icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sanym
5. feb 2015

@andromeda_ja ešte k tetanu. Videla si štatistiky o výskyte tohoto ochorenia na Slovensku za posledných 20 rokov? Skús si to pozrieť, vrátane veku chorých, ich očkovacieho statusu a spôsobu nákazy.

kiarkak
5. feb 2015

Milí rodičia, mohla by som Vás poprosiť o vyplnenie daného dotazníka na stále diskutovanú tému "Informovanosť rodičov a ich postoje k očkovaniu detí" a vyjadrenie svojho názoru. Dotazník je anonymný a je súčasťou výskumnej časti mojej bakalárskej práce. Dotazník je zameraný na DETI DO 6 ROKOV (vrátane).
V prípade záujmu o vyplnenie kliknite tu:

http://www.survio.com/survey/d/D6G8V6E7O1C5K2X7V

andromeda_ja
5. feb 2015

@sanym Na niektore virusy si vie telo vytvorit protilatky dozivotne...

sanym
5. feb 2015

@andromeda_ja áno, po ich prirodzenom prekonaní určite

andromeda_ja
5. feb 2015

@sanym Kludne sa neockujte. Vase rozhodnutie...

sanym
5. feb 2015

@andromeda_ja a kde som písala niečo o tom, či sa očkujeme alebo nie. Došli argumenty?

andromeda_ja
5. feb 2015

@sanym Nedosli - mudrejsi ustupi ;) Naco Ta presviedcat, ked mas svoje presvedcenie. To nie je moj ciel.

sanym
5. feb 2015

@andromeda_ja nepoznáme sa, takže nepoznáš ani moje presvedčenie. Keď tu niečo pridáš, mala by si si to vedieť aj obhájiť, to je všetko.

veronikax
5. feb 2015

@aristka urobili sa jej brutalne vyrazky po celom tele a zliali sa jej do flakov...... posledne miesto bola pipina... a tam jej to aj ostalo ... Horucka... Opuch.. Ekzem....Placlivost...Zvracanie...Vyrazky a mnoho dalsich ... su neziaduce ucinky po ockovani. Ak toto ma dieta po ockovani .. dalsie ockovanie uz NESMIE prebehnut ... Toto lekari nehovoria.. Povedia.. ze su to caste veci co sa stavaju po ockovani .. ale neziaduce ucinky znamena... viac uz neuzivat dany liek ... LEkarom je to jedno ... a rodicom asi tiez... ked drviva vacsina si letaciky necita....

andromeda_ja
5. feb 2015

@sanym Preco potom pises o tom preco neockovat, ked o tom nie si presvedcena??? Pobavila si ma ako sa tvaris, ze som neuhadla...

sanym
5. feb 2015

@andromeda_ja a kde píšem o tom, prečo neočkovať?

prevenar
5. feb 2015

chybajuci prevenar najdete tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/ 😵

lucus83
5. feb 2015

@evittam ja neviem o Tom ze by sme sa spolu bavili o štatistike vyplyvajucej z nahlasovania NU. Zareagovala si potom, čo som napísala, ze účinnosť vakcíny proti osypkam je cca 95 atd. ...Ty si reagovala ze neveríš štatistikám všeobecne. Ja som napísala svoj názor - všeobecne o štatistikách. Napísala som aj svoj názor na nahlasovanie NU. Nemám k tomu viac čo dodať. Mám pocit, ze ja o voze Ty o koze

zita19
5. feb 2015

@prevenar o co ti ide?

sanym
5. feb 2015

@zita19 nepočula si? Na Slovensku chýba Prevenar.

zita19
5. feb 2015

@sanym pocula. Ale co ma s tym skupina Nesúhlas s povinným očkovaním a riziká očkovania? Hadam oni ho vedia dodat, ci skupili vsetky zasoby v nejakom ludumilom zaujme a tam nam to vysvetlia?

sanym
5. feb 2015

@zita19 nie, je to len slovná hračka

evittam
5. feb 2015

@lucus83 Prepac,zle som sa spytala. Pisala si o statistikach,ktore robis ty v lekarni,takze co maju tie spolocne so statistikou ochoreni po ockovani MMR....

zita19
5. feb 2015

@sanym ja!!!! Tak pan Prevenar nechyba mnohym... Este stale dufam, ze znacnej vacsine. A co sa mojej osoby tyka, tak o neho nemam ani najmensi zaujem, rada ho aj s jeho podarenými radami prenecham jeho oddanemu stadocku...

sanym
5. feb 2015

@zita19 veď ťa neoznačil, kľudne môžeš ignorovať

zita19
5. feb 2015

@sanym ale nemusim... Ci ano?

lucus83
5. feb 2015

@sorciera24 ja Ta nenútim veriť mi, si pre mna rovnako anonymná ako ja pre Teba. Tiez beriem Tvoju odpoved s rezervou. Ja som nepísala, ze ockuju všetci lekári a farmaceuti, ja som písala, ze ockuju všetci ktorých bližšie poznám.
Nemám ale problém, Ti uveriť , ze existuju aj takí co nemajú ockovanie deti, ci už kvôli kontraindikácia alebo z presvedčenia.

