou ohodnotene povolanie. Na Slovensku by som lekarom nechcela byt... Ludia ich tu maju za najvacsiu zberbu.... ked citam nazory o lekaroch na tomto portali, tak som dost zhrozena, aku mienku maju slovaci o lekaroch. Skutocne ich lutujem.
Viem, ze zdravotnictvo nie je az na take vysokej urovni, ale lekar-ako clovek by sa podla zdravotnictva posudzovat nemal. Podla mna je skor dolezitejsia prax lekara a nie to, ze tento lekar je Slovak a tento je Francuz.

Admin: odbocenie mimo temu

sirinka
19. jún 2013

@digysa kludne sa rozplac... Trosku ironie je v mojom prispevku pre alicu, keby si ho okopirovala cely, bolo by to lepsie...

Admin: provokacia + mimo temu.

irenkask
19. jún 2013

Ale to sa ti zdá, nebuď pesimista predsa.
Dobrá povesť , tú si musí každý lekár vyslúžiť a logicky nemôže ju mať hneď po ukončení školy.
Lebo klaňať sa modlám je trochu naivné. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Admin: odbocenie mimo temu

sirinka
19. jún 2013

@digysa inak cakala som, ze budes reagovat na prispevok, ktory som adresovala tebe, ale nevadi...

sirinka
19. jún 2013

@digysa co ma spolocne lekar vykonavajuci prax na slovensku s vyrobou, uskladnenim, prevozom lieciv?

abbey1
19. jún 2013

Ja keď tu čítam, ako strašne ľudia dôverujú všetkému, čo je vraj dané zákonom, vyhláškou, normou, neviem, či sa mám smiať alebo plakať.
Za roky strávené v nemocniciach som videla toľko pochybení, úmyselných, neúmyselných. Ale zbytočné je tu všetko popisovať, lebo kto nechce aj tak neuverí. Len ma hnevá, že kto nezažil, automaticky neverí človeku, ktorý to zažil.
A to ani nespomínam rohlíky vezúce sa rovnakým výťahom ako mŕtvola a podobné srandy. 😀

A prečo máme taký prístup k lekárom? Nuž lebo sme si svoje užili. Keď detská nemocnica na čele s primárkou nevedeli otvoriť zavedený kaval, lebo vraj nemajú špeci "klieštičky",... keď kaval preplachovali nesterilne na chodbe, kde čakali ďalší pacienti, keď lekárka namiesto sondy do žalúdka zaviedla do žalúdka sondu určenú na cievkovanie, keď dezinfikovala sestra pokožku dieťatku s kyselinou a dieťa skončilo na plastike, rovnako skončila moja sestra s dierou v nohe na plastike po zákroku zdravotnej sestričky, ...keď sestra pridusila poduškou dieťa pri odoberaní likvoru,...keď synovi pri zavádzaní katétru prepichli tepnu a skončil na Are s tamponádou srdca a hrudníčkom rozrezaným od hora až dolu a to sa im ešte na sále začal preberať, lebo panikárili čo s ním a nesledovali jeho spánok.
Kto má pochybnosti, rada doložím správami aspoň určité veci, keďže svedkom udalostí neveríte, lebo vy osobne ste nezažili.

Ja chápem, že ani jeden lekár nevie všetko, ale ak neviem, priznám to a požiadam o pomoc a nebudem sa tváriť ako Boh stvoriteľ.

Dodám, že poznám zopár lekárov, ktorí sú oddaní svojmu povolaniu a je to na ich práci vidieť. Tých si neskonale vážim. Smutné je, že ich je máličko a robia im zlé meno ich kolegovia.

Admin: Odbocenie od temy.

alice107
19. jún 2013

@sirinka, tak naposledy.nikto ta nenuti suhlasit s prispevkom,ktory ani nebol urceny tebe.beriem tvoje odpovede ako odpovede anonymneho pisatela,co nema realne znalosti zo zivota v de.nevyvraciam ti tvoje subjektivne pohlady na vec.len ich pooprvujem a uvadzam dokazy.realne dokazy,ktore ty si nevyvratila. ale ty spochybnujes bez dokazu pravdivost mojej vypovede.,konkretne fakt,ze drti mojich priatelov boli ockovane.ak ches nieco spochybnit,musis mat na to dokaz.
pises,ze si sa odo mna nieco naucila. nenaucil.zial..inak by si nieco netrvrdila bez dokazu.

alice107
19. jún 2013

@sirinka tvoja otazka je mimo temy .

monika15
19. jún 2013

@abbey1 no je to smutne tie chyby lekarov citat ale za to na druhej strane su aj taky lekari co si svoju robotu beru vazne a zodpovedne a neni to fer ze sa hadzu do 1 vreca.....

