(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@saska.t no a podla mojho nazoru z ludi robi ovce prave denik sloboda v ockovani ...a jeho predstavitelia ktory funguju aj na koniku.... nemusi byt pritomny... staci ked sa budu vitahovat dookola temy ktore budu obohatene o jeho "diletatske nazory....a budu lakat dalsich a dalsich ludi.... napr taky velavravny prispevok ma tu : https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/odmietli-ste-ockovanie-2/ je sice starsi...ukazkovy manof... posobivy predslov ....este ze som nan nenarazila skor....neviem si overit kvalitu tebou ziskanych informacii..ale ty si dokazes overit kvalitu informacii co som ponukla ja.... ja tvoje rozhodnutie na zaklade tvojho tvrdenia ze to mas nastudovane a odobrene s ludmi s oboru nemam ako overit... ty si mozes overit zdroje stranok , certifikaty..atd. atd...
@pectore ty si nepotrebujes overovat moje zdroje ani odbornikov kedze je to moje rozhodnutie,zodpovednost a tvoje povolenie nepotrebujem,som dospela zena a matka,ktora chce pre svoje deti len to najlepsie a nic som neurobila bez overenia alebo z rostopase,na to mam svoje deti a ich zdravie moc Rada. Aky predstavitelia funguju tu na MK je mi srdecne jedno,presne taki isti funguju aj z opacnej strany,kazdy ma svoju hlavu a musi zvazit dosledky a svoje rozhodnutia ci je pre alebo proti...
problem antiockovacich ludi je v tom ze vidia len pritomnost a len svoje dieta.Vidia len tu mizivu sancu vedlajsich ucinkov.
@saska.t to ja vsetko viem...a respektujem.....preblem je len v tom... aby som nieco co napises mohla brat vazne alebo sa nad tym ako nad argumentom mam zamysliet musim vediet ake kvalitne su informacie od teba... to ze mi napsies ze si si nastudovala kopec veci a bavila sa stym alebo s hentim...mi nestaci..a nemalo by to v takejto vaznej teme stacit nikomu kto sa rozhoduje a hlada argumenty......to som tym chcela povedat.... kvalita informacii....pokial ich neviem overit ...
@pectore na otvorenom fore si kazdy normalny clovek overi zdroje ci doveryhodnost zverejnenych prispevkok a vzdy musi pocitat s tym,ze to moze/nemusi byt blud, aj v takejto vaznej teme je obozretnost na mieste,co sa tyka mna,ja nikomu nevnucujem a ani neradim,ci ma ockovat,alebo nie,ja som len vyjadrila nazor na tuto temu a respektujem obe strany,kazdy si musime stat za svojm rozhodnutim a zodpovedat si zan 😉
@pectore Celkom nechapem, na co Ti je dobre sa takto v tom rypat, potom mas o svoje dieta vacsi a vacsi a vacsi strach. Necitala som to tu cele, len som pochopila, ze nemozes dat dieta zaockovat, lebo je chore, skus sa radsej zaujimat o pozitivnejsie veci, to pozitivne sa premietne aj na dieta. A vies, s tou zavaznostou chorob... kamaratova mama zomrela na zlomenu ruku...... A statistiky su presne take, aby vyhovovali objednavatelovi.
Prajem vela zdravia, lasky a pohody.
@charlottes nechapem celkom co si mi tym chcela povedat? ja sa v tom rypem pomerne dlhu dobu... preto ze ma tato problematiky zaujala....chcem vediet co je na tom pravdy aby som sa vedela spravne ohladom ockovania rozhodnut... rada sa konfrontujem s nazormy a zistujem co je na nich real a co nie.... takato teoria slnieckovskej pozitivnej energie je sice pekná ale ked mas nejaku diagnozu asi ju len usmevom nezmenis... vela ludi zomiera na cokolvek..aj z blbosti vid darwinovu cenu...ide vsak o to kolko tych ludi to za jeden mesiac bude....a statistiky su presne take ake sa urobia...a robia sa nejakym sposobom...pokladaju sa faktami...su zalozene na nejakej dokumentacii.... nie ze si niekto povie nakreslite mi statistiku o tom kolko ludi bolo poskodenych po osypkach... moja predstava o tom je taka a taka..a niekto taku statistiku nakresli....ci ozaj si myslis ze to tak funguje...... vonia to konspiracnými teoriami ... a konspiracie su tu pre tych ktorý potrebuju mat svet jednoduchy aby mu lepsie rozumeli..ale ja si myslim ze problematika bude naozaj zlozitejsia...
