(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... cirhóza pečene ako následok hepatitíd...
@kvieta jeho prispevok na tej tolko pretriasanej strane 78 v teme zodpovednost..... je takito-kopirujem
petot - stardust Keby som mal tú smolu a otrávil by som sa hubami, a mohol by som si vybrať liečbu, tak by to boli 2 infúzie po 30g sodného askorbátu denne po 3 dni. Prvá (najdôležitejšia) dávka okamžite po hospitalizácii.
jasne pise ze davka by bola PO hospitalizacii.......nie pred a ani nepise ze by nebola hospitalizacia....
ja osobne som iny prispevok necitala,takze vychadzam z tohoto... 😉 a aj ty si skopcila ten 5.2....
chapem to tak, ze sa da hospitalizovat -jasne to tam pise-lekariteda robia svoju pracu-ved co ine ked je hospitalizovany....,plus si vypyta tie davky cecka a bude dufat ze mu ich aj podaju.....ine mu totiz nezostane len dufat.........
neviem kde tu pise ze by sa liecil LEN c vitaminom.........
@kvieta Môžeš kľudne dumať ďalej, ja k tomu už nemám čo dodať. Môj čas je vzácny a v tomto fóre nie je ochota čítať ani jedenkrát, takže opakoval by som sa zbytočne.
Vidím tu značnú dávku pokrytectva. Lynčujú ma tu za to, ako som interpretoval aristkino priznanie, no ľubovoľne vysvetľovať, prekrúcať a vytrhávať z kontextu moje výroky je OK.
@aristka Od programovej vyrývačky ako si ty už nič nečakám. Kľudne rob imidž veľkej odborníčky a dávaj sem ďalej vygooglené múdrosti rovno aj s linkou z vyhľadávača. Povyšovanie, posmešky, len tak ďalej. Na okraj, o použití hemodialýzy a hemoperfúzie pri otrave muchotrávkou mám už dávno v knihe zmienku. Keep smiling.
@zuzkaanicka Ak sa ti nepáči môj spôsob písania, tak to nečítaj. Nič lepšie ti neporadím, pretože vysvetľovať veci v širších súvislostiach je môj štýl a kvôli tebe ho meniť nebudem.
K otázke - uvedený citát má v knihe symbolický význam - hlavnou rovinou je, že pomocou vitamínu C boli síce už vyliečené veľmi vážne a "beznádejné" stavy, no stále sa to nedá porovnávať s Lekárom, ktorý lieči akékoľvek ochorenie tela aj ducha.
@kvieta nemas link? Ja to tu naozaj uz nesledujem, teraz som sa zapojila lebo som nahodou videla posl.prispevok zobrazeny medzi najnovsimi vobec na koniku a zaujala ma nelogickost...a som tu zase 😅
Ja som citala len posl.par stran a tam sa petot citoval a bolo tam slovo hospitalizacia. Tak som reagovala na to. Mozno ty nie si zaujata, aj ked tu uz viacere pisali ze maju osobne nesympatie a predpojate su, mozno si ty ta vynimka (aj ja som zaujata a preto na urcite osoby nereagujem). Uz tu bolo vcera ci dnes napisane ze petot sa nemal nechat nachytat aj ked sa nejaka skupinka o to snazila, ze mal odpovedat celou vetou a dokladne....sama si mi raz odpisala ze mi odpovedat nebudes lebo si sa k tomu uz niekde vyjadrila ale ani kde si mi nepovedala. Ja si myslim ze ziadat stale od niekoho odpoved na otazky kto nie je za to plateny a nie je to jeho praca...ze to je take...neviem. V teme marcipanove torty napisala jedna "diskutujuca" ked dostala odpoved na svoju otazku vo forme linku ze "patrilo by sa aby jej odpovedali celou vetou a aby jej vysvetlili postup presne a nech sa nehnevaju ale odbavit ju nejakym trapnym linkom a ona sa tym ma prekusavat, si to traposky a ona sa vzdy snazila odpovedat dokladne a presne a a a..." vyhodili ju jednohlasne (to by ma inak zaujimalo kto to bol, pretoze sa sama preriekla ze ide o jej druhy nick)...no na posmech bola. Tie sladke maminy tam su uzasne a ked daju radu alebo link alebo poradia ( mne poradili, dali link, ruky nohy som im bozkavala a az neskor som si uvedomila ze tam co den pride nejaka nova, ktora nic nevie a chce vediet hned vsetko...), zadarmo poskytuju rady vo svojom case zo svojej dobrej vole. Ja chapem ze sa tu niekto snazil niekoho nachytat na hruskach. Ale dotahovat sa ci myslel alebo nemyslel tym co napisal a ak napisal v jednom svojom prispevku slovo hospitalizacia ale v druhom uz nie...ze to je dovod na pranierovanie...nejaka aristka tu hadze take hlody ze clovek nevie ci si robi srandu a tu nikto nenahana za slovicka, resp staci vysvetlenie z jej strany ze tym ze napisala obloha je ruzova myslela ze obloha je modra...mozno nie je ako osoba taka zaujimava a tak ju nikto neriesi. Ja chapem mozno ze sa snazite dosiahnut nejaku diskreditaciu? Alebo poukazat ze ak petot pisal nieco co inak myslel alebo nenapisal uplne definitivne jasne co mysli polopate...ze je nedoveryhodny? Alebo aky je dovod tej snahy?
