icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veronncek1
24. nov 2014

@mickasn ďakujem, ale ja som nepotrebovala na nič odpoveď, ale prečítala som si. 🙂

veriiii
24. nov 2014

ANI SOM NEVERILA,ZE NOVINARY DOSLEDUJU TEN PRIPAD UMRTIA DIETATKA PO HEXAVAKCINE..
http://zpravy.idnes.cz/dite-ockovani-hexa-vakci...

verim,ze sa toto akurat rozobera aj v Nesuhlase a podobnych skupinach,kedze povodna sprava tam bola "hot topic" :-/
jaj a este dodam, SIDS nie je to iste co APNOE ...toto sa tu uz rozoberalo vtedy...

petot
25. nov 2014

@aristka Nielenže nemáš potuchy o vitamíne C (čo preukazuješ dlhodobo), nemáš dokonca ani len potuchy, v akej diskusnej téme sa nachádzaš 😀

abbey1
25. nov 2014

@veriiii A čo to vysetrovanie prinieslo? Zdravé dieťa z ničoho nič zomrelo, zhodou okolností pár hodín po zaočkovani. Nevieme, čo jeho smrť spôsobilo, ale vieme na 100%, že to s očkovaním nemá najmenší súvis. Ako rodiča uboheho dieťaťa, by ma takýto záver vyšetrovania určite uspokojil. 😒
Ako staré známe: "Operácia sa zdarila, pacient zomrel."

saska.t
25. nov 2014

@abbey1 uz bez vysetrovania bolo jasne,ze to nema suvis,hned som to aj povedala ako vysla ta sprava a moja predtucha sa potvrdila,smutne ale je to tak-tak ako vzdy... ☹

veriiii
25. nov 2014

@abbey1 to uz je na rodicov, , ake dalsie kroky budu vyzadovat..a nebolo to ziadn evysetrovanie, bola to PITVA A ANALYZA VAKCINY/..

abbey1
25. nov 2014

@veriiii Hlavne je, že provakcinisti su spokojni s výsledkom. Rodičia mozu vyžadovať už čokoľvek. Do smrti si vsak budú klásť milión otázok, prečo sa to stalo a či tomu mohli zabrániť. O bolesti v srdci už ani písať nemusím. A mňa osobne by nedala spávať otázka, či by sa to stalo i nebyť tej vakcinacie.
Och prepáč za nevhodné použité slovo vyšetrovanie. Jasné, všetko to objasnila pitva a analýza vakciny. Či skôr neobjasnila.

abbey1
25. nov 2014

@veriiii I keďže prípad riešila a odložila polícia, tak asi o vyšetrovanie išlo, vsak? 😉
Nazvyme to akokoľvek, záver je: mŕtve dieťa, príčina neznáma. 😒

veriiii
25. nov 2014

@abbey1 vies, mnohokrat sa deti rodia zdrave,ale v skutocnosti maju nieco"skryte" ...
znamej mala bola do 2.5 roka zdrava, normalne dievcatko na jej vek- a potom bum-Rettov syndrom,ktory ma potvrdeny geneticky.. 😖
Nedavno tu pisala jedna mamicka,ze jej syn prudko narastol za kratku dobu-zacal kolotoc vysetreni a az vtedy mu na genetike zistili,ze ma mutaciu nejakeho genu ,pre tuto mutaciu ma zvysene riziko hematochromatozy....teraz bude pravidlene sledovany, keby mu nerobili genetiku,ani by sa nevedelo o nicom a jedneho dna by mohol z nicoho nic zdrave dieta a prejavili by sa dosledky..
alebo ako @ prebenar pise, 4 rocne dieta zomrie den po ockovani na meningitidu-v den ocko dostane horucku a druhy den zomrie,z meningitid jedine meningokokova meningiitda ma taky rychly priebeh, od uplynutia inkubacnej doby -stale napohlad zdrave dieta v inkubacnej dobe-az po smrt prejde bez liecby 1-2 dni..smutne☹.
ja tiez sucitim s rodicmi, nie je nic horsie ako stratit dieta!a ano, aj ked pitva nedokazala suvislost, stale si budu bvycitat!a vies preco?pre taketo keci a keci AV....
@saska.t mne zase bolo jasne, ze aj po pitve to malo a bude mat navzdy suvis s vakcinou ...si pamatam,ako sa tu kopirovali Nu infarixu.ked apnoe tak sids...sids nie je vzdy apnoe, deti mozu zomriet na prehriatie, na zastavu srdca,na uz vrodene stavy ...

