icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veriiii
7. aug 2014

@slniecko77 😀 ako ja som nechcela aby si specifikovala tvoje povolanie😀 alebo nedajboze kde pracujes😀..takze pod nickom sa asi budes citit odhalena😀,alebo ake mas pocity.. 😉

veriiii
7. aug 2014

@saska.t vies,je normalne,ze gynekolog sa rozumie svojmu, neurolog svojmu ale spolocny menovatel je,ze presli vseobecny medicinskym vzdelanim,ale v svoje praxi sa uz venuju svojej odbornosti, sleduju,alebo by mali sledovat trendy v ich odbore a dokonca aj lieky si pamataju len tie v ich prax..cize aj oni nemaju "problem " siahnut po odbornej literature,ak si potrebuju zistti nieoc mimo odboru...ak vedia ,kde je ich referencny bod a hlavne rozumeju co citaju,tak co je na tom zle..ci si myslsis, ze odbornik sa bude vzdelavat v svojom odbore plus sledovat trendy vo vsetkych inych..takisto,ze si bud pamatat vsetko do bodky ako po promocii?je ine,ked si doborny clanok precita niekto kto rozumie od zakladu,a niekto kto ani nevie co cita, jasne ,ze taky clovek to potrebujem "predzute" napr od p.Filla ..

...od odbornicky by som cakala,ze mamu usmerni a odporuci jej,ze ma hlasit NU co si ty neurobila,takze tvoj prispevok na mamicku nemal s odbornostou nic spolocne.-ze ma hlasit NU,akoze na UV SR, alebo SUKL,..?len ma zaujima-toto "usmernenie" mas odkial?

nikimax
7. aug 2014

@veriiii no a čo ja s tým? My máme poškodenie po očkovaní na papieri, a keby to bolo len o tej alergií , tak niet šťastnejšieho človeka.... 😝

saska.t
7. aug 2014

@veriiii no usmevne,nie mala si ju smerovat s hlasenim ci ppodozrenim na jej osetr.lekara nie na urady,tie je aj tak na SK nepomozu,ale kazdy si domysli co chce ze?
O odbornosti a specializacii a zdravotnom ci medicinskom vzdelani mi nemusis vykladat,mam v Tom jasno.
Takze neodpovedala si mi na otazku,v com si lepsia? osocujes,prekrucas,sasenka to, sasenka hento,to ma malo akoze urazit? z mojho pohladu detinske a hlupe a kludne v Tom pokracuj,kazdy si predsa sam urobi nazor a petot na prispevok mamicky reagoval spravne a to ani nema medicinske vzdelanie,kdezto ty tu prezentujes ze mas... No,takze prosim ta ked budes na mna smerovat normalne prispevky v poriadku ak v tomto mienis pokracovat,nechaj si ich pre seba a neobtazuj ma nimi 😉

veriiii
7. aug 2014

@nikimax ja len reagujem na tvoj starsi prispevok,kde pises, ze nepoznas neokco deti salergiami a ekzemami..ja poznam, niekolko....

veriiii
7. aug 2014

@saska.t K TOMU HLASENIU NU: coooo????????to nemyslis vazne, ci si zasa ironicka?a ty si myslis,ze ked uz mala 2 ockovania, a taku reakciu,ze by neplanovala nic nepovedat lekarovi pred dalsim ocko..?lebo ja som povazovala za samozrejmost,,ze ako kazda matka predsa spomenie lekarovi , ba co-, este aj mohla volat lekara,ked mal tu reakciu..preboha..preto ma napadlo,ze ty SOFISTIKOVANE myslis SUKL😀 lebo,uz som pocula,ze rodicia hlasia tam NU po ockovani..tod k tomu domyslaniu si...co ale nie je zla vec..
ano, kludne sa cit urazena, PRETOZE TY SI ZACALA urazat ako prva..a robi s to tu v kazdom prispevku...a ked si niekto nenecha skakat po hlave, zacnes sa citi ty urazana-super, to je taky typ ludi.....ja nemam probem a doteraz som sa s kazdym bavila slusne,ale " aky pozic taky vrat"-s niekym sa proste neda..tvoj styl komentovania si nezasluzi slusne jednanie..ano, v tom som ina, ze ja normalne aj v tejto teme reagujem slusne a nemam poznaky typu-
......... saska.t Uff a zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne nema neurologicke nasledky,kto sa este prida??? -TOTO JE PODLA TEBA KOREKTNA DISKUSIA ?.inac, ak hovoris o 2 osobach, vase deti je smalym v..

