(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@kvieta Potom je to asi v poriadku. A vedela tvoja pediatricka akou cestou sa ta vakcina dostala do jej chladnicky? O tom tu hovorim. To, ze ona si je ista, ze dodrzala vsetko potrebne aby bola vakcina nezavadna, je len posledny usek cesty pred pichnutim. Moze sa ona zarucit za nezavadnost vakciny? Pytala si sa jej to? Ja som sa na to pediatra spytal a povedal mi, ze sa nemoze zarucit. Ako ja - obycajny clovek - mam mat doveru v nezavadnost vakcin??! Preco potom RUVZ a pediatri nekontroluju dodavatelov?? Oni v pohode pichaju "vcelicky" az kym im niekto nepovie - uups, stala sa chybicka tuto sarzu musime stiahnut z trhu. Ale tou sarzou uz bolo zaockovanych niekolko 100 mozno 1000 deti. To mi nepripada v poriadku.
Mňa by zaujímalo, že koľko "očkujúcich" táto diskusia presvedčila, aby neočkovali a koľko "neočkujúcich", aby očkovali... A prepáčte, neprešla som celú diskusiu, ale je tu vobec nejaká maminka, ktorá sa nevedela rozhodnúť, či očkovať, alebo nie a len základe tejto diskusie sa rozhodla?? To by som veľmi chcela vedieť, že ako..
@miskap2111 🙂
To asi nie je spravne plenum na rozhodovanie. To si musi zodpovedny rodic nastudovat viac o chorobach proti ktorym sa ockuje. Nie na zaklade niekolkych odkazov. Mozno na zaklade precitania niekolkych webov (vratane zahranicnych) a zopar knih.
@mano5 Ako vieš, že sa dodávatelia nekontrolujú? Pediatri nie sú kontrolný orgán, tí si myslím nie sú kompetentní.
A ak dáš dieťa do škôlky, tiež nebudeš súhlasiť, aby tam jedlo, pretože dovážané potraviny sa môžu cestou pokaziť? Alebo prestaneš kupovať v obchodoch potraviny, ktoré sa prerušením chladového reťazca môžu pokaziť? Pokiaľ viem, na toto sú prísne normy a verím, že čo sa týka vakcín, sú jedny z najprísnejších a aj kontrola tomu bude adekvátna.
@mano5 presne tak. Súhlasím. 🙂 Tak teraz mám otázku, na čo je teda dobré toto fórum?
@kvieta Mas pravdu NEMUSIM SUHLASIT ABY TAM JEDLO. Mozem ho pred obedom zobrat domov alebo mu nachystat vlastne a poziadat aby mu dali jest to, co som mu nachystal. Pokazene potraviny ma NIKTO NENUTI KUPOVAT ANI JEST. Nemusim kontrolovat cestu potraviny - vidim, ci je alebo nie je pokazena. Pokial si nie som isty, tak ju nekupim alebo idem do ineho obchodu.
NIC Z TOHOTO NEMOZEM UROBIT PRI VAKCINE. Nevidim, ci je zavadna alebo kontaminovana. Nikto mi neukaze obal, ci je po zaruke. Nikto mi neda zaruku, ze sa mojmu dietatu nic nestane - len prazdne slova pediatra, ze je vsetko bezpecne a pritom mi do oci povie, ze sa nemoze zarucit - a napriek tomu chce pichnut.
@miskap2111 Ja osobne rad picham a upozornujem na rozne nedostatky. V podstate prispievam, len ked sa nudim a nechce sa mi hrat XBOX alebo citat kniha - to vsetko az ked sa postaram o deti, ktore momentalne odfukuju.
Ostatni neviem - ale niektori to tu "zeru".
@mano5 🙂
@mano5 Aj na to, aby si dieťaťu nosil do škôlky vlastnú stravu musíš mať zvláštne povolenie, pretože to súvisí práve s hygienou a zdravím a musíš mať na to vážny dôvod. Aj to nie je ešte isté, že Ti to umožnia. Nie všetky vady potravín zistíš podľa čuchu a zraku.
Môžeme pochybovať o všetkom. Ale všetko vedieť...
@kvieta Tie, ktore nevidim a necitim ma netrapia. Ak ma budu trapit potom - napr. na zachode - tak to z toho obchodu viac nakupim. To, co zjem prejde "brutalnymi" zaludocnymi kyselinami a dalsimi "kontrolnymi" organmi v tele. To co do mna pichnu obchadza vetky kontrolne mechanizmy cloveka a rovno spusta nejaku (vopred neurcitu) reakciu. Znovu opakujem: PRI VAKCINE NEMAM NA VYBER (aspon na Slovensku nie).
