icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
3. feb 2014

@petot čo som sa ja priznala ....toto si ja vyprosujem a je to čisté očierňovanie a nahlasujem to adminovi ....mne od av bolo ponúknuté alebo by som povedala ,že povedané prečo nemám viac nickov .....prečo mi to av hovorilo ,okamžite mi sem daj ,kde som sa ja priznala k duplicite a z akého dôvodu ....toto je čisté očierňovanie môjho nicku lebo nemáš na mňa aj celé to av čo vytiahnuť......toto si fakt vyprosujem.....

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot nejde o to, kto vymyslel ten pojem, ide o to, kto ho pouziva 😉 ... a myslim, ze spajat ockovanie s nacizmom je uz prilis silna kava ... aj ked konkretne Vam sa to zdat nemusi 😉

natas4
3. feb 2014

@petot a co ked si to slovne spojenie nevymyslel ty ale tvoj kolega manof?
teraz akoze ked niekto vymyslel slovo debil , tak ta tak mozem titulovat, lebo som ho nevymyslela ja? 😕

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot a este k tomu Vasmu prispevku z 18:42-k prvej casti ... od informatika by som ocakavala jasne formulovane vety a ak ste chceli napisat len tolko, ze dotycna bola vymazana, tak sa to dalo napisat jednou vetou a bez spominania pribuznych a medii, cim ste to cele len zneprehladnili 😉
A k tomu slovotvornemu zakladu spominaneho slova-nuz, radsej pomlcim 😉

petot
3. feb 2014

@maminkakacenka Myslíš 13800 za 3 roky? To je slabých necelých 13 príspevkov denne, v priemere. Napríklad keď si dá cez víkend pohov, tak stačí 26 v pondelok aj v utorok a hravo to doženie 😉 Alebo ak dá 5 príspevkov denne v pracovný týždeň, tak v sobotu 31 a v nedeľu 32 to spraví a nič nechýba.

To je podľa mňa len veľmi spoločenský/á alebo motivovaný/á diskutér/ka s fúrou voľného času.

petot
3. feb 2014

@aristka Fíha, to je spravodlivého hnevu od osoby ktorá tak rada rýpe do iných 🙂 Neboj, pohľadám to.

Pritom zmysel príspevku bol ten, že tu bolo víťazoslávne vyťahované, že pisateľka správy o zomrelom dievčatku mala duplicitný nick, akoby to bol dôkaz nepravosti príspevku. Tak reku či tu platí rovnaký meter pre všetkých.

aristka
3. feb 2014

@petot nahlásila som ťa adminovi ,za očiernenie mojej osoby a týmto aj verejne žiadam ,aby admini túto špinu alá petot z duplicitou mojich nickov verejne riešili......je to špina najväčšieho zrna ,ktorou si pošpinil môj nick .....aspoň sa uvidí akými ľudmi sa to tu hemží .....

maminkakacenka
3. feb 2014

@petot hej, mas pravdu, sme rozny, ale teda, uf. Ja by som povedala ze uz zavislost 😝. Ak je to len niekoho ventil, tak ok, horsie je, ked je polovica prispevkov negativnych a arogantnych 😉 Nuz, aj taky sme 🙂

petot
3. feb 2014

@zuzkaanicka K téme súvislosti očkovania s nacizmom som sa zatiaľ nevyjadril, a ani to tak skoro nemám v pláne. Zatiaľ si vystačím s konštatovaním, že povinné očkovanie porušuje základné ľudské práva.

Pojem "propagátor očkovania" sa mi zdal príliš neadekvátny pre pomenovanie fanatickej skupiny ľudí, ktorí dokážu poprieť aj úplne očividný súvis očkovania s úmrtím do pol hodiny.

Zmyslom môjho príspevku bolo poukázať na to, že údajnú vymyslenosť správy o úmrtí dieťaťa po očkovaní nepovažujem za jasnú, ale v každom prípade sú tu dve skupiny ľudí, ktoré budú súvislosť popierať aj v prípade skutočného príbehu.

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot no, pouzitie toho oznacenia dost jasne vyjadruje Vas postoj k ludom, ktori maju iny nazor na ockovanie ako Vy 😉 ... takze ci chcete, alebo nie, davate ockovanie do suvislosti s nacizmom 😝 ... o fanatizme by som prave na Vasom mieste radsej pomlcala 😉
A teda naozaj musim znovu skonstatovat, ze sa nevyjadrujete ako informatik 😉

natas4
3. feb 2014

@maminkakacenka ty nemas ani paru, kolko mojich prispevkov je negativnych , sarkastickych, humornych, k veci atd. ani nevies kde a do akych skupin prispievam...tak prosim nehodnot.. ak som z mojich 13 800 prispevkov 300 x prispela do tem o neockovani tak to je vela...do verejnych tem vo vseobecnosti prispievam sporadicky...ale chapem, nemala si si do coho rypnut tak si si nasla toto...mna si akurat tak pobavila 🙂 🙂

petot
3. feb 2014

@zuzkaanicka Robíš nesprávne závery. Ale keďže nie si informatička, odpúšťam ti 🙂

petot
3. feb 2014

@aristka Tiež som za, aby sa na to pozreli.

aristka
3. feb 2014

@petot očiernil si ma ...a prv si si to mal overiť,je to každého právo ,ale robí sa to prv ako to pustíš verejne ....tu si padol na pusu a riadne si ju nabiješ....

