(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@martinjasen Konkretne ktore? Je uz zakazane aj kopirovat TO, co niekto napisal, aby som cloveka upozornila na to, ze si protireci?
@bluerose Pozri sa očkovanie ako také nielen povinné je neprirodzený zásah do imunity a do tela každého jedinca nielen dieťaťa.
Záleží ako to jednotlivý organizmus spracuje vo svojom vnútri.
Nijaký odborník nedokáže prikázať vakcíne : tak ty budeš v tomto tele reagovať tak že vytvoríš len protilátky a nevytvoríš rakovinu alebo cukrovku.
Pretože vakcína sa nedá programovať ako počítač je to živý materiál.
Čiže môže byť neviem aký fundovaný exmultiodborník a aj ten môže jedine predpokladať čo by malo nastať a čo by nemalo.
Ktorémukoľvek organizmu ľudskému tak isto nemôže nik prikázať alebo ho naprogramovať dopredu : Tak vieš čo počúvaj ty sa neopováž nevytvoriť protilátky a vybijem ti všetky zuby ak spustíš prudkú reakciu a obalíš a zväčšíš uzliny v tele a zmeníš ich na rakovinu. Neopováž sa brániť sa proti vakcíne ale prijmi ju ako priateľa ktorý ti chce pomôcť.
A nakoľko som videla ako rýchlo sa spustila rakovina u mojej vnučky tak viem že u detí je to behom pár hodín aj dní.
Pretože telo človeka vníma vakcínu ako nepriateľský útok na ktorý reaguje každý ináč.
Je to pre telo šok a šok znamená veľký stres.
Imunita spanikári a preto reaguje každé dieťa iným spôsobom aj takým rýchlym a búrlivým. Pri tejto obrane si minie všetky imunoglobulíny v snahe vytvoriť obranu voči neexistujúcemu nepriateľovi.
Šok je očkovanie preto že imunita každého človeka je nastavená na útok nepriateľa cez všetky obranné línie v tele a to je koža, sliznice, uši,ústa,nos,dýchacie cesty, pľúca a priedušky a podobne ale nie rovno do krvi.
Po takomto útoku sa nikdy nedá vylúčiť prudká obranná reakcia v akejkoľvek forme aj vo forme rakoviny.
@abbey1 toto sa mi nechce veriť ,to si počula tieto príbehy alebo si svedkom týchto akcií,gastrická sonda a močová cievka aj pre deti je hlúposť to neexistuje aby sa to zmylilo,to jedine žeby zavádzal lekár,ak ide lekár pichať iv kaktéter stolík má sterilne nachystaný,je hlúposť že potrebuje klieštiky alebo čo si písala,čo sa týka dezinfekcie,neviem o akých kyselinách píšeš,by si neverila koľko ľudí veľmi zle reagujú na deznfekciu najme na betadinu a skončia na plastike,al ako reakcie na dezinfekciu....to ,že ste vy skončili zle po výmene iv katétra je mi ľúto je to zrietkavá komplikácia ,ale kto vie ako sa to zavádz a do akých žíl to ide ,vie ,že stať sa to môže a vďaka rýchlemu zásahu lekárov ste to prežili,ak si bola svedkom takýchto úplne amatérskych postupov je ak si zdravoťák je treba to hlásiť na vyšších miestach a ten človek tam nemá čo robiť....lebo tieto chyby nerobia ani medici...,ale odbčujem od témy...prepáčte
@adsumus Ideš nás informovať o každom úmrtí na infekčné ochorenie? OK, ale potom si prosím úplné informácie:
-aký bol zdravotný stav pred ochorením
-aký bol výživový status
-aký bol sociálny status
-aká bola hladina vitamínu A
-aká bola hladina vitamínu C
-či boli komplikácie pred hospitalizáciou alebo až po nej
-aká liečba bola nasadená:
--antipyretiká áno/nie
--kortikoidy áno/nie
--antibiotiká áno/nie
--hospitalizácia áno/nie
To sú veľmi podstatné informácie.
Napríklad vo Francúzsku z tých 10 úmrtí na osýpky v epidémiách 200-11, 7 bolo ťažko imunodeficitných ľudí (leukémia, AIDS atď). V Anglicku a Walese mali za ostatných 20 rokov 80000 prípadov osýpok a 0 úmrtí čisto na osýpky, mali však niekoľko (jednotky) úmrtí u ľudí s ťažkými súbežnými ochoreniami alebo ťažkým imunodeficitom.
Pripomínam, že imunodeficit môže vzniknúť aj po očkovaní, kvôli prepnutiu imunitného systému do Th2 roviny. Po očkovaní proti tetanu boli niektorým pacientom namerané také hodnoty pomocných/tlmivých buniek, aké sa vídajú pri AIDS.
