icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kvieta
14. apr 2014

No myslím, že na MK znova naberá na váhe strašenie a hon na "bosorky". To, že je pectore od začiatku, čo o nej viem, za slobodnú voľbu v očkovaní potvrdzujem a je to min.1,5 roka. Chytáte ju tu za slovíčka a ženiete ju do rohu s cieľom udrieť si. Pokiaľ dobre pamätám, aj jej prvé dieťa malo rozdelené očko, netajila sa tým.
Jednoducho tu niekomu vadí iný názor, názor, že očkovanie ako prevencia je jediná cesta, ako predísť niektorým epidémiám. Vedecky podložené tvrdenia - podotýkam.

@pectore, nedaj sa vyprovokavať, lebo Ťa admin pošle z tejto témy do kúta presne tak, ako adsumus a aristku a to by tu nastúpil AV čurbes.

pectore
15. apr 2014

@kveta pokial maju vazne dovody nikoho nenutim ockovat...alebo fakt nerozumies tomu co pisem?...Sloboda v ockovani nam slobodu bere.. @sanym pretoze zbroji proti ockovaniu klamstvami...argumentami ktore rozdupe aj ten kto sa v problematike nevizna az tak moc dobre no spocita si 1+1....neuplnou pravdou a nezmyslami zo sceny BAD SIENCE.... co je to potom za sloboda postavena na takomto zbrojeni a hlavne zakladoch s papiera???..... ved ona obhajuje ako som tu uz pisala nebezpecne myslienky darvinizmu.....ale papagaja tu robit zo seba nebudem....nieje taky problem si o tom nieco dohladat..alebo ak sa ti nechce hladat tak to mas vsetko pekne pokope v nasej skupine.... @kveta teba sa tiez spitam ake by bolo tvoje riesenie situacie???..prestat ockovat proti vsetkym chorobam a prestat ockovat preistotu vsetkych?... preco by mal potom vobec niekto riskovat NU???....aby boli chranene vase deti pred NU a este aj vdaky tym ktore su zaockovane a riskovali NU aj pred infekcnymi chorobami...a co bude potom...ked prestaneme preistotu ockovat... nestane sa nahodou to ..ze nadalej bude diabetes, autizmus, autoimunitne ochorenia ....+ tu budu ludia navyse dokatovany chorobami ako pred 50 rokmi....???.... kam smeruje sloboda postavena na vymysloch bad sience...mna zaujiam ci vidite aj dalej nez na prah svojho domu.... a dalej nez je najblizsich 5 rokov???...Chapem ze zastavate neockovanie ..mate na to svoje dovody...aspon tak sa prezentujete....ale mali by ste svoj boj obratit tam kde ho treba..aby bolo zlepsene a prehladne zdravotnictvo v tomto smere ...kontrola pred ockovanim..bezpecnost vakcin...moznost vyberu viacerích vakcin podla vlastneho uvazenia...tymto smerom by sa malo ist... nie ortodoxnym neockovanim....kolko matiek tu napise neockujem lebo sa bojim NU...a NU z osypok sa uz neboji nikto?..a preco...??vsak sa da liecit obycajnym C...lenze to neni pravda.... ,mali by ste pozornejsie klast otazky....a rozmyslad nad odpovedami..

@nikimax vidim v tom rozdiel a ten rozdiel je v matematike.... je rozdiel ked budeme pausalizovat a vsetky choroby sveta zhodime vylucne na ockovanie..aj ked pricinou budu aj uplne ine veci....pretoze aj tie su pricinou!!!! ...nielen ockovanie.....aj tie treba odstranit...nie len ockovanie.... aby to mohlo fungovat.... a je rozdiel ked tu budu lokalne epidemie a budu v cislach s niekolkimi nulami........ kazdy vidi len svoj problem...ale my starostlivo zhromazdujeme aj info z druhej strany..kde sa matky staraju o deti ktore prekomali infekcne choroby a tiez je to očistec sa starat potom o take dieta napr s SSPE.... čo videla si taku komplikaciu po osypkach..tiez by ti tato matka najskor popriala ho vidiet na zivo a starat sa o neho...a mozno by s tebou aj rada menila kedze ( http://www.aktion-max.de/ ) pred nedavnom zomrel.......Neviem aku predstavu mate o tych chorobach...ze su vsetky lahko liecitelne..ale zabudate ze to plati pri ockovanych ludoch...pri neockovanych sa vraciame spet v dobe...ku castym komplikaciam ....Aj v tomto sloboda v ockovani klame..... najviac ma asi dostal do kolien prispevok od manofa ako radi liecit tetanus....az som zasla...podklad toho bola studia z roku 1984 a nikdy nebola overena jej ucinost.... WTF? ...citujem :

