icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sirinka
27. jan 2014

Pre starovekú čínsku medicínu je charakteristická jedna skutočnosť, ktorá sa v dnešnej modernej dobe zdá až neuveriteľná: za celé tisícročia sa jej filozofické východiská, teoretický základ ani praktické postupy takmer nezmenili. Na čínskych fakultách medicíny si dnes študenti osvojujú tie isté zákonitosti, ktorými sa ich predchodcovia riadili pred mnohými tisícročiami. A hoci sa západnému človeku zdajú tieto postupy zastaralé a dávno prekonané, neodškriepiteľný úspech pri liečbe mnohých, najmä chronických ochorení, potvrdzuje ich opodstatnenosť.
http://www.alternamedica.sk/cinska_medicina.html

Tisícky rokov ľudia pozorovali účinky užívania určitého korienka či kvetu. Chorých ľudí dokázali liečivé rastliny zachrániť a aj predĺžiť im život , nie je preto prekvapujúce, že sa k nim opäť vraciame. Používanie väčšiny byliniek je absolútne bezpečné, niektoré však môžu mať vedľajšie účinky, a preto je dôležité poradiť sa s dobrým fytoterapeutom. Záujem o liečivú silu rastlín, tú prastarú múdrosť, ktorá prestála skúšku časom, však neochabuje, ale naopak stúpa.
http://www.verbena.sk/?IDe=23350

Stale mas potrebu miesat sem a zhadzovat veci, ktore existuju na svete tisice rokov, osobne uz som ti niekolko krat pisala moj nazor, ze najlepsie by pre nas bolo, keby lekar dokazal vhodne vyuzit a skombinovat to najlepsie z toho, co nam ta ktora medicina ponuka....liecba usita individualne na pacienta v case standartnych postupov a odporucani...

@aristka

aristka
27. jan 2014

@sirinka stále si mi neodpovedala ,prečo pasívne očkovali proti pravým kiahňam a robili to ako prvý ...prečo ,keď je taká skvelá....to po prvé ...po druhé ja ju nezavrhujem len som za to ,že treba selektovať čo ,či a aký postup z toho je dobrý....,ale používať to ako výhradnú záležitosť ,keď ani u nich tj.v číne to tak nie je ..je zlé a nesprávne...takže selekcia je namieste...

demo
27. jan 2014

@aristka neviem ako je to v Cine, ale napr. v Indii krajine ineho tisicrocia budovaneho medicinskeho systemu, ich domacu medicinu vytlacila zapadna medicina. Dnes sa postupne zase tamojsie sukromne centra vracaju spat k tradiciam a vedomosti ziskane zo zapadu do nich zapracuvaju. A to najma v oblasti chirurgie.

aristka
27. jan 2014

@demo http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... zdr.v indii ...asi ľudia ,keďže je tam veľká chudoba ,si nemôžu dovoliť zdr.star....inak nie sú tam aj naši ...skusím niečo pozrieť...

demo
27. jan 2014

@aristka je tam aj vyssia trieda 🙂

aristka
27. jan 2014
aristka
27. jan 2014

@demo no ako vidíš ...a tí na to majú... 😖

demo
27. jan 2014

@aristka je teraz neriesim ci je ich.zdravotnicky system spravodlivy. Pisem o tom, ze po ocareni zapadnou mediciniu sa vracaju k domacim tradiciam resp. kombinuju ich s tym hoenotnym zo zapadnej medixiny. Kto si takuto komplexnu liecbu moze dovolit to je ina otazka.

aristka
27. jan 2014

@demo ja mám skôr pocit ,že im nič iné neostáva lebo na to nemajú a dokážu zaplatiť len nejakého šarlatána z dediny...o vzdelanom dr. môžu len snívať...pretože väčšia časť sú tí chudobný....

sirinka
27. jan 2014

@aristka porovname zlozenie ockovacich latok? 😉 ved ked podla teba taka skvela nie je, kludne nakupuj lieciky od farmaceutickych firiem, mas moznost vyberu. Vobec nerozumiem tvojmu utocnemu tonu, nikto ti tu nic nevnucuje.

demo
27. jan 2014

@aristka niekto ma na mistneho liecitela, niekto na statnu nemocnicu a niekto na spickoveho ajurvedskeho lekara so vsetkymi prislusnymi titulmi

sirinka
27. jan 2014

@aristka ten prispevok o cine, pekny obraz klasickej mediciny....