veriiii
25. nov 2014

@abbey1 kludne si dalej filozofuj a uvazuj sama pre seba 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

veriiii
25. nov 2014

@abbey1
a ano,riesila to aj policia,ale pitvu nenariadila policia,ale lekari v nemocnici ...policia len narabala s pitvou ako jednym z dokazov.. 😉 😉 😉 😉 😉 😉

abbey1
25. nov 2014

@veriiii Správne si poznamenala, že pitva bola jeden z dôkazov polície, čiže vyšetrovanie prebehlo. Ty si mala potrebu na niečo upozornit veľkými písmenami, nie ja.
Áno o filozofovani a " kecoch" by sme mohli kecat dlho. Je vsak rozdiel nájsť príčinu úmrtia, priamo ju pomenovať a len vylúčiť očkovanie, zvaliť to na náhodnu časovú zhodu a SIDS. Niekomu to stačí, niekto sa ako rodič bude dookola pýtať, lebo jednoznačná odpoveď tu nie je. A to snáď kazdy vidí. Teda ak mu zámerne nevyhovuje byť slepý.

veriiii
25. nov 2014

@abbey1 vies co,co stale hovoris,ze aku maju potrebu ini ludia, hovoris tu za rodicov baba, za mna,hovor za seba,aku mas potrebu rypat 😠 😅 😝
moj prispevok bol dosledovanie pripadu, na ktory anti vax aka neockujuci vtedy mali potrebu upozornit s velkymi pismenami... co ja viem, mozno akurat v nesuhlase o tom diskutuju tiez 😉
tot tolko vysvetleniu k mojim potrebam🙂

abbey1
25. nov 2014

@veriiii No zjavne si spokojná, že sa tu niečo snažia vyvolať. Ked tá to baví. Hovorím za seba ako za rodiča, ktorý dieťa stratil. Ani ty ani ja netusime, čo prežívajú oni. Preto som i napísali, že mne by nedala spávať i možná súvislosť s očkovaním. Skús pozorne prečítať. Ty si mne adresovala príspevok so zdoraznenymi slovami, tak čotteraz prskas. Myslím, že kazdy si dokáže prečítať, o čo v tom pripade išlo. Niekoho odpoveď uspokojí, niekto sa bude pýtať ďalej. Čo ta na tom rozčuľuje?

veriiii
25. nov 2014

@abbey1 vysvetlenie som dala vyssie,citaj dokola a dookola..zjavne som spokojna,ze sa tu nieco snazia vyvolat 😀
dohodneme sa takto-hovor si za seba, za rodicov baba ak do toho vidis takto, za inych ,ale za mna nie😉 resp,je mi jedno ze sa nedohodneme 😝
a k tvojej poslednej otazke-co ma na tom rozculuje?no, na tom ,ci niekoho odpoved uspokoji alebo nie, na tom ma akurat nerozculuje nic. 😉 ty sa tu nad tym cely cas "vzrusujes"...
naopak,teba tu nejake zdoraznene slova roculili...
ak mas pocit,ze sa tu nieco vynechalo,alebo zatajuje, kontaktuj lekara co vykonal pitvu, nech ti da podrobnosti na co dieta konretne zomrelo,alebo ceskej policie../

saska.t
25. nov 2014

@veriiii prepac,dovtedy zdrave dieta bez akejkolvek zjavnej priciny umrie nasledne niekolko hodin po podani vakciny, no stoji to za zamyslenie ci to nesposobila, ja byt rodicom,rozhodne sa budem pytat a patrat dalej,pretoze,"len tak" sa nic nedeje a uz vobec nie par hodin po...

