(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
TAK SA TEN HLINIK SCITAVA, CI NESCITAVA,PREKRACUJE LIMIT, NEPREKRACUJE??...
hlinik v hexe a prevenare,resp hexe a synflorxie neprekracuje limit,kedze limit 1.25 mg je PER JEDNODAVKOVA VAKCINA-
-cize Infarix Hexa+ Synflorix=1.32mg -ako to prekracuje limit,ktory v pripade 2 vakcin je 2.5 mg??
1.25 mg nie je udaj o toxicite,kedze maximalna i.m davka hlinika nie je stanovena,je to udaj pre vyrobcov,kedze vo vsetkom(ano aj vo vakcinach) musia byt presne stanovene pravidla..
aby ste vedeli o com hovorim:
http://www.slobodavockovani.sk/news/je-hlinik-v...
a ze mamicka zo Senca (to ktora preboha,je tu 😅 ??😉 dala podnet na Urad verejneho zdravotnictva.. 😔
takisto to prepocitavanie hlinika ,kde sa ide podla plazmovej koncentracii 100mcg /liter plazmy, zrazu tento plazmzovy udaj pouziva autor na liter celej krvi a nie plazmy a
a hlavne teoretizovanie,co ak sa uvolni vsetok naraz....
podla mna si to mali hlavne lekari poriadne nastudovat a informovat rodicov co vsetko a ako moze prebiehat a ci mozu vzniknut nejake vedlajsie ucinky,mozno by bolo lepsie keby detickam spravili nejake vysetrenia pred ockovanim aby sa nestalo ze ma dieta napr.velmi slabu imunitu,lekar o tom nevie,dietatku sa pichne vakcina a prejavi sa nejaky vedlajsi ucinok.Moja dcerka ma ale vsetky ockovania,neviem o tom sice vsetko,ale ked pozeram spravy,nikdy som nevidela tolko chorob,ktore sa vracaju spat za posledne 2 roky a prave teraz ked tolko ludi uz nechodi povinne na ockovanie alebo to odmietaju.Chodi k nam vela cudzincov a mozu doniest rozne choroby,ktore sa u nas uz tak nevyskytovali.Vakcina sa nemusi uplne vyhnut dannej chorobe,alebo v pripade ochorenia moze velmi zmiernit jej nasledky,aspon mne to tak bolo dost casto vysvetlovane.A hlavne je velmi dolezite ako su tie vakciny uskladnovane,na tom je cely zaklad podla mna,lebo ak ju zle uskladnia a vy si pre nu pridete do lekarne,beriete domov do chladnicky,na dalsi den k lekarke pichnut mozu sa vyskytnut vedlajsie ucinky...niekedy mali skoro vsetky vakciny lekari u seba v ambulancii ale teraz su niektore aj v lekarni a treba si pre ne ist...urcite ale nedosudzujem mamicky ktore deti nedaju zaockovat,malo by to byt tak ze bud sa vsetci ockujeme alebo nikto...ako dieta som bola ockovana a aj kopec priatelov z mojho sidliska a dodnes sa stretavame a nik nema nasledky...
@adriana2301 suhlasim,len dodam-ked ma dieta velmi slabu imunitu, do prveho ockovania sa to urcite rozpozna, kedze taketo dieta trpi opakovanymi infekciami..imunodeficit je presne definovany,a podla toho lekari vedia,ze treba dieta vysetrovat...myslim,ze problemom je,ze rodicia vsetko pripisuju ockovaniu,napr ekzem-je vrodeny, a zatial nema len jednu znamu pricinu, ale najnovsie sa zistilo, ze je to geneticka mutacia specifickeho genu ,pre tvorbu specifickej bielkoviny a tato je potrebna zlozka stavby epitelu..Preto AE maju aj neockovane deti, aj ockovane, niektore zdedia tuto poruchu od rodicov, niektorych rodicia ani nik v rodine AE nema a predsa dieta AE dostane,pretoze tato porucha vznikne pri vnutromaternicovom vyvoji.....kazdemu sa podla pridavnych faktorov prejavi inokedy, niekomu od narodenia, niekomu v 2 tyzdnoch, mesiaci, 2 mesiacoch, 3,4..mes atd..s neokcovane deti,ktorym sa prejavi akurat v obdoby kedy sa zacne ockovat, co myslis,ze by taky rodic sudil,ak by ho dal ockoovat?ze to ma z ockovania..je pravda.ze u takto predisponovanych deti sa moze ekzem prejavit, alebo zhorsit..vsak, kedze ide o tzv atopiu-ide o 3 problemy -AE, mnohonasobne alergie a nabeh na astmu, skor ci neskor by ho spustil nejaky alergen napr.pri prikrmoch..
