(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@ajca123 dostal mitigovane osypky... nieje to nic co sa nemoze stat.... je to reakcia na ockovanie vo velmi lahkej forme ...prejavuje sa ako osypky ale jej priebeh je lahky , kratky a neinfekcny..oproti realnej chorobe...vies treba sa zamysliet nad tym ci je ockovanie jedina mozna pricina problemov tvojho syna...... ja syna ockovaneho nemam a aj tak zaostava vo vyvoji.... ???...jak je to mozne ked neni ockovany...a aj keby bol uz ockovany zaostaval by tak ci tak.... len stym rozdielom ze by som sa mala na co "vyhovorit".... .. ja vo vnutri citim tiez vela veci...a co?... ozaj si myslis ze mas nejak extra materske schopnosti ktore ti dokazu ozrejmit vsetko na svete?...troska sudnosti... nevladzem sa tu na fore opakovat milion krat kazdemu aby som pisala to iste... autizmus rakovina..tu boli aj pred tym nez sa zacalo ockovat...su tu dalsie vplyvy na ktore netreba zabudat... ked sa nam podari odstranit kvapku v mori najskor tym nic nevyriesime... treba sa zamysliet nad tym ci cesta neockovania by nebola cestou kedy to budu vzhladom na nedostatky zivota v civilizacii civilizacne choroby...+ choroby infekcne ktore sa vdaka ockovaniu podarilo jakž-takž odstranit......ci tu nebude potom toto vsetko.....alebo si ozaj myslis ze prestaneme ockovat a zmizne autizmus ktory sa v rovnakej miere vyskytuje aj u neockovanych aj u ockovanych?.....zivotne prostredie ...stravovanie...rozne ziarenia... atd vsetko ma velky vplyv ci uz na genetiku alebo vyvoj cloveka... to ci si ockujes alebo nie je tvoja vec..ja mam vela znamych a kamaratov ktorý ockuju a ockovat budu...
Druhy syn je plne očkovaný a osypky keby si videla aké ma tak by si nepovedala ze to bola ľahká forma... Bol to des...
A druhy syn ma opozdený vyvoj reči a nie treti... Ten uz niekde ďalej očkovaný a nema nic.... Prvy syn je trocha iný a druhy...
@ajca123 vsak deti su akekolvek.. ked ti prisiel priebeh mitigovanych osypok tazky... neviem co by si vravela pri realnych osypkach.... ked mal tvoj syn problem s vakcinou co si myslis ze by mal za problem pri chorobe???.... vidis ja mam plne ockovane dievcatko a nema ziaden problem...syna nemam ockovaneho a zaostava vo vývoji.... keby som isla podla tejto logiky tak mozem dakovat ockovaniu.... lenze takto to nefunguje... ani na jednu stranu ani na druhu....
@ajca123 lenze na tvojich skusenostiach sa veda nezaklada...ta sa zaklada na tisicoch studii a vyzkumov.... lahke decke choroby su to v pripade ze su deti zaockovane..nie v pripade ze su neockovane.... v tom pripade su ich sucastou caste komplikacie.... neviem ci si priala pozvanie do nasej skupiny... je tam vela clankou o kadecom....aj o tejto problematike....vies ty si ich mozno zvladla...ale ja ti poviem tak ...takyto darwinizmus nepatri medzi civilizovanych ludi....pretoze je mnozstvo ludi ktory koli tym ochoreniam podlahlo....nemozme sa spoliehat na to ze preziju len ty co budu mat silnu imunitu..ved by si vsetky slabe deticky takýmito myslienkami odsudila....spolocnost si nemoze zakladat na takychto nebezpecnych myslienkach...
@pectore pri pôrode si mala Epi?? Lebo aj to moze vest k opozdenemu vývoju reči u deti...
A ze nepatríme do tejto civilizácie... Si na omyle... Lebo keby sme mali všetci rovnaké názory a myslenie uz dávno sa vyvrazdime...
To je ako ked sa hovori ze Rusi môžu za to ze sa začína vojna na Ukrajine....
A nie je to pravda...
@ajca123 ty vies co je pravda?.... tak to by sa dalo vyuzit na velke veci.... trosku treba sklonit hlavu...čo je pricinou vojny na ukrajine je otazne.... pretoze ukrajina sedi na dvoch stolickach....a nemyslim si ze vies co je pravda...mozes si mysliet co je pravda....ale verdikty by som nerozdavala.....pretoze to moze byt vsetko este 5X inac nez sa javi..a nez nam ponuka bullshitmi preplneny internet....toto je vsak mimo temu a nebudem sa tu k tomu vyjadrovat.... epiduralku som chcela..ale nestihli mi ju dat..tak som si obidve deti odrodila naostro.......neviem do akej civilizacie nepatrime....ja som pisala ze takyto darwinizmus --(myslienky zalozene na tom ...kde budeme testovat ktore z deti nam infekcnu chorobu prezije a ktore nie....nepatria do civilizovaneho sveta...nepatria k humanne rozmyslajucum ludom...) podla mojho nazoru...niekto ho samozrejme moze mat iny...