@pectore jááj 😀 Aký duchovný posun tvojej osoby nastal 😅 Dokonca sa bojíš o svoje dieťa .....Pamätám si časy, ked si nás (neočkujúcich) obviňovala a urážala, že nemienime obetovať zdravie svojich detí v prospech väčšiny a teraz toto 😀 Sama si opatrná, zbadala si ten pomyslený výkričník, na čo sme upozorňovali....Aj ked ten urážkový slovník ti zostal (Manof) 😖 Ešte by som chcela vedieť, ako je možné, že vakcin. odborníci Slovenska by nevedeli rozoznať NU Hexy od NU Prevenaru. A ako by si zabránila NU, keby si nebola ochotná ich riskovať, ani opuch ani teplotu, ani nič iné vážnejšie (lebo ja už ani to nechcem riskovať a podstúpiť so svojím dieťaťom)....A môžem vedieť ako chorý je tvoj zdravý syn, dík.... 🤐
@pectore Ked teda veris, ze statistiky su podlozene faktami, tak zrejme doverujes aj slovenskym statistikam, ktore hovoria, ze napriklad v roku 2011 tu nebol ziadny vaznejsi NU nez zacervenanie a horucka. Tak preco svoje dieta plne nezaockujes??? Ved statistiky ukazuju, ze je to bezpecne!!! Tak coho sa Ty, velky propagator ockovania, tak bojis? Ze by to bol strach o svoje dieta? Ale ved na vakcinaciu sa podla Teba neumiera.
Vodu kaze, vino pije..
@nikimax ja nechapem co tu zo mna robis??? Moj nazor je od zaciatku rovnaky...!!! nikdy som nikoho nekritizovala za to ze NEOCKUJE CHORE DIETA alebo dieta so zdravotnými komlikaciami...!!! Vzdy som vyzívala k opatrnosti a nie pasovemu ockovaniu...TEN POMYSELNY VYKRICNIK....som tu mala VZDY.... Je rozdiel ked ma niekto zdravotny problem a neockuje... ako ked si niekto s diletantskej zaluby v ockovani zmysli že nebude ockovat a nema k tomu racionalny dovod.... NU pokial tieto vakciny podas naraz nerozlisis.... nikto na svete ich nerozlisi ..niele nasi odbornici..... ale to by si mala vediet ak sa v tejto teme orientujes.... ked nechces riskovat ani teplotu ani nic... neockuj...potom však riskujes ine veci....ale o tom si tiez asi dobre informovana...vsak?....a odpusti si cynizmus...pretoze obratom ruky ti ho mozem vratit... nechce sa mi otvarat tvoje rany.... tak prosim nepokusaj so slovnými hrami... :" môžem vedieť ako chorý je tvoj zdravý syn "...pretoze keby bol zdravy tak uz sme davno zaockovany....a to ze sa na fotke usmieva a dviha v stvrtom mesiaci hlavicku neznamena ze nema ine problemy.... do ktorých ta mimochodom nic.... o kliestovke teraz rozmyslame u dcery....
@kveta a este raz aj pre teba... nikdy som nikoho nekritizovala za to ze NEOCKUJE CHORE DIETA alebo dieta so zdravotnými komlikaciami...!!! Vzdy som vyzívala k opatrnosti a nie pasovemu ockovaniu... e rozdiel ked ma niekto zdravotny problem a neockuje... ako ked si niekto s diletantskej zaluby v ockovani zmysli že nebude ockovat a nema k tomu racionalny dovod.... 😉
@nikimax podla teba je slusne.... ked ti napisem ze mame zdravotne problemy a ty sa ma spytas..ake zdravotne problemy na moj ZDRAVY syn???.... tez by si si mala dat za kvapku sudnosti.... to ake komando ta nahana a pyta si potvrdenie ...do toho ma nic...ja v ziadnom komande niesom tak neviem naco ta provokacia "vaše komando"...