K tej kontrole:
Stat kontroluje vsetkych dovozcov a predajcov potravin a udeluje im pokuty - ziadny stat nevyraba nedistribuuje a nepredava potraviny obcanom.
Kazdy stat schvaluje predaj a distribuciu liekov a zaroven tie lieciva plati - cez system zdravotneho (povinneho) poistenia. To znamena, ze to plati z nasich penazi - aj z tvojich. To mi chces nahovorit, ze stat bude kontrolovat sam seba, ci je vsetko v poriadku??? - jeden statny uradnik druheho??? Ved obcan to zaplati - NACO KONTROLA!
@miskap2111 Ak by ta uz nudila tato tema, tak su tu aj ine "vtipne". Tie seriozne su vacsinou na pozvanie.
@mano5 Nerozumiem načo tu šíriš nezmysly. Ak máš konkrétne podozrenie, že sa nedodržiavajú postupy pri preprave vakcín, treba riešiť. Co riešiš tým, že o tom vypisuješ na fore? Akú to má výpovednú hodnotu?To je ako keby si začal vypisovať, že učitelia v skutočnosti neučia. Poštári nenosia poštu, rybári nechytajú ryby, prepravcovia liekov nedodržujú prepravné podmineky.......
V skutku nechapem načo sa tu doťahovať,ked si i tak kazdy spravi podla seba, alebo pocuvne svojho pediatra.odkedy vznikol tento boom s očkovaním i ja začínam premyslat ci dat alebo nedat zaockovat,som naklonena k rozhudnutiu nedat,uz len kvoli tomu,ze keby su vakciny tak bezpecne ako sa vravi, urcite by tolko rodicov nebojovalo za slobodnu
volbu v rozhodovani...
radsej by mali vynajst liek proti rakovine ako pichat vakciny proti banalnym chorobam ktore bud uz nejestvuju,alebo ich nasi rodicia a stary rodicia prekonali a su tu zivy a zdravy.
@adsumus Aaaale to vsetko sa da overit:
1. Keby ucitelia neucili, tak by sme to videli na detoch - boli by hlupe.
2. Keby postar nenosil postu, tiez by sme to zistili - zeby nam nechodili faktury za telefonovanie 🙂 (teda aspon tym, ktori nemaju mail).
3. Keby rybari nechytali ryby, tak sme to tiez zistili - nedali by sa kupit.
4. Keby sa vakciny neprepravovali podla spravnch podmienok tak ako by sme to zistili?? Volnym okom to nezistis a co sa deje po pichnuti, tiez nevies ☹ .
Tolko k veci.
@kvieta Dobre suhlasim s tymi distribucnymi firmami - tie s najvacsou pravdepodobnostou budu sukromne. Ostatne je vsetko v rezii statu.
Ako stat (uradnik - ktokolvek) skontroluje spravnost prepravy??
1. U nas sa vakciny nevyrabaju, t.z. ze su prepravovane zo zahranicia pravdepodobne nejakou globalnou prepravnou spolocnostou. Ak by sme chceli pri prevzati skontrolovat spravnost prepravy - museli by sme rozbalit min. jednu vakcinu (z kazdeho auta) a dat urobit jej rozbor. Moze niekto potvrdit, ze sa to deje? Preco to urobit? No preto lebo v ramci uspor prepravnych spolocnosti sa moze stat, ze sa cestou vypne vsetko co navysuje prepravne naklady - spotrebu. A to su hlavne mraziaky, chladnicky, klimatizacie. Pred odovzdanim tovaru to preventivne zapne.
@kvieta Presne toto som chcel pocut (teda vlastne citat 😀 ) Skoda, ze tie nakupne kosiky nenapadli mna ☹ . Mne je v podstate jedno v com to "lifruju" my so zenou sme uz rozhodnuti. Ostatnym treba zazelat vela silnej vole v ich rozhodovani. Hlavne aby bol kazdy spokojny so svojim rozhodnutim.