@miika neviem na zaklade coho tvrdis ze je viac nepresnosti vo vyzkume dopadu ockovania na deti nez v tom dokumente..ja si myslim ze tam je dost "nepresnosti" http://www.sciencebasedmedicine.org/the-greater... budem sa opakovat ale : Dwoskin Family masiruje mozgy odborníkom aj rodičom a privoláva si na to svojich dvorných pseudovedcov viac aj tu : http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/01/... ...nieje to len moj nazor...je kopec dokazov ze su vakciny bezpecne...co je v dnesnej alebo akejkolvek dobe neskodne...?... hovori sa ze vsetkeho vela skodi....je vela veci co treba ohladom vakcin zlepsit...ale niesom papagaj..je to tu na par stranach... je kopec veci co nechceme po starom...ja som za slobodnu volbu....ale nechcem pravo bez povinosti pretoze ockovanie zasahuje do verejneho zdravia..a nieje len vyhradne otazkou jednotlivca.... dieta ma svoje vlastne prava bez ohladu na to co si o tom myslia rodicia...napr v pripade epidemie ....atd...
@pectore zaujímalo by ma pár vecí:
- tvrdíš, že autizmus a rakovina tu boli aj pred tým, než sa začalo očkovať, tak by ma zaujímalo koľko toho bolo pred zavedením MMR na Sk v porovnaní s terajškom,
- odkiaľ si zobrala, že autizmus sa vyskytuje v rovnakej miere u očko aj neočko,
- tvrdíš, že nejde o ľahké detské choroby (mumps, rub. os.) a množstvo ľudí im podľahlo. My sme očkovaní neboli touto vakcínou, prežili sme tie choroby (vlastná skúsenosť + skúsenosť známych), a nepoznám žiadnych ľudí, ktorí by podľahli, či mali nejaké obrovské zdravotné problémy. Preto sa pýtam, koľko ľudí tu na Sk podlľahlo týmto chorobám pred zavedení MMR vakcíny. Budem rada, ak mi dáš nejaké sk linky, ktoré potvrdia tvoje slová. Zahraničné skúsenosti a zahraničné linky ma veľmi nezaujímajú, tých tu už bolo dosť, tak ťa poprosím o sk zdroje, tie sa nás priamo dotýkajú.
@monika111111 ozaj sa nebudem hrabat vsetkych databazach...a prechadzat stare prijmove karty a neviem co vsetko...dokazov je dost aj na internete...len zial v cudzom jazyku.... 🙂 Slovensko nieje ostrov s barikadou ..a choroby sa u nas spravaju tak ako v zahranici...Vzhladom na rozlohu slovenska a pocet obyvatelov si myslim ze lepsie vyzkumy prichádzaju zo zahranicia..kde na to maju aj peniaze.... takze taketo separovanie na SR a ostatny svet je podla mna scestne....nevidim jeden jediny dovod preco by som mala hladat info vyhradne o slovenksu???....ty my vies ten dovod povedat...v com je rozdiel v tejto teme u nas a napr v nemecku? je tam inakši autizmus či rakovina?...ak nie tak nechapem preco ta zaujimaju slovenske udaje....nemam tak moc casu aby som tu hodiny travila prechadzanim nejakych archivnych zaznamov ..len preto ze niekomu niesu zahranicne stranky...z krajin kde je výzkum kdesi uplne inde co sa tyka financii a moznosti než u nas... dost dobre.....
proti mumpsu sa ockuje od 1987 neviem aky si rocnik..ale ja som ockovana bola....MMR sa ockuje od 1992... zaockovanie jednej vekovej kategorie napomaha k ochrane aj tych neockovanych... Tvoje skusenosti a skusenosti tvojich znamych su zas dokaz ako svet....absolutne neobjektivne hodnotenie situacie.... neviem ci existuju nejake statistiky aj na slovensku..mali by..ale nebudem ich dohladavat....ked je prehlad na strankach WHO...tez mas net mozes si za to sadnut a hladat....ziadne take diktovanie podmienok...a separacia slovenska....a aj to slovensko si dohladas ale zial v cudzom jazyku.....a nebyt slobody v ockovani ktora preklada bad science (zahranicne antivax zdroje ) tak by si gro argumentov nemama ani prelozenych....tez sa cerpa takmer vsetko zo zahranicnej sceny....ale ja ti prekladatela robit nebudem...pretoze mna narozdiel od slobody v ockovani nikto za to neplati....
