(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@zuzkaanicka a nie? Co je nelogicke na tvrdeni, ze obsah vakcin sa ich zvysovanim v tele scitava? Trivitalna matematika, snad o tom pochybujes? Asi ked zjem celu cokoladu, tak mam v krvi viac cukru ako ked si dam len jednu kocku, ci? Ale to ste celi vy proocko zachvilu spochybnite aj vlastny nos medzi ockami, namiesto toho aby ste sa zamysleli... 😵
@ewisam mas asi pravdu, ze kazda piseme o niecom inom ... Ty si vobec nepochopila moje prispevky, ale nevadi 😉 ... prajem Ti pekny vecer 😎
@ewisam nechajme to tak, to iste si totiz myslim ja o Tvojom nepochopeni ... ale myslim, ze toto nie je predmetom tejto diskusie ... dobru noc 😉
@petot
tiež treba brať do úvahy, že injekčná forma je upravovaná- bikarbonátovým systémom, aby v krvi nedošlo k acidóze.(http://www.webnoviny.sk/zdravie/clanok/797126-i...) Čo však pri per os podaní nedokážeš zabezpečiť pretože každá zložka sa v tomto prípade vstrebáva osobitne.
Prečo ja mám dávať klinickú štúdiu? Ty si nedokázal nájsť žiadnu štúdiu per os s extrémnymi dávkami cecka. Ty by si mal mať presvedčivé dôkazy o neškodnosti. Ty zavádzaš terapiu off label. Ty ohrozuješ deti neoverenou terapiou. Ak je overená tak presvedč nás relevantnými info ale o PER OS štúdiach
Rodičia ma odmietli očkovať. Takto vyzeralo moje detstvo.
amy-parker
Som dieťa 70-tych rokov. Dieťa rodičov, ktorí boli posadnutí zdravím. Vyrastala som na neskutočne zdravej strave: žiadny cukor do prvého roka, kojená som bola vyše roka, doma vypestovaná zelenina, surové mlieko, žiadny glutaman, žiadne aditíva, žiaden aspartám. Moja matka praktizovala homeopatiu, aromaterapiu, osteopatiu, denne sme užívali vitamín C, echinaceu, olej z treščej pečene.
Veľa času som trávila vonku. Vyrastala som vedľa farmy v anglickom Lake District, všade som chodila pešo, športovala a tancovala dva razy týždenne, pila množstvo vody. Nemala som dovolené ani bublinkové nápoje. Aj čerstvé džúsy mi riedili veľkým množstvom vody pre ochranu mojich zubov, a za biely chlieb z obchodu a keksík raz za čas, tak ako mali vo svojej desiate iné deti, by som bola ochotná vraždiť.
Mäso (miestne organické) sme mali možno raz, dva razy týždenne. Matka s otcom varili všetko od základu. Nikdy som nevyskúšala “Chrumkavú palacinku od Findusu”, hranolky boli rezervované na príležitosti, keď mala mama s otcom priateľov na návšteve a dostali sme ich “za odmenu”.
Napriek môjmu zdravému životnému štýlu som dostala osýpky, mumps, rubeolu, šarlach, vírusovú meningitídu, čierny kašeľ, každoročne zápal mandlí a ovčie kiahne. Po dvadsiatke sa u mňa objavila prekanceróza (prvotné zhubné zmeny vedúce k nádorovému ochoreniu, pozn. prekladateľa), spôsobená ľudským papilomavírom (HPV). Šesť mesiacov svojho života som premýšľala nad tým, ako svojim dvom deťom, ktoré mali vtedy menej ako 7 rokov, poviem, že ich mame hrozí rakovina, no nakoniec som sa z toho šťastne dostala.
Takže strach obhajcov neočkovania, že sa z nás očkovaním vytratí prirodzená imunita, pre mňa jednoducho neplatí. Ako by som ja, s mojim idylickým detstvom a nenormálne zdravou stravou mohla byť potom celý čas tak strašne chorá?
Pred mojou matkou by sa väčšina mojich súčasných, zdravo žijúcich priateľov asi hanbila. Nepila, nefajčila, nebrala drogy, a jednoznačne sme nemali dovolené pozerať v telke čo sme chceli, alebo nosiť plastové topánky a také veci. Alternatívnym zdravím doslova žila. A viete čo, som rada že mi dávala takú úžasnú stravu. Som rada, že sa o nás tak starala.