@petot Dúfam, že to nemyslíš tak, že ľudia s oslabenou imunitou,aidsom, po rakovine, chorobami srdca ktorí umrú v súvislosti s infekčnými chorobami, (ktoré sa mimochodom šíria vo svete geometrickým radom a za ktoré novinári v zahraničí priamo vinia antivakcinistické skupiny, proti, ktorým sa vo svete už dvíha ľudová vlna odporu), sa nám do štatistiky úmrtí ani nemajú započítavať.
Pre zvedavcov pridávam linky na ľudí, ktorí vo svete verejne vysupujú proti šíreniu klamstiev a je to len zlomok.
https://www.facebook.com/pages/Jenny-McCarthy-B...
https://www.facebook.com/embarrassedcousins
https://www.facebook.com/MOAVM
https://www.facebook.com/stopavn
Na margo témy, v Cechách majú dieťa, ktoré sa narodilo s rubeolovým syndromom, mamička bola v zahraničí.
@adsumus Tvrdím, že je nepoctivé a falošné (a to myslím vo všeobecnosti), strašiť plošne všetkých ťažkými prípadmi ochorení, keď sú z veľkej väčšiny doménou úzkej skupiny zraniteľných ľudí, často ešte aj v súbehu s chybnou liečbou. Ak niekto zvažuje očkovanie, mal by mať objektívne informácie o riziku očkovania a riziku ochorenia. Ak sa rozhodne na základe prípadov a štatistík, ktoré pre neho v skutočnosti nie sú relevantné (pretože napr. nepochádza z Afriky, nežije na úrovni 19.storočia a netrpí ťažkým poškodením imunity), tak bol uvedený do omylu, inými slovami, zmanipulovaný.
Inými slovami, keď povieme A, povedzme aj B. Nech je informácia úplná. Ľudia sa potom vedia rozhodnúť aj sami.
@irenkask dakujem za vysvetlenie🙂 ale neda sa dokazat zeby sa ta rakovina nespustila aj bez tej MMR, alebo hexy, len neskor...to nikto teraz nedokaze...viem, ze je onkologia na Kramaroch plna malych deticiek, chodime tadial casto "okolo", ale kedze vsetky tieto deti boli zial ockovane, tak logicky sa to zvaluje na vakciny. Rakovina je svina, dokaze "zit" dlhy cas v utajeni, rodicia si nic nevsimnu a az ked sa pichne vakcina, tak sa telo uplne zjasi a napovrch vyplava aj ta svinucha. Ktovie, ci by tu rakovinu mali aj bez ocko...to sa uvidi az na generaci "nasich" deti, ktore nie su a nebudu ockovane 🙂 🙂
@alice107 prepac, prehliadla som tvoje dokazy o zaockovanosti tych cudzich deti v tvojom okoli.... 😉 lebo tvrdenie anonymneho prispievatela nie je dokaz. A takisto tvoj nazor o mojich realnych znalostiach o zivote v DE je len nazor, kedze netusis, aka je skutocnost, ale bez problemov to tu pises ako fakt ... Bez dokazov.... 😉
@bluerose U mojej vnučky by sa neuroblastóm určite nespustil, pretože táto rakovina nie je ani dedičná ani genetická ani žiadna predispozícia na ňu nie je.
Genetik Peter Celec náš popredný odborník mi to napísal a dcéru vysmiala jedna genetička keď sa chcela dať vyšetriť a uistiť či druhé dieťa to nedostane tiež ak sa narodí.
Keď jej povedala dcéra že jej povedali na onkológii že malá by to dostala aj tak že to mala v sebe tak sa rehotala že kto takú sprostosť mohol povedať keď sa do toho vôbec nerozumie.
Takže pokiaľ budú takto lekári naďalej klamať tak si dôveru ani úctu pacientov nezískajú a to nikdy.
Keby aspoň klamali rovnako, ale ani to nevedia.
A u detí ide rakovina bleskovým tempom,lebo ich metabolizmus látková výmena je rýchla. Samozrejme aj aký druh,
A vieš, to je osvedčený lekársky trik keď už nevedia čo povedať tak povedia že by to dieťa aj tak dostalo a podobne lebo vedia že im to tunajší mladí ľudia zožerú aj s návnadou. Pritom nemajú na to nijaký dôkaz, len aby niečo povedali.