vyzkyt autizmu u ockovanych a neockovanych v rovnakej miere:
http://www.vaccinesafety.edu/cc-mmr.htm
http://www.jpeds.com/webfiles/images/journals/y...
http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...
slovo autizmus bolo prvykrat pouzite v odbornej literature v roku 1913...v 1943 sa mu zacali aktivnejsie venovat.... takze autizmus tu bol este pred ockovanim.... jeho tendencia rastie..ale treba si uvedomit ze rastie aj s ostatnymi "zlymy " vplyvmi..ako vývoj GMO, vyvoj potravinarskych doplnkov a vitaminov...dokonca jeho narast by sa dal zlucit aj s narastom Bio potravin ...len tak pre srandu..ale napr vyvoj a pouzivanie elekroniky...lenivy zivotny styl..nezdrave stravovanie..atd atd.... ci si mysli ze jedine vakcina je tym faktorom?.... ja o tom velmi pochybujem....prave ze zastavam nazor ze ked prestaneme ockovat nezbavime sa ani autizmu ani rakoviny..ani nicoho co je pripisovane ako NU vakcinacie..situacia sa ale zmeni...budu to choroby zo stredoveku...a medzi neockovanými nebudu mat vyhradne lahky priebeh...ako hovori tvoja skusenost a skusenost tvojich znamych......pocitime ted dosah nielen na zdravi ale aj v otazke ekonomiky..atd.
tu mas dokumentaciu vyskytu a umrtnosti na choroby z usa :
Priusnice vyskyt/umrtnost pred ockovanim 162334/39 Po ockovani 6584/0
tu mas aj ine : http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articl...
ludia, mate niekto skuenost s monovakcinou proti osypkam od firmy Sanofi MSD GmbH, vola sa Merieux...ako ste sa k nej dostali?
Ahojte, nemam velmi cas citat vsetky prispevky, mam stvormesacne babo, ktore ma za sebou prvu davku hexavakciny, ideme opat ockovat o dva tyzdne, postupne som ale dosla k presvedceniu, ze MMR vakcinu neabsolvujeme, zaujimalo by ma, s akymi spolocenskymi obmedzeniami ste sa sretli pri rozhodnuti neockovat ciastocne alebo vobec...napr. problem pri prijati do materskej skoly, tabory, kruzky atd., tiez by ma zaujimalo ci ma niekto prehlad o systeme financneho sankcionovania pri odmietani zaockovat. Doterajsie prieskumy ohladom dosledkov takehoto rozhodnutia mi priniesli velmi roznorode, niekedy dokonca protichodne info. Dakujem za odpoved.
INFORMACNI SERVER Z POHLADU CELOSTNI, PRIRODNI A ALTERNATIVNI MEDICINY. staci popis ku stranke a je mi jasne, ze to pohlad klasickej mediciny nevidelo ani z rychlika..a co si hned tak pch..sak sa nerozculuj,,aj ked to je pre zarytych antivaxakov, charakteristicke ze chrcia na kazdeho,kto ma trosku odlisny nazor..no vsak ale preto takmer spravidla nevstupujem do tychto debat.. Lebo tu uz bolo kazdemu na jednej, ci druhej strane tolko krat vynadane ze pri kazdom naznaku nespoluprace sa idete hadat do krvi a agresivne zahanat..
@loxa jediny kto je tu prchky si ty 😉 ja stojim len na svojej strane,ziadnej inej,je mi jasne,preco väcsinou nevstupujes do takychto debat,ked pozriem na tvoj styl vyjadrovania a z mojej strany o agresii ani nemusime hovorit,pretoze ziadna nebola 😀 ked si precitas clanok potom mozme v klude diskutovat,takto sa chod radsej venovat niecomu zmysluplnejsiemu 😉 (to je len dobra Rada,vysoky tlak v dnesnej dobe zabija aj mladych 😉 )

@pectore môj druhy syn po MMR dostal vysoké horúčky a o pár dni sa začal vyhadzovať... Dostal osypky...
A postupne sa prestal vyvíjať jeho reč... A teraz sme boli u psychológa a ten povedal ze je celkovo vo vývoji opozdený ☹....
Treti syn je očkovaný len do 6mesiacoch,lebo ma oslabenu imunitu... A vo vnútri duše cítim ze by mu ockovanie ublížilo... A vývojovo je na tom lepšie ako druhy syn ☹...
Viem ze každé dieta je iný.... Ale mam troch synov a vidím ten rozdiel u všetkých deti...
A ked budu novšie a novšie vakcíny,budu horšie a horšie....
Prečo toľko malých deti ma rakovinu,autizmus a iné????
Kamaratkyn syn pred necelým rokom umrel na rakovinu.. Mal len cely život pred sebou mal len 12rokov....
Mam veľa kamarátok co uz neockuje... A ani nebudú...