icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veriiii
30. nov 2014

@xsenova tvoje dieta netoleruje laktozu v creve-chyba alebo ma nedostatocnu produkciu enzymu laktaza-cize,ked sa laktoza dostane do bruska krmenim-CI MATERSKYM MLIEKOM, CI UMELYM-, po urcitom case (ako rychlo zavisi od viacerych faktorov)mu zacne sposobovat problemy, koliky, naduvanie,hnacky, niekedy naopak zapchu,pri dlhsom nepodchytenom probleme moze byt aj zapal a tod krv v stolici..
Ale-tvoje dieta NIE JE ALERGICKE NA LAKTOZU,cize lekarka mala pravdu...to,ze ste mali problem po okcovani moze byt najskor vyvrcholenim toho,co sa dialo od narodenia..ta laktoza robi sarapatu,ked sa dostane do crievok-krmenim- apropo,ako bolo tvoje babo krmene do ockovania?pretoze aj low lactose mlieko obsahuje laktozu..

xsenova
30. nov 2014

@veriiii ona nemoze ani low lactose (ani ja). Je vyhradne na alternativnych mliekach - ovsene, ryzove, mandlove a pod.

veriiii
30. nov 2014

@mia353 hlavne, v sucastnosit ziju deti moc sterilne, za mojich cias sme behali od rana do vecera kade tade, spinave ruky ani skriabance neboli ziadna veda.

veriiii
30. nov 2014

@xsenova od narodenia ma rastlinne mlieka??ako ste jej doplnali to co ma mat novorodenec?rastlinne mlieka nie su vhodne od narodenia.novorodene musi mat prisne stanoveny standard-pomer bielkovin, tukov vsetky vitamininy co su v UM nie su v takom mnozstve alebo vobec v rastlinnych..

zita19
30. nov 2014

@xsenova intolerancia laktozy znamena, ze organzmus nevyraba a neuvolnuje do traviaceho traktu enyzym laktaza, ktory pocas travenia laktozu stiepi na glukozu.
Alergia na laktozu je uplne ine ochorenie. Po prijati alergenu imunitny system neprimerane reaguje nadmernou produkciuou histaminu, ktory spusta dalsie procesy v organizme. Niektore z nich zial aj take, ze ohrozuju na zivote (anafylakticky sok).
Musis presne vyspecifikovat ci mas (mate) iba laktozovu intoleranciu alebo alergiu na laktozu. Ak to je len intolerancia tak podanie laktozy do svalu nemoze vyvolat traviace problemy.

xsenova
30. nov 2014

@veriiii bola do 1.5 roka kojena - ale ja som na na bezmliecnej diete. Takze mala laktozu - min v materskom mlieku.

xsenova
30. nov 2014

@zita19 v 4.mes ked mala hexa vakcinu tak nie je podla testov mozne urcit alergiu. Povedala ze je to mozne az od 6 mes. Mala minimalne pockat s ockovanim aby videla ake budu vysledky

abbey1
30. nov 2014

@zita19 Môžem poprosiť nejaký link na alergiu na laktozu? Intolerancii laktozy a alergiu na BKM poznám. Ďakujem.

zita19
30. nov 2014

@abbey1 nie nemozes. Ja poznam tiez len intoleranciu na laktoru alebo alergiu na kazein. Ale jeden nikdy nevie co vsetko sa medzicasom mohlo v zozname diagnoz WHO a zozname alergénov objavit.

veriiii
30. nov 2014

@xsenova nevadi,ak ju nemoze vobec, tak jej mohla vadit aj ta z mat.mlieka, ta tam bude vzdy -ci prijimas mlieko ty alebo nie.
.apropo, ma len intoleranciu,ci nejaku metab.chorobu napr galaktozemia? to je uz iny pripad..
asi nechapes, ze tvojej malej sa netvori enzym laktaza,ktora stiepi laktozu v prijimanej v strave ,a takato nestiepena laktoza sposbuje prorblemy ako som pisal vyssie..a ako som pisala, aj low lactose, co obsahuje minimum moze sposbovat problemy..
alergolog.testy by nepomohli,ak ma intoleranciu,kedze to nie je alergia--ine je ak ma nasledkom tejto intoler.aj AE a k tomu sa nabaluju dalsie alergie,ale to je o inom.. na gastro vas mala poslala?..

