(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Milí rodičia, mohla by som Vás poprosiť o vyplnenie daného dotazníka na stále diskutovanú tému "Informovanosť rodičov a ich postoje k očkovaniu detí" a vyjadrenie svojho názoru. Dotazník je anonymný a je súčasťou výskumnej časti mojej bakalárskej práce. Dotazník je zameraný na DETI DO 6 ROKOV (vrátane).
V prípade záujmu o vyplnenie kliknite tu:
@andromeda_ja a kde som písala niečo o tom, či sa očkujeme alebo nie. Došli argumenty?
@sanym Nedosli - mudrejsi ustupi ;) Naco Ta presviedcat, ked mas svoje presvedcenie. To nie je moj ciel.
@andromeda_ja nepoznáme sa, takže nepoznáš ani moje presvedčenie. Keď tu niečo pridáš, mala by si si to vedieť aj obhájiť, to je všetko.
@aristka urobili sa jej brutalne vyrazky po celom tele a zliali sa jej do flakov...... posledne miesto bola pipina... a tam jej to aj ostalo ... Horucka... Opuch.. Ekzem....Placlivost...Zvracanie...Vyrazky a mnoho dalsich ... su neziaduce ucinky po ockovani. Ak toto ma dieta po ockovani .. dalsie ockovanie uz NESMIE prebehnut ... Toto lekari nehovoria.. Povedia.. ze su to caste veci co sa stavaju po ockovani .. ale neziaduce ucinky znamena... viac uz neuzivat dany liek ... LEkarom je to jedno ... a rodicom asi tiez... ked drviva vacsina si letaciky necita....
@sanym Preco potom pises o tom preco neockovat, ked o tom nie si presvedcena??? Pobavila si ma ako sa tvaris, ze som neuhadla...
@evittam ja neviem o Tom ze by sme sa spolu bavili o štatistike vyplyvajucej z nahlasovania NU. Zareagovala si potom, čo som napísala, ze účinnosť vakcíny proti osypkam je cca 95 atd. ...Ty si reagovala ze neveríš štatistikám všeobecne. Ja som napísala svoj názor - všeobecne o štatistikách. Napísala som aj svoj názor na nahlasovanie NU. Nemám k tomu viac čo dodať. Mám pocit, ze ja o voze Ty o koze
@sorciera24 ja Ta nenútim veriť mi, si pre mna rovnako anonymná ako ja pre Teba. Tiez beriem Tvoju odpoved s rezervou. Ja som nepísala, ze ockuju všetci lekári a farmaceuti, ja som písala, ze ockuju všetci ktorých bližšie poznám.
Nemám ale problém, Ti uveriť , ze existuju aj takí co nemajú ockovanie deti, ci už kvôli kontraindikácia alebo z presvedčenia.
Milí rodičia, mohla by som Vás poprosiť o vyplnenie daného dotazníka na stále diskutovanú tému, a to "Informovanosť rodičov a ich postoje k očkovaniu detí" a vyjadrenie svojho názoru. Dotazník je ANONYMNÝ. Údaje z dotazníka budú použité výhradne vo výskumnej časti mojej bakalárskej práce. Dotazník je zameraný na DETI DO 6 ROKOV (vrátane).
V prípade záujmu o vyplnenie kliknite tu:
Ja zasnem nad touto diskusnou temou :D Kdekto napise cokolvek co sa mu paci, vyvesi to na internet a beriete to ako svatu pravdu... Kazdy, kto nesuhlasi a veri overenym zdrojom je pre Vas neznaly clovek. Hlavne, ze svojich domacich maznacikov ockovat davate...
Dobrý deň.
Som študentkou Gymnázia V.B. Nedožerského v Prievidzi. Aktuálne pracujem na školskej práci s názvom "Význam očkovania u detí". Ako výskumnú metódu pri tvorení praktickej časti som sa rozhodla použiť dotazník. Chcela by som vás poprosiť o vyplnenie tohto dotazníka. Dotazník je anonymný.
Vopred veľmi pekne ďakujem, veľmi mi tým pomôžete. 🙂
http://www.survio.com/survey/d/A7K7U3T9I4E6V7M3Y
@veronikax no vidíš ja som takú reakciu videla po zjedení jahôd ,bola to asi alergická reakcia ak to bolo následne po očku ,za to očko nie je zlé,len treba zistiť na čo je alergická a možno sa podobnej situácii vyhneš aj pri potravinách,iných liekoch ,keďže budeš vedieť alergén ,ktorý jej to spôsobil ..plus ak sa vie alergén ,vie sa aj ako pokračovať či v očku alebo v prípade iných liekov ,alergie ľudia majú ,reagujú na lieky aj očko ,ale to neznamená ,že je ten liek zlý ,ale pristupuje sa k liečbe obozretnejšie a to aj k prevencii ....príklad kvantum ľudí ma alergiu na PNC a samozrejme sa to prejavilo nejakou reakciou ,za to je ten liek zlý ...nie ,pretože ten PNC zachránil a zachraňuje milióny ľudí ...tie jahody sú zlé pretože známa mala ťažkú anafylaxiu ,inak ako dospelá dotiaľ jahody jedla ,nie ,nie sú zlé ,pretože miliónom ľudí nič neurobia a sú plné vitamínov ...alergickú reakciu môžeš mať po hocičom ,len treba vedieť čo ju spôsobuje a samozrejme sa to prejaví alerg.reakciou ,ktorá má klinické príznaky .....ale to neznamená ,že je niečo zlé ak je to prosperujúce pre milióny ľudí .......
@aristka jahodami to asi nebude..... kedze sa jej to stalo do 1 roka zivota.. a stale po ockovani Hexou ... teraz uz nezistim preco to bolo ... a nemienim to ani skusat dalej ockovanim. Malicka nie je pokusny kralik ... nech si to skusaju na inych detoch. Ide aj o pristup lekara... mozno keby bol iny... vedeli by sme sa na niecom dohodnut. Ale tu nebola ina cesta ako zastrasovanie. Tak nie je o com ... inc... jahody teraz papa stale... aj ine ovocie ... a nic jej teraz z toho nie je ..teraz ma 3 r.
Uz ma tieto premudrele diskusie fakt zarazaju....
chodte,vystudujte a spravte vyskum!a potom tu mudrujte!
trepat stale dookola a nemat to podlozene,ja sa Vam cudujem.
aj tak o ockovani a zlozeni a ucinku prd viete

@andromeda_ja ešte k tetanu. Videla si štatistiky o výskyte tohoto ochorenia na Slovensku za posledných 20 rokov? Skús si to pozrieť, vrátane veku chorých, ich očkovacieho statusu a spôsobu nákazy.