.
Niektoré choroby dostať nieje žiadne terno , takže volím očkovanie proti detským chorobám. Dokonca aj ovčím kiahňam , ktoré v detstve nie su vážna choroba , ale v dospelosti predstavujú riziko. A aj absolvované kiahne v detstve sú vo vyššom veku zdrojom pásového oparu - vírus sa z neznámej príčiny reaktivuje.
@miliharmi ano,pertussis sa nepodarilo nikdy eliminovat,hovori sa,ze acelularna vakicna nie je az taka ucinna v drzani protilatok..,avsak treba si uvedomit,ze vacsina dopelej populacie NIE JE PREOCKOVANA..
Pri ziskanej infekcii tiez nie je dozivotna imunita!!, u vacsiny ludi zacinaju klesat protilatky po 7.roku, su vsak aj pripady,kedy uz po 4 roku nie je dostatocny titer,cize moze dojst k reinfekcii -a tadaaa-aj tu prebieha nove ochorenie atypicky-mierne, a moze dosj k oneskorenemu rozpoznaniu..a takto k rozsevu infekcie..
je vyskum,ktory hovori,ze u deti co prekonali CK sa protilatky drzia v priemere len 3.5 roka..u dospelych sa predpoklada 4-30 rokov(ale u vacsiny klesaju uz od 7 .roku) a po ockovani 4-12 rokov..
@tin007 ano, neockovani,co este neprekonali CK nie su nebezpecni, suhlasim🙂 😀 ak ho prekonali, tu je to uz ine.. pretoze po prekonani CK nie je dozivotna imunita,a po klesnuti ochranneho titru moze dost k novej infekci a tiez vela krat prebieha mierne, cize sa nerozpozna vcas alebo vobec ze islo o CK..
@ewisam bud konkretnejsia prosim...k tym syndromom..
Ockovanie ma svoje NU, ved su aj v letaku,(tie oficialne, tie neoficialne su zatajovane, nehlasene, treba si pockat na novu aktualizaciu letaku, ci sa tam objavia)-to nic nemeni na fakte,ze VACSINA OCKOVANEJ POPULACIE ma len mierne a tzv ocakavane NU...to len av sa snazia vytvarat dojem ze vsetko na co trpi nase dieta je dosledkom ockovania publikovanim polopravd a tym,ze mamickam nahovoria,ze aj tie poruchy co vznikli pri splodeni su dosledkom ockovania.. 😨
.. postvakcinacna encefalopatia je velmi vzacna a postihuje predisponovane deti..ako som pisala v suvislosti s mitochondrialnoun dysfunkciou...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC260...
jaj a este, castym spustacom ekzemu byvaju aj roztoce-ruku na srdce-kolko ludi pred tym,nez si dietatko ulozilo do svoje postele kupilo novy madrac, periny ,vankuse?atd?.
@mickasn kamarátka dala zaočkovať syna proti ovčím kiahnam, odvtedy dostal pásový opar, A každú chvíľu máva opary, dovtedy nemaval.... Ďalšia známa dala zaočkovať dcéru... O pol roka dostala ovčie kiahne... Ja aj moja rodina prekonala kiahne, doteraz žiadny pásový opar nemala...
@lucus83 Veď si úplne mimo. Najprv sa desíš megadávky sodíka, potom keď dokážem že v podobe sodného askorbátu je preukázané že prinajmenšom u dospelých nie je problémom tak zrazu skáčeš ku kyseline a k acidóze. Keby chorý človek s horúčkou dostal po kyseline askorbovej acidózu, myslíš, že by sa cítil lepšie alebo horšie? To je rečnícka otázka, nepredpokladám, že ťa vôbec nejaký argument zaujíma. Keby zaujímal, tak všetky mne známe som uviedol v knihe.
