(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Kopírujem príbeh malej Amálky, ktorá ZOMRELA iba včera následkom očkovania. Kopírujem, lebo ľudia majú právo na informácie, že aj niečo tak strašné sa môže stať pri očkovaní. Majú právo vedieť, aby sa mohli svedomite rozhodnúť.
Zo stránky modrykonik.cz:
Máme holčičku Amálku, která byla v 17měsícich očkovaná MMR vakcínou. Bohužel po očkování celou noc probrečela a když jsme se ráno vzbudili, našli jsme Amálku v postýlce nehybně ležet. Okamžitě pro nás přijela rychlá, transportovali nás pak hned do jiné nemocnice. Dcerka nám nemluví, nechodí, nekomunikuje žádným způsobem. Je to šílený a my jako rodiče nemůžeme nic udělat. Chci jen napsat, že jsem se rozhodla dát jen povinná, Hexu zvládla bez problému v očkovacích schématu 2+1. ( nechci aby jste mě soudili, chodí mi dost zpráv od maminek a není to nic příjemného, vím, že za tenhle stav jsme zodpovědní my rodiče a poneseme si to celý život ) Už jsou to tři měsíce co takhle bojujeme. Nejhorší tři měsíce v našem životě. Nejde a nedá se s tím vyrovnat. Amálka je ale moc statečná a i když si ji nemůžeme pochovat, trávíme s ní spoustu času. Doktoři se snaží vymýšlet různé diagnózy, proč se to stalo, jak je to možné, ale potvrdit nám to samozřejmě nemůžou. Nezávazně nám tři doktoři řekli, že je to jasná reakce po podání očkovací látky Bojíme se co bude dál, nezbývá nám nic jiného než veřit. Věřit Amálce a všem děkujeme za podporu. Klára.
Psáno 26.12.2013
Dnes 25.1.2014 zemřela.............R.I.P
@monika111111 ďalšia z av bulváru ...prosím si kazuistikutj anamnézu ,výsledky hemokultúr ,kultivácií ,pitvy ,názor lekárov ...a av bulvár ,či je to skutočný príbeh .... ....len nič sa o tom nevie ...inak dobrá práca na city ...len škoda treba povedať viac ...čo nevieš a ani zvyšok av bulváru ...nemám slov...ak malinké nejaké zomrelo ,úcta nula bodov ale účel možno plní... ☹
@aristka príbeh nájdeš na cz koníku, keď sa zaregistruješ matka má nick fisherka, neželá si medializáciu, niektoré príspevky už bohužiaľ vymazala, a pevne dúfam, že s tou medializáciou si rozmyslí, je to príliš čerstvé a bolestivé, aby sa zaoberala našimi otázkami
akú kazuistiku potrebuješ? ráno po očkovaní našli dieťatko bezvládne ležať, odvtedy žiadno nekomunikovalo a po 3 mesačnom pobyte v nemocnici zomrelo. Čo ešte potrebuješ. Aj hlupák vidí ten súvis, len ty nie!!!! Prípadov, že dieťa takmer okamžite po MMR prestalo chodiť, rozprávať, komunikovať so svetom je viac, len úplni egoisti to nevidia, alebo skôr nechcú vidieť?
@monika111111 no predstav si čítala som a píše tam aj medializáciu v médiach a nič som nenašla aj tri mes dozadu ....a to som prešla všetky české noviny a plátky ..plus pokiaľ nebudeme mať výsledky čo som sem dala ,nevieme nič ...ty vieš čo sa dialo doma ...prečo došlo podľa toho čo píše k hypoxii mozgu ...hemokultúry brané boli,kultivácie ...nemáme nič s čím sa dá pracovať a jednať ,,len to ,že sa asi niečo stalo a preto mi je to úplne až protivné ,že av na tom parazituje a malá ešte ani nevychladla ..ak sa to stalo ....u mňa je súvis výsledky ,podľa nich vieme prečo sa to stalo.....vieš my s citmi nepracujeme ,ale s faktami a zatiaľ žiadne nie sú ....a som zvedavá či sa niečo dozvieme....
