icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sanym
4. feb 2014

@daktari k slušnej komunikácii patrí zrejme aj výraz pošahané matky...

daktari
4. feb 2014

@tin007 možno píšem pre niekoho zmätene, ale som muž a strašne nerád sa rozpisujem- jednoducho nemám na to. To čo som napísal- v podstate som sa prekonal, ale len v záujme presvedčiť nerozhodnutých rodičov a možno aj rozhodnutých za JEDNOZNAČNE nesmierny význam očkovania DETÍ a ochrane ich zdravia. Viac k tomu už nemám, za výraz " pošahané matky" sa ospravedlňujem, nemyslel som to tak, nechal som sa uniesť emóciami. Končím, haugh, dohovoril som.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@tin007 a k akym mojim cislam? ... teraz neviem o com pises? 😕

petot
4. feb 2014

@natas4 Keď už je ti tak dopopuku, to je fajn, robíš niečo pre svoje zdravie. Ale so smiechom ti kamsi utiekla aj logika a pravda.

Prosím, cituj ma, kde som si ISTÝ, že otravu hubou vyliečim vitamínom C. Čakám.

Neviem, či chápeš rozdiel medzi ISTOTOU a VÝBEROM Z DOSTUPNÝCH MOŽNOSTÍ. Keď si kupuješ topánky, nemáš istotu, či ťa nezačnú po troch dňoch tlačiť. Ale z dostupných možností si vyberáš to čo považuješ za najlepšie.

Ja som v odpovedi na podpichovania skonštatoval, že keby šlo o moju hospitalizáciu, tak vitamín C by som si určite žiadal, a to vo vysokých dávkach a čím skôr.
Ale neviem, odkiaľ by som mal podľa teba asi tak nabrať nejakú ISTOTU, že len a práve vitamín C ma ochráni pred účinkom jedu. To je jednoducho absurdné. Hoci sú odborné publikácie a vitamín C sa vo viacerých protokoloch liečby otravy bežne používa (hoci v nižších dávkach, ako hepatoprotektívum), istota úspešnosti nie je v medicíne NIKDY. Istota nie je ani keď sa použijú ostatné štandardné postupy konvenčnej medicíny, proti ktorým som, mimochodom, v tejto súvislosti nepovedal nič zlé, a za ideál považujem kombináciu toho najlepšieho, čo môže poskytnúť konvenčná medicína s vysokými dávkami vitamínu C. Tento svoj názor som pri inej príležitosti dosť obšírne a VEREJNE napísal. Toto však programovým vyrývačkám a ohováračkám nesedí do krámu. Verím, že sa čoskoro ozvú, trafená hus vždy zagága.

siska53
4. feb 2014

@sanym ja som mumps nemala a pytala som sa na,to mojej dr.,ci sa da zaockovat v dospelosti proti mumpsu. Aj som jej povedala,preco sa na,to pytam. Bohuzial som dostala zamietavu odpoved.

tin007
4. feb 2014

@zuzkaanicka 2 z 4 je 50%(neocko) a 10 z 10000 je 0,1%(ocko) - to bol len hypoteticky priklad? Alebo to je nieco realne, ze napr. v okrese Michalovce je 10000 ockovanych osob a 4 neockovani, ci ako to mam chapat?

petot
4. feb 2014

@natas4 Ďalšia vec, ktorá unikla tvojej pozornosti: pokiaľ ide o nahováranie zo strany @aristka a @stardust na konzumáciu muchotrávky, tam je úplne irelevantné čomu verím alebo neverím ja. Podstatný je motív a vedomosť tých, ktoré ma nahovárali. Netajili a netaja sa totiž tým, že účinnosti vitamínu C pri otrave hubami neveria. Napriek tomu ma podpichovali, aby som to urobil. Takže z ich pohľadu, keby som ich poslúchol, by išlo v podstate o samovraždu.

Na ICH motívoch, konaní a postojoch preto vôbec nič nemení otázka, či by som to nakoniec vďaka vitamínu C prežil alebo nie.

Už len dvojitou iróniou je, že to urobili v téme "Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti" a že @aristka je údajne zdravotníčka.

tin007
4. feb 2014

@daktari Tvoje presvedcenie ti neberiem; respektujem ze ho mas, neznamena to vsak, ze s nim suhlasim.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@tin007 tak si dobre pozri, kto to sem dal, ja som to nebola 😉 ... ale percenta su vypocitane spravne ... a pokial som to dobre pochopila, tak Ti vysvetlovala, ze ak zoberies maly zaklad, tak percento vyjde vacsie, ako keby si brala zaklad vyssi.

tin007
4. feb 2014

@zuzkaanicka Prepac, malo to ist na @zuhana2

petot
4. feb 2014

@daktari Rozdiel tu predsa len je. Ja som (hoci dodatočne) zvýraznil slovotvorný základ VAKCÍNA, ty si hneď a explicitne zdôraznil časť NACISTI.

natas4
4. feb 2014

@petot sorry ale ozaj sa mi nechce hladat vo vyse 500 tem o ockovani, kde si co napisal 🙂 a neboj sa chapem velmi dobre 😉 a som si na 99 % ista, ze si raz napisal, ze otrava hubami je lahko vyliecitelna megadavkami vitaminu C...ale kedze sa mi to fakt nechce hladat, tak sa teda mozme dohodnut, ze by si sa neliecil vyhradne vitaminom C, ale prijal by si liecebny postup, ktory by ti lekar naordinoval

a mozme sa uz vratit k vymyslenej Amalke ? nepride ti vymysliet si smrt dietata ako hyenizmus?