.......,tvoj Syndrom aristka-odbornicka ma nezaujima a SCHVALNE ma nezaujima a ani nebude,takze tu svoju odbornost dokazuj niekomu inemu a kludne mu nadalej tvrd,ze ak jedno-dve ocko jeho dieta zle znasa tretie bude urcite vyborne znasat a nasledny plac je isto z Koliky a ma ju vzdy len po ockovani-tolko k tvojej odbornosti.. ALEBO TOTO?.AKY SYNDROM ARISTKA?
A KDE SOM TVRDILA,ZE DIETA BUDE URCITE ZNASAT 3.DAVKU VYBORNE, KDE SOM MAMICKU NENAVIGOVALA NA LEKARA?KDE????
znovu,a hovorim znovu citujem seba...:

........veriiii @omajevaskida 3 .ockovanie moze znasat bez reakcii ,alebo naopak s ,najskor bol uboleny a vysoka teplota mu sposobovala diskomfort..moja mala reakciu pri prvomockovani-nemala teplotu ale prenikavy plac podla dr to bola kolika,a dalsie uz ozaj znasala bez akychkolvek tazkosti, meningokoky a MMR si len poplakala v ambulancii po ockovani hned sme zabudli aj..ale,samozrejme ,najlepsie prediskutovat s lekarkou,cokolvke sa ti nezda ,hlavne prve dni po ockovani kontaktovat dr..

...........ano ironia je vyborna,naucili ma to v tomto fore a budem sa jej drzat,kedze so slusnostou sa tu skoro nikto nebavi a citat to nemusis,ja som sa ta o to neprosila a ano narazala som na posledne 2 vyroky a nikde som sa tym netajila ako ty popisujes...takze ma vlastne osocujes presne z toho,co sama robis,takze v com si lepsia? od odbornicky by som cakala,ze mamu usmerni a odporuci jej,ze ma hlasit NU co si ty neurobila,takze tvoj prispevok na mamicku nemal s odbornostou nic spolocne... TOT ZASA K TYM HLASENIM NU
A DALSIA URAZKA...
AKO, ONO TO TU UZ ZACINA BYT CHYTANIE SA ZA SLOVICKA A ZAVANA OSOBNYM KONFIKTOM..A PODSTATA DISKUSIE UNIKA😀
NAUC SA CITAT..A POTOM DRUHYCH POUCUJ..

saska.t
7. aug 2014

@veriiii uz si sa vyrozpravala? myslim,ze ten kto sa tu citi urazeny si ty,takyto vylev tomu zodpoveda,som Rada,ze sa ti ulavilo 😉 ja viem ze Vase deti su s malym v,ale kedze mam nemecku klavesnicu,sama zvyraznuje urcite vyrazy a ja to nemienim stale opravovat,ale to uz sa nebolo coho chytit,tak aspon velkeho V sa treba,no som Rada,ze ti je lepsie 😉 sama si sa chytila prispevku,kde ani nebolo oznacene tvoje meno,tak sa ukludni a zu neobtazuj takymi prkotinami 😀