Ale ani to ma neochránilo pred všetkými tými detskými chorobami.
Moje dve zaočkované deti sú choré len zriedkavo. Antibiotiká brali možno dvakrát v živote, ak vôbec. Nie ako ich mama. Prekonala som množstvo chorôb, ktoré si vyžadovali liečbu antibiotikami. Keď som mala 21, vyvinula sa u mňa angína rezistentná na penicilín – viete, tá staromódna choroba, ktorá vraj zabila kráľovnú Alžbetu a teraz je vraj vyhubená antibiotikami.
Moje deti nemali okrem ovčích kiahní žiadne detské choroby, aj tie chytili ešte kým boli dojčené. Aj oni vyrástli na zdravej výžive a domácich potravinách. Nebola som na ne až taká prísna ako moja matka, no obe sú oveľa zdravšie, ako som kedy bola ja.
Čudujem sa výrokom o tom, že komplikácie z detských chorôb sú extrémne zriedkavé, ale “poškodenia spôsobené vakcínami” časté. Ak by to bola pravda, nerozumiem, prečo poznám oveľa viac ľudí s komplikáciami po preventabilných ochoreniach než s komplikáciami z vakcín. Mám známych, ktorí ohluchli z osýpok. Mám slabozrakého priateľa, ktorý sa nakazil rubeolou v maternici. Môj ex-priateľ mal zápaľ pľúc z ovčích kiahní. Priateľov brat umrel na zápal mozgových blán.
Síce nie je dobré rozhodovať sa podľa neoficiálnych informácií, ale svoj príbeh ponúkam tým, pre ktorých fakty a veda založená na dôkazoch nestačia na vytvorenie si názoru o vakcínach. Koniec koncov, neoficiálne príbehy sú spôsobom, akým fungujú anti-vakcinační podporovatelia: “Toto je moja osobná skúsenosť.” No a moja osobná skúsenosť mi hovorí, aby som nechala svoje deti a seba očkovať. Nedávno som sa dala zaočkovať proti chrípke a čiernemu kašľu, aby som ochránila svojho syna v brušku. Moja prirodzená imunita, ktorú som získala prekonaním čierneho kašľa, keď som mala päť rokov, by ho už po narodení neochránila.
Do určitej miery rozumiem, čo sa skrýva za odmietaním očkovania. V 90-tych rokoch, keď som bola znepokojená 19-ročná matka, ustráchaná zo sveta, do ktorého prinášam svoje dieťa, som študovala homeopatiu, bylinkárstvo a aromaterapiu. Verila som v anjelov, bosoráctvo, jasnovidectvo, kruhy v obilí, mimozemšťanov v Nazce, obrovských ryšavých námorníkov, ktorí šírili vedomosti u Aztékov, Inkov a Egypťanov, a v to, že ma Duch Svätý obdaroval liečivými schopnosťami. Nechávala som si za veľké peniaze prečítať auru a filtrovala som si z vody fluorid. Namiesto užívania antidepresív som sa nechávala unášať do svojich minulých životov. Denne som sa radila s tarotovými kartami. Pestovala som vlastnú zeleninu a vytvárala svoje vlastné bylinkové liečivá.
Bola som tak neskutočne bio, „zelená“, že som aj v tvári ozelenela. Dala som sa dohromady až potom, čo som získala kontrolu nad tými paranoidnými myšlienkami a strachom zo sveta okolo mňa a začala som objektívne, kriticky myslieť. Fyzicky aj psychicky som vyzdravela až potom, čo som prestala na všetko brať cukrové pilulky a začala chodiť za skutočnými lekármi.
Ak si myslíte, že je imunitný systém vášho dieťaťa dostatočne silný na to, aby odolal preventabilným ochoreniam, je dostatočne silný aj proti maličkým množstvám usmrtených, alebo oslabených vírusov vo vakcínach.
No nie všetci ľudia okolo vás sú takí silní, nie každý má na výber, nie každý môže s tými chorobami bojovať a nie každý môže byť očkovaný. Ak máte zdravé dieťa, dokáže sa s vakcínami vysporiadať a tým ochrániť tie nezdravé deti, ktoré sa s nimi vysporiadať nedokážu.