abbey1
25. nov 2014

@saska.t Hovor za seba, nezabudni. Prípadne napíš patologovi, možno tebe dá inú odpoveď ako SIDS. 😉 Tu je tuším povolená len jediná ideológia a ani zamyslenie nie je tolerovane.

saska.t
25. nov 2014

@abbey1 mne uz je davno uplne jedno co je tu povolene alebo nie,vsetci sme si rovni,ci sa to tu ockujucim alebo neockujucim paci,alebo nie,je mi jedno aj to,ze stale vykrikuju,ze iba oni maju pravdu a ostatni ju nemozu mat,kedze odporuju ich presvedceniu 😉 Ak tomu veria,je to v poriadku a ja im to neberiem,kazdy zijeme svoj zivot a sme zan zodpovedny 😉

veriiii
25. nov 2014

@saska.t nezomrelo bez priciny, zomrelo na SIDS....a ze bolo uplne zdrave?mozno ani,mozno nie...
a moze sa narodit "zdrave" dieta..niekolko REALNYCH prikladov som v mojom prispevku z 15:00 uviedla...
mas pravdu,ci sa to ockujucim alebo neockujucim "paci",zomrelo na SIDS.. 😔

aristka
25. nov 2014

@petot dnes mi jedna múdra medicínsky vzdelaná osoba povedala,že z vit.C sa stáva krásny a vynášajúci biznis ,ale tebe to hovoriť nemusím ,ty to dobre vieš .....zvyšok tu bol či z mojej strany alebo iných na tvoju adresu pekne povedaný ....inak v megaliečbe moc toho nenapíšeme ,keďže príspevky boli mazané a téma aj pozastavená ,keďže sme upozorňovali aj na kontraindikácie podávania tohto doplnku výživ,keďže to neboli len pozitívay ,ktorého dávkovanie patrí do rúk lekára a duplom ak sa jedná o detičky a nie informatika z geodézie....

saska.t
25. nov 2014

@veriiii no na co by sme to mohli zvalit,ked nie je zjavna pricina a z vakciny to byt nemohlo "to sa nenosi" zvalme to na SIDS no nechajme to tak,myslim,ze tato debata by aj tak nikam neviedla 😉

veriiii
25. nov 2014

@saska.t ja neviem ci si patolog zoberie na triko nejake zvalovania na SIDS,alebo,co by z toho mal,kebyze klame?..je podplateny farmafirmamy,ci to ma nanutene od podplateneho nadriadeneho?
.ale ked AV ODBORNICI este pred uverejnenim vysledkov pitvy povedia,ze isto zomrelo na APNOE,co je podla nich to iste co SIDS ,kedze je to v letaku INFARIX HEXA,je apnoe tak buuudis :p)
A history of febrile convulsions, a family history of convulsions, or Sudden Infant DeathSyndrome (SIDS) do not constitute contra-indications for the use of INFANRIXhexa.cize, brali do uvahy aj rodinnu anamnezu SIDS...
pokial, si pamatam klinicke skusanie, v oboch skupinach -ockovane a neockovane boli priblizne rovnake pocty SIDS.

saska.t
26. nov 2014

@veriiii pokial ja viem z dostupnych informacii,dodnes nikto nevie,preco z coho ,pricina atd. prichadza SIDS,nikto nikdy este nedokazal co ho sposobuje,takze ak nenajdu zjavnu pricinu pripisu to SIDS,ktory je mimochodom uvedeny aj ako NU v pribalovom letaku . Momentalne vysla studia,ktora poukazuje,ze velku ulohu pri vakcinacii zohravaju aj krvne skupiny (miera NU je u niektorych krvnych skupin vyssia),takze ak niekto povie,ze dieta umrelo na SIDS, v podstane len nepreukazal,co presne smrt sposobilo,to ale neznamena,ze to nemohlo byt z vakciny,kedze je tam casova suvislost.
A poprosim ta netahaj sen neustale Apnoe,poznam rozdiel a ja som to nikde nepisala,doteraz tu stale vypisujes ze maju ludia pisat za seba,no namiesto toho ty stale spominas niekoho ineho,takze ak nieco vyzadujes,tak to aj dodrzuj

