(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@natas4 to fakt??? Podla mňa za to by mal byť nejaký postih...veď to je choré. Naco to tie ženy robia. Aj v diskusii o neziaducich účinkoch sú takéto pribehy, autisticke deticky po očkovani pripadne umrtia...nehovorim,že všetko vymyslene story,lebo nějaké nicky už dlhšie poznám...ale nedala by som potom ruku do ohna ohladom ostatných pribehov...
@natas4 ja som napisala nieco z toho, co ma tu akoze citujes? Ty mas ale bujnu fantaziu...
@natas4 vies, co? ak sa to potvrdi, tak je to uplne ze super sprava. je to sice chore, o tom potom, ale je to fantasticka sprava a normalne si ma potesila. ja vobec, ale vobec nechcem mat ohladne ockovania pravdu. naopak, radsej by som bola, aby bola pravda to, ze som blazniva konspiratorka 😀
cim viac deticiek je zdravych a ziadne 'casualties', tym lepsie.
@norwayka ja som to adresovala tebe , lebo si ju tu spomenula 😉 s tebou by som si kludne sadla aj na kavu , da sa s tebou normalne bez urazok komunikovat 😉
Napisala som to sem na margo toho, ako lahko dokaze internet, informacie na nete a anonym ovplyvnit niektorych jedincov...len tolko som chcela, ze nie vzdy vsetkemu co JPP treba verit...samozrejme som aj ja rada, ze dietatko neumrelo
@norwayka presne tak, kiez by boli vsetky tie pochybnosti tykajuce sa ockovania neopodstatnene. ja ako hypochonder by som bola najspokojnejsia, keby sme boli cela rodina zaockovana proti vsetkemu moznemu! bohhuzial sa moj nazor zacina preklapat k neprospech ockovania. skoda, nerobi mi to dobre...
Chcela by som sa spytat @aristka alebo ktokolvek iny, ako je to s tou bakterialnou meningitidou? Ked dam dieta ockovat hexou kde je ten heam.influ. a proti pneumokom tak je z vacsej casti chranene? Alebo treba dat aj proti meningokom? A preco to ocko nie je povinne, ked je to taka vazna choroba a meningokoky su najcastejsim povodcom choroby? Su este umrtia deti na bakter.meningitidu? Nikde na nete som nenasla ziadnu statistiku umrti, ci boli/neboli ockovani, iba pocet ochoreni...A som bola prekvapena kolko ich je:(
@bluerose Ahoj, zdravotak nie som, tak moje info su len získané od lekakov a z článkov.Bohužiaľ, ockovane su len niektoré druhy hemofilov a pneumokokov.Bohužiaľ, tovraj nie su tie najčastejšie sa vyskytujuce v našej populacii.Preto i povinné zaockovane deti bojujú s hemofilmi.Očkovať proti zakernejsim typom meningokoka sa dá dobrovoľne. Neockuje sa plošne, lebo sa vraj vyskytujú minimálne, očkovanie je drahé a pediatri sa veľmi nezaujímajú o túto možnosť a informujú o minimálne Ak máš záujem, pošlem tí Ip s kontaktom naaminku, ktora sa aktívne zaujíma o problematiku, keďže dieťatko takto tragicky stratila.
@zita19 pocuvaj Zita, neurazaj napriklad mna, okrem toho i ine mamicky. Ja som moje vedomosti ziskavala z knih, z googla, v anglicky pisanych clankoch, mam toho nespocetne nastudovane, tematika ma zaujala, venovala som jej vela hodin samostudia, to, ze zeny chodia aj na modreho konika, je uz len perlicka, kde sa dennodenne utvrdia v ich samostudiu. Nerob z ludi debilov, ktory nemaju vlastny rozum. To, ze maju na veci iny nazor neznamena, ze su ovplyvnitelni a lahko zmanipulovatelni. Skor by som to povedala o tebe, ale na to raz prides sama. Samozrejme, ze uz je asi aj tak neskoro. 😝
@maminkakacenka No tak si veeeelmi svetla vynimka, ze studujes.
Keby to nebolo moje presvedcenie, tak to sem nenapisem. Ja som uz dost stara aby som vedela ludi posudit aj podla prejavu. A dost stara na to, aby som vedela posudit, kto pouziva hlavu a kto ide s davom.
A mas pravdu pre mna je uz veeeelmi neskoro. Zaockovali na v rannom detstve mnohokrat, v puberte tiez niekolko krat, dokonca aj ako dospelacku. Moje deti tiez. Mna o nepotrebnosti ockovania presviedcat nemusis. Ja mu verim a fertig. Za svojim nazorom si stojim a budem ho prezentovat nielen na MK ale kedykolvek sa ma na to niekto spyta.
A zial nejako sa stracam v niektorych vasich argumentoch. Tento fiktivny pribeh mi len pridal na istote, ze s tymi vasimi argumentami to az tak celkom v poriadku nebude. Smola, tie skutocne podlozene sa sracaju vo vate pribehov prikraslenych podla oktualnej potreby.