Vitamín C Injektopas sa dá objednať v ľubovoľnej lekárni. Pichnúť môže každý, kto vie pichnúť injekciu do žily. Množstvo je závislé od veľkosti tela. Podľa tejto štúdie: http://injectablevitaminc.com/images/Ch29.pdf u detí do 12 rokov stačí 1 g denne, u starších primeraný násobok."

to co je za sila???....to potom budete tatko liecit decka?...nehovoriac ze polka toho co napisal je uplny blabol kedze ..Rozvinutý tetanus je vážne ochorenie, bez patričnej intenzívnej liečby v nemocnici takmer s istotou smrtelné. Vitamin C- Injektopas je viazany na PREDPIS a je to liek ktory nesie oznacenie AD MANUS MEDICI - DO RUK LEKARA. Vydat ho bez predpisu je porusenim zakona......žiaden lekár by nedal len tak intravenozne,hocičo v domácom prostredí... a toto je ta vasa sloboda v ockovani???.... boh s nami

kveta
15. apr 2014

@pectore Moja, a Ty si nepostrehla, ze tu stale pisem, ze slovenske RUVZ zjavne nerobi svoju robotu dobre? Ze sa falsuju statistiky? Ze sa nevysetruje v suvislosti s ockovanim, co sa vysetrovat ma? Ze tu statni uradnici pracuju na tom, aby nebola slobodna volba vakcin, ale len nimi podporovane produkty jednej firmy?

A neurazaj, ze presadzujem liecbu vitaminom C. Je to loz.

Som za slobodu ockovania. Nie tu Tvoju verziu totality davajucu slobodu len tym, komu dovolis. Som za slobodu jednotlivcov rozhodovat o svojom tele. Dnes rozhoduje stat, co nam pichnu do tela. Zajtra budu rozhodovat kto nam zasunie do tela?? Lebo stat to vie lepsie nez my?

Ano, sloboda nieco stoji. Nikdy nie je zadarmo. Zmier sa s tym. Ja respektujem Tvoju slobodu ockpvat/neockovat. Tak respektuj aj Ty moju.

kveta
15. apr 2014

@pectore Inak tato Tvoja snaha prepajat antivaxov s vitaminom C mi pripomina marketing Fica, ked prepajal Kisku so scientologiou. Snazis sa v ludoch vzbudit dojem, ze sme neockujuci sarlatani lieciaci sa vitaminom C. Opakujem: mam v sebe o dve vakciny ockovani viac ako predposuje zakon. Vitaminom C nic néiecim. Tak prestan s touto lzou a demagogiou na moju adresu. Ja som za ockovanie. Ale len ak rodicia suhlasia. Moje dieta je vymodlene, dva krat som riskovala zivot, aby som ho vobec mala. A nebudem ho riskovat kvoli banalnemu MMR ockovaniu.
Na skole nas ucili, ze eticka je len ta liecba, ktora nema pre pacienta horsie zdravotne nasledky, ako samotne ochorenie. Ockovanie MMR ma horsie NU ako samotne ochorenie. Pre mna je to neeticky biznis, nic viac.

pectore
15. apr 2014

@kveta ja sa tu nebavim len o tebe..ja sa tu bavim vseobecne.... uz som ti to pisala... a predovstkym sa tu bavim o pohone ktorý dava antivax teoriam krídla tu na slovensku.... predstieranie orthomolecularnej mediciny do toho spada.... pretoze hlavny protagonisti neockujucich sa stavaju za taketo pokusy s vitaminom C.... ako sposob liecby..u ochoreni na ktore liek nieje..pretoze take osypky ci obrna liecitelne niesu...liecba spociva len v potlacani symptomov.... Ockovanie MMR nema horsie NU nez samotne ochorenie..toto svoje tvrdenie zakladas na com?..ako si k nemu dospela...???

pectore
15. apr 2014

@kveta a ano sloboda je pekna...ale len pokial nenici slobodu niekoho ineho...pri neockovani sa treba zamysliet dokial ta moja sloboda siaha..pretoze dieta je samostane zijuca bytost..ma svoje vlastne prava.. ty mozes rozhodovat o zakroku na tebe..ale to ze neveris na pozitýva ockovania este neznamena ze tym mozes ohrozovat svoje dieta napr v pripade epidemie kedy preockovanie bude dolezite aby si ho ochranila uz pred realnou hrozbou...pretoze to co si napisala ze NU mmr su horsie nez samotne ochorenie je podla mna klamstvo a mna zaujima na zaklade coho mas taky nazor?