xsenova
30. nov 2014

@veriiii nie nic 😔 ziadne testy 😔 na krv v stolici oznamila "to sa stava" na atopicky ekzem ktory sa 2-3 tyzdne po ockovani rozbehol oznamila "90% deti ma dnes atopicky ekzem" a ostatne problemy zamietla pod koberec. Neskor sme zistili ze ma alergiu este na vajicka. Planujeme ist na alergologiu a uvidime co dalej

abbey1
30. nov 2014

@zita19 Som si aj myslela. Len ty si písala o alergií na laktozu.

zita19
30. nov 2014

@abbey1 hej pisala, ale len aby som vysvetlila rozdiel medi alergiou a intoleranciou

veriiii
30. nov 2014

@denduska prepac, moj predchadzajuci prispevok som komponovala s odbiehanim ,takze az ked som ho pridala som si vsimla tvoj..tak,kazde nedorozumenie sa vysvetli a aj ja sa ospravedlnujem.
Len sa cudujem,ze aj na tak ironicky mysleny prispevok da niekto like.. 😨
tak uz ozaj dovi, dopo...

petot
1. dec 2014

@lucus83 Tvoj príspevok obsahuje niekoľko zaujímavých informácií a je škoda, že zanikajú v útokoch a balaste.
Napríklad "80% ústnych megadávok sa nevstrebe" - je to totálna hlúposť plynúca z nepochopenia dynamických zmien spotreby (už som sa s ňou predtým stretol preto viem, že ju nemáš z vlastnej hlavy, poľahčujúca okolnosť 😉
Ďalej, kyselina askorbová je oproti HCl, ktorá je prirodzenou súčasťou prostredia žalúdku, slabá kyselina.

O farmakokinetike rôznych režimov podávania mám samostatné kapitoly. V niektorých prípadoch je vysoká plazmatická koncentrácia dôležitejšia než prestup do buniek. Štúdie, na ktoré sa odvolávam, sú v knihe citované presne a nájdeš ich medzi zdrojmi. Lenže tak ako ty nemáš záujem knihu čítať, ja zase nemám záujem hľadať a písať dokola tie isté veci, navyše keď na druhej strane nevidím úprimný záujem o diskusiu ale skôr o rýpanie. Môj čas nie je neobmedzený a pochopiteľne sa snažím neplytvať ho na trollov.

Pokiaľ ide o obsah príbalového letáku Injektopas, pýtal som sa naň odborných zástupcov už v roku 2012, nedostal som odpoveď.

Keďže sama si potvrdila, že s knihou nie si oboznámená, tvoje reči o veciach o ktorých vraj nemám predstavu sú... ako to pekne povedať... nekompetentné, bez ohľadu na to, či v konečnom dôsledku máš alebo nemáš pravdu.

Jednou z nich je oblasť vysokých dávok u malých detí. Pritom práve toto by si najviac zaslúžilo presné informácie a korektnú diskusiu. Klinické štúdie u nedonosených detí riešili len dávky do 100mg/kg pretože už od nich si sľubovali vyrovnanie popôrodného poklesu vitamínu C, prevenciu bronchopulmonárnej dysplázie a intramuskulár­nej hemoragie (moje predošlé vyjadrenie bolo stručné no k podstate veci, akokoľvek sa ti nepáčilo). Samozrejme že by som privítal úplnejšie SPOĽAHLIVÉ informácie o vyšších dávkach u najmenších detí, o bezpečnostných obmedzeniach, a samozrejme veľmi rád by som v tomto smere doplnil informácie v knihe.

Takže ak to, čo ťa trápi, sú (podľa teba) zavádzajúce informácie v knihe (ktorú si nečítala), tak máš jedinečnú možnosť prispieť k náprave. Alebo ti išlo len o konfrontáciu?

demo
2. dec 2014

@xsenova takže mala.neje vajíčka ani nič mliečne a ekzem sa nijako nezlepšil? Skúšala si eliminacno-expozicny test? Je presnejší ako krvné testy na potravinové alergie. Krvné testy sú často falošné negatívne, takže ak si chceš byť stopercentne istá, na čo dcéra reaguje, pustí sa do hľadania alergenov.