Prečo by som tu mal vôbec niečo dokazovať, navyše ľuďom ktorí sú prinajmenšom z časti pravdepodobne platení trollovia a o žiadne dôkazy v skutočnosti nemajú záujem. Na toto fórum chodím veľmi zriedkavo preto, lebo mám lepšie veci na práci ako sa hádať s bosorkami po nedôsledne rozpustenej hallowenskej párty 😀
Ak si presvedčená, že niekoho ohrozujem, si povinná ísť na políciu. V opačnom prípade ide o hlúpe osočovanie ktoré si môžeš strčiť za klobúk. 🙄
@veronncek1 no vidíš ja poznám 2 ľudí len z môjho okolia ,ktorý trpia pásovým oparom práve po prekonaní kiahní ..to ,že dieťa má inak kútiky ,môže byť prejavom anémie ,nedostatku vitamínov alebo tráv.problémov alebo infektu kože ,keďže deti si často dávajú do pusky špinavé ruky ....plus by bolo zaujímavé vedieť ,ktorý z herpetických vírusov ,dieťatku spôsobuje pásový opar ,dá sa to zistiť v období infekčnosti dieťatka ,keďže aj pôvodca vírusový sa dá zisť a vedeli by sme či je to práve vírus varicella ..možno by sme boli prekvapený ,keďže v očku sa očkuje oslabený vírus ,ktorý nie je schopný sa roznožovať tj prenikať do ľudských buniek ....no daj vedieť ak sa dopátrate ,ktorý z herpetických vírusov mu túto galibu spôsobuje ak sa mu herpes zopakuje...
@lucus83 A teraz ja zacitujem niekoľko oficiálnych informácií z príbalového letáku vakcíny POVINNEJ pre 15-mesačné deti.
Vedľajšie účinky, ktoré sa vyskytli počas klinických štúdií s Priorixom, boli nasledujúce:
♦ Veľmi časté (môžu sa vyskytnúť pri viac než 1 z 10 dávok očkovacej látky):
-začervenanie v mieste vpichu
-horúčka 38 °C alebo vyššia
♦ Časté (môžu sa vyskytnúť najviac pri 1 z 10 dávok očkovacej látky):
-bolesť a opuch v mieste vpichu
-horúčka vyššia ako 39,5 °C
-vyrážka (škvrnky)
-infekcia horných dýchacích ciest
♦ Menej časté (môžu sa vyskytnúť najviac pri 1 zo 100 dávok očkovacej látky):
-infekcia stredného ucha
-opuchnuté lymfatické žľazy (žľazy na krku, v podpazuší alebo slabinách)
-nechutenstvo
-nervozita
-nezvyčajný plač
-neschopnosť spať (insomnia)
-začervenanie, podráždenie alebo slzenie očí (konjunktivitída)
-zápal priedušiek
-kašeľ
-opuchnuté príušné žľazy (žľazy v oblasti líc)
-hnačka
-vracanie
♦ Zriedkavé (môžu sa vyskytnúť najviac pri 1 z 1 000 dávok očkovacej látky):
-kŕče sprevádzajúce vysokú horúčku
-alergické reakcie
Po uvedení Priorixu na trh boli v niekoľkých prípadoch hlásené nasledujúce ďalšie vedľajšie účinky:
-bolesť a zápal kĺbov
-bodkovité alebo malé škvrnité krvácanie alebo modriny, ktoré sa tvoria ľahšie ako zvyčajne, čo je spôsobené zníženým počtom krvných doštičiek
-náhla život ohrozujúca alergická reakcia
-zápal mozgových blán, mozgu, miechy a periférnych nervov, Guillainov‑Barrého syndróm (vzostupná paralýza až po paralýzu dýchania)
-Kawasakiho syndróm (hlavné prejavy tohto ochorenia sú napríklad: horúčka, kožná vyrážka, opuchnuté lymfatické žľazy, zápal a vyrážka na sliznici ústnej dutiny a hrdla)
-multiformný erytém (príznakmi sú červené, často svrbivé škvrnky podobné osýpkovým vyrážkam, ktoré najskôr vzniknú na končatinách a niekedy na tvári a na ostatných častiach tela)
-príznaky podobné osýpkam a príušniciam
-oslabené príznaky osýpok
-prechodný, bolestivý opuch semenníkov
Vieš mi teda vysvetliť, prečo to tam ten výrobca píše? A prečo sa tým POVINNE očkujú malé deti?