Admin: odbocenie od temy.

mircalla
19. jún 2013

@digysa K tym lekarom - trochu odbocim - mam skusenosti s lekarmi v Cechach a jednoznacne neporovnatelne. Slovenski lekari maju pocit, ze su polobohovia, nemaju potrebu sa s tebou bavit ako s partnerom ani len nahodou, su totalne arogatni. Pochopitelne cest vynimkam.
Myslim, ze ich lutovat nemusis, nemaju sa ani nahodou az tak zle, ja skor lutujem vacsinu pacientov.....

Admin: odbocenie od temy

adsumus
20. jún 2013

Aj toto dievčatko bohužiaľ umrelo 13 rokov potom ako sa nakazila osýpkami a 9 rokov po vypuknutí SSPE, čo je zriedkavá komplikácia, ktorá sa vyskytuje ako následok ochorenia.
http://justthevax.blogspot.sk/2013/06/micha-is-...

natas4
20. jún 2013

@digysa co sa tyka lekarov, tak ja osobne (a moja rodina) mame viac pozitivnych ako negativnych skusenosti...jasne najdu sa medzi nimi aj taki, co svoju prax nevykonavaju zodpovedne, ale som presvedcena, ze su v mensine....len na Slovensku mame taky narodny sport - vecne frflat, byt vecne nespokojny a vsade je urcite lepsie ako u nas...a hlavne to tvrdia ti, co zo svojej rodnej viesky nevytiahli paty...

Admin: Odbocenie od temy.

natas4
20. jún 2013

@mircalla ja zas mozem porovnat lekarov u nas a v UK (neporovnavam sukromnu sferu).....a ked by som mala zdravotny problem a mohla by som sa rozhodnut, kde sa necham vysetrit, tak jednoznacne na Slovensku....

natas4
20. jún 2013

@sirinka sorry, ale ty nie si objektivna, a to ani nik z nas co sem prispievame...kazdy z nas ma svoj subjektivny nazor, niekto je ovplyvneny faktami, niekto domnienkami, niekto konspiracnymi teoriami

Admin: odbocenie od temy, nepriama provokacia.

natas4
20. jún 2013

@sirinka ty mas v rukach objektivne dokazy ?lebo tym sa tu ohanas a pytas od tych, co su za ockovanie

natas4
20. jún 2013

@irenkask v teme Zodpovednost za......pises

irenkask  Ja len pridam k tomu zlemu co sa pise o vakcinach. Kamoska robi v nemenovanej farmaceutickej firme, kt vozi na Slovensko vacsinu u nas pouzivanych vakcin. Ich zlozenie tu teraz riesit nejdem, kazdy si vie najst na webe co obsahuju. No ked mi povedala, ze normalne by sa mali vakciny prepravovat pri nejakej konstantnej teplote (zalezi od druhu) a toto sa na 99% nikdy nedodrzuje, niekedy teploty kolisu od +40 do 0 tak si asi viete predstavit co to s tymi vakcinaami robi. Povedala a to citujem: zeby svoje dieta, seba, ani babku ci dedka v zivote nedala zaockovat!!!!!! To ze par krat pri prevoze rozmrzne a zasa zamrzne nejaka ryba ci iny polotovar sa riesi hocikde na webe, ale to ze vakciny sa sem vozia v neklimatizovanych autach neriesi nikdo. Ci sa drzime stareho dobreho: Nevidim, nepocujem, netrapi ma??? To je tajomstvo, čo? Že aká kvalita ku nám sa dováža. Veru týmto by som iste zaočkovala niektorých ktorí si myslia aké sú vakcíny nezávadné a bezpečné. Nech si to skúsia na svojich deťoch a nech do toho nenútia ostatných rodičov keď si myslia že to tak nie je.Včera o 19:33  • Odpovedz  • Páči sa mi to  • 2   •   •  

A v tejto teme tvrdis, ze to nemas od kamosky, ze si to len skopirovala niekde na nete

Admin: odbocenie od temy. Patri do IP.