@pectore Vies, ockovanie nie je dychanie. Nie je potrebne k zivotu. Tak nechaj ludi nech sa rozhodnu podla svojho svedomia, presvedcenia, viery zit.
Nedala som zaockovat MMR, dieta bolo v tom case v podpzreni zo smrtelnej poruchy krvotvorby. V rodine mame autizmus. Nechcela som riskovat poskodenie autistickeho spektra u svojho vymodleneho drobca. Ak by sa autizmus spustil, niekto mudry by mi tu isto napisal, ze na vine nie je ockovanie.. Ze to nanakvys len spustilo geneticky damy vyvoj. Ale preco by spm mala tento spustac riskovat? Som za slobodu v ockovani. Aj Tebe sa moze stat to co mne: lekarka neuznala dovody neockovat, zrejme sa nedodiagnostikovane smrtelne chore deti bezne ockuju.. a zrazu budes oficialny odmietac ockovania. Mne uradnici povedali nech hladam inu dr, co napise zaver neockovat. Odmietla som s tym, ze na papierovacky nemam cas. A tak som oficialne potrestany neockovac. O pol roka Ta bude preverovat socialka, ci netyras decko neockovanim a ak budes mat smolu, tak pri rozvode Ti to kuratorka spocita a decko odporuci dat otcovi. Toto sa Ti moze realne stat ak budes mat smolu na chyby v systeme. Tak opatrne s tym presadzovanim povinneho ockovania a sankcii pre neockovanych.
@kveta ...tento spustac ako ty hovoris....moze byt cokolvek.. aj blba teplota...ktora častokrat byva sucastou ci už chrípky alebo reakcie na ockovanie.. problem ockovania je ten ze sa deti ockuju zvacsa este pred tym nez vobec maju nejaky vacsi zdravotny problem (myslim prekonanu chorobu) ... co je zaroven aj dovod ockovania aby ku skttocnym problemom nedoslo.... a preto problem pride az po "ockovani" pretoze je to prvy boj organizmu s niecim cudzim..... ty o mojom nazore vies ozaj prd... ved vsade pisem ze som za slobodnu volbu ..ale odmietam ortodoxne neockovanie ..take ako predvadza napr sloboda v ockovani.... pretoze tam uz sa vedie hon na carodejnice a kasle sa na vedu ci techniku....odmietam nezodpovedne neockovanie ktore oni veselo podporuju a vyvolavaju...... to ked mas dovodne obavi a nebodaj zdravotny problem a svoje dieta neockujes nekritizujem..
@pectore nic v zlom....ale som zmatena ako si citam prispevky, ty veris v dobro ockovania zdravych deti a nepripustas vazne NU po ockovani a sama rozdelis vakcinaciu, lebo chces vediet, ak nahodou budu vazne NU, ktora vakcina ich sposobila......tak ruku na srdce, su podla teba tie vakciny ok? 😒
nepripustam vazne NU?... a to zas odkedy.... pripustam moznost vaznych NU.... vakcinu delim pretoze to je podla mojho nazoru lepsie...dovod preco som napisala.... dokonca som napisala aj to ake su minusi rozdelenia vakcin.... ruku na srdce co podla teba nieje na vakcinach v poriadku.... ? To ze dokaze sposobit NU ako akykolvek liek?.... ci to ze sa davaju uz preventivne aby boli chraneny aj ty co ockovany nemozu byt...co je momentalne pripad mojho dietata?....ci co podla teba nieje s vakcinami v poriadku....?
Lenže v každej rodine sú nejaké predispozície( v blízkej, či vzdialenejšej), či na rakovinu, cukrovku, autizmus, alergie, ekzémy.....Keby sa to malo férovo brať do úvahy (čo sa neberie ani náhodou), koho by potom tí lekári prosím pekne očkovali? 😕 ....Ako by fungovala tá údajná kolektívna imunita, ked takmer u každého bude očkovanie riziko??
