icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
20. mar 2015

@tin007 len tí úspešne liečený ,mali asi nekomplikovanú formu tbc,keďže išlo asi o dospelú populáciu,ktorá je očko...takže sa tešme,len pridám ,že tubery je viac ako je tam udávané a nie je dg.viď asociáli ,ktorých len v ba je niekoľko tis.a nikto ich netestuje na tbc,plus ak umrú ,len ich zakopú a hotovo....plus už na sk máme úmrtie neočko drobca na komplikovanú formu tbc,pred ktorou malo chrániť očko.....takže sme stále nepreskočuli a nie je prečo jasať...nehovoriac liečba tbc je veľmi zdľhavá a ťažšká a v izolácii na týždne a určite nie bez následkov na org....

tin007
21. mar 2015

Juuuuj, poculi sme slovo odbornika na vsetko; sa cudujem, ze si nevystupila so svojim príspevkom vo Vysnych Hagoch! Ako to, ze taku na slovovzatu odbornicku nepozvali?!

sardinka333
21. mar 2015

@aristka je to len čistá slovenská závisť. Neh má aut a penazí kolko chce, nemenila by som s ním. Za niketorými ako je Fisher, Traubner stojí napriek všetkému tvrdá práca a nechcem si ani predstaviť kolko času, usilia tomu museli podriadiť niečo vybudovať čo slúži nám všetkým. Zdravotníctvo ,,zadarmo,, je len utopia. Taká pani Eleková je zase financovaná Homeoclinic s.r.o. a čo kde berie si tiež možeme len domýšľať a v podstate jemi to šuma fuk.
Odmietačí očkovania len zneužívaju bezpečie, ktoré priniesla plošná preočkovanosť, ale v oblastiach ohrozených výskytom by som chcela vidieť tých hrdinov. Po odmietnutí vakcinácie si liečbu cakum prásk zaplatíte sami a žiadna zdravotná poisťovna nám nedá ani ,,fenig,,. Ja som zatial nepočula jediného kritika očkovania ako sa teda máme chrániť pred tetanom, týfusom a neviem čím? Homeopatiou? Céčkom? Zatial sme tu relatívne v bezpečí, niekde v hornej dolnej....ale stačí ist niekde na letisko kde sa premlelo x ludí....s deťmi na dovolenku.

denduska
21. mar 2015

@aristka len ty p.Fishera neobhajuj, očividne nemáš šajn ako sa veci majú, tak sa k tomu nevyjadruj.

denduska
21. mar 2015

@sardinka333 ty máš pocit,že tvrdá práca je ospravedlnenka k braniu úplatkov? Potom sa nečudujem, že to tu tak vyzerá. Nikto ich nenútil drieť do úmoru, bolo to ich slobodné rozhodnutie.

sardinka333
21. mar 2015

@denduska nemám pocit ze tvrdá práca ospravednuje branie uplatkov, žial dialo sa to, deje sa to a bude sa to diať v každej spoločnosti sveta, s tým nič nenarobíš. Čo myslíš, že západne od nás je raj na zemi? To isté len v ružovom...aj tam beru uplatky, pacienti im zomieraju a podobne. Takže ja to neobhajujem, ale na začiatku práce na projekte je často len to odhodlanie a sloboda, ale ako projekt postupuje už je to často o zodpovednosti dokončiť prácu a aj sa nutiť do toho umoru aby sme to už konečne dokončili. A koniec koncov ako to bolo vie len on, tá pani a polícia....

denduska
21. mar 2015

@sardinka333 skôr je to o nenažranosti niektorých ľudí a o ich vlastnom presvedčení akí sú nenahraditeľní, ktorým Mamon už zatemnil mozog. Chvalabohu, že existujú šikovní a slušní ľudia na vysokej úrovni, a to nielen odbornej, ale aj ľudskej, ktorým sa bridí dať si platiť dopredu za ešte nevykonanú prácu, ktorá má v tomto prípade vždy neistý výsledok.

