icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sirinka
27. jan 2014

@lucka2555 a co optavnuje lekarov hazardovat so zdravim cudzich nevinnych deti, kedze nikdy dopredu netusite, aku reakciu moze mat na ockovaciu latku? Kym nebudu existovat skutocne bezpecne vakciny, mozete len dufat, ze tych vaznych NU bude co najmenej.

brisilda
27. jan 2014

@dadushe neviem aku mas doktorku ale pouvazuj o zmene ......nam doktorka vravela ze MMR ma cas do 3r. a potom sa uz treba rozhodnut ......ano lekari nahanaju do ockovania ale ockovat sa nesmie pokial je dieta chore ...........tiez by mali upozornit rodicov na vazne ved. ucinky 😒 jedine na co upozornia je podrazdenost a teplota ale to, ze vakcina ma aj zavaznejsie ved. ucinky uz nespomenu ......prib.letak od vakciny z ruk nedaju ......"preco asi ? " Vela rodicov slepo doveruje lekarom a ak je problem davaju lekari ruky prec 😔 ved vakciny su tak bezpecne a tak chrania nase zdravie, ze sa az cudujem ako je mozne, ze male deti maju leukemiu, cukrovku, alergie a podobne ......

gabrielkaa
27. jan 2014

@lucka2555 áno, myslím,že s tebou súhlasím, lebo tu vo vacsine robia s lekarov tupcov,čo vedia o vakcinacii menej ako my tu na koniku, alebo z nich robia zločincov,ktorí napriek tomu,že vedia aké sú vakcíny svinstvo,tak ich pichaju naším detom...

norwayka
27. jan 2014

@lucka2555 Len jedno k tomuto: Ja osobne si tu napisem akurat co len budem chciet pokial to bude v pravidlach tohto fora.

norwayka
27. jan 2014

@veriiii Nechapem, tvoj koment ku mne. Hovorila som o tom, kedy som nieco zaregistrovala o neockovani a nahodou to bolo v talkshow z USA. That's all.

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa lenze existuju aj lekari, ktori nie su zastancovia ockovania a preco by ludia nemohli doverovat tymto lekarom? jednoducho ani odborna verejnost nie je v tejto otazke jednotna a je to pre mna dovod na zamyslenie, studovali rovnake skoly, chodili na rovnake prednasky a skolenia, napriek tomu, ich nazor je iny...

nikimax
27. jan 2014

@aristka to, čo si dovoľuješ? Môj syn chodí do aut.školy, a má dvoch rodičov .... a ako sa opovažuješ starať sa do môjho denného programu a času? Ty máš čas tu vysedávať celé hodiny , kedy robíš tú sestričku na ARE, a kedy sa staráš o deti?Nevyhovuje ti, že rodičia očkovaním poškodených detí, dokážu nahlas hovoriť o tom, že vakcíny ubližujú a spôsobujú postihnutia na celý život? A že varujú ostatných, nech dávajú pozor? Chcela by si nás čo, zahrabať pod zem?? Ako si dovolíš porovnávať dvoch autistov, ked každý je iný...Asi o tom veľa šajnu nemáš a "v špitály "ťa to nenaučili ....Sa zobud, zamysli sa nad SEBOU a neobťažuj mňa.... 😠 😠 😠 😠

norwayka
27. jan 2014

@natas4 Pozri, ja som Jenny neuvadzala preto, ze jej syn dostal autizmus po MMR- neviem, ona to tvrdi a ja nacuvam, nepriklanam sa ani na jednu stranu. Uvadzala som ju ako tu, ktora rozprava o autizme a ciastocne urcitymi metodami sa jej ho dari liecit. Inak V Norsku je dost research v Osle o lieceni autizmu zalozenom na odstraneni mlieka zo stravy. A okrem ineho ona bola ta prva, co som nejak zaregistrovala nieco proti ockovaniu.

