icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
loxa
26. apr 2014

MMS @saska.t

blackcat8885
1. máj 2014

Zienky v utorok máme poslednu poradnu kde by sa malo očkovať MMR.Ja MMR odmietam.Neviete aký je postup,ked to lekarka nahlasi?Ako dlho budem čakať na nejake predvolanie,pokutu a od čoho sa pokuta odvíja?

norwayka
2. máj 2014

@blackcat8885 ono to je dost rozlicne podla kraja. Daj sa do skupiny nesuhlas s povinnym ockovanim a tam ti v tomto poradia. Je asi aj skupina priamo urcena pre Kosice. Takze tam dostanes velmi relevantne info ako to chodi 'u vas' 🙂

norwayka
2. máj 2014

@blackcat8885 https://www.modrykonik.sk/group/1799/ tu mas na nesuhlas s povinnym ockovanim a ta kosicka je asi sukromnka, tak sa tu popytaj a niekto ta tam pozve...

blackcat8885
2. máj 2014

@norwayka ďakujem opýtam sa tam

soniamalinik
12. máj 2014

prosim vas, surne potrebujem najst detsku lekarku v BA, ktora je proti ockovaniu a napise do karty dietata, ze dieta ma "ockovanie podla individualneho ockovacieho planu" a dieta nezaockuje na vsetko

napiste mi prosim do internej posty, dakujem

lucus83
12. máj 2014

@admin očkovanie je podľa zákona stále povinné. Navádzanie na obchádzanie zákona by nemalo byť propagované na MK. Malo by sa zvážiť vymazanie poslednej diskusie medzi norwayka a blackcat8885

lucus83
12. máj 2014

@admin aj otázka soniamalinik

abbey1
12. máj 2014

@lucus83 V čom sa ti nepozdáva komunikácia medzi spomínanými dámami? Či hľadá sa akákoľvek zádrapka i tam kde nie je?
Otázka soniamalinik je odveci, to beriem.

lucus83
12. máj 2014

@abbey1 práve preto, že od toho sa odvíjala otázka somnialik . Prečítaj si to ešte raz a skús byť nestranná.

abbey1
12. máj 2014

@lucus83 No ak myslíš. Ja tam žiadnu paraelu nevidím. Ale každý vidí a počuje, to čo chce. Tie baby diskutovali o niečo inom, aký je postup pri odmietnutí očkovania a posledná otázka je z úplne iného cesta.

lucus83
12. máj 2014

@abbey1 odpovedala si si sama "diskutovali o tom aký je postup pri odmietnutí očkovania"= porušení zákona. Ja si len myslím, že by to nemalo byť predmetom verejnej diskusie. V uzavretej diskusii, alebo odpoveď na IP adresu, nech sa páči. Myslím si len, že by to malo mať svoje medze.

saska.t
12. máj 2014

@lucus83 no na to,ze sa stale obranujes nestrannostou a nadhladom,je divne ze chces riesit nieco,co nie je tvoj Problem a zu vobec to nie je cerstva diskusia,takze nerozumiem preco to robis,alebo je len zaujem niekomu skodit, hovori ti nieco porekadlo "nehas co ta Nepali",alebo mas na Tom vlastny zaujem? 😕

sanym
12. máj 2014

@lucus83 Diskusia o porušení zákona nie je porušením zákona. A už vôbec som v spomínanej diskusii nenašla navádzanie na porušenie zákona. 😕 Práveže diskusia končí odporučením súkromnej skupiny a v tejto téme ďalej nepokračuje. Netuším čo ťa na tom tak irituje.

lucus83
12. máj 2014

@saska.t bola to stará diskusia, ale dnes sa do nej zapojila soniamalink svojou samozrejme, že podľa Teba v pohode otázkou. Podľa mňa by sa verejná diskusia nemala uberať týmto smerom.Chcela som napísať skôr, ale kedže to nezachádzalo ďalej tak som to neriešila.
Je to zákon a je jedno, či ho považuješ za dobrý alebo zlý. Verejne by sa nemalo podnieťovať porušovanie akéhokoľvek zákona.
Ak sa snaží byť niekto slušný, je už pomaly pravidlom na Slovensku, že je napádaný a zosmiešňovaný, považovaný za hlupáka, naivného.... Nehas, čo ťa nepalí.... a pod.
Problém je, že na Slovensku sa mlčky prizerá na porušovanie zákonov. Ešte väčším pravidlom je, že sa stále sťažuje na vládu a pod. a hneď na to keď má možnosť (vo svojom záujme), poruší zákon. Ja sa však nechcem len mlčky prizerať. A netýka sa to len tejto diskusie.

