icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kvieta
12. dec 2014

@lucus83 Prašť jak uhoď😉

petot
13. dec 2014

@lucus83 Aha. A môžeš upresniť, aké peniaze získava o.z. z mojich "poloprávd a nepresností"?

petot
13. dec 2014

@kvieta Kam to o.z. dotiahlo je výlučne záležitosťou jeho členov.

lucus83
Odpoveď bola odstránená
veriiii
13. dec 2014

zaujimava studia o trvani imunity po prirodzene prekonanej infekcie B.pertussis a ockovani celobunecnou a acelularnou vakcinou proti B.pertussis-povodca cierneho kasla..

http://journals.lww.com/pidj/Fulltext/2005/0500...

There are many limitations in our understanding of the duration of immunity after both natural infection and vaccination. No clear serologic marker exists for protective immunity against pertussis. By ∼2 years postinfection or postvaccination with either wP or aP vaccine, antibodies have reached barely detectable levels,27–30 whereas immunity against infection remains.

Nase pochopenie o trvani imunity po prirodzenom prekonani infekcie a po ockovni ma mnoho obmedzeni.Neexistuje ziaden jasny serolog.ukazovatel pre ochrannu imunitu proti ciernemu kaslu.
Do 2 rokov po prirodzenej infekcii alebo ockovani bud s celobunecnou alebo acelularnou vakcinou ,protilatky dosiahli sotva detekovatelnu uroven,zatial co imunita proti ochoreniu zostava.

CONCLUSION

Despite the limitations in measuring persistence of immunity to pertussis disease after natural infection or vaccination, some common themes have emerged. Protective immunity after infection was probably never lifelong and wanes after 7–20 years. Duration of immunity after either wP or aP immunization does not appear to substantially differ and likely lasts 4–12 years in children. Clear differences between immunity after vaccination and disease are difficult to distinguish based on available published data.
ZAVER
Napriek obmedzeniam v merani ochrannej imunity na cierny kasel po prirodzene prekonanje infekcii alebo ockovani,niektore hlavne myslienky sa objavili.Ochranna imunita po infekcii nebola pravdepodobne nikdy celozivotna, a oodznieva po 7-20 rokoch,.TRvanie imunity bud po celobunecnej alebo acelularbej vakcine sa nezda ze by sa velmi lisila a pravdepoodbne trva 4-12 rokov u deti.
Zretelne rozdiely medzi imunitou po ockovani a ochoreni je takze odlisit na zaklade doteraz publikovanych udajov.

este pasaz ,studia,ktora velmi dobre dokumentuje, ze ochranna imunita u deti po prirodzene prekonanej infekcii je lne okolo 3.5 roka.

Symptomatic reinfections with B. pertussis in children have only recently been reported, both in the Netherlands and in Senegal. A prospective cohort study in the Netherlands documented B. pertussis infection clinically and by laboratory techniques in both the first and reinfection episode in 4 children.7 The second episodes of pertussis were milder than first infections and may not have been diagnosed outside of a research setting. This study provided well-documented evidence that the duration of infection-acquired immunity in children may be as short as 3.5 years.

veriiii
13. dec 2014

Vaccines and autismus revisited-The Hannah Poling case
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0802904
Dievcatko bolo ockovane v 19.mesiacoch..Mesiace neskor, s neurologickym a psychologickym spomalenim vyvinu ,Hannah bola diagnostikovana encefalopatia v dosledku nedostatku mitochondrialneho enzymu. Vysetrenia ukazali,ze dieta trpi tzv mitochondrialnou dysfunkciou.(vrodenou mutaciou specifickeho genu,kde pri horucnatom ochoreni(alebo zlom tolerovani horucky po ockovani) dochadza k spusteniu tzv encefalopatie)..
Hoci nie je nezvycajne ze u deti s touto poruchou sa vyvinu neurologicke symptomy, medzi 1-2 rokom zivota ,rodicia dievcatka su presvedceni,ze ockovanie spustilo encefalopatiu.
Rodicia vyhrali sud na zaklade predlozenia ich vlastnej studie,kde otec uvadza,ze deti s preexitujucim ochorenim ako ich dcera ma -mitochodnrilana dysfunckia mozu byt nachylne na rozvoj autizmu po prekonani encefalopatie.