denduska
26. nov 2014

Ja by som velmi chcela vidiet tu ich "analyzu" vakciny. Lebo dokazala asi tak toto

https://www.youtube.com/watch?v=Gb1TMPXi_Ss

🙄

nikimax
26. nov 2014

@denduska cisty a presny zasah..... 🙂 🙂 🙂

ewisam
26. nov 2014

@denduska 😀

petot
26. nov 2014

@aristka Je to naozaj skvelý biznis, napríklad 1 kg kyseliny askorbovej stojí "až" 7 EUR. Pre mňa ako pacienta je to skvelý biznis - len na doplatkoch za ATB, ktoré som bez vitamínu C musel každý rok aspoň 4x brať, som ušetril aspoň 3-násobok. Nemá asi zmysel rozpisovať, koľko som ušetril na PN-kách. Takže mne sa to oplatilo, zamestnávateľovi a štátu tiež, akurát farmaceutický biznis prišiel skrátka. Niekedy mám pocit, že to je práve to, čo niektorým urputným bojovníkom na Cčku tak veľmi vadí 😉

sisaka
26. nov 2014

@petot minimalne 4x do roka ATB? ty brdo, to co mas za zdravie? Ja som nebrala ATB uz takmer 20 rokov (ak neratam IV pri porode) a to sa nepcham ziadnymi umelymi vitaminami. Ak by som ja, alebo moje deti brali tak casto ATB tak by som patrala po psychickej/duchovnej pricine, choroba predstavuje len manifestaciu dlhodobej nerovnovahy v tele ci uz fyzickom, ci inom, nie dopovat sa obrovskymi davkami vitaminu C, na tom nie je absolutne nic prirodzene.

veriiii
26. nov 2014

@saska.t
po prve,poprosim -mierny svoj ton-admin ta na to uz raz upozornoval....
mechanizmus SIDS nie je dodnes objasneny....kedze ani pricina nie je jednotna..
-vie sa vsak,ze su urcite skupiny deti,kde je vyssia incidencia SIDS-ako napriklad predcastne narodene deti....ockovane deti s hexou tam ani podla klinickej studie nepatria-ani podla SPC: odsek 4.4..
Febrilne krce v anamneze,v rodinnej anamneze sa vyskytujuce stavy s krcmi alebo syndromom nahleho umrtia dietata (SIDS) sa nepovazuju za kontraindikaciu pouzitia Infarix hexa.
dalej sa pise aj o riziku APNOE u deti narodenych pred 28 tt a ich monitoringu...
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/infanr...

MIMOCHODOM,KDE JE UVEDENY SIDS AKO NU ?.
vyrobca si trochu kontruje.. 😕

-vie sa ,ze su urcite faktory,ktore mozu za SIDS-napr.prehriatie dietata,ukladanie dietata na spanok na brusko(tu sa dava do suvisu riziko aspiracie pri fyziolgickom refluxe)-

Ja som s tym apnoe neprisla,s apnoe prisli mamicky ,ktore vytiahli hned letaky z infarixu...tak neviem preco si si vtedy neotvorila usta,ze je v tom rozdiel??ked ti to je tak jasne🙂

kde hovorim,ze LUDIA maju hovorit za seba?
no,super sprava,ze studia s krvnymi skupina prisla na take nieco,takze asi sa bude dat urcit,kto bude mat a ake bude mat NU po vakcine, a zachrani miliony zivotov..super!prevrat v medicine vhodny na Nobelovku 😀

veriiii
26. nov 2014

@denduska 😀 sarza bola opat uvolnena do obehu....v takychto pripadoch stahovania sa zistuju napr mozne kontaminacie a pod... alebo neviem, co ine s predstavujes pod slovom analyza?? 😕