lucus83
12. máj 2014

@sanym v tomto prípade je hranica tenká, v konečnom dôsledku je to otázkou etiky a morálky. Sú to tie dennodenné zápasy v nás, čo si ešte dokážeme pred sebou obhájiť, aby to bolo považované nám samým za v poriadku

sanym
12. máj 2014

@lucus83 Dúfam, že ako ochranca etiky a morálky na tomto fóre upozorníš admina aj v ostatných témach, ktoré prekročili hranice slušnosti. Ja osobne na diskusii o odmietnutí povinného očkovania nič neslušné ani nemorálne nevidím, hlavne keď vôbec nepokračovala a presťahovala sa do súkromia.

lucus83
12. máj 2014

@sanym hranice slušnosti riešiť nebudem. Toto sa týkalo porušovania zákona.

lucus83
12. máj 2014

@sanym v poriadku, máš právo na svoj názor, ja som prezentovala svoj. Zjavne sa líšia. Ja tam vidím hranicu Ty nie. Ani admin nevidel hranicu, takže môžeš byť pokojná.

sanym
12. máj 2014

@lucus83 celkom nechápem. Diskusiou o odmietnutí očkovania predsa nikto zákon neporušil. Keď budem diskutovať o vražde, nie som vrahom. Preto som sa pýtala, kde si videla navádzanie na obchádzanie zákona, ktoré spomínaš, ja som to nenašla.

sanym
12. máj 2014

@lucus83 ja ti tvoj názor neberiem. Pokojná som bez ohľadu na rozhodnutie admina.

saska.t
12. máj 2014

@lucus83 ty vidis v mojom prispevku spomenutu soniamalink? alebo si si to jednoducho domyslela a chcela si si rypnut? nestranost a nadhlad? to uz od tohto momentu k tebe absolutne nepatri,takze taktiez ocakavam,ze zacnes prechadzat diskusie a hlasit zaradom vsetko,aby nikto neporusoval zakon,inak by si zu nikdy nemala o sebe tvrdit,ze si nestrana a mas nadhlad.a ak tvrdis, ze na SK sa bezne potichu prizera na porusovanie zakonov,zacni na vyssom leveli,kde to bude mat vyznam a nie na otvorenom fore,kde nic nezmozes,inak tvoj prisevok nemal absolutne ziadny vyznam,iba niekomu uskodit a este stale si myslim,ze len o toto ti neslo...

lucus83
12. máj 2014

@sanym ja som neriešila, či je neočkovať správne alebo nesprávne. Ja som písala o konkrétnej situácii keď dve baby na verejnom fóre rozoberali postup ako postupovať keď niekto chce odmietnuť očkovanie- porušiť zákon. Už som sa k tomu vyjadrila dosť. Neberiem Ti Tvoj názor.
Ak to chceš prirovnávať k vražde- nediskutovali o vražde ale o tom ako ju uskutočniť. Stále v tomto prípade nie si vrah. Nastáva len morálny problém, na ktorý som upozornila. Pozor. Prirovnanie k vražde je len vysoko obrazné. Použila som len Tvoj príklad.

sanym
12. máj 2014

@lucus83 písala si: "Navádzanie na obchádzanie zákona by nemalo byť propagované na MK". Opakujem sa, nikde v spomínanej diskusii som to nenašla. Keď už som začala s vraždou, je rozdiel diskutovať o tom ako sa dá vraždiť a niekoho na vraždu navádzať. Ale viac to rozoberať nemusíme.

lucus83
12. máj 2014

@saska.t ja som reagovala na to, že si napísala, že je to stará diskusia. soniamalink som spomenula v zmysle, že diskusia pokračuje a uberá sa nie v košer smere. Howk. Ak sa cítiš byť ukrivdená v poriadku, keby to bolo z mojej strany úplne od veci, len by si mávla rukou. Kedže si zareagovala, niečo na mojom upozornení bolo.
Ja si pred Tebou nepotrebujem obhajovať svoj nadhľad. A ani ho nikomu netlačím. Nikoho dokonca ani nepresviedčam, že ho mám. Ak som Ti uškodila prepáč. Myslím, však, že Teba sa to vôbec netýkalo. Admin rozhodol, môžeš byť pokojná. Ak myslíš, že som to urobila zo zištnych dôvodov, zaujímalo by ma akých? Platí sa za to, že upozorníš admina?, pretože ak áno, tak som o tom netušila.

pectore
17. máj 2014

Očkovanie riešia rodičia po celom svete : http://spuntik.zoznam.sk/cl/1000724/1397347/Ock...

pectore
17. máj 2014

Studia, ktorá zahrnula vyše miliona detičiek vyvracia akýkolvek súvis medzi očkovaniami a autizmom alebo ADHD. Vyšla 9.mája 2014. Prestane už konečne antivax zavádzať rodičov? http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...