lucus83
2. dec 2014

@petot nemala som ju v úmysle čítať, ale po Tvojom maile som sa premohla a našla ju na nete. Musím Ťa pochváliť, je písana pútavo, až na Tvoj pohľad na problematiku. Vidieť, že Ti chýbajú základné vedomosti z chémie a farmakologie. Tie informácie sú síce pravdivé ale pripisuješ im úplne iný význam ako majú. Lepšie povedané preceňuješ. Vitamin C je skutočne pre telo nenahraditeľná látka, zúčastňuje sa všetkých procesov ako si napísal, ale je len jedna z mnohých. Tak skutočne dôležitých látok je veľa a veľa z nich je potrebné dopĺňať podobne ako vit C. Je významnou látkou ale postačujú minimálne množstvá, o čom nás presvedčuje niekoľko tisícová história ľudstva. Telo prišlo skutočne o dôležitý gén, ale dokázalo si poradiť. Organizmus sa prispôsobil, nepadol na jednej malej molekule. Jej úlohu čiastočne prevzali iné oxidačno- redukčné činidlá. Napr. dotaz k Tvojej práci- askorbát nie je jediným redukčným činidlom bunkového dýchania aj keď to z Tvojej práce to tak vyznieva.
Niektoré opice, ktoré píšeš sú nám druhovo blízke a tvoria "obrovské" množstvá askorbátu- sa však nedožívajú sa vyšieho veku ako my. Aj dojčenská úmrtnosť je u nich vyššia ako u nás. Vystačíme si bežnými dávkami z potravy. Môj starý otec sa dožil 97 rokov a pochybujem, že niekedy užíval čo len "minimálne" dávky v tabletách. V mladosti bol viac hladný ako sýty, pomaranče videl prvýkrát ako dospelý (to len ku korelácii- koľko sa dožili Klenner a pod).
Úplná hrôza ma chytila okolo strany 100 injekčné podávanie a návody na prípravu injekčných roztokov. Preboha- veď podĺa toho návodu sa niekto zabije. Injekčné prípravky sa pripravujú v sterilnom prostredí, ak to nie je možné tak v aseptickom. Roztoky sa vždy filtrujú membránovými filtrami. Pripravujú sa zo strerilných surovín a vždy sa upravuje OSMOLARITA, nestačí pH.

"Pre injekčné podávanie používame askorbát sodný (AS), ktorý má
v koncentrovanom roztoku fyziologické, mierne alkalické pH7,4; kyselina
askorbová je nevhodná, pretože aj v malých dávkach by spôsobila
metabolickú acidózu. Treba upozorniť, že aj keď v niektorých publiká­
ciách sa hovorí o injekčnom používaní kyseliny askorbovej, a aj injekčné
balenia niekedy uvádzajú obsah kyseliny askorbovej, v skutočnosti musí
byť vždy bufrovaná - zvyčajne sodným bikarbonátom (hydrogénuhličitan
sodný), čo znamená, že je prinajmenšom sčasti neutralizovaná na askorbát
sodný.[52] V prípade neistoty treba radšej skontrolovať pH roztoku. Aby
bol tento fakt zdôraznený, a nedošlo nedopatrením ku podaniu kyselinyTakže roztok dáme na tri dni dochladničky"
Toto je absolútne neprijateĺné, po čítaní skladovaní v chladničke 3 dni, moje vlasy stáli dupkom. Podomácky pripravený injekčný roztok s askorbátom, ktorý sa rozkladá a je skvelá potrava pre baktérie, uf. Celé injekčné podanie je plné pre mňa hrôzy. A ty kritizuješ prostredie na výrobu vakcín. 😲 ( Len na margo, keď sa pripravujú infúzne prípravky vitamíny sa dávajú posledné, okrem iných dôležitých veci aj kvôli ich rýchlemu rozkladu.)
Tiež si si neodpustil nástup megaaskorbickej liečby a pokles úmrtnosti tuším na osýpky - vau.
Nedočítala som ju celú ale ešte čo to prečítam. No neoslovila ma, nedozvedela som sa z nej nič závratné- nič nespochybnilo to čo som sa učila v škole. Som za dopĺňanie Vit C- v normálnych dávkach, som za C-Injektopas ale Tvoje prispôsobené info ma neoslovilo.

lucus83
2. dec 2014

@petot
Ďalej, kyselina askorbová je oproti HCl, ktorá je prirodzenou súčasťou prostredia žalúdku, slabá kyselina."

uniká Ti jedna vec a to som si všimla aj v Tvojej knihe- pH sa určuje pre roztoky a závisí od koncentrácie. Kys askorbová má pH 2,4 až 2,8 už pri 2 % koncentrácii. Pre porovnanie pH žaludočnej šťavy je 1 až 3. Takže?