natas4
27. jan 2014

@norwayka ale tvoj prispevok tak vyzeral 😉

norwayka
27. jan 2014

@natas4 OK, nebol tak mysleny, i ked na zamyslenie to je 🙂

gabrielkaa
27. jan 2014

@sirinka ano, súhlasím. Sú aj pre aj proti. Poďme sa ale pozrieť na toto fórum...až na pár jednotlivcov,ktorí sú ostro kritizovani,sú tu všetci proti... osobne sa nepriklanam ku každému tipu ockovania a ani drviva vacsina lekarov nie, ale nemám tak extrémne vyhraneny názor proti...ako vacsina tu.

kveta
27. jan 2014

@gabrielkaa Myslim si, ze tu nie je nikto proti ockovaniu. Verim, ze naprosta vacsina ludi tu nejake ockovania ma a dali ockovat aj cast vakcin. To je jeden z mytov samotny nazov "antivax" je zavadzajuci a vedie k takym domnienkam ake si ziskala aj Ty. Po spravnosti su tu dva tabory:
1/ proti slobode ockovania
2/ za slobodu ockovania a odskodnovanie obeti ockovania.

Mna tu napriklad casto castuju nalepkou antivax. A to mam viac ockovani nez je predpisane. Pritom som len za slobodu ockovania.

Mimochodom pomenovanie "antivax" sem vniesli profarma nicky. A podla Tvojich nazorov, ktore sympatizuju so slobodou ockovania, si v podstate antivax tiez. 🙂

Skus sa opytat nickov, ktore povazujes za extremne antivax, ci naozaj neockuju ani obrnu alebo zaskrt.

kveta
27. jan 2014

@nikimax Tiez mame v rodine autistu a da sa pri nom pekne porobit aj ine veci. Bola to uboha podpasovka voci Tebe.

nikimax
27. jan 2014

@kveta ja viem, ale človek, ktorý nemá o tom tušenia, tak napíše koninu, len aby ublížil....Dokonca niekedy sa práve nemôžem k nemu priblížiť, ked si to neželá, napr. ked sa hrá s pexesom.....Ja robím úplne všetko , ako ostatné mamy- varím, upratujem, mám opraté.......Ešte máme aj na konci mesta záhradku, tak v sezone sme väčšinou tam, Max to tam miluje.....Očko fanúšikom to nemienim vysvetľovať a rozoberať 😵 Teraz je to samozrejme už lepšie, odkedy neočkujeme a liečime sa len homeo,+ vitamíny.....sa to nedá porovnať.....Niekedy sa pýtam, prečo som to nevedela skôr, nemusel malý takto na to doplatiť..... 😔

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa a co tym chces povedat? mne z toho vychadza, ze ti, co su proti povinnemu ockovaniu maju vacsi zaujem o tejto problematike diskutovat, studovat...dovolim si povedat, ze z tych, co su za ockovanie, vacsina nema ani potuchy o ockovacich latkach, chorobach, ucinnosti a neziaducich ucinkoch...a tak ani nechodia na taketo fora, lebo nemaju ani co povedat ci napisat, navyse kedze je ockovanie povinne, nepotrebuju mrhat svoje sily na jeho presadenie, proste su so situaciou spokojni

gabrielkaa
27. jan 2014

@sirinka - to je tvoj uhol pohladu. Netreba generalizovať. Možno práve tí, čo o tom vedia viac, tu nechcú strácať čas a niekoho bezhlavo presviedčať. Napríklad ty, máš už svoju pravdu, a neakceptovala by si ani názor lekára...tak načo to je? hm? aj takýto pohľad na vec môže byť nie? 🙂

gabrielkaa
27. jan 2014

@kveta no, ty si niekde v strede, približne ako ja, mám nejaké vakcíny za sebou (teda moja dcéra) ale jediné o čo sa tu snažím je dosiahnuť objektívnosť informácii - desiformácií. A sloboda očkovania? Ano súhlasim. Sme v demokratickej krajine, takže niečo také prikazovať je mi proti srsti. ALE som si istá, že vaščina práve tým, že by zanikla povinnosť očkovania, zaočkovať nedali. Môžem s pýtať nick po nicku. Výnimku samozrejme tým, čo mali negat. skúsenosti formou tažkých vedľajších účinkov. Takže sloboda rozhodovania by vo veľa prípadoch tuto znamenala - neočkovať. Prečítaj si príspevky viacerých mám.