@maminkakacenka to je uplne super ze mas aj taku moznost a ovladas ang vyborne. Ale nemusis sa hned urazat lebo tvoj prvy vyrok nemal v sebe ziadnu informaciu a po upozorneni si penila. Ak mas nejake zaujimave linky v ang tak by bolo super keby si sa s nimi mohla podelit, ja by som to velmi uvitala, zatial som citala zo zahranicia len o prospesnosti ockovania
@sissmiss Ďakujem za podporu, sympatie/antipatie sú o emóciách, nedá sa na ne spoliehať. Sympatický človek sa môže mýliť a nesympatický môže mať pravdu. Ale z diskusií Ťa vnímam ako človeka, ktorý si názor tvorí pomaly a opatrne. Takže sa iste nenecháš ovplyvniť "ješitným", "tancujúcim", "psom za chvostom" ako som ja 😀
A ani sa nenechaj, máš svoju vlastnú hlavu.
Mrzí ma len, že som tu stratil veľa času, ktorý už potrebujem venovať dôležitejším veciam.
@sissmiss "Alebo poukazat ze ak petot pisal nieco co inak myslel alebo nenapisal uplne definitivne jasne co mysli polopate...ze je nedoveryhodny? Alebo aky je dovod tej snahy?"
To bola asi rečnícka otázka 😉 Samozrejme, že musím byť nedôveryhodný stoj čo stoj. Mám za sebou veľa práce, a spochybniť autora (argumentum ad hominem) je najľahší spôsob ako znemožniť prácu samotnú. Začalo to odkedy som začal vystupovať verejne, a siaha to ďaleko za hranice Modrého koníka. Viac napr. tu:
http://archive.slobodnyvysielac.sk/2014-01-21_2...
@petot 🙂 dakujem, opatrnost vo vytvarani nazoru si u seba cenim 🙂
Ja sa na sympatie pozeram ...opatrne. Ale u mna ma plus clovek ktory komunikuje slusne a ma cit. Vtedy mi je uplne jedno aky ma nazor, takeho cloveka respektujem s jeho nazorom aj ked ja mam iny. Aj ked si tak trosku myslim ze fakt inteligentny clovek si uvedomuje tolko dalsich urovni ze nie je jednoznacny v nazore skoro na nic. Ale to len opakujem po niekom mudrejsom. Ty si sa tu stal tak trosku majetkom verejnym a tym ze si zastaval nejaky nazor si sa stal aj stitom pre ten nazor, dost nevdacna pozicia...
@sissmiss lenze tu nikto nebol nachytany. ta veta od pani aristky bola taka krkolomna a nezrozumitelna, ze jej nerozumela asi ani ona sama. takze teraz aplaudovat, ze ju niekto umyselne prekrutil je absurdne. ako cela tato teta, co si tu zriadila svoju ambulanciu, na kazdu otazku pozna odpoved, lebo ved staci vyhrnut si rukavy a zadat klucove slovo do googlu 😀
@hajanka tak taaaak, len si nedávajte očkovať svoje deti.....a budeme mrieť na čierny kašeľ a iné ochorenia, ktoré sú k nám hlavne z východu prinášané....ľudia v iráne, iráku a v kopec iných krajinách platia ťažké státisíce, aby svoje deti dali zaočkovať...je to len a len výhoda hlavne pre dieťa....ak sa tak nezodpovedne zachová populácia, tak máme nie epidémie, ale pandémie....NIE som žiadnym reprezentantom farmaceutickej spoločnosti.