Príbalový leták je od registrácie C injektopas v SR voľne dostupný aj na stránkach ŠUKL

petot
2. dec 2014

@lucus83 Som rád, že si si knihu aspoň prelistovala. Pokiaľ ide o názorové rozdiely, to je OK, necítim potrebu ich tu riešiť, každý máme svoj pohľad na vec.

K tvojej výhrade ohľadom provizórnej prípravy infúzneho roztoku Dr. Cathcartom, treba ju brať tak trochu v kontexte. Takéto infúzne dávky sa používajú u veľmi ťažkých ochorení, kde zlyhávajú iné možnosti. Okrem toho, v kapitole venovanej chemickým formám vyslovene uvádzam, že injekčné prípravky sa majú používať hotové a že ich príprava na kolene neprichádza u nelekárov do úvahy. Kapitola "Postup nasadenia pri liečbe" je až o hodný kus za ňou, a menovite kapitoly o režimoch podávania IM a IV, sú vyložene určené zdravotníckym profesionálom a tí by snáď mali vedieť, čo robiť. 😉

Stále by ma však zaujímalo, či máš nejaké konkrétne informácie o dávkovaní a bezpečnosti u detí.

vld
2. dec 2014

@lucus83 palec hore! 😉

lucus83
3. dec 2014

@petot Tvoje provizórne návody na prípravu inj roztokov sú zo začiatku storočia a pre dnešnú dobu a pri dnešných poznatkoch sú úplne irelevantné. Radím Ti odstráň ich odtiaľ, nevieš aký šialenec bude tú knihu čítať. Takto podomácky pripravený roztok môže niekoho zabiť, čudoval by si sa čo ľudia doma skúšajú.
Celkovo mi Tvoja kniha pripomína to na čom sa dobre bavíš, ako ľudia v 18 stor odsudzovali nové poznatky o vit C a držali sa svojich dogiem. Ty si si vybral svoju dogmu a nové účinnejšie veci, nové poznatky neberieš do úvahy. 😉
Dnes sa infúzne roztoky pripravujú úplne inak, ja sama by som sa do toho nepúšťala. Učili sme sa to. ale pri tom všetkom čo musíš brať do úvahy a čo musíš vypočítať a čo môžeš spackaným inf. roztokom urobiť pacientovi, by som to nerobila. Videla som to v Detskej fakultnej nemocnici a klobúk dolu, pred magistrami čo ich pripravujú na mieru aj nedonoseným deťom.
Tých 100mgna kg je pre i.m. infúzne al p.o. podanie?
Tá kniha by bola dobrá, keby si ju písal viac pri zemi, vit C bral ako možnosť doplnkovej terapie nie ako všeliek, odstránil tie pasáže o inf. roztokoch- tam vidieť, že tomu absolútne nerozumieš. Tiež by som na Tvojom mieste nepísala chemické hĺadisko askorbátu- tam je veľa nepochopených vecí. Potom by sa na ňu pozerali ináč aj odborníci.

petot
4. dec 2014

@lucus83 Pasáž o príprave infúzneho roztoku je prebratá priamo od Dr. Cathcarta, mohla by si sa posťažovať jemu ale už nežije. Dr. Cathcart bol zjavne inovatívny človek, keďže bol držiteľom patentu na endoprotézu bedrového kĺbu ktorá sa použila u najmenej 100000 pacientov. Nemám dôvod pochybovať že bol dostatočne kvalifikovaný aby namiešal infúzny roztok. Postup zrejme fungoval dobre, keďže cca 2000 pacientov ktorým ho nasadil sa následne tešilo dobrému zdraviu 🙂

Injektopas leták som čítal, ale ty si sa pýtala, prečo tam niektoré tvrdenia dávali. To zaujímalo aj mňa, ale odpoveď som nedostal.

Vitamín C nie je všeliek, jeho hodnota je v niektorých prípadoch len doplnková, a v knihe to viackrát uvádzam. V niektorých ochoreniach však, podľa zverejnených klinických skúseností viacerých lekárov, absolútne prekonáva zaužívané "štandardné" postupy. Neviem o žiadnej účinnejšej a zároveň tak univerzálnej a bezpečnej metóde liečby vážnych vírusových ochorení a otráv; ty azda áno?