kveta
27. jan 2014

@gabrielkaa Ale o tom sloboda je.. Nechat druhych nech o svojom tele rozhoduju sami.. Ze nechcu ockovat? Vsak nech neockuju..

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa akceptujem nazor lekara, akurat si vyberiem, ktoreho a o tom to je 😉 ale ty si si ma zaskatulkovala...pritom vlastne netusis, ako su ci nie su zaockovane moje deti a vlastne mam pocit, ze dost nespravne vnimas, o co vlastne vacsine v tychto skupinach ide, uz ti to vyssie napisala aj @kveta
nepaci sa mi akym sposobom sa ockuje, ako sa bagatelizuju NU v ramci kolektivnej prospesnosti, ako rodicia su minimalne informovany o skutocnych ucinkoch, zlozeni, na letakoch len same superlativy, ako jednostranne sa pozerame na vakciny, ako sa zdoraznuje individualny pristup, zaroven sa ale len velmi mala vaha priklada nazoru rodica, ktory ma zaujem o inu ockovacu schemu ako uklada stat a len vynimocne je jeho ziadost vypocuta, ked natrafi na pediatra, ktory sa neboji kontroly z RUVZ, ze nema zaockovane vsetky deti a nepostupuje podla ocko kalendara atd atd...
v neposlednom rade si treba vypocut rodicov poskodenych deti, aky nerovny boj musia s uradmi zvadzat, ako zazracne na SK je minimalny vyskyt NU, ako ich vsetci dookola vysmievaju, pritom nikto iny lepsie nepozna vlastne dieta ako rodic, ktory s nim je nonstop a dokaze posudit, kedy nastal obrat v zdravotnom stave, najme ked ide casto o rychle a dramaticke zmeny...ale lekar studoval, najde milion inych pricin a rodicom ostavaju oci pre plac a socialne davky....

lucka2555
27. jan 2014

@sirinka oni tusia.. predstav si

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa lenze pocet tych, co su v tejto teme je mizive percento oproti populacii na SK, netreba dramatizovat,
pokial nie si schopna akceptovat, ze niekto neda ockovat vobec, tak nepodporujes ani slobodnu volbu

gabrielkaa
27. jan 2014

@kveta Ano s tým súhlasím, ale potom treba povedať, že toto je téma, kde nie je podstata diskusia, či áno či nie, ale výhradne téma, kde sú všetci proti (česť výnimkám) a pripúšťajú len jednu variantu bez objektívneho zhodnotenia.

gabrielkaa
27. jan 2014

@sirinka Mýliš sa, nezaškatulkovala som ťa. Len mám pocit, že čokolvek som v diskusii pred tým napísala "pre" mi bolo vyvrátené a mnoho krát aj nejakými nepodloženými informáciami. Súhlasím s čím píšeš....všeto toto treba zlepšiť, ale tuto sa to už zvrhávalo len k jednému názoru..aka je vakcinacia svinstvo

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa taketo pocity su na oboch stranach... kazda si vzdy bude hajit tu svoju pravdu, s tym tazko nieco urobis.
sama zrejme vies, ze v skolskej medicine je maloco definitivne a co sa vcera zavrhovalo, dnes sa zase vyzdvihuje a naopak...takze vzdy tu aj budu rozne nazorove skupiny. chcem verit tomu, ze sa raz najde sposob, ako ludi liecit aj bez toho, aby sme im sposobovali dalsie zdravotne problemy...

