(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@syrik Je to vždy voľba medzi dvoma rizikami. Neistá ochrana+neznáme zvyškové riziko ochorenia+riziko nežiaducich účinkov vs žiadna ochrana+riziko ochorenia+žiadne riziko nežiaducich účinkov.
Keby bola aspoň účinnosť vakcíny vedecky preukázaná, a keby sa nekašľalo na sledovanie nežiaducich účinkov (krátkodobých aj dlhodobých), tak by sme pri rozhodovaní mali menej neznámych veličín.
Akurát možno by sa potom muselo od očkovania úplne upustiť, lebo by sa stalo neudržateľným...
@syrik absolutne nie. nechcem, aby moje deti boli chore. ale nemienim zit v takom stave, ze, co, ked, nahodou.... treba si ved pozriet tie grafy, kolko ludi za poslednu dobu malo tetanus. par kusov za desat rokov? skutocne je vacsia sanca, ze ti capne skridla na hlavu. ale pre mna, aj keby bola hned epidemia niecoho, ja proste nenecham znicit tu prirodzenu imunitu a nevystavim neziaducim ucinkom a okrem ineho, tato falosna viera v to, ze ma to chrani...to je podla mna nebezpecnejsie, lebo ludia mozu mat tieto choroby a kym sa diagnostikuju, ak vobec.... a samozrejme, ze priroda si vzdy najde sposob- mutacie chorob....
ale ako vidis, u mna pochybnosti neexistuju a to mam tri male neockovane deti
@syrik Nad týmto očkovaním som uvažovala aj ja, kým som nenašla toto. Sú to prípady tetanu na Slovensku od r. 2002. Dávam do pozornosti vek pacientov.
Rok 2002: hlásené 2 exity z BB kraja: 63 r. žena, poranenie hlavy, revakcinácia r.1973, 84 r. žena, úraz hlavy, revakcinácia r.1987, obidve poranenia v záhrade a hosp. budove
Rok 2007: 1 exitus z PV kraja 73 r. žena s tržnou ranou pri zlomenine zápästia,nebol údaj o očkovaní
Rok 2010: 1 exitus z PV kraja 82 r. muž otvorená zlomenina nohy, bez záznamu o očkovaní
Rok 2011: 1 prežitie z NR kraja 62 r. žena, znečistená tržná rana na ruke po poranení v záhrade, chir. ošetrená vrátane šitia ,údaj o základnom očkovaní chýbal, preočkovanie 1 dávkou 1989 a 2000.
@petot je zaujimave citat od Vas toto: "Keby bola aspoň účinnosť vakcíny vedecky preukázaná, a keby sa nekašľalo na sledovanie nežiaducich účinkov (krátkodobých aj dlhodobých), tak by sme pri rozhodovaní mali menej neznámych veličín." Mate takto osetrenu aj megaskorbicku liecbu, ktoru tak propagujete? 😉
@saska.t
Predstava, že v nemocnici pichajú tetanovku pri zranení automaticky je mierne povedané idealistická, priam naivná. Nie vždy ju totiž majú 😅 , často chýbajú peniaze na jej kúpu. Hovorím z osobnej rodinnej skúsenosti, šlo o rôzne prípady, rôzne nemocnice a odstup niekoľkých rokov. No v každom z prípadov sa stalo to isté. Pacient s invazívnym poranením (v jednom prípade šlo dokonca o uhryznutie psom, malíček a prstenník ľavej ruky boli takmer úplne oddelené, muselo sa to operovať) dostal odporučenie, aby si tetanovku do xy dní vybavil u svojho obvodného lekára. Takže preventívne "očkovanie" na pohotovosti je skôr luxusom, ako bežnou praxou. A to je tá posledná skúsenosť stará rok a pol a neverím, že sa slovenské zdravotníctvo medzitým tak rapídne zmenilo. 😀
@heni79 no presne si to pomenovala,to je otazka zdravotnictva a socialneho systemu (zleho) inak ti ho pichaju automaticky...ale upozornenie dostanes,takze naco pichat 2 x a vystavovat sa väcsiemu riziku NU? to je na kazdeho zvazeni 😉 zaklad je kazdu ranu vydezinfikovat a to snad dokaze kazdy....ak je to väcsia rana,kazdy normalny clovek uteka do nemocnice..