@aristka to, že s citmi nepracuješ už tu všetci vieme dávno, je mi ťa ľúto, ale hlavne pacientov, s ktorými prichádzaš do kontaktu, keďže nepracuješ s citom, fakt mi ich je ľúto
Zrovna sa ucim sa skusku z mikrobiologie, kde ako mnohi podla mna ani len netusite sa ucim aj o tychto podla vas NEZMYSELNYCH OCKOVANIACH.. ja nie som este doktor a rozhodne NEBUDEM ROBIT KONECNE ZAVERY O TOM, KTORE OCKOVANIE JE DOBRE A KTORE ZLE lebo jednoducho ani ockovanie sa neda zhrnut do jedneho. Su rozne typy ockovani, povinne, nepovinne ani ja by som sa nechala ockovat proti chripke kedze im sa tak meni antigenna struktora ze to nema zmysel.. ale napr proti detskej obrne urcite ano.. a to ze na who si zistite co sa neockuju v inych krajinach a u nas je zo povinne tak to objavite zase len teplu vodu, kedze ockovania nariaduje hygiena podla vyskytu daneho virusu, bakterie.. nebudeme sa ockovat vsetci proti malarii ked je v Afrike.. NIKTO Z VAS PSEUDODOKTOROV nema co odporucat nieco, co ste citali na zena.cz a podobnych forach co napisala nejaka janka z hornej dolnej, ktora to pocula od susedy.. jasne ze nie pre kazde dieta je ockovanie vhodne ale to nech posudi DOKTOR on ma na to vedomosti nie nadarmo drel 6 rokov na medicine a ptm pri skuskach na atestacie.. vy vsetci mate pocit ze je to prechadza ruzovou zahradou a ze DOKTORI SU TUPCI, ale isto by som doverovala viac im s ich skusenostami a vedomostami. Uz len preto ze si vedia pospajat suvislosti narozdiel od mnohych z vas. Ano mnohe z vas maju asi pocit ze doktori studovali aby nas mohli teraz vsetkych vyvrazdit a este si zato vypytat uplatky.. To ze ste matky a ze chcete len dobre pre vase deti vas este NEOPRAVNUJE HAZARDOVAT so zdavim vasho nevinneho dietata.. a preto by som na zaklade "NASTUDOVANIA" si veci z internetu radsej prehodnotila stav vasho dietata s doktorom, lebo uz na zakladnej skole nas ucili, ze na internete nepisu vzdy len pravdu.. to uz radsej zjest placentu ako nechat dieta tyzden s horuckami
@monika111111 čo tak smer špitál a skúsiť si našu prácu a potom tu píš ..ja nemám pacientov za dobytok ,ale ak by som nad nimi plakala a všetko si brala moc by som im nepomohla a to si dovolím povedať za celý kolektív ,ale to pozná len ten čo v tom robí ...ale určite sa nepriživujem na nešťastí druhého a duplom ak o tom nič neviem ...to je u mňa dosť úbohé a s cítením to nemá nič ..je to o úcte k mŕtvemu ,ktorý nie je asi ešte ani pochovaný....
@aristka vieš, ale tu ide o to, že ľudia majú právo o tom vedieť, že aj toto sa deje, že nie je pravda, že očkovanie nemôže uškodiť, nech vidia aj skutočnú realitu a nie len to zvelebovanie vakcín zo strany lekárov a podceňovanie NÚ, darmo budeš hľadať všemožné príčiny, tu aj slepý vidí súvis s očkovaním
@monika111111 opakujem ,ak budú výsledky nejaké ,či pitva ,či sa dostaneš k výsledkom hemokultúr ,kultivácií....nevieme či vôbec dr.dieťa vyšetrila ,nevieme anamnézu a čo sa dialo doma ,ako postupovali rodičia ,v akej polohe dieťa našli z akej príčiny došlo k zjavnej hypoxii mozgu ,či nešlo podľa toho čo píše o komu vigile ...nič nie je zjavné ...ani to čo sa stalo a či sa to stalo ....takže ak budeš mať info to jest niečo k tomuto prípadu rllevantné kľudne sem daj ...ak nič nemáš ,čo nemáš ,považujem to za úplné strašenie rodičov ..toď dohovorené....
@monika111111 škoda že ti uškodi aj to že mas doma wifi a ze spis s mobilom pri hlave.. prote nechapem tento nezmyselny boj proti medicine.. a budem verit novemu casu a blesku.. vsetko ma neziaduce ucinky ale vacsinou su velmi mizive.. to ze si si dala na veceru klobasu zvysuje riziko rakoviny tlusteho creva.. proste treba sa naucit rozlisovat co je dobre a je uz moc a nie len slepo bojovat..
@lucka2555 slepo bojovať? ja chcem, aby sa ľudia dozvedeli o dievčatku, ktoré na druhý deň po MMR prestalo komunikovať so svetom až nakoniec po 3 mesačnom pobyte v nemocnici zomrelo. Ľudia majú právo na tieto info, aj keď ako vždy sa ich budú snažiť zmiesť pod koberec a obviniť všetko a všetkých len nie vakcínu, takých prípadov je už viac, bohužiaľ. aký boj s medicínou tu splietaš?