Chcela by som vyzvať odporcov očkovania, aby sa správali k svojim deťom s pochopením a so zodpovednosťou voči ostatným v ich okolí. Chcela by som ich touto cestou požiadať, aby neviedli svoje deti k egocentrizmu. Aby ich neučili žiť v strachu zo sveta a ľudí naokolo. Naopak, deti treba učiť milovať ľudí s autizmom a ASD, ako i tých s poškodeniami, ktoré sa údajné spájajú s vakcínami, a neoznačovať ich za poškodených.
Čo je najdôležitejšie, chcela by som, aby tí, čo odmietajú očkovanie, pochopili, že vedome vystavovať dieťa chorobe je kruté. Tieto choroby určite nie sú ničím príjemným aj bez komplikácií. Neviem ako vy, ale ja nerada vidím deti trpieť ani keď majú bežnú nádchu, alebo ich bolí koleno. Ak ste tieto choroby nikdy nemali, neviete aké sú strašné. Ale ja áno. Bolesti, nepohodlie, neschopnosť dýchať, jesť alebo prehĺtať, horúčky a nočné mory, celé telo vás svrbí tak, že nemôžete ani ležať v posteli, taká strata hmotností, že neviete poriadne chodiť, taká hnačka, že ostanete nemohúcne ležať na podlahe v kúpeľni, nezaplatené voľno z práce pre rodičov, karanténa, absencia v škole, na oslavách, starosti, bezsenné noci, pot, slzy, krv, nočné výjazdy na pohotovosť, to, že sama sedíte v čakárni u lekára, pretože všetci majú oprávnený strach zo škvŕn na vašej tvári.
Vy, ktorým sa detské choroby vyhli aj napriek nezaočkovaniu, ste mali šťastie. nebolo by však tomu tak, nebyť nás, zástancov očkovania. akonáhle sa totiž zníži počet očkovaných, prestáva byť vaše dieťa chránené následne oslabenou kolektívnou imunitou. čím viac ľudí nalákate na vašu protiočkovaciu agendu, tým rýchlejšie môžete o toto šťastie prísť.
Preklad pôvodného článku “Growing Up Unvaccinated” vznikol so súhlasom držiteľa autorských práv, stránkou Voices for Vaccines. V4V je neziskovým osvetovým projektom, ktorého odborným garantom je (okrem iných) Paul Offit.
Zdroj: http://www.slate.com/articles/life/family/2014/...
Originál článku http://www.voicesforvaccines.org/growing-up-unv...
No uja osobne poznam, ako skusajuci je mrcha, ale zaujimavo rozprava
@saska.t no,ved podla mna ziaden rozdiel medzi ockovanymi a neockovanymi detmi v tomto aspekte😉
len este ,tato mamicka stale tvrdila ,ze ake ma zdrave dieta-lebo nie ejmokcovane----, a potom nakoniec aj priznala ,ze vsetky antibioticke recepty hned hadzala do kosa😉
a apropo,bolo to taka info pomedzi,hlavna info bola, ze novorodenec aj pre obycajnu virozu musel ist do nemocnice s kaslom..a nieto este keby mal ciernym kalel..
@ewisam no,nie ,nie je to az take porozrive, kedze v Britanii je primarna starostlivost katastrofalna, deti nemaju pediatrov ako na Slovensku,ale navstevuju obvodnych lekarov,pre ktorych je kazdy sopel a kasel len viroza, pridte o tyzden, dva...a soplikujuce a kaslajuce deti bezne chodia do klektivu, rozosieva sa vselico..
@veriiii myslim, ze toto nikdy nepochopis, ak si ten typ, co so vsetkym musi behat k lekarovi. kazdy sme iny a je to OK, niekto chce kontrolovat vsetko, niekto nie. Tu v NO sa to tiez neriesi, sopel mame vsetci furt, ved zijeme pri mori. A do mora - Severneho, skaceme uz pri prvej zmienke slnka, niektori aj do ladu. A fakt tu neriesime kazde zakaslanie. A nevidim, ze by sme vymierali kvoli tomu. Mame jeden z najvyssich priemernych vekov umrtia v Europe, ak nie vo svete a mohli by sme mat vsetky peniaze sveta a aj tak by nam nepomohli, keby sme tu tak velmo zanedbavali zdravotnicku starostlivost. A predstav si, ze ked treba, tak ta zdravotna starostlivost je na super urovni. Ale opakujem sa, ked treba. Ale ja aj tak chcem zdravotnicke zariadenia obchadzat, co najdalej. Ci slovenske, ci norske.