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot Bertrand Russell: Ťažkosti sveta spočívajú v tom, že hlúpi sú sebavedomí a inteligentní plní pochybností. 😉

natas4
4. feb 2014

@petot spravne si napisal PODPICHOVALI ta...a? snad si neuveril tomu, ze naozaj cakaju, ze pojes muchotravky? 😕 dam ti jednu radu...neber si tu vsetko tak osobne 😉 vies co mne pride ovela horsie? ked tu nejaka neockujuca "matka" napise, ze dopraje ockujucim rodicom, aby zazili postihnute dieta ...to sa mi chce grckat

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot a este ovela horsie je, ked si nejaka hyena vymysli smrt svojho dietata po ockovani a takto vystrasi normalnych slusnych ludi 😝

petot
4. feb 2014

@natas4 Som rád, že nakoniec možno nájdeme spoločnú reč. Samozrejme, že by som prijal liečebný režim. A žiadal by som k nemu vysoké pravidelné dávky vitamínu C.

petot
4. feb 2014

@natas4 Ani ja nemám rád, keď sa niekomu želá zlé.
Rozlišujem pritom, že niekedy zaznejú podobné výroky v inom zmysle - že sýty hladnému neverí. Ináč povedané, že človek, ktorý nezažil nežiaduci účinok vakcíny, niekedy odmieta uveriť, že sa niečo také môže stať.

zita19
4. feb 2014

@zuzkaanicka ano aj ja som zachytila, ze niekto popisoval ockovanie "do umyvadla" a este zs tento sposob zozal obrovsky virtualny aplauz od zastancov slobody v ockovani. Zial uz neviem kde v tejto spleti ockovacich tem to bolo. Presne to ma napadlo, ze dieta spada statisticky do ockovanych co by az taky problem nebol, vsak satistika znesie skoro vsetko. Ako uplne nepochopitelen mi pripadalo, ze niekto riskuje, ze ak jeho dieta skutocne dostane chorobu, proti kotrej bolo "statisticky" ockovane riskuje, ze mu nebude poskytnuta adekvatna starostlivos, lebo bude sa k nemu pristupovat ako k ockovanamu (ma to v dokumentacii). O moralnej zodpovednosti lekarov, ktori na toto "umyvadlove" ockovanie pristupia, aby mali pokoj od rodiaca aj od uradov sa ani radsej zamyslat nechcem...

petot
4. feb 2014

@zuzkaanicka Súhlasím. A mám na to aj ďalší dôvod - znižuje to dôstojnosť skutočných obetí.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot potom je ale zaujimave, ze sa od takych nedistancujete a este sa ich zastavate ... len nedavno ste sem pisali, ze ste hovorili s jej blizkymi pribuznymi ... asi ste im teda hovorili, ako sa od nich distancujete, ci? 😉

zuhana2
4. feb 2014

@zita19 ja neverim tomu, ze existuje taky lekar, je to dalsi AV vymysel-dalsia neoverena informacia

zuzkaanicka
4. feb 2014

@zuhana2 mne sa to tiez nechce verit, ale niekto to sem uplne nadsene pisal a mnohe dalsie ho povzbudzovali 😝 ... bodaj by to nebola pravda 😉

petot
4. feb 2014

@zuzkaanicka Ja nie som admin a nevidím podrobnosti a pozadie prípadu. Neviem si ani overiť totožnosť ľudí, s ktorými si tu píšem. Neviem si overiť, či veria tomu, čo píšu. Možno prípad naozaj bol podvod, admini to tvrdia a asi na to majú dôvod. Každopádne si počkám na nejaký záver a dohru.

Vo všeobecnosti, dištancujem sa a odsudzujem akékoľvek vymýšľanie poškodení zdravia alebo úmrtí, a to tak na strane propagátorov ako aj odporcov očkovania.

zuzkaanicka
4. feb 2014

@petot keby ste vy aspon raz dokazali odpovedat alebo reagovat na to, co Vam clovek pise ... tak o com ste debatili s tou blizkou rodinou? ... ci ste nedebatili? 😉

bastika
4. feb 2014

😀

zita19
4. feb 2014

@zuhana2 Ja podavam, len to co som tu citala... Keby to nebola taka nehoraznost, tak sa mi to strati v kope prispevkov co cirtam. Ale nad tym mi rozum zastal a ten okamzik pamatam...

zuhana2
4. feb 2014

@zita19 ale dufam, ze tomu neveris

zuzkaanicka
4. feb 2014

@zuhana2 ja tomu nechcem verit, ale ruku do ohna za lubovolneho lekara nedam ... ale presne ako pise @zita19, velmi dobre si dodnes pamatam, ako sa mi vlasy zjezili 😝

zita19
4. feb 2014

@zuhana2 Moj zdravy rozum mi hovori, ze je to blbost ako Brno. Lenze bez vetra sa ani listok nepohne a na druhej strane zas ludia navymyslaju aj smrt Amalky

zuhana2
4. feb 2014

@zuzkaanicka to nie je lekar, to je obycajny podvodnik, ktory by mal prist o licenciu mozno aj o diplom, nechapem, ze ako ta mamicka moze takemu podvodnikovi nadalej verit a dovolit, aby liecil jej milovane dieta. Takze ani ta mamicka nemoze byt uplne normalna.
Ja som na 100% presvedcena o tom, ze je to klamstvo.