@zita19 k fiktivnemu pribehu som sa este nedostala, ale urcite je vela realnych, ktorym ty by si asi neuverila, ani keby sa ti udiali pod nosom, aj ja som zaockovana, moje dieta nebude.
Zita, prezentuj sa ako chces, stoj si za svojimi nazormi, mne je jedno, ale nehovor o rodicoch, ktory sa rozhodli neockovat, ako o hlupych. To je vsetko, co som chcela, neprispievam casto, ale toto si si fakt mohla odpustit.
@maminkakacenka Nepouzivat hlavu na premyslanie je uplne nieco ine ako hlupost.
A ked sa k tomu vymyslenemu pripadu dostanes, tak sa zamysli, ci to nie je hyenizmus najhrubsieho zrna prizivujuci sa na strachu rodicov. Podla mna ano. A prave toto ma vytocilo ovela viac ako nazory ludi, ktori odmietaju svoje deti ockovat. Niektori z vypocitavosti, lebo sa spoliehaju na to, ze ostatne su ockovane, takze ich deti su "v bezpeci". Niektori z ich pocitu strachu.
Ale tato kolektivna imunita, ktora funguje tu a teraz nemusi fungovat o 1500 km dalej a od 15 rokov neskor. Toto by mali zvazit tiez. Ci to zvazia je ich vec. A to zvazenie je pouzivanie hlavy.
@zita19 Zita, bud pokojna, vzdy budes mat 90 az 95 % zaockovanost, aj keby to nebolo povinne, a neboj, ziadna epidemia nehrozi. Ved zober si ine staty, kde ta povinnost nie je, stale je to v pohode a maju velku zaockovanost a osvetu. Necit sa stale v ohrozeni. Su ine choroby a nestastia, ktore na Teba a tvoje deti cihaju. A len tak medzi nami, aj ja som prekonala rozne detske choroby, na ktore sa tak vystrasene davate ockovat, prebehli u mna normalnym priebehom, tak isto u segry. Som rada, ze ich mame za sebou a rada by som, keby si ich prekonala aj moja dcera teraz v detsve, ale asi sa nebude mat od koho nakazit, ked ste vsetci taky imunny 😝
@maminkakacenka Prosim Ta pozri si konecne moj profil (je obsolutne pravdivy a realny) a nepoucuj ma ako soplave decko.
Ja som si Tvoj pozrela. Ako zakazdym pozriem, ked s niekym zacnem komunikovat viac ako jednou odpovedou. Len preto aby som bola aspon trosicku v obraze o zazemi mojho oponenta. Tvoj vyzera tak, ze o detoch mas len teoreticke vedomosti. Alebo sa bojis, ze by sa prevalilo ako tu odhodlane bojujes proti ocko a skutocnost je uplne ina.
Ja tvoje deti ako argument nevytahujem v kazdom prispevku ako Ty moje.
@zita19 co vidis na mojom profili, pretoze ja tam hadam toho ani moc nemam, nechodim sem casto. Dieta mam, osemmesacne. Na tvojom profile som si nevsimla nic moc, skoro nic tam nevidim, iba akusi temu s kolegami, kde riesite cudne veci, dost nechutne je to tam napisane, skoro som sa vyblila. V priateloch som si vsimla, ze mas par ockujucich jezibab, ktore su dost aktivne v tejto otazke. Aha, uz viem, kde si ta zaradit, mam v tom jasno. Dakujem Zita, ze si ma osvietila, ty stara prispievatelka. Ja si radsej najdem temu, kde prispievaju tie hlupejsie maminky, uz som tam par krat nakukla a su to velmi prijemne zienky i oteckovia. A tebe radim, chod sa hned zajtra zaockovat, len myslim, ze na zapal svindlov od blbosti este nic nevymysleli. Cau 😀
@maminkakacenka .
Je to Tvoja slobodna vola kde budes prispievat. Kde budem prispievat ja je moja slobodna vola. Je moja slobodna vola koho mam za priatelov. Koho si za priatela vyberies Ty je Tvoja slobodna vola.
A moj profil nie je reprezantivny a vyfabulovany virtualny zivot jedinca. Je to profil skutocneho cloveka.
Ja mam cca tolko rokov ako Tvoja mama. Mohla si si to tam precitat. Takze sa v pohode prenesiem nad tvojim vysmechom z predchdzajuceho prispevku. Moje deti su asi take stare ako Ty, a ja dufam, ze uz ich taketo nezrele prejavy presli.
@bluerose mojla, uz som pisala, ze je vakcina len prpti men.A, C, W, Y. u nas sa to odporuca pri cestovani, ak ides do afriky. ale na beckovu, ktora je rozsirena v europe nemaju ziadnu vakcinu, takze ti to moze byt jedno. nevsimaj si text, ale to rozlozenie, zeckde je aka manigitida. toto je oficialna stranka nasej 'cestovnej kliniky', neviem ako sa to povie po slovensky. proste miesto, kde sa das zaockovat, ak potrebujes specialne vakciny...
http://www.reiseklinikken.no/meningokokkvaksine...
@zita19 Zita, ja v tom tvojom profile fakt nevidim, kolko mas rokov { ani ma to nezaujima }.