PS: Mame rodinnych lekarov, ale sama si mozes aj vybrat ktoreho budes mat. Napriklad tu nasu som si vybrala na zaklade toho, ze robila 4 roky v nemocnici na detskom oddeleni a dalej robieva na detskej poradni raz za tyzden. Takze, vsetko sa da, ked sa chce. A tiez sa nehra na bohynu a kolkokrat mi povedala, ze urcite veci nevie a ja viem o urcitych temach viac. Velky respekt pred nou.
PS2: vzdy pri kazdom sopli a kaslani robia CRP. Robi sa to automaticky, takze velmi dobre vedia, ci je to viroza. A hladi sa na celkovy stav dietata, nielen ten sopel a kasel.
@norwayka mozno som len nieco zle pochopila, tak sa radsej spytam ... na jednej strane pises, ze sa nebeha so vsetkym k doktorovi a na druhej strane pri kazdom sopli sa robi crp ... to mi nejako nesedi 😕
@zuzkaanicka vzdy, teda dvakrat, co som isla dat skontrolovat dieta, ze ci je to len ten sopel a kasel, mu robili crp. aby teda potvrdili, ze je to len ten kasel a sopel. a tak isto ho robili aj mne. aj ako tehotnej, aj ako netehotnej. takisto muzovi. uz ti to sedi?
@norwayka takze si to myslela tak, ze ak by si sa s tym soplom k lekarovi vybrala, tak by to crp urobili? ... chapem to dobre? ... v takom pripade si to trochu v tom prvom prispevku nepresne sformulovala, ale tak vysvetlili sme si🙂
@aristka
@zuzkaanicka
@zita19
@lucus83 babenky, podte radsej sem pomoct. napiste jej nieco povzbudive.
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/ockovanie-proti-tetanu-na-zaciatku-tehotenstva/
@veriiii odpovedali ti za mna, ja len doplnim, ze pani evidentne sa z toho dostala s usmevom na tvari, teda to az take hororove byt nemohlo a ak by aj bolo vyliecila sa z toho, takze hned netreba robit paniku, ze deti umieraju na CK a podobne. A ked uz v 70. rokoch ju uspesne vyliecili bez nasledkov v pokoji mala 2 deti, tak v roku 2014 si myslim, ze medicina je na vyssej urovni.
@norwayka no, jo, v Britanii sa CRP nerobi standardne ...ani neviem ci maju u nas taku masinu v ambulancii ,popravde.. ani ho mne ani malej nikdy nerobili,ale zasa mala chora nebyva..sopliky bez teploty 2x a raz viroza.38.3.
a hej, ten kto je zvyknuty ze zbehne k dr zakazdym ked ma dieta nad 37.0 tak to nepochopi,ze su krajiny,kde chodia aj soplave a kaslajuce deti do jasiel,skolok, skol..kde rodicia ani nejdu k lekarovi, alebo lekari len popocuvajuju,kuknu do hrdla a poslu dieta do kolektivu..kamoskin maly dostal sarlach, dost deti to vtedy malo zo skoly...
@ewisam hej,a kto ako mi mal odpovedat aj za teba? ?norwayka to isto neaplikovala na mna - skor na teba 😀,kedze si nechapala,akoby mohla ta pani chytit tolko chorob-precitaj si este raz moj prispevok,kde pisem,ako to chodi v Britanii s primarnou zdrav.starostlivostou.. , ako soplave a kaslajuce deti chodia do kolektivu a roznasa sa vselico.. atd...
no,paniku hlavne kvoli CK netreba robit,ked teraz zomrelo mesacne babo,ze?taketo male deti skoro vzdy zomieraju na CK...do roka najnebezpecnejsie...
osypky maju vysoku mieru komplikaciic, ked 1z 10 deti dostane zapal stredneho ucha, to je dost ..casto,nie?1 z 20 zapal pluc, jedno z 10000 meningitidu, encefalitidu, smrt...o inych NU pomlcim..