petot
Odpoveď bola odstránená
petot
14. dec 2014

@veriiii Novšie štúdie o trvaní odolnosti proti čiernemu kašľu dosiahli celkom iné výsledky. Prirodzená imunita je zvyčajne doživotná, ale cca 10% ľudí tvorí výnimku a stratí ju do 10 rokov. Trvanie účinku vakcíny je podstatne kratšie a u acelulárnej je to možno len 3 roky.
PMID: 19876392, 22423127

lucus83
Odpoveď bola odstránená
veriiii
14. dec 2014

@petot co som citala, najnovsie studie SPEKULUJU
o max 30 rokoch u dospelych, cize ,ano moze to byt uz celozivotna u nich🙂,
avsak stale zostava fakt- u VACSINY INFIKOVANYCH je vyraznym pokles az strata protilatok po 5-7 rokoch, odkial mas tych 10% ze su vynimka k celozivotnej imunite.rada si precitam.
zaujimava je studia,ktora hovori o max 3.5 roka u DETI,cize, cim nizsi vek, nielen vyssi riziko komplikacii ,az smrt ale i kratsia imunita..

"Postinfekčná ani postvakcinačná imunita nie je dlhodobá po infekcii klesá po 7 rokoch, po očkovaní po 5 rokoch "http://www.vpl.sk/files/file/XXXI_conf_w/ockova...

"Adults in the prevaccine era rarely presented with typical forms of pertussis.13 One study indicated that only 0.26% of a population of 20,405 persons had a second case of pertussis disease.10 It was therefore postulated that immunity from natural infection was close to lifelong.11,14 A more recent prospective study of household contacts in a largely unvaccinated population demonstrated that 33% of adult pertussis cases had a history of pertussis during childhood.11 Computer simulations of the prevaccine era by mathematical modeling estimate that, in 1940, everyone experienced pertussis as a child, 9% of the population had more than 1 typical pertussis episode, and the average adult experienced 2.6 cases of mild pertussis in his/her lifetime.15 The frequent occurrence of mildly symptomatic B. pertussis infections in adults refutes the previously held belief that infection-acquired immunity is lifelong."

Cisla su cisla a tieto studie su casto len simulovane matem,vypocty,treba viac casu na overenie,k nepreruseniu cirkulacie B.Pertussis prispieva aj nepreockovanost v dospelosti a znizujuca sa miera zaockovanosti v detsve.. ako mozes citat vyssie, v ere,ked sa neockovalo, priemerny dospelak mal za sebou 2.6 infekcii B.P.,.avsak,tym ze reinfekcie prebiehaju menej dramaticky az asymptomaticky, prekonaniu infekcie sa pripisovala celozivotna imunita.
Avsak-stalym faktom je,ze cim nizsi vek,tym silnejsi priebeh, vyssia miera kompilikaci a smrt..

tinka.s
14. dec 2014

chcela by som sa len opýtať či ste sa niekto stretol s novou vakcínou spoločnosti GSK proti osýpkam, príušniciam a ružienke?

veriiii
14. dec 2014

@tinka.s novou?nemyslis tu,kde su este pridane aj ovcie kiahne?MMRV?

kvieta
14. dec 2014

@petot Takže aj ako to je u vás s odmenami za vykonávanie činnosti v združení a ako to je s príspevkami (o i aj s darovanými 2% z daní) sa asi nedočítam nikde, však? - keďže je problém pochváliť sa s napĺňaním hlavných cieľov o.z.