mircalla
20. jún 2013

@natas4 Tak zase UK je v tomto extrem, to je znamy fakt.....
To by som si aj ja vybrala slovenskeho lekara, ja skor narazam na ich pristup k pacientovi

natas4
20. jún 2013

@mircalla ja nemam problem s pristupom slovenskych lekarov ku mne ako k pacientke....a to som clovek, ktory sa vela pyta

irenkask
20. jún 2013

@natas4 Znovu vysvetľujem od slova Kamoška je to kopírované, teda nejaká baba písala o svojej kamoške, teda nie moja kamoška, vôbec ju nepoznám , neviem kto to je.
Neviem mladé ste ale vám to teda nejako biedne zapína, čo budete mať v hlave v mojom veku sa normálne hrozím, keď som to už xkrát vysvetlila a vám to stále nedochádza.
Treba riadne čítať a rozmýšľať, nielen povrchne. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Toto robíte vo všetkom a potom sú tu hádky dookola pre nechápavosť a nedôslednosť.

Admin: odbocenie od temy.

irenkask
20. jún 2013

Kopírované-rakovina po očkovaní samozrejme pre niekoho úplne náhodná. Pre mňa úplne tradičný nežiadúci účinok. ☹ ☹

Chcela by som prispieť skúsenosťou s očkovaním, ktorú som síce nezažila na vlastnej koži (a verím, že ani nikdy nezažijem) ale stala sa mojej kamarátke, resp. jej dieťaťu. Ide o MMR vakcínu, ktorá bola podaná v 15.mesiaci života. Kamarátka bola so svojím synom na dovolenke, po návrate bol na tretí deň zaočkovaný MMR vakcínou. Ešte v ten deň dostal komplikácie a vysoké horúčky, utekali s ním do nemocnice. Po odobratí krvného obrazu u lekárky boli zistené veľmi nízke hodnoty ukazovateľov na leukémiu. V priebehu jedného týždňa už s ním matka ležala v KE na onkológii, kde absolvoval mesiace chemoterapiu, neskôr bol prepustený do domácej liečby, no na chemoterapiu v určitých časových intervaloch stále chodili. Po asi 12 mesiacoch bol objednaný na transplantáciu kostnej drene do BA. Po transplantácii dostal infekciu, začali mu postupne zlyhávať vnútorné orgány, doktori ho dali do umelého spánku, z ktorého sa už bohužiaľ neprebral. Po asi troch týždňoch v umelom spánku stúplo CRP na hodnotu 500! V stredu 8.5.2013 zomrel v skorých ranných hodinách. Vraj sa pochybilo v niečom po tej transplantácii, podrobnosti neviem... je to v podstate teraz už jedno, ale matke, ktorá prišla o svoje do 15. mesiaca zdravé dieťa, trápenie ostane až do konca jej života.

mircalla
20. jún 2013

@natas4 ja hej, nehovorim ze vsetci, mala som 12 operacii, tak nemozem povedat, ze nemam skusenosti

bluerose
20. jún 2013

@irenkask rakovina sa predsa nespusti za jeden den...pises, ze kompliakcie mal uz v ten den ked bol zaockovany a hned utekali do nemocnice a tam uz boli zistene nizke hodnoty na leukemiu. Nejako mi nejde dokopy suvis, to akoze ta MMR hned v ten den sposobila malemu leukemiu?

aurorag
20. jún 2013

@irenkask myslim, ze vsetci by sme boli radsej, keby prepravcovia kurciat museli dodrzovat take podmienky pri doprave, ako prepravcovia liekov! 😠

gabina123
20. jún 2013

ja si myslim ze to dieta bolo chore uz predtym lebo ockovanie v 15.mesiaci ma neziaduce ucinky az po 9 dnoch to mi povedala lekarka

adsumus
20. jún 2013

Mna by hlavne zaujímalo, či kamarátka túto vec riešila v súlade so zákonom? Ak by som ja vedela o tom, že sa niekde nedoržiavajú pravidlá pri preprave vakcín, tak neváham ani sekundu a okamžite to rieším s políciou, ved ide predsa o životy detí, nedodržanie podmienok prepravy môže mať za následok, to že si dieťa nevytvorí protilátky proti ochoreniu a to ho môže ohroziť na živote. Aký význam má vypisovať o tom anonymne na fóre? To vyvoláva predsa obavy a problém to nerieši. Dajte kontakty a budem to riešiť namiesto vás ja.

martinjasen
autor
20. jún 2013

@digysa Upozornujem ta za urazajuce prispevky. Ak sa to zopakujem, bude to blokacia na 1 mesiac.