@syrik mam 21m neockovaneho syna a nad vakcinou tetavax uvazujem. Zatial je to v stadiu uvahy a plodnej diskusie s pediatrom na niekolko dielov🙂
Asi sa dokazala aj prospesnost niektorych celoplosnych ockovani, mozno boli statistiky zmanipulovane...
No myslim si, ze je to hlavne vyuzitie strachu rodicov o svoje deturence k dosiahnutiu ekonomickeho prospechu v tento dany moment a v buducnosti.
Vydieranie: Ockuj, alebo ti dieta vezmeme, zaockujeme a dame statu. grc
http://www.inquisitr.com/1191522/parents-blackm...
SME spustilo celu vlastnu temu o ockovani; hned v prvom clanku "bombasticka" statistika o tom, kto odmieta a naopak kto chce ockovat, plus demograficke udaje (vzdelanie, vek...)... akurát drobna chybicka, nie je uvedena velkost vzorky a metoda zberu. A este jedna vec; chyba tam informacia, ze ide o platenu PR sekciu. ;)
K teme,vrelo odporucam precitat..
Vedec firmy Merck priznal kontaminaciu ich vakcin rakovinou..
http://www.naturalnews.com/033584_Dr_Maurice_Hi...
a tu aj v slovencine
@saska.t OMG aj citas, to co sa v tych clankoch pise, ci len pridavas linky ako pride. Vakciny kontaminovane VIRUSOM leukemie a rakoviny?!!! A to povedal odbornik? Moja dcera ma 15 rokov a ked jej poviem, ze leukemia a rakovina je virusoveho povodu, tak na mieste asi odpadne a to je obycajne dievca, co ma vedu na haku. Toto je prispevok mesiaca, ide ti.....
A ludia nezabudnite jej to tu "like"nut a s hrozou konstatovat, ze konecne to dava zmysel, ockovanie sposobuje rakovinu, vsak su vakciny kontaminovane rakovinovym virusom, este aj odbornik to priznal.
Idem predychat, sprostost niektoych ludi nepozna hranic, o pouzivani racionalneho zmyslania, ci vyuziti poznatkov zo studia radsej ani nehovorim. 😝
@abbey1 ano HPV moze sposobit rakovinu, ale nie je to rakovinovy virus, preboha ludia to fakt potrebujete vysvetlit, ze rakovina nie je virus? Keby sme len cisto hypoteticky nazvali HPV rakovinovym virusom, tak mi z toho, co je tam napisane vychadza, ze tento virus sa zhodou nahod motal okolo, ked vyrabali v prisne sterilnych podmienkach vakcinu. Aha, dakujem za vysvetlenie uz je to uplne jasne a znie to velmi doveryhodne. Vygooglujte si laboratorne pristroje a podmienky za akych sa vakcinny vyrabaju, I ked kontaminacia je mozna, ale zrovna rakovinou, tak to urcite, to by som nezozrala taky bullshit nikomu, aj keby mal 10 titulov pred menom a 10 za menom.
Jaaaj uz ma osvietilo, konspiracne teorie, niekto tie rakovinove virusy (boze ja neverim, ze takuto blbost mozem napisat) rovno daval do tych vakcin. Aha sabotaz!
@sisaka Opakujem, článok som necitala, ani sa nechystámReagujem na vaše pobúrenie, kde vsak dokazujete svoju nevedomosť, či zaujatosť. Píšete, že rakovinové vírusu neexistujú.Skúste to teda napísať vedcom, ktorí sa onko virusmi zapodievaju. Nevyjadrujem sa ku kontaminácii falconAle naozaj pozrite odborné štúdie skumajuce onko vírusy, a nie su to antivax.
@abbey1 ja si pod tym nazvom predstavujem virusy, ktore mozu sposobit za urcitych podmienok rakovinu. POd rakovinovym virusom, virus, ktori chytim od cloveka choreho na rakovinu. Este som sa zatial s niecim takym nestretla, s nejakou epidemiou rakovinoveho virusu, ktora by skakala z jedneho clena rodiny na druheho. No ale asi nemam dostatocne vyvinutu fantaziu. Spomenuli v clanku leukemiu a to si fakt neviem predstavit, ako sa taka leukemia siri, zeby tiez pohlavnym stykom?
@sisaka ty si strasne inteligentny odbornik,zadaj predsa len do pana googla co ti vyskonci a predstavy radsej nechaj Doma,pretoze tvoja fantazia ta ovladla,si jednicka asi presne tak ako som ja sprosta,palec hore!!!! 😀 a pozor aby na teba neskocil iny Virus,ale myslim,ze ten uz aj prepukol,ockovanie asi nezabralo....
