icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
8. feb 2015

@veronikax jahody bol príklad u moje známej ,píšem ti to ,aby si si zistila čo jej to spôsobilo ,má tri roky a je tu možnosť si ju otestovať ,aby si nebola prekvapená ako sa vec zopakuje pri nejakej banalite,čo vám samozrejme neprajem , o tom som to hovorila príklad ,ja som mala anafylaxiu a ťažkú po kontrastnej látke a priamo na ct ma ratovali a viem ,že som reagovala na konkrétnu látku tj zložku a musím si dávať pozor aj pri iných liekoch alebo potravinách ,ale to neznamená ,že tá kontrastná látka je úplne niečo zlé ....dúfam že si ma už pochopila o čom hovorím....

veronikax
8. feb 2015

@aristka ano jasne rozumiem 🙂 Viem ako to myslis 🙂 .... zmenila som lekarku .. koli viacerym dovodom ... mame noveho lekara... s ktorym sa da viac porozpravat... Tak mu poviem co bolo vo veci .. Mozno nieco zistime 🙂 PEkny den prajem 🙂

aristka
8. feb 2015

@veronikax ono, treba byť obozretný 🙂

veronikax
8. feb 2015

@aristka ale na ockovanie mi to nazor nezmenilo ;)

zita19
8. feb 2015

len tak na okraj na objasnenie ako sa siria infekcie v ockovanej a neockovanej populacii
http://www.theguardian.com/society/ng-interacti...

eggi
10. feb 2015

tak už by sa tí odborníci mohli obetovať pre vedu a mali by sa všetci dať zaočkovať podla doporučenej očkovacej schémy a tak by sme zistili, čo a ako

martinkaba12014
Odpoveď bola odstránená
sanym
13. feb 2015

@martinkaba12014 si v dobrej téme? 😕

zita19
13. feb 2015

@martinkaba12014 nerobis si tu nahodou reklamu? Mas to v 2 ockovacich temach. To nemoze byt nahoda alebo chyba

petot
14. feb 2015

@andromeda_ja S tetanom si úplne, ale úplne mimo. Skús si najprv niečo naštudovať. Tetanové spóry sa nachádzajú v pôde, prachu, v tráviacom trakte viacerých druhov zvierat a veselo si žijú. To, či klostrídia (baktéria) zmutuje alebo nezmutuje, absolútne nemá súvis s očkovaním alebo neočkovaním proti tetanu. Tým viac, že vakcína sa nijako netýka tetanových klostrídií, je to len oslabený adsorbovaný toxín, ktorého cieľom je vytvorenie protilátok. Výsledok je teda viac-menej rovnký ako pri použití antiséra, akurát antisérum sa do tela dodáva zvonku a protilátky po očkovaní tvorí telo samé. Ak odmyslíme detaily ako rozdielnu farmakokinetiku, principiálne je to to isté.

Milujem tieto neustále výlevy na adresu neočkujúcich, najmä keď sú podložené iba aroganciou a totálnou nevedomosťou.

citronade
14. feb 2015

neviete, ako dlho trva kym ma predvolaju na urad, ak nedam tretiu vakcinu? citala som dva prispevky, ze to trvalo nejak dlhsie, niekolko mesiacov kym pride predvolanie... neviete niekto? teraz by sme mali ockovat a zrejme, asi nebudeme, a je moznost, ze koncom februara odchazdame prec na dlhsie... ze ci sa stihneme vratit na to predvolanie, aby sme nemuseli cestovat naspat na urad ked nas predvolaju co ja viem do mesiaca alebo tak..nemate niekto skusenost? vraj to trva dlho... alebo mozem ist ja sama hned a zaplatit rovno pokutu?

sorciera24
15. feb 2015

@citronade zalzi od uradu, ci konk. lekarky, niektore urady ani nepredvolavaju, niektorym to trva dlhsie, nym kratsie, niektore pokutuju, ine nie....tazko ti dame odpoved...