kveta
15. apr 2014

@pectore Na zaklade umrtia dietata po MMR.

sorciera24
15. apr 2014

@pectore presne tak, dieta ma vlastne prava a niekto rozhodol o zakroku vykonanom na nom....cize o ockovani a ja ani to dieta to nie sme.......popieras svoje vlastne slova a moces sa..... nikto nikdy nedokazala a si ani nedokaze s podobnym myslenim ako ams ty, ci su horsie NU alebo choroby.....bohuzial..... kym niekto osypky prezit nemusel, niekto ich v pohode zvladol.....to iste NU, niekto nemal ziadne, niekto neprezil, ci mal vazne....proste toto nedokzes ty, ani ja, ani nik..... a prave preto mam mat moznost sa rozhodnut, co je pre man ci moje dieta vacsie riziko...... nechcela som sa vyjadrovat, ale musela som.....lebo tieto tliachaniny sa nedaju citat....preto tu uz skoro ani nechodim....takze si to amx. precitaj a ak si pochopila, nemusis reagovat...... mna by si teda nepresvedcila....

kveta
15. apr 2014

@pectore Tak ked nepises o mne v suvislosti s vitaminom C, tak ma neoslovuj a nepis to mne osobne. Na dalsie Tvoje klamstva, oslovenia a utoky uz nereagujem.

pectore
15. apr 2014

@kveta na zaklade umrtia???... mozes mi napisat akeho a kde? niekde by som si o tom rada precitala ..pretoze ak myslis maroska..tak to zas budeme pekne dlho spolu kecat o tom ci to sposobila vakcina alebo nie... tento pripad sa vysetroval a stanovisko bolo zverejnene.... a stym ze MMR nikoho nezabila ...na zaklade akeho metra si vyberas comu veris a comu nie?....alebo je este nejake umrtie spajane s MMR?... ak sa nechces so mnou bavit uz mi neadresuj ziadnu spravu a ja to budem respektovat...pripisem si ta na zoznam komu dat pokoj... 😉

pectore
15. apr 2014

@sorciera24 ja ti tu mozem poslat aj tisic linkov o tom ze NU byvaju daleko ..daleko menej nebezpecnejsie a byvaju daleko daleko zriedkavejsie nez su nasledky niektorých preventabilnych ochoreni.... ale mam sa vobec snazit...bude to k niecomu..zatial sa mi diskusia s tebou este nikdy neosvecila..nikam to neviedlo... a vidim ze mas so mnou rovnaku skusenost... nesuhlasim s tvojim nazorom...myslim si ze stoji na hlinenych nohach.... a pokial vies svoj nazor aj dolozit nejakym faktom ci dokazom... mozme sa o tom pobavit...mne nejde o to presviecat ludi...mne ide o to aby si spravne kladli otazky a rozmyslali nad tým co citaju...tod je cele....

kveta
Odpoveď bola odstránená
pectore
15. apr 2014

@kveta nikde nepisem ze neexistuju...nepis o mne klamstva!!! .... fakt je ze jedno dieta mam zaockovane a druhe nemam koli zdravotnemu stavu...pediatricka mi ho zatial neodporucila zaockovat... nieje to dovod ze sa bojim..ale obozretnost ktoru tu neustale dookola omielam... upozornujem na to u inych a sama sa toho drzim pokial ma dieta zdravotny problem neodporucam ockovat... A to ze ho ockovane zatial nemam hovori len to ze sa toho co hovorim drzim....

sorciera24
15. apr 2014

@pectore fuuu,t ak teraz si sa ukazala, si myslis, preco neockujem svoje dieta, len tak zo srandy....tiez kvoli zdrav. stavu...ktore ale nastalo po ockovani..... mam dost, ty tu budes kazat vodu a sama pijes vino...nemam viac, co dodat..... linkov som od teba citala dost....zaiden ma nepresvedcil..... ak by si verila tomu, co pises, dieta ams uz davno zaockovane a este aj navyse...... no, mam dost....nemam viac co k tejto tvojej fraske dodat 😎

pectore
15. apr 2014

@sorciera24 ja mam dost toho ze nedokazes pochopit co ti pisem... ale tak jak predtym tak aj v tejto diskusii... nepresvedcil ta ziadny...a pravdupovediac neverim ze si si nejaky link odomna presla......aj keby mne je to fuk..po takomto tvojom komente ma viac v diskusii neoslovuj..skus si zapameta ze to nikam nevedie....nestojim o tvoje hodnotenie mojej osoby... nikdy som neodsudila neockovanie koli zdravotnym problemom..kritizujem ked niekto neockuje lebo si na internete precita nekomplexne podvrhy bad science a vydava ich za svoje argumenty... neviem co hovorim inac nez robim....