@irenkask Nasla som toto: Neuroblastóm sa najčastejšie vyskytuje u detí, u ktorých sa v pokrvnom príbuzenstve žiaden podobný druh tumoru neobjavil (majú negatívnu rodinnú anamnézu). Príčina je často neznáma. Nestáva sa často, aby sa narodilo dieťa s neuroblastómom, v rodine kde sa už vyskytlo takéto ochorenie. Deti so zdedenými predispozíciami majú sklon k vzniku tohto nádoru v priemere o 9 až 13 mesiacov skôr než deti, u ktorých sa nenašla dedičná forma neuroblastómu. U detí, ktoré majú rodinnú anamnézu na neuroblastóm pozitívnu, sa toto ochorenie môže vyskytnúť naraz v dvoch alebo viacerých orgánoch. Neuroblastóm sa vyskytuje častejšie u chlapcov než u dievčat.
Cize, ked to nie je dedicne a casto je pricina neznama, tak je to z vakciny? 😕 😒
@bluerose Samozrejme tak ako som ti písala moja vnučka dostala po druhrj hexe šok.
Bol očividný,práve spali po očkovaní u mňa. Maličká sa dusila celú noc, nemohla sa nadýchnuť poriadne,teplotovala a triasla sa celú noc. A my sme plakali nad ňou lebo sme jej nevedeli pomôcť. Nevládala ani plakať, len stenala a chrčala.
Mala asi pol roka a ani raz nikdy nezakašľala ani raz nebola dovtedy chorá,dobre jedla,spala niekedy stále veľa hodín v kuse alebo kričala na ratu ako keby ju bolela hlavička a to ju aj bolela.
@bluerose
@irenkask no v prvom rade, iste percento neuroblastomov je dedicne, to by ten genetic mal vediet, kedze tato info sa da lahko aj vygooglit a nie sa cudovat po druhe geneticke ochorenie este neznamena, ze chyba v gene bola zdedena po rodicoch, chyba v gene moze nastat z roznych pricin, geny mutuju a pri neuroblastome odbornici sice tvrdia, ze mizive percento je zdedeny chybny gen od rodicov, ale hovoria o genovej mutacii, ktora nastala v rannom detstve, pravdepodobne este pred narodenim. Takze az taky "vtipny" na onkologii neboli.
@bluerose Teraz sa celá rodina cítime aj ako víťazi,smutní víťazi teda, a plávame na Titanicu ktorý nevieme či dopláva alebo stroskotá nevieme po ako dlhej plavbe.
Dcéra tá trpela za dvoch a ja za štyroch. Cítila som sa ako odsúdenec na smrť ktorý čaká stále popravčího a nechodí ale vedela som že raz príde.
Takto to ja cítim stále.
No malá je v remisii, nemôže do školy lebo zaostáva, pocikáva sa. Nedávno zase horúčkovala ,ale výsledky sú vraj dobré zatiaľ.
Na onkológii nás upozornili že nám nezaručujú absolútne nič či sa vylieči a čo bude ďalej. Návrat tohto ochorenia býva asi 90%,ale väčšinou tieto deti dostávajú leukémiu po tej agresívnej liečbe,ale máloktoré sa dožíva tak ako naša 6 rokov a väčšina neprežije ani celú liečbu a už to má späť.
Takže modlíme sa aby sa to nestalo každý deň a v našej rodine už nikto nikdy vakcínu ani len neuvidí. 😔 😔 😔 😔 žiadnu.
@sisaka mam pocit, ze je to podobne ako s tym autizmom. Niektori tvrdia, ze to dieta ma v sebe uz pri narodeni, ale az po ockovani sa to prajavi, pripadne, ze ide len o casovu zhodu, dalsi tvrdia, ze to geneticke nie je a jednoznacne autizmus sposobila vakcina ☹ A kto ma pravdu? Asi je to pripad od pripadu ine a pravdu mozu mat obidve strany. Ci? Asi uz moc teoretizujem. 🙄
@sisaka
Ja mám preštudovaných toľko materiálov o tom že nemám o čom.
Ale v jednom máš pravdu že ku génovej mutácii došlo po očkovaní čo potvrdila aj utajená správa aj reakcie po očkovaní ktoré boli prudké.
Jej telíčko sa snažilo s vakcínami bojovať ale nemalo dosť síl pretože sa aktivovala ešte aj BCG vakcína lebo po tej druhej hexe jej asi do týždňa zahnisalo silno plece- chránička a to riadne.
Po jej vytlačení narástla metastáza na krku obrovským tempom za dva týždne z dva a pol centi na šesť a pol centi.
Mala nasadené klacid a benemycín a celá nemocnica čakala že sa jej to TBC ložisko otvorí a vytečie.
Ale nebolo to TBC ložisko.........................................bol to zhluk uzlín ktoré vytvárali na povel obrannú reakciu v tele a zmetastázovali namiesto vytvárania protilátok.
@bluerose Tu si prečítaj písali v časopise o nich http://simonka.webnode.sk/news/v-mamaaja-vysiel...