..apropo,pani nepise,ze v akom veku to chytila..neviem ci ty tu garantujes ,ze dieta do jedeneho roka nechyti CK,kedze akurat tato skupina je najzranitelnejsia a vacsina deti zomiera na komplikacie aj v rpklu 2014....jojo,bez znasledkov to prezila...,ale ako mozes citat:hlavne posledne 4 vety.....
citaj ako bez komplikacii:
Čudujem sa výrokom o tom, že komplikácie z detských chorôb sú extrémne zriedkavé, ale “poškodenia spôsobené vakcínami” časté. Ak by to bola pravda, nerozumiem, prečo poznám oveľa viac ľudí s komplikáciami po preventabilných ochoreniach než s komplikáciami z vakcín. Mám známych, ktorí ohluchli z osýpok. Mám slabozrakého priateľa, ktorý sa nakazil rubeolou v maternici. Môj ex-priateľ mal zápaľ pľúc z ovčích kiahní. Priateľov brat umrel na zápal mozgových blán.
nastuduj si nieco o osypkach, ciernom kasli(kde po prekonani u deti trva "celozivotna" imunita v priemerne az 3.5 roka u dospelych 4-20(resp 30 podla najnovsich vyskumov)
@ewisam Čudujem sa výrokom o tom, že komplikácie z detských chorôb sú extrémne zriedkavé, ale “poškodenia spôsobené vakcínami” časté. Ak by to bola pravda, nerozumiem, prečo poznám oveľa viac ľudí s komplikáciami po preventabilných ochoreniach než s komplikáciami z vakcín. Mám známych, ktorí ohluchli z osýpok. Mám slabozrakého priateľa, ktorý sa nakazil rubeolou v maternici. Môj ex-priateľ mal zápaľ pľúc z ovčích kiahní. Priateľov brat umrel na zápal mozgových blán.
@veriiii akurat si zabudla podotknut,ze dieta s CK sa nakazilo uz v nemocnici a k tvojej citacii :
Mám známych, ktorí ohluchli z osýpok. Mám slabozrakého priateľa, ktorý sa nakazil rubeolou v maternici. Môj ex-priateľ mal zápaľ pľúc z ovčích kiahní. Priateľov brat umrel na zápal mozgových blán. Ta musi mat Vela znamych s este viacej komplikaciami,aby Bola zaujimava a mala co napisat,alebo je ten narod veeeelmi degenerovany,ked dostali vsetko co okolo nich prebehlo 😀 je to take k uvereniu,aka je % pravdepodobnost,ze toto sa udeje dajme tomu u kazdeho 100-ho cloveka- takmer ziadna... 😉 a urcite boli vsetci nezaockovani,kedze to vsetko dostali ....
@saska.t odkial mas tu info,ze sa nakazilo v nemocnici?to mesacne?zatial som citala,ze sa nakazilo od 4 mesacneho v rodine a nakazilo aj o rok starsieho brata-vsetky neockovane..
mozno je nerealne,aby sa to stalo akurat jej-apropo pre AV "kruhy" je nerealne aj nakazit sa tetanusom v nasich zemepisnych sirkach ci meningitidou..
Ja som len poukazala na to,ze v krajine,kde je primarna starostlivost katastrofalna-a viem to nielen ako rodic, ci pacient ,ale i ako zdravotnik pracujuci v systeme)....je mozne ,aby sa clovek nakazil viacerymi chorobami...
Bohuzial system ktory opisuje @norwayka by bol idelanejsi ,ale nespoznavam v tom britske pomery...
Spat k teme-Ohluchnut z osypok je realne..,Oslepnut po vrodenen rubeole tiez...zapal pluc z ovcich kiahni je realny....vsak pisem,ze jedno z 20 deti dostane zapal pluc...neviem kolko z toho sa skomplikuje, kolko zomrie atd..ale aj to je realne..umriet na zapal mozgovych blan je tiez realnye.nakazit sa rubeolov v maternici ak matka nie je ockovana -alebo ma nizky titer protilatok je tiez realne v krajine,kde mozes odmietnut ockovanie a bez mihnutia oka mozes odmietnut prenatalny screening...
neviem preco by sa to malo aplikovat na napr kazdeho 100 clpveka, to by veru bolo ozaj nerealne..a neviem, mozno boli ockovani niektori z nich, hlava hrdinka nebola 😕 ...
inac-to kolkych ona nakazila asi mozno ani nevie...