tasiko
15. apr 2014

píše Igor: pectore,neviem,či sa to liečit dá, ale mala by si to aspoň skúsit,lebo ty si tažký pacient ☹

kbeata
15. apr 2014

@pectore ak si chces dat dieta zaockovat,staci prejst k druhemu lekarovi,lebo kontraindikacia u niektoreho plati,a u druheho neplati,snad si sa tu doteraz na koni docitala,ako to je s lekarmi,ze jeden odporuci a druhy nie 😒

monika111111
15. apr 2014

@pectore trochu si odporuješ, na jednej strane tvrdíš, že si za slobodnú voľbu v očkovaní a na druhej strane kritizuješ ľudí, kt. neočkujú, čiže si za slobodnú voľbu iba vtedy, ak sa človek slobodne rozhodne očkovať???

pectore
16. apr 2014

@monika111111 som za slobodnu volbu ale uz som pisala v com by mala spocivat... v tom aby sa dosiahla lepsia diagnostika pred ockovanim..lepsia kontrola deti pred ockovanim aj po ockovani ....aby veci okolo vakcin ziskali na transparentnosti....aby v pripade obav bolo mozne ockovanie odlozit do nejakeho veku (pokial by to dovolovala epidemiologicka situacia )napr do nastupu do kolektivu ...aby to stale bolo hradene poistovnov....aby vznikla moznost individualnych ockovacich schem dohliadajucihc na konkretne potreby ........aby sme mali moznost na vyber z roznych druhov vakcin...a mnozstvo inych veci ktoré by rozsirili na tejto strane ludom co maju obavi mantinely....nepaci sa mi sloboda zalozena na vymysloch bad science...nepaci sa mi sloboda ktora zbroji proti ockovaniu...ktora ma na vsetko argumet z papiera..prekruteny aspon 10X.....nepaci sa mi co siri sloboda v ockovani..nepacia sa mi tie klamstva tendencnosti... nepacia sa mi navody experimentalnej liecby u deti pri infekcnom ochoreni...podlozene s prepacenim samim kakanickom....vydavane ako navody čo robit...len aby teoria o neockovani mala vsetko a za kazdu cenu "vychytane" aj ked je to nezmysel.....niekto tu vysie pise o pacientoch..ale skutocný si veselo sedi za pocitacom a stopuje si kolko mu trva napisat jeden patok ...
@tasiko neviem ktoreho igora myslis ale že tez pozdravujem....a je mi srdecne jedno co si o mne mysli.... tolko veci som si uz o sebe precitala že tento vykrik do tmy sa ma nedotkne... nech nam igor radsek ponukne nejaky postoj k veci....

saska.t
16. apr 2014

http://vasemiminko.cz/clanky/hexacima/

preco vyvinuli setrnejsiu vakcinu,ked ta povodna je taka vyborna bez vedlajsich ucinkov ?

kvieta
16. apr 2014

@saska.t Lebo vývoj napreduje... nielen v elektronike😉

saska.t
16. apr 2014

@kvieta preto dali omnoho mensi obsah hlinika,ale aspon seriozny vyrobca kedze priznal stopove mnozstva formaldehydu a inych addjuvantov atd.myslim,ze tym iba potvrdil,ze hlinik vo vakcinach nie je taky neskodny ako sa zda...

kvieta
16. apr 2014

@saska.t Nemaj mi to za zlé, ale veľmi zľahčuješ, keď napíšeš: "...preto dali omnoho mensi obsah hlinika...". Určite si uvedomuješ, čo tomu "...dali..." predchádzalo. Najideálnejší stav by bol, keby každý organizmus mal dostatočné množstvo prottilátok proti chorobám bez toho, aby sa mu muselo dopomôcť. Vždy sa hľadá menšie zlo - a to teraz viem, že práve toho "zla" sa tu znovu poniektorí radi chytia.
"Dať" menšie množstvo obsahu hlin. solí znamená výskum, ktorý netrvá deň, skúmanie ďalších súvislostí... ale veď to určite vieš. Určite sa chcelo "dať" aj v minulosti čo najmenšie množstvo, možno aj nulové, keby sa dalo.
Ide ale aj o to, či sú tieto množstvá naozaj tak znepokojujúce, ako je to prezentované AV. Ja o tom presvedčená nie som. Nebudeme sa ale ohadzovať štúdiami, je toho tu už dosť, hm?