@bluerose A tu je fotka z transplantácie, neviem či ti fotku ukáže ale tam sa rozhodovalo či prežije
@aristka Tak teraz si prestrelila ty. Toto všetko sme zažili mi osobne s naším synom na detskej onkológii. Väčšinu vecí ti viem doložiť z lekárskych správ. Ale ako som už písala, kto nechce, neuverí. Bohužiaľ, my sme to museli zažiť osobne, tak buď prosím tak láskavá a nepresviedčaj ma o niečom inom. Kľudne ti odprisahám osobne i svedkovia, ktorí to videli na vlastné oči.
A je môj problém, že ani primárka n detskomu nás v Pn nevedela, že ten kaval sa proste jednoducho odšróbuje? Nie oni boli presvedčení, že treba dieťa napichnúť do hlávky, lebo oni nemali tie klieštiky. Behni na školenie a nie že rodič má školiť zdravotnícky personál.Ja som vedela, oni nie.
A ver, že i lekárka,ktorá vkročila do dverí a zbadala tú zavedenú "sondu" v nošteku skríkla: "ježiši!".
Rovnako ver, že sme väčšinu vecí hlásili.
A chceš preposlať sestrinu správu, čo jej urobila sestrička s tou nohou? Bohužiaľ, sestra už nie je medzi nami, ale materialy ano.
Hlboko ma uráža, že niekto spochybňuje, čo si naši blízky museli zažiť.
A čistky medzi sebou by si v prom rade medzi sebou mali urobiť zdravotníci a nie si kryť chrbát.
Česť výnimkám, na ktorých budem vždy s úctou spomínať.
@irenkask uz som to docitala, je mi do placu. Krasne dievcatko. Ja neviem, ci by som toto vsetko zvladla co tvoja dcera, po psychickej stranke hlavne. Ja uz som bola na prasky uz len ked mal syn pyelonefritidu ☹ nie nadarmo sa hovori, ze matky su najlaskavejsie a zaroven najsilnejsie bytosti na zemi.
@bluerose Vtedy sme dostali takú zvláštnu silu a energiu neviem odkiaľ, ale poviem ti že som preplakala celé roky odvtedy od zúfalosti a bezmocnosti a vôbec som neverila že to prežije, lebo tie ostatné neprežívali a videla som ako odchádzajú.
Napríklad chlapec 9 ročný s leukémiou ktorého mama bola už so silami v koncoch lebo vedela že sa pre neho nenašiel darca. Volal sa Dominik. Jeho mama nevládala ani plakať a rúcala sa nervove.
Dievčatko Karolínka neuroblastóm - rezaná na bruchu,chrbte samá jazva, za tou nechodila ani mama, zomierala na izbe tiež pri nás kým ju dali na samotku
Vincko Mezei - neidentifikovateľný málo sa vyskytujúci nádor na mozgu,nemal ani rok, nevedeli to liečiť,hlava operovaná niekoľkokrát , dožil sa asi dva roky.
Najväčší trest pre človeka je vidieť zomierať deti, odvtedy to viem.
Vtedy to zvládaš ideš naplno a potom príde čas keď už nevládzeš ani plakať,ale to dieťa a jeho úsmev ti dodá zase silu.
A zase ideš ani nevieš ako a dokedy .
A ešte si vezmi že malá nespala v kuse dva roky a každú noc plakávala. Na druhý deň musíš zase fungovať.
@abbey1 pre mňa je to neuveriteľmé ,a je to tak ako píšem a píšem ti dobre ,ak sa to udialo ten človek tam nemá čo robiť či je to alebo to nie je primárka ,pretože toto mi pripadá ako práca v banánovej republike a takúto neprofesionalitu som ešte nevidela..preto sa mi nečuduj ,že neverím...lebo sú postupy pri jednotlivých úkonoch aj pomôcky a aj somár by s toho pochopil, lebo pri cievkovaní .je iná dezinfekcia ,pri sonde sa nemusí dezinfikovať a pod. ....to ti tu nebudem hovoriť keďže ako rodič to ovládaš,....že tak sa to nerobí a duplovane vždy niekto asistuje pri výkone napr.sestra ,ktorá ma pac.na starosti a vie zasiahnuť a môže byť aj primár...na takéto záležitosti treba dať trestné oznámenie...pretože takéto blbosti nerobia ani medici a za tým si stojím....inak trochu mimo tému ,prepáčte

@gabina123 nemas pravdu, vedlajsie ucinky sa mozu dostavit hned po aplikacii vakciny ale väcsinou to byva az po 9-11 dnoch od aplikacie,to su tie akutne, neakutne sa mozu prejavit az po niekolkych rokoch,alebo ked pride nadmerne oslabenie organizmu 😉