icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zita19
4. feb 2014

@aristka Ak by sa mal ospradlnit tebe aj @stardust tak by mu bok vyvalilo... A este by mu kredit neomylneho klesol. Vyzrety dospely jedinec si vie priznat chybu, vie sa ospravedlnit...

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka
@zita19 no dievčatá tie remote control ..neviem čo je ,ale po nemecky neviem okrem werbung a šprechn zi dojč ..prosím píšem to ako sa to asi hovorí, asi nič ..aha ešte viem dobré ráno a vodník,ale to už nenapíšem lebo sa na mne nasmejete ,keďže neviem ak osa to píše... 😀

zuhana2
4. feb 2014

@zita19 a kto tu tvrdi, ze on je dospely a vyzrety jedinec?Presne takto argumentuju moje 4 rocne deti, ako on. Priklad."Ja som vyraz vakcinacisti nevymyslel, ja ho iba pouzivam".

sissmiss
4. feb 2014

@zuzkaanicka takze sa naozaj nepochopime. A ja som dufala ze ak budem priama a jasna ze neexistuje aby si si moje slova vylozila inak. Nemyslela som ze ja ako osoba a moji znami o ktorych viem ze si strazia sukromie su neviditelni. Len som podotkla ze mnohi ludia siria o sebe dezinformacie, a bezne si clovek, ani admin, nespoji dva nicky na ktore by bol upozorneny, ak dotycny nechce. Ze existuju ludia ktori sa tym zivia a dokazu hladat a nachadzat to je jasne. Ale aj tak, ak existuje zamka, existuje kluc, akurat ze niekedy je pod jednou zamkou dalsia a ak ide o cas, tak moze byt zamka do isteho casu odolna.

aristka
4. feb 2014

@zuhana2 tých detí je tu viac...,ktoré stále nechápu...už tu budeme riešiť nejaké zámky...inak mne sa minule zámok zasekol a veru bol to boj ...skoro som zlomila kľúč ....možno sa dozviem tu na koňovi ako to riešiť alternatívne ,aby zámka prežila a preventívne akú alternatívu použiť ,aby sa to neopakovalo ... 😝

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sissmiss Ty si ma nepochopila ... je sposob ako sa da odhalit, ze sa jedna o dve rozne osoby ... na to, aby si ho pochopila, potrebovala by si minimalne kurz vyssej statistiky a potom prestudovat par diel napr. prof. Altmana ... samozrejme, bezny uzivatel nepotrebuje ani vediet, co presne za tym je 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sissmiss navyse, v tomto pripade dost pochybujem, ze bolo treba nejake badanie, ani jedna z nich nie je informaticka, takze tam bude tych stop neurekom 😉

natas4
4. feb 2014

@petot to je vsetko z tvojej strany?

zuhana2
4. feb 2014

@natas4 toto ti je malo? co prispevok to perlicka, on nie je ani IT technik ani AV expert ale HUMORISTA

zita19
4. feb 2014

@zuzkaanicka Vsak co uz. A zas pripad Amalka zameteny pod koberec 😝

sissmiss
4. feb 2014

@zuzkaanicka dakujem za objasnenie tej jednej casti. Stale vsak trvam na svojom ze admin toto k dispozicii nema a teda jeho vyjadrenie v tomto pripade je uplne bezpredmetne, pretoze co on ma k dispozicii je len jednoducha kontrola adresy z ktorej su nicky prihlasene.
Ak by sa niekomu chcelo v tom hrabat mozno by na nieco prisiel, mozno na nic.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sissmiss vies iste, ze kontroluje iba podla IP adresy? ... to, co spominam ja, to uz v tejto dobe nie je ziadna novinka ... Ty vies, co ma admin k dispozicii? ... si s nimi v takom kontakte?

sissmiss
4. feb 2014

@zuzkaanicka to je fakt ze neviem co ma k disp.... Ale nadobudla som z toho co si pisala pocit ze to je nieco specialne a tym padom drahe. A to tu nepredpokladam ze by bolo nejako navratne

petot
4. feb 2014

Viaceré sa tu tvárite strašne prekvapene a blahosklonne, takže si to zhrňme:

1, @aristka sa na stránke https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/ prihlásila k autorstvu anonymných príspevkov, ktorými ma nabádala ku konzumácii muchotrávky.

petot
4. feb 2014

2, Keď sa pozrieme na odkazovanú stránku, nie je tam žiadny príspevok pod nickom @aristka, zato sú tam však anonymné príspevky, ktoré zodpovedajú popisu, pod prezývkou @stardust.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/

3, Neviem, čo je na tom nepochopiteľné, keď som z toho odvodil, že práve k týmto príspevkom sa aristka hlási. Boli tam kde písala @aristka, ich obsah súhlasil s tým čo uviedla @aristka, a dokonca na ďalších stránkach (kde sa riešili iné témy) už príspevky pod týmto nickom neboli; presne toto by sa dalo očakávať keby skutočne išlo o alter-ego.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot pozor, ona pise o Vasom prispevku na strane 78 (cize nie o svojom prispevku) a potom pise, ze anonym, ktory Vam navrhoval pokus s hubami je ona ... keby ste si dali namahu, tak som to uz dnes vysvetlovala, ale vysvetlim znovu ... o hubach ste spolu s @aristka diskutovali a ked ste tam zacali znovu a napisali ste, ze Vam niekto navrhol pokus s hubami, ona sa prihlasila, ze Vam ho tiez navrhovala a je dost mozne, ze o Vasej debate so @stardust ani nevedela ... takze si tu nesplietajte predpoklady so zavermi 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot znovu upozornujem, ze ona nepise, ze ona ma na strane 78n prispevok, ale ze Vy tam mate prispevok 😉