Prepáč, ale napísala si to tak, akoby doteraz toho hliníka naschvál "nedali" menej, aj keď mohli.

saska.t
16. apr 2014

@kvieta rozhodne si nemyslim,ze "naschval" mozno by stacilo priznat od kompetentnych ze AL nie je taka bezpecna latka ako sa prezentuje,inak by NEZVYRAZNOVALI ze je ho vo vakcine menej o to mi slo. Nebavme sa prosim o AV,uz ma to nebavi citat a stale opakovat,ze k ziadnej AV nepatrim,prezentujem len svoj nazor nie AV. Bohuzial si osobne myslim,ze je to len mensie zlo,nic viac...

pectore
16. apr 2014

@saska.t hlinik je latka ktora je "kontroverzna"..preto je ista bezpecnostna norma...to ze vyvinuli vakcinu ktora ho ma menej je len a len dobre....a uz sa pracuje na vakcinach bez soli hlinika...ale to si musime este pockat....

saska.t
16. apr 2014

@pectore hej hej uz som to niekde citala,ze budu bez tazkych adjuvantov,ale kedze studia trva velmi dlho ak to ma byt seriozne,moje deti ju uz potrebovat nebudu a tym padom je to pre mna neaktualne 😎 len aby tam nebolo zasa nieco ine...

monika111111
16. apr 2014
https://www.youtube.com/watch?v=2NHZzJa_-lw

ak niekomu uniklo, pridávam na MK ešte raz, oplatí sa pozrieť

pectore
17. apr 2014

@monika111111 .vyhrady k videu su uz na svete ...uz nejaky ten rocik ... pokial vas zaujimaju nedostatky a nepresnosti vo videu: http://www.sciencebasedmedicine.org/the-greater... z mojej strany len tolko ze Dwoskin Family masiruje mozgy odborníkom aj rodičom a privoláva si na to svojich dvorných pseudovedcov viac aj tu : http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/01/...

a koniec koncov: taka poznamka ortut sa v dnesnych vakcinych co sa pouzivaju v europe v povinnom ockovani nenachadza! ...tu je zlozenei...s takeho "doveryhodneho "zdroja... http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock... ale ziadna ortut tam nieje.... pani co vysvetluje to ze po ockovani sa vyskytuje encefalityda by sa mala zamysliet ze rovnaka encefalityda sa vyskytuje aj pri infekcnej chorobe...u osypok je to napriklad 1 z 2000 .. keby taketo riziko bolo u vakciny ..nemohla by sa pouzívat ..... Tazko sa zrovnava situacia v amerike a u nas...maju tam inac postaveny system ohladom ockovania....dokument vsak prinasa zaujmave postoje..no zas je to len teoretizovanie bez dokazov...ci ste nasli nieco o co sa da opriet.? ...ale som rada ze prestali bagatelizovat infekcne ochorenia...osypky tam boli opísane ako vážne ochorenie s moznostou vaznych komplikacii......moznost vyriesenia situacie pri epidemii bolo preockovanie....

miika
18. apr 2014

dokument Väčšie Dobro - The Greater Good

https://www.youtube.com/watch?v=2NHZzJa_-lw

je výborný a treba si ho pozrieť celý od začiatku do konca, ak aj existujú nepresnosti, určite ich nie je viac ako nepresností vo výskume dopadu očkovania na deti. Bohužiaľ aj uvádzanie vakcín na trh sa robí ako na bežiacom páse, bez dôkazov že sú neškodné, potrebné na plošné povinné očkovanie. Čiže závery, že sa kontroly a uvádzania na trh má ujať nezávislý orgán je výborná myšlienka tohto dokumentu.

Pectore a mnohí ktorí tu lobujete za to aby všetko zostalo po starom proste len nemáte postihnuté dieťa a NIKDY nepochopíte čo sa deje s rodinami kde to nastalo, je to často koniec rodiny, doterajšieho života, a liečenie následkov je neskutočne drahé. Som rada, že sa proti očkovaniu búria už aj rodičia detí ktorí nemajú v rodine žiaden prípad, proste si povedali že riziko je príliš vysoké, aby som sa poučil až na vlastnom dieťati.

petot
19. apr 2014

@pectore Žiadna bezpečnostná norma pre hliník vo vakcínach neexistuje.