saska.t
15. dec 2014

http://sportky.topky.sk/c/132366/neprijemna-pro... ani nie rok od ockovania dostali Mumps vieceri hraci,vsetci ockovani,ked isli vo febrari do Soci...velmi ucinne

denduska
15. dec 2014

@saska.t prosím ťa nedávaj tu také protištátne veci 😀

saska.t
15. dec 2014

@denduska jeziiis pardon,naburala som teoriu(nie je oni) ..protilatky sa nevytvorili,,vakc.zlyhala ,ale ved to je nemozne... 😕

denduska
15. dec 2014

@saska.t nieže vakcína zlyhala, Crosby zlyhal! 😀 Nevytvoril protilátky vlastnou vinou...mali by mu to dať k náhrade, aj ostatným..lebo čo je horšie, ohrozená je celá ďalšia generácia hokejistov...čo keď ostanú neplodní všetci...NHL skončila 😅

kvieta
15. dec 2014

Nehysáčte, veď ide o bežnú chorobu!

denduska
15. dec 2014

@kvieta zrazu 😀

kvieta
15. dec 2014

@denduska Jak zrazu, veď to tu píšu všetci neočkujúci dookola.

denduska
15. dec 2014

@kvieta no..a najhoršie na tom je, že v tomto prípade asi majú aj pravdu.

sanym
15. dec 2014

@kvieta áno, mumps som prekonala úplne v pohode v detstve, ako aj všetci moji konškoláci. Keby aj spomínaní hokejisti mali túto možnosť, teraz by sa mohli nerušene venovať svojej kariére. Dali sa predsa zaočkovať v dobrej viere, že mumps nedostanú a... Predpokladám, že túto chorobu zvládnu, ale pre profesionálneho športovca musí byť niekoľkotýždňový výpadok a rekonvalescencia nepríjemná. Na ich mieste by som sa určite pýtala kde sa stala chyba, ty to vieš?

kvieta
15. dec 2014

@denduska No tak potom nie je dôvod na paniku, keď je to fakt bežná detská choroba.
Ozaj, napadlo mi, či nebol očkovaný iným kmeňom... Ako to, že dr. nevedeli, akým kmeňom sa nakazí, keď ho očkovali? Neschopní sú, mali by sa učiť od Kašpirovského.

kvieta
15. dec 2014

@sanym Žeby to bolo dierami v kolektívnej imunite?

sanym
15. dec 2014

@kvieta iste 😀

denduska
15. dec 2014

@kvieta však to bola z mojej strany čistá recesia 😉 mumps mi trhá žily asi ako vlaňajší sneh. Keby chudáci dostali hromadný záškrt, to už by bola iná reč. Mumps mal aj môj muž a aj trenky mu už radšej žehlím 😠 😀

abbey1
15. dec 2014

Zaujímavé, ako vždy ide o iný kmeň, ktorým sa očkovaný nakazil. Postrácam logiku povinného očkovania voči takýmto chorobám. No, ale to je už môj problém. 😉

abbey1
15. dec 2014

@kvieta Príčinou bola diera v kolektívnej imunite? Tak iný kmeň, či my neočkovanci? Dohodnite sa koho, či čo obviníte. Voči koľkým rôznym kmeňom mumpsu si zaočkovaná ty?

saska.t
15. dec 2014

@abbey1 vsetko dokopy,ved co ked boli vsetci hraci zaockovani a siri sa to medzi nimi ako mor,urcite maju lahky priebeh,ked uz to napriek ocko dostali, to je ako v Taliansku s vakcinou proti chripke do nedavna 19 mrtvych po vakc.,ale vakcina za to nemoze,to stihli povedat uz dopredu, docela bijuce do oci,ale kazdy nech veri comu chce 😉

kvieta
15. dec 2014

@abbey1 Čítala som v jednom z článkov, že mu budú robiť viac testov, keďže predpokladali, že mumps to nebude, lebo bol očkovaný, tak sa možno aj dozvieme niečo viac.
Tie moje odpovede vyššie, teda "tón", boli reakciou na srandičky na kolektívnu imunitu, úžasná sranda.
Viem, že nie som zaočkovaná na ten kmeň mumpsu, lebo sa u nás doteraz neočkoval, ktorý koloval po Východe a nebolo mi jedno.