Ak je niektorý odborník útlocitný voči terminologickým nepresnostiam v mojej knihe, má možnosť sa ozvať, adresu mám zverejnenú. Skôr by sa však mal zamyslieť nad principiálnou otázkou, prečo sa niektoré veľmi účinné postupy nepoužívajú rutinne, prečo sa o nich nedozvedel na fakulte alebo svojej obľúbenej odbornej literatúre a prečo ich musí popularizovať nejaký magister z informatického odboru ktorý to vôbec nemal v životnom alebo kariérnom pláne.

pectore
5. dec 2014

Anita Petek (

https://www.youtube.com/watch?v=ycpTHgQSjsk

)..asi nemusim predstavovať- oblúbena antivax predstavitelka... a pan Dr. Johann Loibner tiež neraz spomínaný (

https://www.youtube.com/watch?v=W7j7-SLpSb4

) . videa ktore som tu dala pochadzaju z konferencie Svajciarskej sekty Iva Saseka, ktory sa povazuje za proroka. ...viac sa o tomto človeku dozviete aj na WIKI... (je to sice ina problematika ale rozobera pozadie tychto ludi na ktorých antivax poukazuje ako na nazorotvorcov): Pan ktorý Anitu a Loibnera uvádza je Ivo Sasek... tyto "odbornici" mu chodia/ chodili prednasat svoje názory na zdravie - a ockovanie... a teraz ....ich tu maminky odporucaju ako osvetu pre dalsie maminky..... kolky z vás co ste sa a s tymito videami stretli vietie o pozadi týchto videi? Napr to že pochadzaju so sektarskej seanse? viac o Ivovi sasekovi tu : http://www.jetotak.sk/editorial/kto-je-tu-extre...

vroni
5. dec 2014

@pectore,tu sa trochu pleties.Netusim, kto je ivo sasek, ale Loibner je jeden fanaticky bigotak (katolik), takze ak nepovazujes za pochybnu sektu katolicku cirkev, tak sektarom rozhodne nie je 😀 Anita Petek je, pokial viem, uz niekolko rokov po smrti.

pectore
5. dec 2014

@vroni ja nepisem ze je sektar on..ale ze vystupuje na sektarskych seansach .

kvieta
6. dec 2014

@pectore K tomuto príspevku som pridala v našej skupine https://www.modrykonik.sk/group/1838/ toto:

Z wiky mi úplne sedí na pojem sekta v prípade mnohých antivax toto:
V bežnej predstave je pojem spätý so skupinou radikálov zhromaždených okolo charizmatickej osobnosti.

😉

aristka
6. dec 2014

@petot ak by si rozumel problematike ako je zdr. a ľudské telo a pod.tak by si pochopil ,čo sa ti tu @lucus83 a iné nicky okrem mňa snažia povedať a prečo to v praxi nie je tak ako to máš ty vysnívané a čo aj v téme megaliečba odporúčaš a na čom staviaš a cením si ,že @lucus83 si dala tak obrovskú námahu a vysvetlila to tu dopodrobna aj keď pre teba zbytočne ,keďže si nič nepochopil ,ale dúfam ,že aspoň niektoré mamičky pochopia ,že megaliečba vit.c je len krásne prosperujúci biznis a keby bola tak účinná tak by nebolo potrebné od roku 1930 to je asi rok z ktorého informácií ty operuješ a staviaš ,vyvíjať atb a iné lieky a ľudia by v tej dobe neumierali na banality,operuješ z hrstkou ľudí ak mám dobrý pocit 2000 čo je až smiešne ak si predstavím ,že ambulancia všeobecného lekára má v kapitácii okolo 2000ľudí a viac ,ktorý prežívajú aj bez megadávok vit.c a dožívajú sa vys.veku a to je len jedna ambul....ja dúfam ,že mamičky si príspevky @lucus83 prečítajú a budú konzultovať aj doplnky výživy tj podávanie svojmu dieťatku alebo svojmu blízkemu s magistrou alebo doktorom ,ale samozrejme nie s takým ,ktorý sám podáva iv infúzie vit.c a pýta si za 1 infúziu 20eur a samozrejme 1 nestačí pri odporúčaných megadávkach ....a neublížia svojím detičkám ,ktoré si môžu následky a poškodenie zdravia poniesŤ po celý život ....