A aby som bol dôsledný, samozrejme existujú citliví ľudia na pohyb sodíka - najmä srdcoví pacienti - a tí nemajú dostať vyššie dávky sodného askorbátu. A samozrejme existujú ľudia s metabolickými poruchami, ktorí nemôžu užívať vysoké dávky vitamínu C v akejkoľvek forme. Ale o tom všetkom v knihe veľmi dôsledne píšem.
@lucus83 V klinickej štúdii boli preukázané ako úplne bezpečné dávky 100mg/kg u ťažkých prípadov nedonosených detí. Väčšie dávky neboli skúmané (autori nemali potuchy, na čo by mohli slúžiť). Normálne narodené deti by preto každopádne nemali mať problém s takýmito a pravdepodobne ani vyššími dávkami vitamínu C. Samozrejme s výhradou kontraindikácií.
@petot je vidieť ,že o vnútornom prostredí nemáš ani páru ....naštuduj si to a potom tu niečo píš ....vieš vôbec aké máme mať ph vnútorného prostredia ,vieš o tom ,že liečba a funkcia našich životných funkcií sa točí nelen okolo vírusov a baktérií ,ale ja okolo vnútorného prostredia a ešte tu to zjednosuším naštuduj si acidobazickú rovnováhu ,ale aj napriek naštudovaniu to určite nepochopíš ,keďže ti chýbajú vedomosti anatómie a fyziológie ....a ano aj nadbytok toho či toho je problém ,tak ako šupnúť dieťatku v septickom stave megadávky vit.C ...a s tými platenými trollmi ,je už dosť trápna a skrývanie svojich nevedomostí za túto formulku .....a s tou políciou si zabil ...celá téma zodpovednosti je o tom ,že nie ste nijako postihnuteľný ,keďže rodičia dobrovoľne kupujú a podávajú megadávky vitamínu svojim detˇom a tým pádom ty si mimo akejkoľvek zodpovednosti ,keďže ten vitamín nepodávaš svojimi rukami ty ....ty si len vitamínový guru bez akéhokoľvek zdr.vzdelania ,a ktorý si dobre uvedomuje ,že nepreberá žiadnu zodpovednosŤ ak rodič na základe tvojich rád a odporúčaní ublíži svojmu dieťatku .....inak koľko vit C brala mamička ,ktorá sa riadila radami z badateľa .sk odmietla chemo a nejak nádor narástol z 1 do 4 štádia a koniec poznáme všetci ......dúfam ,že sa vám dobre a kľudne spáva ....
@aristka ja som reagovala, lebo ma jedna pani spomenula, tak som jej odpovedala ... Tebe som neodpovedala.. Nereaguje prosím ťa na moje odpovede... Ďakujem za pochopenie
OSYPKY:
Komplikácie prebiehajúceho ochorenia:
zápal stredného ucha dostane 1 z 10 detí chorých na osýpky
zápal pľúc dostane 1 z 20 chorých detí
zápal mozgu dostane 1 z 1 000 chorých detí,
smrť asi 1 z 1 000 chorých detí
potrat alebo predčasné narodenie dieťaťa u tehotných žien
Neskoré komplikácie:
subakútna sklerotizujúca panencefalitída (SSPE) 1 z 100 000 chorých detí
Po infekcii v rannom detstve môže vírus pretrvávať v mozgu a po čase sa aktivovať. Vzniká tak smrteľné degeneratívne ochorenie SSPE.
http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-73-Osyp...
MUMPS:
Komplikácie
účasť iných žliaz (napr. podžalúdkovej žľazy)
zápal semenníkov s možnou neplodnosťou
poškodenie sluchového nervu
zápal mozgových blán ( v promilovom rozsahu)
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117228/mumps.html#ixzz3...