saska.t
8. aug 2014

@veriiii vcera som nemala cas sa dostatocne vyjadrit k tvojmu vylevu,takze to naposledy urobim teraz a viac sa k tomu nemienim vracat.
Co ta vlastne urazilo? to ze som si dovolila povedat,ze zrazu vsetky Vase deti mali neutisitelny plac a ziadne neurologicke dosledky,alebo ze som si dovolila povedat,ze petot zareagoval spravne,alebo,ze som sa dotkla tvojej odbornosti? /hypoteticke otazky/
Davas mi tu prednasky o slusnom spravani,sama ma urazas v kazdom prispevku,nebudem dalej rozpravat o infantilnych prispevkoch typu-sasenka to,sasenka hento,poucujes ma o gramatike a sama mas hned v texte predtym chybu 😅nehovorit o vyjadreniach typu,nauc sa citat atd.=urazky Poucujem? mylis si pojmy s dojmami,ja som nenapisala co mas robit,ale co by som OCAKAVALA od odborneho odporucenia a to nie je poucovanie,to je vyjadrenie nazoru,neustale poukazujes,ze to nie je k teme a podstata diskusie unika a na 2 stranach mas urazajuce prispevky cez pol strany na moju osobu a zahlcujes temu svojimi subjektivnymi pocitmi,takze kto tu je mimo? Ja som zacala? Kde stoji tvoje meno s urazajucim prispevkom na tvoju osobu?
Takze jediny,kto tu uraza a sprava sa neslusne k mojej osobe si ty a ty ma poucujes o slusnom spravani?,kopirovat cele texty s tvojimi urazkami na celych stranach nebudem, ludia vedia citat a aj si vedia urobit nazor a vobec sa k tomu nemienim znizit. Poprosim ta uz ma nezatazuj tvojimi vylevmi,nie je to podstata diskusie

veriiii
8. aug 2014

@saska.t
Inu reakciu by som ani necakala😉
Kludne to ber ako vylevy- je to vysvetlenie si situacie,ale ze to beries ako vylevy..ma neprekavilo nijako..
Aj napriek tomu,ze som skopirovala konkretne prispevky od teba a dala k nim moje vysvetlenie, stale nevies o com je rec?..ze kde je tazisko mojho problemu ,s ktorym" ta zatazujem"?no prepaaaac, ospravedlnujem sa,zle som to pochopila,.. ze ty narazas na nejake osoby co sa aj potvrdis a potom sa nejako snazis popriet....
A kludne skopiruj texty s mojimi urazkami na teba alebo niekoho ineho v ramci tejto diskusie este z cias p r e d t y m a k o si sa ty zacala navazat...do mna a aristky, nie nemusela si dat mena,bolo to jasne z kontextu 😕 -co si nakoniec aj priznala sama 😝
Ja som skopirovala tvoj prispevok co spustil moju reakciu..,a moje nasledne "aky pozic taky vrat.".ako ja nemam problem napisat meno o kom hovorim..avsak, pripustam,ze raz poviem konkretne meno.potom sa mi uz tazko z toho podari vybrdnut..😀. ale neplati to ani " vice versa "v tomto pripade🙂
Nie @petot je v tejto prestrelke nevinne.. na neho som nereagovala, on ma snad nejako urazil??dokonca by som povedala,ze jeho komentar bol k veci a korektny...napomocny...ty sa tu asi chodis len zabavat a chichulat😀
tot moj posledny vylev a uz ta nebudme obtazovat ,ale poprosim aby si neobtazovala ani ty mna🙂

nikimax
10. aug 2014

@veriiii neverím ti.... 🙂 😎 vymenuj.....

meluela
11. aug 2014

Zaujimalo by ma, ako je mozne z v odovodnenom pripade ked treba vykonat ockovanie situaciu zbabre tento stat ktory inak je do ockovania velmi horlivy: http://nitra.sme.sk/c/7325018/pocetnu-rodinu-za...