@lucka2555 Ešte taká podotázka, myslíš, že aj to narastajúce množstvo lekárov, farmaceutov a iných odborníkov, ktorí poukazujú na nedostatky a nebezpečenstvo vakcinácie hazarduje so životmi detí "na zaklade "NASTUDOVANIA" si veci z internetu?" Alebo blúznia?
@monika111111 no pre objektívnosť daj sem jeden plátok ,pretože mamička spomína média ..len ja som nič nenašla ..možno neviem kde hľadať a to som bola aj v archívoch českých novín ...
@monika111111 to ze netreba hadzat vsetko do jedneho vreca.. tieto fora by sa mali zakazat ludia tu vyjadruju svoje pocity, nalady, myslienky a poniektori to beru za svete pismo a slepo sa tym riadia.. tak isto ako ja nezasahujeme mechanikovi do toho ked mi opravuje auto aj zdravie treba prenechat na lekarov ano tu ide o viac ako o auto ale radit sa skor s nazormi ludi ktori sa v tom vyznaju a nie s mamickami na internete.. a ako pise aristka to ze niekde napisu ze niekto zomrel po MMR je velmi lahke udat ako dovod smrti.. proste v tomto nie je hop alebo trop.. na internete si najdes co len chces cize tieto pseudokazy od pseudoodbornikov su na nic treba pouzivat vlastnu hlavu a ked si neviem rady zajst za kompetentnym co je v tomto pripade doktor..
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... myslím si ,že tento článok sa hodí ak sem ...konšpiračné bludy....
@lucka2555 máš pravdu aj ja verím lekárom, a to tým, ktorí mi radia neočkovať, nemusím sa radiť s mamičkami na nete, odborníkov proti očkovaniu je stále viac, len ich akosi chcete prehliadať
@lucka2555 inak nepomýlila si si dobu, keď chceš zakázať fóra, aj vďaka tým fóram ľudia vidia, že s vakcináciou za posledné roky nie je čosi v poriadku, pochybujem, že niekto sa rozhoduje na základe info na MK, akurát mu to len môže dopomôcť k tomu, aby začal premýšľať a hľadať info od rôznych odborníkov, nielen od fanatikov očkovania
@aristka inak ja viem akurát o tom, že mamička práveže tie média odmieta, čo sa nečudujem v tak krátkom čase, ale dúfam, že zmení názor
ved to asi by som radsej zila v dobe kedy ludia mali uctu k ludom s vedomostami a nie k ludom ktori sa zivia klebetami..
@aristka bohužiaľ pre teba, je to len jedna z mnoha a myslela som aj na lekárov, ktorí ti medzi štyrmi očami povedia neočkovať, sami neočkujú, ale nahlas to nepovedia, riskovali by dobré miestečko
@lucka2555 žila by si radšej v dobe, kde ľudia nič nevedia, sú poslušní a robia, čo sa od nich vyžaduje, bez rozmýšľania, ako také sliepočky v kuríne. Prajem dobrú noc.
@monika111111 ty si vtipna.. radsej si precitaj co som napisala, dobre? ludia s VEDOMOSTAMI! verim ze pre niekoho to moze byt cudzi pojem..
@lucka2555 Nechci se tu nějako zapojovat do boje, ale nedá mi to nereagovat na to, že doktoři nejsou přece tupci a jde jim o zdraví dětí. Jedno dítě jsem proočkovala v ČR.... Doktorka mi to jasně vysvětlovala, že rozhodně hexu+pneumokoka nedávat společně, že je to nebezpečné. O mmr mi sdělila, že je lepší si s ním počkat až po druhém roce života, že není kam spěchat, naopak děti to potom líp snáší. Věřila jsem, naočkovalo se tak. Teď žiju na SK a řeším zase slovenské schéma očkování. Tady se očkuje hexa+pneumokok dohromady a mmr nepozději v 18 měsících pod pokutou. Když se ptám doktorky, tak na mě kouká jako na jelito, co si to vymýšlím o šetrnějším způsobu očkovat to zvlášť a že rozhodně neexistuje si mmr odložit po 2. roce, jsou to prý nepodložené bludy. Tak teď mě z toho fakt může prcek vzít, jak to, že jeden doktor tak, druhý jinak, oba dva si stojí na tom, že mají pravdu. Chci tím říct, že mi připadá, že je v tom bordel a nikdo přesně neví, co je správně, proto by se podle mého názoru mělo ke každému dítěti přistupovat individuálně podle jeho zdravotního stavu a anamnézy, což nelze, pokud jsou striktní termíny a striktně nařízené vakcíny 😝 To mi hlavně připadá jako ta nesvoboda, která by se měla změnit. Tak zkouškovému zmar🙂

@veriiii
@zita19 🙂