NADORY SEMENIKOV A MUMPSOVY ZAPAL SEMENIKOV:
Je pravdepodobné,žev prípade nádorov testis dochádza počas dospievania k inhibícii niektorých procesov karcinogenézy,a tým k ich postupnému poklesu vo vyššom veku (6).Za všeobecne akceptované rizikové faktory možno zatiaľ pokladať popri nízkom veku iba kryptorchizmus,parotitickú orchitídu, traumu a infekciu
HIV.(15).
http://www.solen.sk/pdf/e27adf9c1b7f71cf2e75778...
RUBEOLA;
Komplikácie
Dospelí nakazení rubeoly Casto trpia na zápaly kĺbov ( artritídu ) s opuchom. Moze sebe objaviť aj zápal mozgu ( encefalitída ), trombocytopénia - nedostatok krvných doštičiek Zanet srdcového svalu ( myokarditída ).
Dôležité je vedieť, že u tehotných zen Hlavne v 1. trimestri hrozí pri nakazení rubeolu závažné poškodenie plodu. Jedná SE o hluchotu, Srdcové Chyby, šedý zákal, postihnutie Centrálne nervovej sústavy, Anomalie zubov ai. Nakaza v tomto období tehotenstva JE dôvodom k interrupcii. Riziko poškodenia plodu pri nákaze Matky rubeolu Klesa s dĺžkou tehotenstva.
www.symptomy.sk/choroby/rubeola
@aristka jojo, moja mama mala minuly rok pasovy opar,- nan nohe..a to mala kiahne ako dieta..vlastne, kedykolvek sa moze kiahnovy virus reaktivovat, napr stresom, hormonalnymi zmenami, oslabenim organizmu a imunity-napr subezne iduca infekcia, ako nadcha, chripka. atd...
pretoze virus herpes zoster zostava pozdlz nervovych zakonceni, a vie sa reaktivovat..takto reaktivovany pasovy opar moze sposobit ovcie kiahne u ludi co ich neprekonali alebo neboli ockovane..
@veronncek1 pokiaľ viem ,toto je verejná diskusia a je právo každého reagovať na hocikoho bez toho ,či si to želá alebo neželá a dupľom ak je to k téme ,ak ti to vadí ,buď neprispievaj alebo využi súkromku ,keďže tiež máte skupinu alebo napíš dotyčnej ip ....inak musíš byť uzrozumená ,že aj druhý majú právo vyjadriŤ svoj názor ,nielen ty a ak reaguje na teba tj tvoj príspevok ťa označiť ,aby bolo jasné na čo sa reaguje tj príspevok a je to aj slušnosť ťa označiť ,že na teba reagujem..... ak máš pochybnosti o tom že to tak nie je vydiskutuj si to z adminom, čo sa tu smie a nesmie .....
@veriiii A tak isto ho môže spustiť aj zaočkovanie... Keďže bezprostredne po zaockovami ho chlapček dostal...
@aristka mne je jedno kto reaguje A nereaguje... Prispievala som sem už dávno, teraz ma niekto označil tak som reagovala... A ja som ta pekne poprosila, aby si ty osobne na moje príspevky či odpovede nereagovala. Ďakujem.
Hľadal som a spracovával, aby som Vám odpovedal - preto prosím - prečítajte - aspoň kvôli mojej námahe 🙂
Štatistika sa robí na minimálnej vzorke 2000 ľudí, kedy začína byť objektívna - preto prípad pár ľudí neznanená nič.
O chorobe :
Ovčie kiahne spôsobuje herpetický vírus varicella-zoster. Poznáme viacero herpetických vírusov, ktoré spôsobujú ochorenie u ľudí. Vysoké percento (64 až 80 %) svetovej populácie trpí na herpes simplex a zvyšné percentá ľudí trápia ďalšie typy herpetických vírusov, napr. vírus varicela zoster, teda vírus ovčích kiahní, a herpes labialis. Zriedkavejší je herpes genitalis. Do tejto skupiny patrí aj pôvodca infekčnej mononukleózy, alebo vírus spôsobujúci tzv. 6. chorobu u detí.