@sisaka Nerozumiem tomuto tvojmu príspevku. Prosím, nepíšem ti v zlom, ale naozaj skús pozrieť odbornú literatúru pod pojmom onko vírusy, synonymum rakovinové vírusy, či vírusy rakoviny, v aj onco or cancer virus. tam je podrobne vysvetlené,, ktoré už sú identifikované,, v ktorých prípadoch sa vedci domnievajú, že sú za vznikom rakoviny. Ten odborný termínam naozaj existuje. Vzhľadom na rodinnú anamnézu a i pracovne som mala do činenia s odbornými článbkami. Keď už nič iné, skús wikipediu, tam je to ako polopate.
Je úplne jedno, čo si pod tým pojmom predstavuješ ty, pozri, čo je naozaj pravda, kým začneš niekoho nazývať sprostým. Viac k tomu asi nemám čo povedať.
To isté odporúčam maminkám, ktoré tebe dali LIKE, keď už si tu to bezhlavé dávanie palčekov spomenula. Zaberie to pár minút.
@saska.t hej uz na mna skocil AIDS, kedze ten bol tiez pritomny vo vakcine, ako sa uvadza v nazve, to som mala tiez mylne info, ze AIDS nie je virus.
Este raz dakujem za podnetny clanok, vysvetlujuci, ako sa siri AIDS a rakovina. Z nazvu som nespravne domnievala,ze islo o nahodnu kontaminaciu pri vyrobe vakcin, tolka naivita. Az teraz som pochopila ako sa vlastne siri AIDS a rakovina - je to tak jednoduche boli sme tym zaockovani.
Ma to len jeden hacik, neviem, preco je to povazovane za konspiraciu.
@abbey1 dakujem za tipy nasla som kadeco aj o cancer virus a nasla som aj AIDS virus - ako vies internet ti najde co len chces. Pokial viem, tak AIDS ako aj rakovina je choroba nie virus. Virusy maju svoje mena a nenasla som ziaden, ktory by sa volal rakovinovy, preto nie je mozne nieco infikovat rakovinovym virusom, ako nie je mozne nieco infikovat AIDS virusom.
@sisaka No popravde táto debata nemá význam.Prosím, precitaj, čo si napísala v prvom príspevku.Precitaj si opakovane moju prvú odpoveď. Ale asi nás záujem pochopiť a ide tí len o zosmiesnovanie Bohužiaľ, to je tvoj problém. V odbornej terminologii pojem onko vírus existuje a su to vírusy spôsobujúce, či vyvolávajúce určite typy onko ochorení. Už nedodam k tejto téme nič. Len je zaujímavé, ako ľudia zosmiesnuju veci, o ktorých nemajú tušenia a hlavne v takejto smutnej problematike, akou onko ochorenia určite su.
@abbey1 ano citam pozorne, reagovala som na @saska.t napisala, ze : Merck priznava, ze kontaminoval vakciny rakovinou.
Tato veta je totalny blud, kedze je to nemozne, ako je nemozne kontaminovat vakcinu AIDSom (to tiez tvrdi nadpis clanku)
Priznala som,z e som sa mylila, ked som si myslela, ze leukemia nemoze byt sposobena virusom, to ale neznamena, ze ludia jeden na druheho prenasaju leukemiu ako taku.
Ako ludia neprenasaju jeden na druheho rakovinu. Ved predsa, ked zdedime zmutovany gen, ktory sa moze podielat na vzniku rakoviny, nehovorime, ze sme po rodicoch zdedili rakovinu, matka/otec nepreniesli na dieta rakovinu, odovzdali len zmutovany gen. Taktiez nehovorime, ak sa zena nakazi od muza HPV virusom, ze sa nakazila od muza rakovinou.
Ale asi skoda dokola pisat, lebo uz fakt neviem ako inak a zrozumitelnejsie to napisat.
Takze suhlasim debata nema vyznam.

@syrik ja osobne si myslim,ze aj keby sa nieco stalo v nemocnici pichaju tetanovku automaticky,ked som viezla kolegynu s napichnutou nohou ani sa jej nepytali,ci ma tetanovku a automaticky jej ju pichli,takze je otazka,ci ma vyznam pichnut ju 2x...