prevenar
17. feb 2015

@citronade 1mesiac - vyse roka ..az nikdy. zalezi od okresu a dalsich okolnosti. ak ta zaujima nieco o odmietani ockovania, tak je tu o tom cela skupina 😀

https://www.modrykonik.sk/group/1799/

prevenar
17. feb 2015

@trgypadl zlozenie a ucinky su zverejnene v pribalovych letakoch vakcin, ktore su urcene uzivatelovi vakciny. cize moze sa s kludom k tomu vyjadrit kazdy kto vie citat a ma byt potencionalny uzivatel ..resp. zastupca uzivatela .

pectore
19. feb 2015

Informacie o očkovani najdete aj v tejto skupine : https://www.modrykonik.sk/group/1838/ ...zamerivame sa tam na kritiku nazorov prezentovanych v skupine ktoru ponukol prevenar... myslim ze pohlad z dvoch stran je dolezity pri zodpovednom rozhodnuti v tak zlozitej problematike ako je ockovanie deti........ 😉

adsumus
19. feb 2015

Keby ste sa niekto chceli normálne poradiť ohladom očkovania ako rodičia, či zdravotníci alebo podeliť o svoju skusenosť, je tu ešte do trojky skupinka vylučne pre očkujúcich rodičov. 🙂 Opakujem skupinka je určená pre Očkujúcich rodičov. https://www.modrykonik.sk/group/6646/ 🙂

kbeata
19. feb 2015

@adsumus a ty co si?lekar alebo internetova poradna?snad by si to mala nechat na kompetenciu lekara,nemyslis?rady ohladom ockovania nesmies podavat,to ti je snad jasne,nahlasim ta adminovi

kbeata
19. feb 2015

@adsumus ber si za vzor pectore,ten prispevok vyssie od tvojho

veriiii
19. feb 2015

@kbeata neboj,ona rady podavat nebude,riadi sa aktulanymi trendami v medicine..

rady ohladom ockovania nesmies podavat,to ti je snad jasne,nahlasim ta adminovi

a ked tu niekto verejne dava rady ohladom Neockovania-radi priamo Neockovat-to je vporiadku?hmm??a ktomu este urcite nie lekar,nato zober jed😀

kbeata
19. feb 2015

@veriiii a ty co ,este nemas po pracovnej dobe?ty si jej hovorca?a mna nezaujimaju Rady ohladom neockovania,tie su upravene v legislative,a rady ohladne podavania lieciv,ma myslim v kompetencii lekar

pectore
19. feb 2015

ja som myslela ze čo sa tyka ockovani dietata rozhoduje o tejto veci predovsetkym rodic...ziadna legislativa, ziadne lekar....pretoze mi rodicia vieme co je pre nase deti najlepsie... o vakcinach vieme viac nez svetova vakcinologicka špička ....🙂 aspon tak mi to miestami na koniku pripada...

veriiii
19. feb 2015

Autimunne ochorenia u geneticky predisponovanych jedincov -
vyvolavatelom u niektorych moze byt hormonalna nerovnovaha-nadmerne posobenie estrogenov napriklad
pri Hashimotovej tyreoiditíde..Skleroze Multiplex, a takisto niektore virusy:

Rubeola, Osypky,, Epstein-Barr Virus, Retrovirus, Influenza B virus, Coxsakie virus and Yersinia.
http://chriskresser.com/basics-of-immune-balanc...

Skleroza Multiplex:
Zo spúšťacích faktorov sa obviňujú vírusy, ktoré mechanizmom molekulového mimikri indukujú rozvoj imunopatologických procesov. V skutočnosti, početné vírusy obsahujú proteíny, ktoré majú príbuznú štruktúru s principiálnym autoantigénom pri SM - myelínovým bázickým proteínom (MBP). Ide o vírus osýpok, CMV, EBV, HBV, HSV, humánny herpetický vírus 6 alebo 7, koronavírusy a iné. Vzťah medzi vírusmi a SM podporujú aj údaje, že vírusové infekcie často predchádzajú záchvaty choroby
https://portal.fmed.uniba.sk/clanky.php?aid=218

Strucny prehlad niektorych;
Skleroza Multiplex,Diabetes Mellitus,Myokarditida,Herpes simplex keratitida,Myastenia gravis,Lupus, Reumatoidna Artritida,
http://www.direct-ms.org/pdf/MolecularMimicryGe...