molka
7. dec 2014

@aristka veľmi ťažko sa mi čítajú názory ako máš ty, ktorá si nikdy megacéčkovú liečby nevyskúšala, resp. si nebola nútená ju vyskúšať. Ja som bola 25 rokov na kortikoidoch a silných liekoch od bolesti, ako je možné, že megacéčko mi tak pomohlo, že mi po toľkých rokoch mohli úplne vysadiť lieky? Lekári len krútia hlavou, nevedia si to vysvetliť a ja nemám odvahu im povedať, že užívam megacéčko. Nemám chuť sa s nimi hádať, nemám chuť sa obhajovať a počúvať teoretické hrozby o škodlivosti megacéčka, ktoré sa nikdy nepotvrdili. Už 3 roky som na megacéčkovej liečbe a výsledky mám stále výborné, ako je to možné? Píšeš, že je to biznis...no to teda je, až na to, že teraz platím mesačne 10x menej za liečbu, než som platila predtým, keď som bola na liekoch. Nech si každý verí, čomu chce, mne len nejde do hlavy, prečo musíš tak útočiť proti ľuďom praktizujúcim megacéčkovú liečbu. Ani si nevieš predstaviť, koľkým ľuďom céčko pomohlo, ale radšej mlčia, aby ich ľudia ako ty nerozniesli. Ja dávam megacéčko aj svojim deťom, keď na ne niečo lezie a predstav si, že už 3 roky sme nevideli atb. Naša pediatrička sa nestačí diviť, vraj mám najzdravšie deti v obvode. Ako môžeš napísať, že svojim deťom ubližujeme?
Vraj máme konzultovať podávanie doplnkov výživy s magistrou - predstav si, že moje dve známe sú farmaceutky, obe majú malé deti a obe sa dali na megacéčkovú liečbu, keď si preštudovali všetky informácie. Dávajú céčko aj svojim deťom. Ďalej mám známeho lekára, ktorý sa tiež dal na túto liečbu a všade ju propaguje, je to klasický MUDr., žiaden šaman.
Toto, čo som napísala, sú osobné skúsenosti, nie nejaké vymyslené bludy. Nikdy by som si nedovolila druhých ľudí obviňovať z ubližovania ich deťom. Akým právom si toto dovoluješ? Nevieš si predstaviť, čo je to byť dlhodobo v silných bolestiach, ty nemáš ani tušenie, o čom vlastne megacéčková liečba je a ako fantasticky zaberá.
Vy sa tu vysmievate a považujete nás za fanatikov, ale jediní fanatici ste tu akurát vy, čo tak tvrdošijne, fanaticky a zaslepene urážate ľudí, ktorí majú iný názor. Ešte mi vysvetlite, koho mám ako sektár vyznávať, lebo ja sa rozhodujem sama za seba, na základe vlastného úsudku, ale rada sa nechám poučiť, veď vy to asi viete lepšie, kto za mňa vlastne rozhoduje. 😖

lucus83
7. dec 2014

@petot
nechcem sa dotknúť Dr. Cathcart, ale byť autorom patentu endoprotezy bedr. kĺbu, automaticky neznamená, že sa vyzná v príprave infúznych roztokov. Ani pre architekta, ktorý dokáže postaviť špičkový dom automaticky neplatí, že dokáže postaviť funkčný dialničný most. Ja sa nikomu nepotrebujem sťažovať, ja som ťa len upozornila, na to čo sa môže stať. Keď sa niečo stane- je to na Tvoju vlastnú zodpovednosť, ja som Ťa upozornila, Tvojimi slovami:
"ináč by mohlo dôjsť k akútnej dehydratácii mozgovej kôry (cortex cerebri) a následnej epilepsii – miernym kŕčom nôh, pri plnom vedomí, bez iných ťažkostí,ktoré vymiznú do 20 minút."- To si napísal veľmi veľmi zľahčene- ak už dôjde ku dehydratácii mozg. kôry- dochádza k vážnemu život-ohrozujúcemu stavu, ktorý súvisí z rozvratom vnútorného prostredia - porušeniu osmolarity- teda k poruchám bunečných membrán.