Kolko mam ja rokov, no mam ich dost, malu som pocala v neskorsom veku.
Ak mas aj vek mojej mamy, neznamena to, ze mas aj rozum v poriadku.
Alebo si myslis, ze Ti staroba zarucuje mudrost ? Moja mama je velmi vytazena, ta by nikdy na taketo fora
v tvojom veku neisla, ma ine starosti.
Vsimla som si, ze tam mas zaregistrovanie v roku 2013 a uz si stihla prispiet do tem vyse 4.tisic krat, to je slusne cislo, na teba nemam, moje sa da spocitat mozno na desiatky.
A Zita, nehnevaj sa na mna, ale vek nikomu nezarucuje rozum na pravom mieste, tym sa neohanaj.
Samozrejme priatelov tam mozes mat akych chces, ty si ma pozvala, nech ti tam nahliadnem, nic zaujimave som nenasla.
No, maj sa Zita.
A este nieco, ta tema, ktoru si akoze preberala s kolegami, o tych ludoch, co si zatahuju zavesy
a na nete sa odhaluju, nuz, taka je doba, uz nie sme v totalite, zaspala si dobu ? Ludia uz nechcu byt ticho, bojuju za svoje prava, tak, ako ty tu bojujes, pretoze si cela docikana, ze sa nam tu objavi akasi imaginarna epidemia. Si smiesna. A inak cau, Zita, dospelacka, chod sa vyzalovat svojim kamaratkam a vybavte si predom bunker, ked uz nam ta epidemia hrozi, ale o tych patnast rokov tu ty uz mozno nebudes, takze klud 😅
@maminkakacenka tvoj prispevok je na urovni 15 rocneho decka...ani si nepochopila na co Zita narazala vo svojom statuse..teba len polutovat treba
@maminkakacenka Nepochopila si moj status vonkoncom. Toto nie je o totalite, toto je o zverejnovani intimnosti (a na MK fotiek malych nahych deti) na internete. O tom, ze tieto fotky mozu byt pouziat aj zneuzite na kadejake sposoby, zial aj pedofilmi. A matky takto vystavuju svoje deti riziku cybersikany v buducnosti. Svoje milovane deti, ktore chrania pred vedlajsimi ucinkami ockovania vycapia nahe na net aby sa na nich mohol ukajat nejaky pedofil. Psychicka ujma je castokrat horsia ako fyzika choroba. Ale dobre, nechapes. Ja s tym budem zit uplne v pohode.
A o 15 rokov tu nemusis byt ani ty, takze klud a uzivaj si zivot a neutoc ked nemusis. Ja som na teba nezautocila ani raz. Zato Ty sa normalne prekonavas.
@zita19 s tymi nahymi fotkami deti, by sa dalo nieco urobit, nahlasit adminom, nech upovedomia mamicky alebo ich upozornit sami, este som si take nevsimla, ja som dost privatny clovek a taketo veci nepochopim, nesuhlasim s tym. Ani to nechcem vidiet. Ale keby som na nieco natrafila, urcite sa budem angazovat. Maj sa Zita. 😉
@maminkakacenka Nie toto nie je ulohou ani nas uzivatelov MK ani adminov. Toto je uloha rodica, zamyslet sa(teda pouzit hlavu na rozmyslanie) pred tam, ako vymiestnim ákukolvek fotografiu svojho dietata na internet.
A neboj sa, nesedela som na na svojom virtualnom zadku a skodoradostne som sa nad tym nebavila. Ano uz som upozornila aj niekolko mamiciek. S tym najlepsim umyslom, v zaujme ich deti, nie v mojom zaujme (mne to moze byt upmne jedno), aby si nejake fotky stiahli. Ich reakcie boli dost agresivne. Podobne ako su tvoje. Poznam len jednu jedinu, ktora tak spravila. Po velkom skandale, s obrovskym cirkusom sa stiahla na MK do okruhu priatelov. Ked som jej poslala link, na stranku, kde jej nahe kupajuce dieta bolo v obklopene videami ponukajucuch sa "lahkych" zenstin stiahla sa uplne. Lenze nikto nevie, kde vsade su uz tieto vydea skopirovana, kto vsetko ich zdiela a zneuziva. Co je raz na nete, je tam na furt. A nikdy nevies kde to je.
Aj o tomto je internet. Nielen o slobode vyjadrit sa za alebo proti niecomu.
@zita19 mas pravdu rita, dobre, ze si sa do toho obula, v tomto som nekompromisna, som tu docela novacik, este som nemala tu cest, ale ja si myslim, ze adminovi by sa to malo hlasit, ak sa na jeho stranke ohrozuje mravnost deti ... to nie je sranda ... 😠

@yasmin0001 aha cize ked niekto z neockujucich rodicov napise, ze sa stal taky pribeh...ze niekomu umrelo dieta po ockovani, tak tomu treba verit hned a sirit poplasne spravy...ked napise ockujuci, ze pribeh je vymysleny (a ja podla indicii verim, ze je) tak vtedy treba pockat na vyjadrenie admina....ok chapem 😀 😀