@mano5 ja teda neviem ako je to teraz,ale mala som tú česť určitú dobu pobudnúť ako brigádnička v lekárni a lieky ,ktoré patria do chladničky boli dovážané v chladiacich boxoch od distribútorov,ale je to moja skúsenosť z jednej lekárne a v špitáloch tak isto čo patrí do chladničky sa preváža v chladiacich boxoch,preto ak to niekde tak nie je a ľudia to vidia ,treba nato upozorniť..to ,že nedáš očkovať neznamená ,že sa niekedy v živote vyhneš špitálu,čo ti samozrejme neprajem a tam máme kvantum liekov,ktoré musia byť v chladničke a tým pádom aj prevážané v chlade...a účínkujú 😝
ja som prešla cez osýpky a mumps úplne v pohode,. nerozumiem,prečo , a akým právom mne štát prikazuje očkovať moje dieťa proti týmto chorobám povinne.Lebo ON sa chce zbaviť týchto chorôb? A čo nežiadúce účinky vakcíny o ktorej sa vraví,že spôsobuje u niektorých jedincov istý druh autizmu. Že mám strach?? Mááám!!!!! Kto mi zaručí ,že tá vakcína nezasiahne nervový systém mojej dcérky????Kde to žijeme, v akom štáte.Nie je toto diktatúra???? Kto chce si dať očkovať dieťa,nech si dá a kto nechce, nech si nedá!!!!!!! Tak kto má moc a právo prosím postavte sa za nás!!!!!
@barcelona94901 Ešte som ti vlastne chcela včera povedať, že tá komunita protestantov, čo sa v Holandsku neočkuje sa musela vysporiadať aj s obrnou v roku 1992, čo si všetci myslíme, že už nám nehrozí, lebo len pár krajín na svete to má a k nám to nemôže dôjsť. Ale toto je jasný dôkaz, že môže dôjsť. 71 ochorení, dvaja zomreli, 59 malo paralýzu-vekové zloženie od 10 dní až do 61 rokov. A čo je zaujímavé, aj napriek tomu, že boli v kontakte so zaočkovanými, nikoho nenakazili. Tak nie je aj toto taký malý dôkaz toho, že vakcíny chránia a sú účinné? (Samozrejme nie na 100%, aby sa zas niekto nezadrapil)
Prosím ťa, to neber ako strašenie, to je skutočnosť, ktorú treba pri rozhodovaní brať do úvahy.
@adsumus ja beriem do uváhy tie stovky ,tisíce reálnych obetí po očkovaní ,nie nejaku čudnu komunitu niekde v Holandsku o ktorej nikto nič nevie a dozvieš sa o tom iba v jednej vete
@kvieta Ak boli tie detské ochorenia pred 80. rokmi zriedkavé, prečo proti nim začali očkovať?
@adsumus Prečo sa v Anglicku dalo zaočkovať 200000 ľudí? No žeby preto, že podľahli otrasnej zastrašovacej propagande? (Podľa údajov PHS bolo vo Walese za február a marec len 8 potvrdených prípadov osýpok.) www2.nphs.wales.nhs.uk:8080/CommunitySurveillanceDocs.nsf/61c1e930f9121fd080256f2a004937ed/38c4ee86b5fd701e80257b41003cdc52/$FILE/monthly%20lab%20201303.pdf
Pokiaľ ide o obete osýpok, spozorniem vtedy, keď o nich dostanem podrobné informácie, ako som už uviedol (výživový status, sociálny status, použitá liečba, hladina vitamínu A a C). V Anglicku a Walese mali za 20 rokov 80000 prípadov osýpok a pritom ani jedno úmrtie ináč zdravého človeka na akútne osýpky. Vo Francúzsku 7 z 10 obetí osýpok trpelo ťažkým imunodeficitom.
Nemecko otvára otázku zavedenia povinného očkovania potom ako sa krajinou v posledných rokoch prehnalo niekoľko epidémií osýpok. Momentálne sa vírus šírí v Berlíne a Bavarii s viac ako 900 prípadmi tohto roku. Diskusiu otvára minister zdravotníctva Daniel Bahr.

@barcelona94901 tam sami priznávajú, že v Cine používajú pri výrobe vakcín technologické postupy spred 30 rokov. Tu máš zoznamy ľudí, ktorí trpia kvôli neočkovaniu. To sú informácie, ktoré sa dajú overiť narozdiel od tvojho linku.
http://www.immunize.org/reports/
Tu máš hodiny na ktorých sa odpočítavajú stratené životy a chorí ľudia vdaka neočkovaniu, len v Amerike. vľavo je počet vakcínami preventabilných ochorení, vpravo smrtí.
http://www.jennymccarthybodycount.com/Anti-Vacc...