@veriiii no ked tak pocitam mesacne dieta umrie na CK a z toho uz 2 tyz. silno kaslalo Doma,no nech pocitam ako pocitam s inkubacnou dobou CK sa muselo nakazit uz v prvych dnoch po porode,ak beriem ze na SK si v porodnici 3-7 dni a 2 tyzdne uz Doma silno kaslalo,no to radsej nebudem spekulovat,ze kto ho nakazil 😉 alebo z akych pomerov pochadza,ale uz som to tu niekde pisala
pri neockovanej pani som poukazovala na to,ze skoro vsetci jej znami ludia umreli alebo dostali chorobu a tazke nasledky,popr. smrt,takze to zavana hoaxom,alebo ich vsetkym nakazila ona sama,akurat ze sa potom tesi dobremu zdraviu 😀
@saska.t ak by sa nakazilo v porodnici, snad by bolo hlasenych viac pripadov,kedze ide o vysoko nakazlive ochorenie..a myslim zeby novinari "vycmuchali" taku info..
bohvie kde je pravda, jedni noviny napisu to ,druhe ono, podstatne je,ze sa nakazilo,nakazilo aj o rok starsieho surodenca, neockovaneho, a zomrelo..
@veriiii Akoze nase soplajuce deti do skolky/ do kolektivu/ nechodia? 🙂 Vyfukame zeleny soplik v satni a mama sa ponahla do roboty ahoj .... vidim to dennodenne, tak mozeme diskutovat... Clanok povazujem za tendencny a kedze uz bola dospela a obavala sa chorob, co sa nedala zaockovat? Nevedela citat? Ale uplne je to jedno, nech si kazdy robi co chce, ja som si zazila vazne poskodenie po preventivnej vakcinacii, dakujem uz neprosim 😉
@veriiii a zaverecna poznamka k diskusii s tebou... vysvetli to tymto ludom ako dobre urobili, ved ich deti by mozno dostali zapal stredneho ucha... myslim, ze by to s kludom riskli...
vimeo.com/40119480
a takychto videii je habadej, staci len otvorit oci a usi
@ewisam na Slovensku matky chodia s kazdym soplom k detskemu lekarovi,viem to podla kamaratok, susedov, znamych atd...na Slovensku je vacsia doslednost pri vysetrovani -a o tom hlavne hovorim...a aj vyssia preskripcia antibiotik..vyssi pocet OCR,co v Britanii ani neexistuje OCR...vies, v Britanii je materska /rodicovska dovolenka len do 8.5 -9 ,mesiaca dietata a deti idu do jasiel...si myslis,ze zakazdym soplom ho lekar vypise?alebo ze rodic zostane doma?skolakom pokial lekar neda papier,ze dieta nemoze ist do skoly-co pre virozu neda-, ty ho ako rodic mozes nechat par dni doma,ale ak je to casto ,skola moze kontaktovat socialku..
okrem toho na Slovensku su skolky,ktore posielaju soplikove deti domov hned rano pri vstupe..pripadne volaju rodicom domov,nech si vyzdvihnu dieta...
ja zasa povazujem tvoje nizsie prilozene linky za tendencne🙂aj preto,ze nepojednavaju o tom co som pisala-osypky,cierny kasel ..
Pocula si nieco o mitochodnrialnej dysfunkcii?a v kombinacii s vysokymi teplotami? ci po normalnej infekcii ci po ockovani?
kludne to moze byt tento pripad-ak nemas stanovenu encefalitidu,meningitidu -ale encefalopatiu, tak drviva vacsina je kvoli tejto genetickej mutacii...rodicia ti neukazu zdrav.dokumentaciu,nevieme ake vsetky testy mu boli robene...
Preco si myslis,ze takychto Tonikov nie je kazde neviem kolkate dieta co ma 40C po ockovani?.Silne pochybujem ze je to kazde 20 dieta.....ako zapal stredneho ucha po osypkach...apropo-aj to s avie pekne s komplikovat...
ty si otvor oci a kukni nieco o mitochondrialnej dysfunkci a postvakcinacnej encefalopatie a Dravettovom syndrome...rodicia ti neukazu zdrav.dokumentaciu, a ake malo dieta vysetrenia a ich vysledky..