lucus83
5. feb 2015

@evittam prečítaj si prosím moje odpovede ešte raz, uniká Ti význam. Ja som napr. NEPÍSALA, ze robíme štatistiky v lekárni. Ja som písala, ze z lekárne prispievame do zdravotníckych štatistík údajmi....
Nemám potrebu sa chytať za slovíčka-

evittam
5. feb 2015

@lucus83 Ja tiez nemam tu potrebu 😉. A nic mi neuniklo. Len si sa vyjadrila,ze tym statistikam veris,nakolko ich tiez robis,ale tie tvoje s tymi ktorym tak veris nemaju nic spolocne. Ale nechajme to tak. A inak "existuje loz,velka loz a potom statistika"😉.

kiarkak
5. feb 2015

Milí rodičia, mohla by som Vás poprosiť o vyplnenie daného dotazníka na stále diskutovanú tému, a to "Informovanosť rodičov a ich postoje k očkovaniu detí" a vyjadrenie svojho názoru. Dotazník je ANONYMNÝ. Údaje z dotazníka budú použité výhradne vo výskumnej časti mojej bakalárskej práce. Dotazník je zameraný na DETI DO 6 ROKOV (vrátane).
V prípade záujmu o vyplnenie kliknite tu:

http://www.survio.com/survey/d/D6G8V6E7O1C5K2X7V

andromeda_ja
6. feb 2015

Ja zasnem nad touto diskusnou temou :D Kdekto napise cokolvek co sa mu paci, vyvesi to na internet a beriete to ako svatu pravdu... Kazdy, kto nesuhlasi a veri overenym zdrojom je pre Vas neznaly clovek. Hlavne, ze svojich domacich maznacikov ockovat davate...

simka641
7. feb 2015

Dobrý deň.
Som študentkou Gymnázia V.B. Nedožerského v Prievidzi. Aktuálne pracujem na školskej práci s názvom "Význam očkovania u detí". Ako výskumnú metódu pri tvorení praktickej časti som sa rozhodla použiť dotazník. Chcela by som vás poprosiť o vyplnenie tohto dotazníka. Dotazník je anonymný.
Vopred veľmi pekne ďakujem, veľmi mi tým pomôžete. 🙂
http://www.survio.com/survey/d/A7K7U3T9I4E6V7M3Y

aristka
8. feb 2015

@veronikax no vidíš ja som takú reakciu videla po zjedení jahôd ,bola to asi alergická reakcia ak to bolo následne po očku ,za to očko nie je zlé,len treba zistiť na čo je alergická a možno sa podobnej situácii vyhneš aj pri potravinách,iných liekoch ,keďže budeš vedieť alergén ,ktorý jej to spôsobil ..plus ak sa vie alergén ,vie sa aj ako pokračovať či v očku alebo v prípade iných liekov ,alergie ľudia majú ,reagujú na lieky aj očko ,ale to neznamená ,že je ten liek zlý ,ale pristupuje sa k liečbe obozretnejšie a to aj k prevencii ....príklad kvantum ľudí ma alergiu na PNC a samozrejme sa to prejavilo nejakou reakciou ,za to je ten liek zlý ...nie ,pretože ten PNC zachránil a zachraňuje milióny ľudí ...tie jahody sú zlé pretože známa mala ťažkú anafylaxiu ,inak ako dospelá dotiaľ jahody jedla ,nie ,nie sú zlé ,pretože miliónom ľudí nič neurobia a sú plné vitamínov ...alergickú reakciu môžeš mať po hocičom ,len treba vedieť čo ju spôsobuje a samozrejme sa to prejaví alerg.reakciou ,ktorá má klinické príznaky .....ale to neznamená ,že je niečo zlé ak je to prosperujúce pre milióny ľudí .......

veronikax
8. feb 2015

@aristka jahodami to asi nebude..... kedze sa jej to stalo do 1 roka zivota.. a stale po ockovani Hexou ... teraz uz nezistim preco to bolo ... a nemienim to ani skusat dalej ockovanim. Malicka nie je pokusny kralik ... nech si to skusaju na inych detoch. Ide aj o pristup lekara... mozno keby bol iny... vedeli by sme sa na niecom dohodnut. Ale tu nebola ina cesta ako zastrasovanie. Tak nie je o com ... inc... jahody teraz papa stale... aj ine ovocie ... a nic jej teraz z toho nie je ..teraz ma 3 r.

trgypadl
8. feb 2015

Uz ma tieto premudrele diskusie fakt zarazaju....
chodte,vystudujte a spravte vyskum!a potom tu mudrujte!
trepat stale dookola a nemat to podlozene,ja sa Vam cudujem.
aj tak o ockovani a zlozeni a ucinku prd viete