Ja som sa nepýtala na žiadne tvrdenia z injektopasu- ja som sa pýtala Teba na konkrétne veci, na ktoré si mi ani zďaleka nedal odpoveď. Ani netuším načo si sa Ty ohľadom injectopasu danej firmy pýtal, takže nekrúť sa stále dookola.

Ja nepodceňujem účinky Vitamínu C- ja sa len pýtam na konkrétne veci ohĺadom PEROALNYCH megaaskorbických dávok. Askorbát sa nevstrebáva špecificky, vstrebáva sa ako iné "malé"( veľkosťou molekuly) kyseliny. S nimi o vstrebávanie súťaží. napr. kys acetylsalicylová výrazne znižuje vstrebávanie askorbátu práve kvôli tomuto faktu. http://drugagency.cz/soubory/621632572737723.pdf
Toto vstrebávanie je obmedzené- vôbec nesúvisí s potrebou vit C. riadi sa vlastnými pravidlami a možnosťami, takže nejaká bežná vírusová infekcia to určite nezmení. Potreby organizmu zvyšujú spotrebu kys askorbovej, ale až tej absorbovanej črevným traktom- čo v konečnom dôsledku znamená, že sa askorbát menej vylučuje obličkami. Ale korelácia, že menšie vylučovanie obličkami askorbátu znamená automaticky vyššia absorbcia neplatí, platí len pre vyššie využitie vstrebaného množstva.
Askorbát v infúznom podaní vyšších dávok- (dá sa dosiahnuť ako aj ty píšeš až 500 násobne vyššia koncentrácia oproti p.o. podaniu.) má už úplne iné účinky- nie sú to účinky vit C,- sú to účinky askorbátu - jeho redukčných účinkov. Podobne v závislosti od koncentrácie sa odlišujú napr. účinky aspirínu - 30 až 100mg p.o. má účinky na riedenie krvi, ale nemá žiadne antipyretické ani analgetické účinky- na to je potrebná dávka až 500-1000 mg p.o..
Ja ti vyčítam to, že Ty v poňatí kys acetylsalicylovej pripisuješ dávkam 100mg analgetické účinky. V p.o. podaní nedosiahneš v krvi účinné dávky askorbátu (mmo/l), pretože nepresiahneš dávky vitamínu C(micromol/l). Kedže nie si schopný ovplyvniť vstrebávanie, je zbytočné zaťažovať črevný trakt. Nič sa nemá preháňať a hlavne dlhodobo, preto by som doporučené dávky nezvyšovala.
Tvoju publikáciu väčšina odb verejnosti otvorí a zavrie a bude krútiť hlavou, tam je až príliš veĺa nepresností aby Ti niekto vyvracal Tvoje dojmy. Nikto nemá chuť strácať čas, radšej si otvorí odborný časopis. Vyvracanie Tiež stojí kopu času. Ja som tomu venovala dva týždne a Ty ani len nerozumieš o čom Ti píšem. Tvojou rečou, nie som žiadny platený trolo aby som kvôli Tebe strácala čas. U Teba to aj tak len narušilo ješitnosť- na konštruktívnu kritiku si ešte nedozrel.
Chcela som len poukázať na to, že tam máš vážne nedostatky vo vedomostiach a aby ľudia kritickejšie pozerali na to čo čítajú.
@molka ani moje deti už ani z ďaleka nie sú také chorľavé ako boli pred tromi rokmi a umelý askorbát dopĺňame len na úrovni polovičných odporúčaných dávok a to sme si užili s nimi svoje. Vyrástli, imunitný systém dozrel- vybili si to v škôlke. Je to Tvoja skúsenosť- ale kľudne to môže byť aj u Vás z toho istého dôvodu ako u nás. Megaaskorbická liečba má podĺa mňa význam len infúznom poňatí- v závislosti na dosiahnutí plazmatickej koncentrácie. Tejto liečbe by som sa v prípade potreby nebránila- tiež by som sa však držala len odporúčaných dávok.
U dojčiat by som určite neexperimentovala z p.o. megadávkami, už len z prostého dôvodu použitia sedliackeho rozumu- všetkého veĺa škodí. Všeobecne medicína sa vyhýba dlhodobého nemonitorovanému podávania čohokoľvek deťom do jedného roka.
@petot naštuduj si imunoglobuliny a liečba vírusových infekcií- na margo, že nepoznáš nič účinejšie na vírusové infekcie.

lucus83
7. dec 2014

@petot aj interferony a antivirotika