"Očkovanie u dospelých síce úrady nariadili, zatiaľ ale nevykonali, pretože chýba očkovacia látka.
Jej objednanie ale nie je v kompetencii regionálnych úradov verejného zdravotníctva."

veriiii
12. aug 2014

@nikimax never.a este som pisala,ze susedkin syn neockovany 3.den po nastupe do skolky ochorel, nakazil svojho noovrodeneho surodenca, do skolky uz radsej nechodi a uz zasa je teraz chory, a to neubehol ani mesiac..nejako sa rozchorel v tej skolke..a to maju mat neockovane deti lepsiu imunitu..hej, pokial nechodia do skolky, skly alebo nemaju starsieho surodenca..

evittam
13. aug 2014

Stále debata o tom istom, veď kto chce nech dá dieťa očkovať na čo chce a koľko chce, a kto nie tak nie. Ja som proti očkovaniu. Môj starší syn chodil do jaslí, škôlky a chorí bol za svojich 6 rokov tak cca 3-krát a 8 mesačná dcéra vôbec. A to sú stále medzi deťmi,dospelými, všade.......Takže tak, 🙂

veriiii
16. aug 2014

@evittam to je super🙂 aj tu naMK mamicky pisu, ze ich neocko chytaju vsetko od ich starsich surodencov ,co pirnesu zo skolky,skoly..ocko,neocko..moja ma 20 mes a bola chora len raz-virusova inf, antib. tiez nepotrebovala..nema ekzem, inlolerancie,alergie..a je ockovana od 2.mesiaca..ono to vsetko pride, imunitny system sa modeluje a silnie len po strete s infekcnym agens..

veriiii
16. aug 2014

@nikimax vas pribeh som videla, je smutny.lne nechapem preco maly dostal pneumokokovu vakcinu vo veku 13 mes a aj 15 mes?to bol bezny ockovaci kalendar v tych rokoch?
Co sa tyka simuntanneho podania MMR a pneumokokov, toto je normalna ockovacia schema -,napr v Britanii sa takto ockuje,-t.j MMR+Prevenar v jeden den--- dokonca od roku 2013 sa 12 a 13 mesacne ocko(12 mes=meningitida C +HiB preo) a 13 mes.=MMR +Pneumokoky zevraj nedavno spajalo do jedneho.
.https://www.gov.uk/government/uploads/system/up...

kukimuri
16. aug 2014

maminky,ktoré ste z trnavského kraja,prosím neviete poradiť nejakého pediatra,ktorý by nerobil problémy ak by som odmietla dieťa zaočkovať?máte konkrétne skúsenosti?ideme sa tam presťahovať a keďže tam nepoznám nikoho a nič,prosím o radu. prosím píšte mi do internej pošty, vopred veľká vďaka

dazdovka
16. aug 2014

@veriiii ale samozrejme ze naše neockovane deti vo škôlke/škole alebo od starších súrodencov chytia choroby, lenže je neporovnateľne ako sa z nich vystrabia, oveľa skôr ako ich očkovaní surodenci 😉

ninuska8
16. aug 2014

Najväčší blud, čo som v poslednej dobe čítala o očkovaní je, že ak ste dieťa predsa len nechali zaočkovať a teraz ho chcete "očistiť" tak mu dajte xy homeopatiká a tie ho zo škodlivosti všetkých vakcín dostanú, spomínala to nejaká nemecká doktorka v prednáške. Tak radšej mám "pchať" do dieťaťa mágiu, ako ho možno ochrániť pred nejakým ochorením. Zamysleli ste sa niekedy, že aj to môže byť spôsob znižovania počtu obyvateľov? (čo niketorí pripisujú vakcínam) a tvrdé presadzovanie homeopatík ako pomoci, pričom sa vie, že ide takmer o placebo, nehovoriac o tom aké zaklínadlá sa pri ich výrobe "recitujú" aký to má vplyv na dušu človeka/dieťaťa... Ja len toľko k téme očkovania. Mám zaočkované všetky tri deti povinným očkovaním, aj ja som zaočkovaná aj môj manžel, aj celá moja okolitá rodina. Myslím, že sme celkom normálni 😵