sisaka
3. feb 2014

@petot umrtie do pol hodiny? Takze anafylakticky sok. Anafylakticky sok je alergicka reakcia a ta moze byt nielen na ockovanie (este som nepocula, zeby niekto popieral, ze moze po ockovani nastat zavazna alergicka reakcia veduca do anafylaktickeho soku, takze ziadnu sokujucu informaciu si sem nepriniesol) Anafylakticky sok moze nastat pri styku s hocijakom alergenom - od liekov az po take prirodne veci, ako su orechy, ci morske plody. Takze nechapem, co tym chcel basnik povedat. Urobit bu, bu, bu, ako deti po ockovani umieraju? No uz som sa uplne vyplasila a prestavam s ockovanim 😝

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot 😅 Tak teraz ste urobili nespravny zaver Vy, vazeny pan @petot 😅 ... ja informaticka som 😉

zita19
3. feb 2014

@zuzkaanicka vrchol jeho analytickych scopnosti bol prepocet priemerneho poctu prispevkov, tej jednej uzivatelky, ktoru namaju radi... Takze nieco na tej informatike pochytil... Ale ostatna argumentacia mi pripomina velkeho Muftiho, ked sa mu nedostalo cti postavit dalsiu vladu...Tiez sa tak urazene sfucal a tvaril sa, ze si nevazime jeho dobrotu, ktorou nas obstastnoval... Vies ten, co potom v parlamente vykrikoval: Prďúsi... Tito vykrikuju ine...

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot a este poprosim o tie moje nespravne zavery, velmi by ma zaujimalo, co som zle uzavrela 😉

natas4
3. feb 2014

@petot pozri ja nepopieram NU po ockovani...ja len tvrdim, ze tych NU nie je tak vela ako sa clovek docita na strankach mk ...ja nie som fanatik...ani nie som za tieto prispevky platena...kiez by mi niekto platil 😅 😝
co sa tyka Amalky tam je pre mna zalezitost jasna a uzavreta...priznala sa, admini vidia kde sa kto prihlasuje a nemyslim si, ze by vydali take vyhlasenie ake vydali, ak by to nebola pravda
to na co sa snazim poukazat je, ze nie vsetko co sa clovek docita na internete je pravda
a to co mi bolo na tomto pripade proti srsti bolo to, ze niekto si dokazal vymysliet smrt dietata...ved to musis uznat sam, ze nie je normalne

zuzkaanicka
3. feb 2014

@zita19 myslis kupecke pocty? ... tak to snad zvladaju deti na prvom stupni ZS 😉

petot
3. feb 2014

@sisaka No vidíš, a napriek tomu tú súvislosť s očkovaním sú schopní niektorí popierať.

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot ale inak, dobre ste ma teraz na noc pobavili 😅

petot
3. feb 2014

@zuzkaanicka Závery o mojich postojoch k ľuďom s iným názorom na očkovanie, závery o mojom názore na očkovanie a nacizmus, závery o citujem "fanatizme".

aristka
3. feb 2014

@sisaka už len resuscitácia trvá dlhšie ako pol hoďky pri takýchto stavoch a dotiaľ postih .nie je vyhlásený za mŕtveho ......to je ako vigilná kóma do druhého dňa po očku ..čo som mala česť v inej téme ...len nejaký medzičlánok tam chýbal,prečo nastala ....to nepotrebuje komentár...

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot ak niekoho nazvete vakcinacista, tak tym ci chcete, alebo nechcete, uz ste povedali, napisali viac ako bolo treba 😉 ... a este by ma zaujimalo to, ako ste prisli na to, ze nie som informaticka 😅

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot ak mate na ockujucich iny nazor, ako na MK prezentujete, tak potom asi ani sam neviete, aky mate vlastne nazor 😉

petot
3. feb 2014

@zita19 S tvojimi priemerne 34 príspevkami denne sa mi tisne na jazyk jedno ľudové porekadlo 😀

petot
3. feb 2014

@zuzkaanicka Ako? Práve z tých nesprávnych záverov.
Ja mám totiž medzi očkujúcimi veľa priateľov a ich názor považujem za vyložene ich vec. Ak mi niečo vadí, tak sú to práve tie dve skupiny, ktoré som pomenoval.

zuzkaanicka
3. feb 2014

@petot no, len Vam to nejako nevyslo ... niekde bude chyba ... tipujem, ze medzi Vasou stolickou a pocitacom 😅

zita19
3. feb 2014

@petot cital si vobec co napisala sisaka?
Anafylakticky som moze nastat na hocico. Na mnojho lieciv. Od antibiotik, injekciu lokalnej anestezy, kontrastnej latky az po ockovaciu latku. A nikto nevykrikuje, ze ktorakolvek z tychto latok (s vynimkou vas a vakcin) ze sposobuju umrtia. Riziko anafylaktickeho soku je akceptovanym rizikom pre kazdy leik. Dokonca je akceptovanym rizikom aj u potravin. NIkto nevykrikuje, ze orechy zabijaju deti, aj ked mozu vyvolat anafylakticky sok. Dokonca ani ja nevykrikujem, ze stiplava paprika zabija ludi, aj ked u mne capsaicin vyvolal anafylakticku reakciu.