icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
mano5
6. júl 2013

A k tomu WHO. Davaju MILIONY DOLAROV na vakciny, ktore maju pochybnu ucinnost - hlavne kvoli tomu prepravnemu retazcu - a v Afrike od minusovych teplot po +50°C. Namiesto toho aby tam za tie miliony postavili kanalizacie a vodovody. Naco je tym chudakom vakcina za 230€, ked nemaju pitnu vodu a zakladne potraviny??? Oni mu pichnu "super" vakcinu MMR a umrie na podvyzivu alebo malariu?!
Preco im radsej nedaju vakcinu proti malarii, ktora je najnebezpecnejsia choroba v Afrike - JAAAAAJ ona taka NIE JE. Tak to nevadi - dame taku aku mame, ved WHO to zaplati (cely svet to zaplati). Alebo proti cholere, ktora je tam bezna - JAAAAAJ ona taka tiez nie je - nevadi mame HEXU 😎 .

Co k tomu dodat - kazdy nech si urobi vlastny nazor na pociny WHO a podobnych organizacii, ktore NEBUDUJU vodovody a kanalizacie .....

adsumus
6. júl 2013

V júni 2013 v holandskej neočkujúcej komunite 161 infekcií, 2 meningitída, 2 zápal plúc, 5 hospitalizácií vo vážnom stave.

mano5
6. júl 2013

@adsumus Nikto pred nicim nechce zatvarat oci. O irsku tam nie je zmienka:
"In 2008, Europe faced a measles epidemic, including large outbreaks in Austria, Italy, and Switzerland.[23] In 2010, 30,367 cases were reported from across the 32 European countries reporting to euvac.net (72% of which were reported from Bulgaria, and 17% from France), and 21 measles-related deaths (17 in Bulgaria, 2 in France, and 1 in Romania).[24] The World Health Organization reported over 26,000 measles cases in 36 European countries from January to October 2011, with 83% occurring in western Europe.[25] There were nine deaths, of which six were French, and 7,288 hospitalizations.[25]"
Ak si si vsimla, tak pri kazdom je tlacitko "edit" - z tohoto titulu sa k takymto udajom na Wikipedii staviam obozretne.
Najviac mrtvych v Bulharsku - zeby zle fungujuce zdravotnictvo v najchudobnejsej krajine EU?

adsumus
6. júl 2013

@mano5 Ako nie je zmienka? Disease outbreaks also caused casualties in nearby countries. 1,500 cases and three deaths were reported in the Irish outbreak of 2000, which occurred as a direct result of decreased vaccination rates following the MMR scare.[34]

Toto sa mi prisnilo?

mano5
6. júl 2013

@adsumus Ja ti odpoviem na jedno a ty vytiahnes dalsie. Skus reagovat na moju odpoved, inak je to ako macka s mysou (neviem sice kto je kto, ale nebavi ma to). No nic idem citat knihu - aj z takejto debaty/nedebaty si ludia urobia nazor.

adsumus
6. júl 2013

@mano5 Prepáč, nechem sa doťahovať, ale ty si napísal, že o Irsku tam nie je zmienka, tak som na to musela reagovať, že je. Cakal si, že budem riešiť prečo WHO nebuduje vodovody v Pakistane?

mano5
6. júl 2013

@adsumus Ospravedlnujem sa. Nespravne som hladal Irsko v EU. Niekto ho zaradil k GB.

mano5
6. júl 2013

@adsumus Ja budem asi ta mys, tak idem radsej citat 😎 .

adsumus
6. júl 2013

@mano5 Ale kde, všetci len tápeme. Idem aj ja, na prechádzku...😎

aristka
6. júl 2013

@mano5 ja som napríklad videla ,u nás sa to robí pred očami rodičov ,aj tá chladnička je pred očami rodičov
@kukujka a čo sa týka toho ,že dala tebe vybrať vakcínu a nie pre teba,určite si to mala odmietnuť ,pretože toto sa určite nemá robiť a je to dovôd na podnet na hygienu alebo na dohlad nad zdr.starostlivosťou a určite by som menila lekárku... ☹

barcelona94901
6. júl 2013

@adsumus
@admin

" V júni 2013 v holandskej neočkujúcej komunite 161 infekcií, 2 meningitída, 2 zápal plúc, 5 hospitalizácií vo vážnom stave."

to máš zas z brucha?aspon uvádzaj zdroje ,to aj ja možem napísať jun 2013 ,6mrtvých hoc boli očkovaní a ísť preč ,podme robiť bu-bu-bu za každu cenu,lebo nám dochádza dych cez leto 😖 smutné 😖

kvieta
6. júl 2013

@barcelona94901 Tu máš jeden zo zdrojov - prvý, ktorý som našla.

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2013/07/m...

kvieta
6. júl 2013

@mano5 Súhlasím s @aristka. Aj takéto informácie sú vo fotoblogu Povinné očkovanie a jeho zmysel.