saska.t
16. aug 2014

@veriiii a to kde si citala,ze neockovane deti nechytaju choroby napr. aj od starsich surodencov 😕 neockovanie je zaruka toho,ze deti nikdy neochoreju? suhlasim s @dazdovka ,ide o to ako sa z toho tie deti dostanu a ako chorobu znasaju...
okrem ineho,dieta väcsinou chyti Virus pri oslabeni imunity,kdezto pri ocko mu ju pichnu,ci ju oslabenu ma alebo nema a este by ma zaujimalo,ty si videla,aby dieta chytilo 3-6-8-12 atd. virusov naraz? kedze vo vakcine momentalne su aj desiatky oslabenych virusov,takze ako sa ma organiz. branit voci tolkym infekciam,ked v skutocnom zivote sa s tolkymi naraz nikdy nestretne....a v Tom tkvie cely Problem vakcinovania...

veriiii
16. aug 2014

@saska.t kde som citala,ze neockovanie je zaruka ze deti neochoreju?tak by som to neformulovala-skor-moje neockovane dieta nie je vobec chore..akoze kde?aj o prispevok" vyssie " napr @evittam aj tu na MK aj v Nesuhlase..napriklad🙂 na jednej strane mamicky prizvukuju ,ze ich dieta este nebolo chore..na druhej s jednym dychom dodaju,ze antibioticke recepty idu hned do kosa 😒 ...a k prvej oatzke-ze neockovane deti nechytaju od starsich-to som nepoprela,naopak, to priznava viacero mamiciek..takze ide tu o kontorvanie si...alebo potvrdenie toho co si myslim-zdrave zostane len pokial nemaju surodenca alebo nechodia do velkeho kolektivu...
a okrem toho, na nete som zachytila aj formular,kde sa niekto snazi zistovat zdravotny stav neocko a ocko..tak sa pytam ,naco?ked je to aj tak jedno?

veriiii
16. aug 2014

@dazdovka vyborne 🙂, lebo vies,ze dvaja jedinci nie su to iste,ani co sa tyka rekonvalescencie.. 😉 🙂

dazdovka
16. aug 2014

@veriiii zivotne podmienky rovnake, rodicia rovnaki, strava, prostredie totozne.. Takmer kazdy rodic, co ma neockovane a ockovane dieta to rovnako vidi na svojich detoch, nie je to nahoda, ani halucinacia.

saska.t
16. aug 2014

@veriiii aha,no to su take odvazne tvrdenia,ze neockovane nic nedostanu,co je v zasade uplne nepochopitelne,ale ako som zu pisala,ide o prekonanie choroby ako o to,ze by to neocko deti nedostali....

beka12
16. aug 2014

nech sa paci...nech si urobi kazdy svoj nazor
https://www.facebook.com/vaccinetruth/photos/a....

veriiii
16. aug 2014

@beka12 ano, smutne...a je zistene,ze predcastne narodene deti maju vyssiu umrtnost na SIDS..takze,urcite by som nenechala dieta spat bez monitoru dychu, to sa odporyca predsa aj na Slovensku..

veriiii
16. aug 2014

@dazdovka dobre dobre🙂 jeden asi zdedil geny po tatkovi, druhy po babke🙂

beka12
16. aug 2014

to dieta zomrelo 12h po ockovani..ani monitor dychu by mu nepomohol. Jeho male telicko sa nevedlo s tolkymi jedmi vysporiadat...jeden s mnohopocetnych prikladov, netvrdila by som ze rodicia co sa obavaju svoje deti ockovat nerozmyslaju, prave naopak

veriiii
16. aug 2014

@beka12 monitor dychu sa odporuca u predcastne narodenych deti do 1.roku ,niektori rodicia pouzivaju az do 2...mali ho?vies, nevies?

beka12
16. aug 2014

to neviem.....je samozrejme ze u predcasniatok je prevencia a obozretnost vo vsetkom velmi dolezita aj pri ockovani

petulaptt
16. aug 2014

ja mam predcasne narodene dieta a zakladne ockovanie davam a znasa ho dobre.