@petot
Takže aby sme vec uviedli na pravú mieru, prečo sa oháňaš infúznym podávaním vitamínu C, keď ja som celý čas hovorila o peroálnom podávaní? Tebe absolútne nedochádza, že dve rozdielne liekové formy nie je zo žiadneho hľadiska možné vidieť na jednej úrovni?. Ale v poriadku môžme odbočiť.Ináč na tú štúdiu od Klennera by bolo vhodné hodiť link. Možno si si všimol, že na rozdiel od Tvojej populistickej formy vyjadrovania, ja sa opieram o oficialne podložené info a vždy hádžem linky.
Tiež je dôležité brať do úvahy či aj ta Tvoja štúdia bola robená na deťoch- kedže radíš hlavne maminkám s deťmi, a špeciálne u novorodencov? Zaujímalo by ma tiež, aké metódy sledovania obličkových fcii bral pán doktor do úvahy. Pre príklad, čo možno hodnotiť- prakticky to isté môžeš hodnotiť aj u dospeleho. http://www.solen.sk/pdf/6eb833545a97043360b0a35...
2OOg je teda už iná káva, keď momentálna odporúčaná infúzna terapia je 2x 7,5g týždenne.
Niečo z spc: file:///C:/Users/uzivatel/Downloads/vitamin-c-injektopas-7-5-g-spc.pdf
4.4 Zvláštní upozornění a opatření pro použití2/4
Nitrožilní podání vysoké dávky přípravku může v důsledku tvorby krystalů oxalátu vápenatého
v ledvinách a následného vzniku urolitiázy vést k akutnímu selhání ledvin. Tento jev byl pozorován již
při dávkách 1,5–2,5 g kyseliny askorbové. Jsou jím ohroženi zvláště pacienti s již existující renální
insuficiencí. Je proto třeba dbát na dostatečný příjem tekutin (cca 1,5–2 litry denně). U pacientů
trpících recidivující urolitiázou by proto neměla denní dávka kyseliny askorbové překročit 100–200
mg. Pacienti s renální insuficiencí vysokého stupně či v terminálním stadiu (pacienti na dialýze) by
denně neměli dostat více než 50–100 mg kyseliny askorbové.
50 ml koncentrátu pro infuzní roztok obsahuje 42,3 mmol (972 mg) sodíku. U pacientů s dietou
s omezením příjmu chloridu sodného musí být toto zvláště zohledněno. U pacientů s nedostatkem
erytrocytární glukóza-6-fosfát dehydrogenázy byl při vyšších dávkách kyseliny askorbové (4 g denně)
v jednotlivých případech pozorován výskyt těžké hemolýzy. Je proto třeba se vyvarovat překročení
dávky 100–500 mg kyseliny askorbové denně.
U pacientů se známými chorobami dýchacích cest (např. obstruktivní a restriktivní bronchiální a
pulmonální onemocnění) může v jednotlivých případech při podání vysoké dávky kyseliny askorbové
(7,5 g a více) dojít k výskytu akutní dyspnoe. Doporučuje se proto začínat u těchto pacientů léčbu
nižšími dávkami.
Po podání dávky v řádu gramů může koncentrace kyseliny askorbové v moči stoupnout natolik, že
může být ovlivněna validita vyšetření různých klinicko-chemických parametrů (plazmatických
koncentrací glukózy, kyseliny močové, kreatininu, anorganického fosfátu). Rovněž mohou být po
gramových dávkách získány falešně negativní výsledky při vyšetření stolice na okultní krvácení.
Obecně mohou být zkresleny výsledky laboratorních vyšetření, při kterých se využívají chemické
metody založené na barevných reakcích.
Podľa týchto info, vôbec táto terapia nevyzerá ako bez riziková či dokonca vhodná pre každého. Osobitne si všimni info o sodiku.Ak to prehodíme do peroálnej formy, sodík neprestáva byť pre kojencov hrozbou, pretože:
Hospodárenie so sodnými iónmi Na+ v organizme je riadené hormonálne steroidmi kôry :nadobličiek. Obličky novonarodenca majú menšie glomeruly ako dospelý človek. Čiastočne sa vyrovnávajú až po prvom roku života. Novonarodenec nie je preto schopný zbaviť sa nadbytku sodíka. Odporúčaná denná dávka pre deti do 1 roka je 0,6 – 1,9 g NaCl. Pri prekročení dennej dávky vzniká soľná otrava. To je dôvod, prečo neprisoľujeme potravu do jedného roku veku dieťaťa.