gabrielkaa
27. jan 2014

@sirinka ja som ochotna akceptovat aj iný názor, citam si a počúvam obě strany, ale vacsina tu diskutujucich iný názor nepripusta...spatne si pozri aké prispevky boli odosielané na prispievatelky,ktoré vyslovili iný názor ako ten, kde sa celé ockovanie považuje za zlé. Ja som za lepšiu komunukaciu lekar - pacient, za lepšiu informovanost ...a prave ja tu akceptujem oba "brehy'

kveta
27. jan 2014

@gabrielkaa Tema vyhradne protiockovacia na modrom konikovi existuje. Je to sukromna skupina. V tejto teme sa diskutuje o /ne/ockovani.

Hovoris, ze doverujes lekarom. Ja uz nedoverujem, lebo som videla v zdravotnictve veci naozaj len pre silne zaludky a hrosiu kozu. Cast lekarov funguje na proviziach od farmafiriem a podla toho predpisuju lieky. Zazila som, ked bola predpisana aj nepotrebna chemoterapia /!/. Spickove kliniky v USA a v Svajciarsku, prazsky Motol aj bratislavsky onkologicky ustav na diagnozu onkopacientky napisali, ze liecba neexistuje. A na vychodnom Slovensku jej aj tak nasadili chemoterapiu. Takze si uz iluzie o nejakej istote, ze lekar chce pacientovi vzdy len dobre a nehlada vlastny prospech, nerobim.

Tu mas nieco od lekara na tu temu:
http://ekonomika.sme.sk/c/5944063/byvaly-sef-ne...

gabrielkaa
27. jan 2014

@kveta tvoj názor akceptujem, ale nič nie je až také cierne ako sa na prvý pohladit zdá. Sú aj dobrý lekari aj horší...moja dovera nie je bezhranicna samozrejme,ale v podstate im doverujem...a farmafirmy 😉 ano pravda,ale čo nie je biznis už teraz....vsetko je. Od umelych mliek až po lieky...a tiež nie všetko je svinstvo,čo podlieha zisku...ale pripustam...že je to biznis

sirinka
27. jan 2014

@gabrielkaa a nic z toho nie je povinne....chvalabohu 😉

aristka
27. jan 2014

@nikimax takže mne srať na hlavu môžete všetci doradu a vy si tu môžete tlápať ,čo chcete ...a keďže je to anonymné fórum a bohužiaľ veľmi veĺa je tu prifarbené a vymyslené pre dobro veci ...dovolím si aj toto ,ja ťa nepoznám a idem úderom ,ktorý tu všetci používate na mňa a iných ,ale zjavne s nepáči váš prístup použitý na vás ....prečo ti to nie je príjemné ,veď vy normálne takto komunikujte .... aha ...či vy môžte tu upalovať rad rad bosorky a vy ste nedotkunuteľný .... 😝 a to ma tiež nepoznáš.... 🤐 a tie čo ti to klikli ...to sú tie pravé ,u ktorých ten slovník je takýto ....

aristka
27. jan 2014

@sirinka a v alterantívnej medicíne je všetko definitívne aj v tej čínskej ..prečo keď by to tak bolo v číne pasívne očkovali ,aby zabranili úmrtiam proti kiahňam .....a duplom ,čo sa zmenilo v medicíne ....zlepšilo .nie zmenilo ....a v čom sa zlepšilo ..diagnostika .vďaka ,ktorej vieme ešte viac o chorobách ,ich rozmanitosti ešte viac a tým pádom ešte lepšie je ušitá liečba na pacienta individuálne ....ty ako onko by si to najlepšie mala vedieť ,aké pokroky ste zaznamenali a strojové vybavenie ,máme špičkové stroje ,či na diagnostiku alebo liečbu ..čo sme pre vyše 10timi rokmi nemali ....