Informácia pre rodičov – zmena predpisovania vakcíny lekárom a jej následné zúčtovanie voči zdravotnej poisťovni:

Je absolútne neprípustné a v rozpore s platnou legislatívou, aby lekár vydal recept pre vakcínu pre povinné očkovanie rodičovi alebo osobe podliehajúcej povinnému očkovaniu. Podobne je neprípustné vydávať vakcínu pre povinné očkovanie vo verejnej lekárni inej osobe ako je lekár alebo zdravotná sestra, ktorí sú povinní zabezpečiť transport vakcín z lekárne do ambulancie určeným a bezpečným spôsobom. Nesprávnou manipuláciou a uchovávaním vakcín môže dôjsť k ich znehodnoteniu a zvýšeniu rizika vzniku nežiaducej reakcie po očkovaní.

http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-75-Info...

barcelona94901
6. júl 2013

@kvieta takže si potvrdila jeho klamstvo 😉
píše:
" V júni 2013 v holandskej neočkujúcej komunite 161 infekcií, 2 meningitída, 2 zápal plúc, 5 hospitalizácií vo vážnom stave."

ale neuvedie zdroj,
aby si mohli prečítať o čo ide ,
uvedie to ako katastrofický scénar ,no stačí si prečítať ten mini článoček a človek je hned v obraze 😉
ked sem daju linky ,kde su desiatky ,stovky obetí očkovania to už je ale fake ,nerozumiem tomu strašnemu bu-bu-bu zastrašovaniu z vašej mini komunitky

kvieta
6. júl 2013

@barcelona94901 Podľa mňa je bu-bu-bu to, ak niekto spochybňuje bez priložených dôkazov napríklad dodržanie chladového reťazca pri preprave vakcín. Ale vtedy, pri tých príspevkoch nechcel nikto žiaden zdroj, stačil iba zdroj "jedna pani povedala". Aj Tebe. Prečo? Lebo takýto príbeh spochybňuje bezpečnosť očkovania. Čo na tom, že nemusí byť pravdivý? Ale ak niekto o tom má vedomosť, že sa to takto deje, je jeho povinnosťou upozorniť na to, no nie na anonymnom fóre, ale príslušným orgánom. Tak by sa dalo skontrolovať spätne aj to, či vakcíny neboli znehodnotené, stiahli by sa určite z obehu. Takže podľa mňa hrdinstvo by bolo práve toto a nie vyťahovanie možno aj vymyslenej situácie na MK, kde prispievateľa síce lajkne zo 10 ľudí, ale nevyrieši tým absolútne nič, ak je to pravda.

kvieta
6. júl 2013

@barcelona94901 Aké klamstvo? Chcela som o tom vedieť viac, šmahom ruky som si to našla. Takže žiadna zavádzajúca informácia to nie je, adsumus asi v rýchlosti pred dnešnou prechádzkou zabudla priložiť zdroj 😉 . Určite si si všimla, že zdroje stále uvádza. Vysvetlí Ti to možno aj sama

kvieta
6. júl 2013

@kvieta A ak si porovnáš údaje, tak sedia... nechápem.

bralilienka
6. júl 2013

@mano5 @barcelona94901 mne dodnes adsumuska neodpovedala. koľko je v tej holandskej neočkujúcek komunite ľudí. napísala len percento z obyvateľov, ale tiažilo sa jej napísať, koľko má holandsko obyvateľov. to by tie jej čísla už nevyzerali tak "hrozivo".

barcelona94901
6. júl 2013

@bralilienka ale nedá zdroj,iba jednu scucnutu vetu že ..bu.bu..bu!
dáš ty zdroje,čísla,fakty ,obete a to už je všetko pochybné ,koníkovska mini skupinka čo straší a háji si očkovanie silou mocou až mi to chvíľami príde ako hon na čarodejnice a nie diskusia ,škoda

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
adsumus
6. júl 2013

@barcelona94901 Zdroj som uviedla, môj príspevok o 14.00. Nemusíš ma hned zhadzovať, ked nesleduješ diskusiu. ☹ ☹ ☹

barcelona94901
6. júl 2013

@adsumus aha pardon ,tá jedna veta je fakt uctihodný zdroj 😉

adsumus
6. júl 2013
barcelona94901
6. júl 2013

@adsumus tu v linku su bohužiaľ také závratné čísla ,až je to uplne neľudské a mrazivé
neviem či dokážeš prečítať až do konca a pozrieť si tie príbehy a skutočné obete
http://africa.chinadaily.com.cn/china/2013-07/0...

😖

mano5
6. júl 2013

@kvieta Takze ty si si ista, ze preprava a skladovanie vsetkych vakcin na SK je absolutne v poriadku a netreba nikoho kontrolovat? Tak potom je absolutne v poriadku, ze doverujes systemu a nemas problem s ockovanim svojho dietata.
Ja vobec nemam tvoju istotu a apriori spochybnujem (minimalne ostanem ostrazity) vsetko, o com sa tvrdi, ze je to absolutne v poriadku a netreba sa tym znepokojovat. Preto svoje prvorodene uz nebude mat ziadne dalsie ockovanie a druhorodene nebude mat ziadne. Ak sa v dospelosti rozhodnu dat zaockovat bude to ich slobodne rozhodnutie a nebudem im v tom branit - nik im to vsak nebude prikazovat.

adsumus
6. júl 2013

@barcelona94901 Kde je článok?

kvieta
6. júl 2013

@mano5 Už sa Ti narodilo to druhorodené? to len tak mimo...
Nehovorím, že všetkému 100% dôverujem. A kontrola je potrebná, o tom polemizovať nebudem, ľudské zdroje zlyhávajú častejšie, ako technika. Ale ak niekto o niečom takom vie, má sa zachovať zodpovedne a riešiť to, nie sa tu vyrehotávať na anonymnom fóre.

barcelona94901
6. júl 2013

@adsumus
http://africa.chinadaily.com.cn/china/2013-07/0...

tie osýpky čo dávaš z roku pána ešte k tomu z čudnej komunity o ktorej u nás málokto počul su pre mna pochybným zdrojom 😉 ale tie skutočné obete,kde si možeš pozrieť jednu rodinu za druhou pochybné rozhodne nie su

kvieta
6. júl 2013

@kvieta Naša pediatrička vyťahovala vakcíny z chladničky a je to osoba, ktorá určite dodržiava postup pri preberaní, dôverujem jej.