@demo ale aj keby...aj keby niekto zmenil nazor na nieco alebo povedal ze toto a toto som myslel takto a takto...ak niekto nechce niecomu verit tak nebude ani za nic. To akoze je vyhlasene nejake interne pravidlo a ak sa podari aj ked pomocou lsti domotat dakoho alebo ho aspon obvinit z akoze niecoho...co ma teraz odovzdat grid kartu a cisla uctov a so stiahnutym chvostom odist? Ak je motivacia diskusie tu v tejto teme hladanie pravdy a dozvediet sa co najviac tak taketo dohadovanie je brzdou... Ak by sa petot vydaval za niekoho kym nie je a na zaklade toho by ziskaval naivnych veriacich, ktori len na zaklade vymysleneho najlepsie zdravotn.postu by mu verili...tak ok, pochopim nahananie tych co mu neveria ak teda vedia ze by nebol tym za co sa vydava. Ale inak...
@cucoriedkacucoriedka tvoj prispevok je plny hnevu. Ak si zaockovana snad nemyslis ze mozes ochoriet? Precitala si si pravidla diskusie na mk? Provokovat je proti pravidlam. Nazor sa ma podavat slusne. Ak mas informacie o tom iraku a irane, daj nejake. Dakujem
@sissmiss nieee, nie som plná hnevu, ani to nebol môj zámer niekoho pobúriť. myslíš že stačí dat smejka? bol to iba môj názor...prepáč ak sa ta dotkol a taktiež sa ospravedlnujem aj iným, rovno dopredu. písala som to úplne kludne...a čo chceš? štatistiky? alebo stačia len skúsenosti mojich kolegov, so skúsenosťami v týchto krajinách? ešte raz sa ospravedlnujem.
@cucoriedkacucoriedka super 🙂
daj skusenosti ale statistiky by boli lepsie. Nazor je len nazor, ale vzbudzovat strach je vzdy nestastny sposob, takze take ze pomrieme a podobne...nevieme co a ako bude. Mnobo lekarov je aj proti ockovaniu. A v dejinach mame dost pripadov kedy sa drviva vacsina kruto mylila a par hlasov malo pravdu. Takze uz sa clovek nemoze spoliehat ani na tu vacsinu 😠
@cucoriedkacucoriedka a tebe neni divné, že najviac nakazených je prvákov na strednej škole??? Že na čierny kašel sa očkuje povinne v 13. roku. Že tí prvákovia môžu mať cca 15 rokov??
To je jasne niečo vidieť.........
@tatko_bebe ja som tu nebola tiež niekoľko týždňov a ako vidím žiadna zmena. Aristka opäť nezištne stovky nových príspevkov 🙂
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... v tejto nemocnici je veľmi múdra profesorka ,prednostka kliniky...na kožné choroby ..je tam aj kontakt..pre čítajúcich diskutérov...
Nechapem, co je zrazu taka panika okolo cierneho kasla, ten je na Slovensku neustale pritomny.
Vid potvrdene pripady cierneho kasla v EPISe: http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor... (treba zadat kod A37.0 Divy kasel)
Mimochodom, vela ludi nemusi mat cierny kasel, velmi podobne príznaky moze sposobit aj bakteria chlamydia pneumoniae.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... pľúcne chlamýdie ...stačí spraviť kultiváciu spúta...

@sissmiss V tom príspevku, o ktorom hovorím, je to jasné, nie je tam spomenutá žiadna hospitalizácia.
Prečítaj si ho, je z 5. feb o 00:03 môj, petotovi. Bol reakciou na to, že sa nikdy nevyjadril, že by otravu hubami liečil C-čkom. A je to jasné, že sa vyjadril. Toto nie je zaujatosť. To celé tu je o samoľúbosti a prílišnom sebavedomí a o istých záujmových skupinách. A toto sa mi nepáči, pretože na to doplatia svojim zdravím hlavne deti. A páčila sa mi jedna pripomienka jedného prispievajúceho, neviem už koho, nech sa nehnevá... : "Toto je aj o tom, že niekto si myslí, že 2 je viac ako 2000."