@pectore Ked raz tvoje, alebo moje dieťa napr. nevie vylúčiť hliník ,je fuk, či tú dvojitú dávku hliníka (hexa+prevenar) dostane naraz, alebo o mesiac, hliník z jednej aj z druhej sa v mozgu (príp. v dalších orgánoch) nahromadí tak, či tak..... 🤐 Náš neurolog povedal, že každá vakcína svojím spôsobom dieťa načne a MMR je len taká posledná rana istoty, ked sa to väčšinou všetko prevalí...... 😔 😔
@nikimax ja mam prejdene veci ohladom hlinika....to co sa mi tu snazis "objasnit" nieje ciernobiele.... ak ma nejake dieta problem stym ze sa v nom "hromadi" hlinik...mnozstvo ktore je vo vakcine je zanedbatelne oproti vsetkym ostatnym vplyvom....a zdrojom hlinika v nasom okoli.... vo vakcine nieje priamo hlinik ale soli hlinika...vpichuje sa do svalu a postupne sa uvolnuje.... ak je tam zdravotny problem s tym ze dieta nevylucuje z tela hlinik....tak vakcina bude len kvapkou v mori..kedze hlinik je skoro vsade pritomny....aj v materskom mlieku.... V kazdej rodine su nejake preddispozicie.... no neni tomu tak davno čo bolo v kazdej rodine nejake poskodene dieta infekcnym ochorenim..ci uz obrnou..slepe od osypok ci s rubeolovym syndromom.... to je dvojsecny meč...a komplikacie ktore pri tychto ochorenia vznikaju u NEOCKOVANYCH deti nebyvaju lahko liecitelne ako sa veselo pise v deniku slobody v ockovani.... staci si prejst stare primove karty z infekcnych oddeleni.... Ake je tvoje riesenie situacie...prestat ockovat uplne a vsetkych???...nemyslis ze by bolo aj pre vas rozumnejsie radsej prestat zbrojit proti ockovaniu inych deti...a tym poskytnut ochranu tym svojim ...neockovanym....ochranu pred ochoreniami ktore za hranicami drzi vysoka preockovanost obyvatelstva...???...pretoze zatial toho veselo ty co neockuju vyuzivaju.... ale ked sa karta obrati a bude tu viac neockovanych..co si myslis ze sa bude diat???...dame si vsetci po megadavke C a budeme za vodou???....
@pectore "Zbrojiť proti očkovaniu iných detí"? Dúfam že si myslela brojiť (stavať sa na odpor). Kto tu preboha bojuje proti očkovaniu iných detí? Nikdy by mi ani nenapadlo niekomu vyčítať, že svoje dieťa očkuje. Ale prečo sa mám cítiť vinná ja za svoje rozhodnutie ďalej neočkovať? Podotýkam, že dôsledkom tohto nie ľahkého rozhodnutia nebol "prd" ani jedného z mojich dvoch detí.
@pectore myslela som, že si na lepšej ceste, ale mýlim sa.....Ja tu nedávam žiadne riešenia, len kladiem otázky.A ty sama -nevieš odpovede...Sama nemáš v tom jasno....Hliník pichnutý- je zanedbateľný?, zlá úvaha. Očkovať deti s predispozíciami, príp. s diagnozami? Veľmi zlá úvaha.....*Neni tomu tak dávno čo bolo v každej rodine nejaké poškodené dieťa infekčným ochorením*.....nebude dlho trvať- a bude v každej rodine dieťa poškodené očkovaním, dieťa invalidné, chronicky choré, vozíčkar, dieťa Zťp-..po následkoch očkovania....Neviem či ty vidíš rozdiel medzi dieťaťom s osýpkami a autistom. - ale ten rozdiel je obrovský... 😔 Mala by si to vidieť...... 😎 😎 😎

@pectore nie,ovce z ludi robi stat a nedoveryhodni ludia na miestach,kde nemaju co robit (neodbornost-manipulacia-urady) neviem co to ma s manofom,ktory tu nebol ani nepamätam a dokonca ho ani nepoznam a do niektorych tem ani nenakukol,ked som sa rozhodovala ja som ani jeho nick nepoznala,takze tymto to urcite nebude...ziadny clovek a uz vobec nie na tomto fore by ma nepresvedcil,keby som nemala nastudovane a odobrene aj ludmi z oboru...