zita19
4. feb 2014

@sissmiss Ajha aka to IT odbotnicka z Teba za par hodin vyrastla. Vies ty moja, ako vselijak sa da identifikovat pocitac, miesto jeho pripojenia? Vies kolko informacii okrem pismenoka a obrazkov si vymienaju PC a server medzi sebou? Vies ake su to informacie? Vies ich dekodovat a dosledovat?
Vies ake technologie maju admini k dispozicii? Vies, ktore pouzili?
Ked sa toto vsetko doucis a overis, potom pis vety: "Stale vsak trvam na svojom ze admin toto k dispozicii nema a teda jeho vyjadrenie v tomto pripade je uplne bezpredmetne, pretoze co on ma k dispozicii je len jednoducha kontrola adresy z ktorej su nicky prihlasene."

petot
4. feb 2014

Admini teraz tvrdia, že @aristka a @stardust sú rozdielne osoby. Ďakujem teda @nugat za to, že ste sa problémom zaoberali; keď som na toto podozrenie upozornil prvýkrát, nedostal som žiadnu odozvu.

Som si vedomý technických obmedzení takéhoto zisťovania, ale beriem vyjadrenie adminov tak ako je, lebo iné mi ani nezostáva. Ak som príspevok od @aristka pochopil nesprávne, tak sa ospravedlňujem. Ak bol môj omyl spôsobený tým, že @aristka si vo svojom príspevku pomýlila stránku, tak sa síce necítim byť zaň plne zodpovedný, ale nerobí mi problém sa ospravedlniť ani v tomto prípade. A to napriek tomu, že nepredpokladám, že sa @aristka niekedy ospravedlní za dlhodobé očierňovanie mojej osoby.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@sissmiss ja uz len dodam, ze nic take drahe to nie je ... vyskumy su z minuleho storocia, teraz su uz isto dalej, akurat ja sa uz venujem inym problemom, takze si nedovolim tvrdit, kde je momentalne vyskum v tejto oblasti. A znovu napisem len tolko, ze ani jedna z tyhcto zien nie je informaticka, takze admini mali velmi jednoduchu pracu 😉

aristka
4. feb 2014

@petot ty si ,ale..píše sa tam o tvojom príspevku v zodpovednosti ...nie o mojom ...a muchotrávku som ti navrhla asi inde..nepíšem ,že to bolo tam ....si úbóhý chudák ,ktorý nevie čítať....takže si znovu prečítaj je to o tvojom príspevku a dávkovaní na tejto stránke....pako...a nahlasujem ťa,pre neustále osočovanie......

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot znovu vam opakujem, ze @aristka pisala, ze VY mate prispevok na strane 78 a nie ona 😉

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot je take tazke uznat, ze ste sa mylili? ... ved iba hlupak si moze o sebe mysliet, ze je neomylny 😉 ... proste ste to vyhodnotili zle, obvinili ste niekoho z duplicity, admini to potvrdili, tak sa uz zachovajte ako chlap a navykrucajte sa ako metla 😉

sissmiss
4. feb 2014

@zita19 jaaaj zita zita. Ja nemam problem povedat ze som sa mylila, ak mi niekto nastavi zrkadlo. Aj v predch.prispevku pisem ze to je fakt, ze som zle dedukovala. Skaredo som sa sekla v dedukcii 😉 stale ma zaujima ked je to take bezne, tento sposob zistovania, preco v pripade kedy bol postreleny policajt a kde policia mala k disp.asi lepsiu techniku a ludi nez su za MK, preco nevedeli identifikovat miesto odkial pachatel pise a kto to vlastne je? 😕

sanym
4. feb 2014

@aristka nuž neviem, ale výrazy "pako" a "úbohý chudák" asi osočovaním nie sú...

petot
4. feb 2014

@nugat Síce ma teší, ak sa v tomto prípade (v rámci možností) nepotvrdilo, že by @aristka mala alternatívny nick, ale neteší ma, že sú tu tým pádom až dve osoby, ktoré ma verejne podpichovali k požitiu smrteľne jedovatej huby. Je to smutné o to viac, že jedna z nich sa predstavuje ako zdravotnícka pracovníčka a k tomuto svojmu činu sa verejne hlási ešte aj na tomto fóre (hoci zatiaľ nešpecifikovala, kde presne to urobila prvýkrát).

Považujem to za ďaleko vážnejší problém než nejaký podozrenie na duplicitný nick, anonymný vo všetkých prípadoch.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot 😀 😀 😀 😀 😀

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot viete, co pan @petot, berte batoh a chodte na vychadzku 😉 ... vy musite byt extremne jesitny chlap ... ja len poznamenam, ze absolvent GIS-u nie je v podstate informatik, aj ked si to niektori myslia ... a kludne ma nahlaste za urazku 😉

aristka
4. feb 2014

@zuzkaanicka mám pocit.že s tým diskutujúcim to nieje úplne ok...

petot
4. feb 2014

@zuhana2 Vymyslela si konšpiračnú teóriu, pripísala ju mne a teraz sa z toho smeješ. Ináč všetko v poriadku? 😉