Herpes vírusy (herpetické vírusy) sú pomerne hojne rozšírenou skupinou vírusov, ktoré sú veľmi častými pôvodcami niektorých ochorení ľudí aj zvierat. Vírusy sú niekoľko tisícin milimetra veľké častice s veľmi primitívnou stavbou tela a zvláštnym spôsobom života. Aby sa mohli rozmnožovať, musia napadnúť živú bunku, prinútiť ju, aby pre nich vyrábala stavebné látky a zdroje energie a nakoniec aktivujú mechanizmy, ktoré ju zahubia. Z rozpadajúcej sa bunky sa potom uvoľní obrovské množstvo nových vírusov, ktoré zaútočia na bunky v okolí a týmto spôsobom dochádza k šíreniu infekcie.
Zdrojom nákazy je výlučne chorý človek. Ovčie kiahne sa ľahko prenášajú vzduchom a dotykom, chorí sú potenciálnou hrozbou už dva dni pred prejavením sa prvých príznakov ( tak je to aj u iných chorôb - napríklad chrípka - cca 2 dni pred príznakmi a cca 2 dni po chorobe je človek stále ešte infekčný ) . Cez pľúca sa vírus dostáva do krvi a putuje po celom tele až do kože a slizníc. Spôsobuje degeneráciu kožných buniek a spôsobuje vznik typických pľuzgierikov. V priebehu ochorenia sa herpetické víry šíriai do nervových zakončení, postupuje do miechových a mozgových nervov, kde pretrvávajú po zvyšok života.
Závažnejší priebeh ovčích kiahní majú dospelí, ktorí ich v detstve. Komplikácie môžu mať aj trvalé zdravotné následky, v niektorých prípadoch aj smrť. Infekcia v tehotenstve môže viesť k vážnemu poškodeniu plodu.
V ďalších rokoch života sa môžu reaktivovať. Vírusy sa pomnožia a nervovými vláknami vycestujú do oblasti pokožky alebo sliznice. Výsledkom je práve herpetický výsev.
Lokalita výsevu korešponduje s oblasťou, ktorú inervujú postihnuté bunky – hovoríme o dermatóme. Keďže na trupe je pokožka inervovaná v segmentoch, ktoré majú tvar pásu, výsev postihuje typický pás pokožky.“
Ďalšou komplikáciou herpetických infekcii sú nádorové ochorenia ako je Burkittov lymfóm, Hodgkinov lymfóm alebo nasofaryengeálný karcinóm.

@ewisam posledne video -obchod so strachom poznam, chlapcek ma tzv postvakcinacnu encefalopatiu, tato sa casto spaja s mitochondrialnou dysfunkciou (neviem ci to bol aj ich pripad,ci mu robili aj toto vysetrenie)pozri si priznaky mitoch.dysfunkcie,jej podstatu atd..-casta chorlavost,co sama mamicka priznala, ze malo aj zaplaly stredneho ucha este pred osudnym ockovanim, a encefalopatia po ockovani-...
mitochondrialna dysfunkcia je geneticka mutacia specifickych genov, ako pisem vyssie vela deti ma vysoke teploty po ockovania a neskonci ako Tonik, cize kludne tam moze byt tento faktor.. mamicka je tu na MK,nikimax aj som s nou diskutovala, dietatko bolo chorlave pred "osudnym"ockovanim, mamicka mi nevedela vysvetlit preco ,ked hovori,ze dieta islo podla ocko kalendara malo v 12 mes hexu v 13 mes prevenar a 15 mes znova prevenar a MMR?kedze toto nie je normalny ocko kalendar..ako hovori mamicka, kombinacia tych 2 vakcin mu velmi poskodila, len dodam,su krajiny,kde sa bezne ockuje MMR a prevenar...
ja nehovorim,ze to muselo byt v jeho pripade ,len poukazujem,ze moze byt takato"nahoda" ze dieta takto vazne ochorie po ockovani s tym,ze rodica ani netusili ,ze dieta malo tuto geneticku mutaciu dovtedy...inac, toto bol aj pripad toho kontroverzneho pripadu Hannah Poling..otvor si oci..
gynekologova dcera mala geneticku dispoziciu, vies ,ze treba 90% znicenych beta buniek buniek aby sa prejavili znamky cukrovky,co nie je proces 2 tyzdnov, cukrovka sa jej kludne mohla rozvijat uz pred ockovanim..