Multiple sclerosis EAE Myelin proteins Measles, HSV, HHV6,Corona virus, TMEV,HTLV, Parainfluenza virus,Simian virus 5[41–49]

IDDM-1 IDDM NOD Islet antigens Coxsackie virus 4, Rotavirus,Herpes, Rhino, Hanta, Favivirus,Retro virus
[50–53]

Myocarditis Myocarditis Myosin proteins Hepatitis C [54] HSK HSK Cornea derived autoantigens HSV [20,6]

Myasthenia gravis EAMG Acetyl choline receptrs,neurofilaments HSV, Hepatitis C [55,56]

Lupus erythematosus Cutaneous LE, systemic LE dsDNA spliceosome protein EBV, CMV [57,58]

Rheumatoid arthritis Collagen induced arthritis Joint antigen, ubiquitin protein Hepatitis C, Hepatitis B, EBV,
Retrovirus [59-63]

veriiii
19. feb 2015

@kbeata ja sa nepytam,ci teba zaujimaju neockujuce rady,ale ci je vporiadku propagovat Neockovanie nelekarmi..kedze pises:rady ohladom ockovania nesmies podavat,to ti je snad jasne,nahlasim ta adminovi

kbeata
19. feb 2015

@veriiii a ja sa ta pytam ci si jej hovorca?sa ozyvas mne,ked som ta neoslovila,a nepises k veci ale od veci

adsumus
20. feb 2015

@kbeata Nahlás ma, kludne a nahlás jedným šmahom celý koník, bo tu sa iné ani nedeje len si ludia radia navzájom ohladne zdravotného stavu, seba, svojich detí aj domácich zvierat. Neviem, čo ti tak jedna očkujuce skupinka rodičov práve prekáža. Nahlasuj všetkých od rána do večera a tých fanatikov proočkovacích ako o nás píšeš som zas nahlásila ja. 😉

kvieta
20. feb 2015

@kbeata Ak by tu mal niekto niekoho nahlásiť, tak jedine príspevky v Nesúhlase a v súkromnej skupine, kde sa dávali a dávajú návody ako obísť zákon, čo t.č. je klasifikované ako priestupok = priamo navádzajú rodičov ako spáchať priestupok. Kus uber paru 😉 Chcela by som vidieť ako sa budú rehotať tým svojím známym heh, keď tu nastúpia napr. také neškodné osýpky. Stiahnu rite a budú sa ďalej živiť radšej IT, ver tomu 😒 .

kvieta
20. feb 2015

@kvieta ...jóóój, nie heh, ale heheh 😀 niektorí aj heheheh... 😎 - so sebavedomím parádneho koňa pribúda aj "-eh"

kbeata
20. feb 2015

@kvieta ked je raz nieco zakon,tak je zakon,a ked priestupok,tak priestupok,co vymyslas o obchadzani zakona,akeho,a co pisal adsumus o Radach,precitaj si jej prispevok este raz...to pectore ho napisala vyssie nad tym spravne 😉
precitaj si vsetko s porozumenim a mas vyhrate 😉 ,nemusela by si mi tu vypisovat a mudrovat

kvieta
20. feb 2015

@kbeata Keď myslíš 😉

veriiii
20. feb 2015

@kbeata nie-nie som jej hovorca-a ak mas nejaky problem s tym,ze sa niekto miesa do tvoje konverzacie, ,tak pis cez IP a nie do verejneho fora.. 🙄 ..takze, plati vice versa:
a ty co si?lekar alebo internetova poradna?snad by si to mala nechat na kompetenciu lekara,nemyslis?rady ohladom ockovania nesmies podavat,to ti je snad jasne,nahlasim ta adminovi