aristka
27. jan 2014

@demo pravda ,len prečo nie sú tí ľudia zdravý ...to je na zamyslenie ...a bolo by zaujímavé akú majú dĺžku dožitia ,tí čo sú liečený len ľud.liečiteľom...

demo
27. jan 2014

@aristka nech sa paci, zamysli sa 🙂

aristka
27. jan 2014

@sirinka ten príspevok je obrazom celej číny ...nie len zdr.....

demo
27. jan 2014

@aristka ty asi nechapes, ze existuju tak ludovi liecitelia ako aj spickovi lekari ktori studuju ajurvedu a maju TITULI zapadne i ajurvedske. Haloo maju tituli, to by si mohla ocenit 🙂 alebo tituly, teraz neviem...

aristka
27. jan 2014

@demo tak teraz si ma rozosmial ...ty chceš povedať ,že chudobný ind si môže dovoliť takého dr.zaplatiť,plus aj ja poznám dr.ktorý sa zaoberajú alternatívou ,ale nezavrhujú klas.medicínu a majú titul ....a sú dr. ktorý zabudnú ,čo prisahali a bohužiaľ vedie ich len čistý zisk ...bohužiaľ ..treba vedieť kde sú tie hranice a správny dr. ich má poznať ....o tom to je....

sirinka
27. jan 2014

@aristka 😀 😀 😀 o ano... Uz je z teba odbornik aj na cinu... Trosku prehanas 😉

sirinka
27. jan 2014

@aristka ked ste v indii... Keby si aspon trosku poznala principy ajurvedy, ta nevylucuje klasicku medicinu, nema problem spolupracovat, castokrat to byva skor opacne, ze tradicna medicina byva zosmiesnivana a odmietana alopatickymi lekarmi.
India bola velmi dlho iba koloniou, zapadne krajiny ju vyciavali, presadzovali tam zapadny model zivota... Vela dobreho tam nepriniesli....

aristka
27. jan 2014

@sirinka mne sa zdá ,že z teba je odborník na čínu ..ty ju sem trepeš neustále len okrajovo a pritom nedáš nič o chorobnosti a krajine ...takže doplň ako im tá medicína pomáha ,keď sú chorý ....a tiež si nedovolím hádzať všetky špitály do jedného obrazu špiny a nekvality ...takže doplň prečo pasívne očkovali ,aj napriek ich medicíne ,na prav kiahne ,prečo im umierali ľudia ...asi to niekde zlyhavalo....

demo
27. jan 2014

@aristka kde som take pisala?? Precitaj si o com bol tento nas minidialog. Precitaj si to este raz, alebo aj treti. Na treti krat ti mozno mozno dopne. A ked nie, tak to nechaj tak.

demo
27. jan 2014

@sirinka hej hej ona radsej prska od smiechu a predstavuje si ako ma panak zo supolia na krku fonendoskop

sirinka
27. jan 2014

@aristka opat ti napisem iba, ze stracas sudnost. Vstupila si svojim prispevkom o cinskej medicine ty do mojej diskusie o klasickej medicine s niekym uplne inym. Preco im ludia umierali? Asi preto, ze su smrtelny a pokial je toto tvoje kriterium hodnotenia uspechu ci zlyhania, tak zlyhava akakolvek medicina na svete. Preco ockovali? Asi chceli ludom pomahat... Podstata ockovania je ok... Len ockovanie v dnesnej forme podla zapadnej mediciny jednoducho prinasa prilis vela negativ....

aristka
27. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... india a prečo sú nemocnice preplnené....

sirinka
27. jan 2014

@aristka sami google.... 😖

aristka
27. jan 2014

@sirinka vidíš ja som sa dočítala ,že robili pasívne očko ,ale nedočítala som sa či zabralo ...,či to bolo lepšie,obliekať si zvršky od nakazených ľudí....a mali prevenciu ,ako je možné ,že vôbec ochoreli ...ako je možné ,že to zlyhalo ....

sirinka
27. jan 2014

@aristka no ako je mozne, ze zlyhavaju dnesne vakciny?

aristka
27. jan 2014

@sirinka toto sú cestovateľské príspevky ...máš niečo lepšie ...inak rada pozerám aj dokumenty ,myslíš ,že v tých dokumentoch stavajú a pripravujú nejaké scény ,aby ukázali ako je to tam zlé...no neviem ...

aristka
27. jan 2014

@sirinka máme tu pravé kiahne ...máme tu obrnu ....niečo sem daj ...osýpky máme tu ...aké sú komplikácie u očko tých chorôb...šup .obháj ,čo si napísala ...mňa nikto nepresvedčil od av...