aristka
21. mar 2015

@denduska a ty to vieš ,ako sa veci majú....ja vidím aj skutky ,nielen precedens a kto nemá peniaze ,nezaplatí....a osobne by som sa už 70ročnému človeku nedala operovať,keď má vychovaných svojich žiakov,ktorí sú velmi šikovní a predsa tá ruka je pevnejšia ,plus ak chce niekto predbehnúť poradovník,nemôže čakať ,že to bude pre pekné oči.....nie som naivná a kto na to má nech si zaplatí a operuje ho aj 70 ročný prednosta....a ako napísala
@sardinka333 ,že aj vo svete sa to deje a duplom u takto vysoko postavnych dr.ktorý sa už skôr venujú chodu kliniky,výučbe a sú po ruke len nejakým prominentným.....inak pokiaľ viem ,ty si anesteziologička,asi dobre platená,tuším v rakúsku a máte to asi dobre ošetrené oficialne ,ak si ťa niekto vyžiada k epiduralu a ťahá ťa aj z domu a pritom si tú dotyčnú v živote nevidela ,ale bohužiaľ rozhodla sa rodiť....takže buď to robíš pre pekné oči aj o pol noci,buď to má špitál dobre ošetrené a platí sa oficiálne,aby tu neprišlo k čiernym peniazom tj neoficiálne alebo nie si tak dobrá a nikto si ťa protekčne nežiada a toto nemusíš riešiť,ale tým pádom ani nesúď ....inak by bolo zaujímavé vedieť na čom sa vozíš ty....poznám kvantum dr.ktorí chodia mestkou alebo na značke škoda a denne sú hodiny na operačke......ja nesúdim ,keďže viem ,čo všetko je potreba ,aby boli takto potavený ľudia tam ,kde boli a tie peniaze sú vydraté,niečo ako top manažér,len platovo nie a duplom ak o prípade nič neviem,.....

aristka
21. mar 2015

@tin007 aj v príspevku je jasne povedané z čoho vychádzajú,jedine len zo štatistík svojho špitála....plus mám aj osobnú skúsenosť kedy bola tbc zistená až pri pitve....ešte šťastie ,že ho pitvali a profilakricky sa podali atb,ale o takýchto prípadoch vo vyšných hágoch nemajú ani šajnu....mysli na to ak nejaký asociál pôjde okolo teba a dobre si zakašle a odpľuje na zem riadny bordel....nemusíš sa báť,tbc ti nehrozí ,lebo vyšné hagy mali tak optimistické čísla diagnostikovaných tbc......len koľko je nediagnostikovaných 😒 ....

tin007
21. mar 2015

@aristka Nemam chut s tebou diskutovat (priamo som ta neoslovovala vôbec), pretoze po viacerých vymenach nazorov to nikam neviedlo. Chcem vsak podotknut (a nie je to podnet na nejaku diskusiu, takze prosim, nereaguj na mna), ze co sa tyka bacilonosicstva, tak to nie je len pripad TBC, ze je velke percento tych, ktori maju velmi mierne príznaky, resp. ziadne a chorobu prenasaju (typicky pripad su pneumokoky alebo cierny kasel). No a v pripade TBC ten prenos nie je len tak, ze mi niekto nakasle do tvare, ci si predomnou odpluje a uz ju mam. Zalezi od stadia, v ktorom sa choroba nachadza a tiez od intenzivity a dlzky vzájomného kontaktu, imunity a zdravotného stavu "okaslaneho" atd.

adsumus
21. mar 2015

@denduska Ty na základe čoho tvrdíš, že niekto bral alebo nebral uplatok, robíš tu závery o nejakej nenažranosti, na základe akých informácii? Ty si nejaký sudca, rozhodovala si vo veci? Ty si lekárka, vraj, páčilo by sa ti, aby ťa bez usvedčenia niekto na nete pretriasal, že si brala uplatky? Pokial viem, tá vec je v štadiu šetrenia, mali by ste počkať kým niekoho začnete vešať na rozhodnutie sudu.

denduska
21. mar 2015

@adsumus daj si kafíčko alebo rovno poldeci a ukľudni sa. Odpovedala som inej prispievateľke, ak si si nevšimla. Alebo choď žalovať na mňa hoci rovno do Fisherovej oválnej pracovne 😉 neviem kde som jeho konkrétne ako obvinila. Na to sú iní. Ak mňa niekto pri preberaní úplatku prichytí, kľudne ma rozoberajte. Ešte som žiaden ani nevzala a už to aj tak robíte.

denduska
21. mar 2015

@aristka nože daj ešte dačo, nech sa niečo nové zas o sebe dozviem 😀 ja nešoférujem,mám totiž osobného šoféra, ktorý ma poslušne mojím autom všade rozváža. Finančne si ho síce vydržiavať nemôžem, ale máme to zazmluvnené inak k obojstrannej spokojnosti 😉

adsumus
21. mar 2015

@denduska ty si pripravená ako vidím obvinovať ludí hlava nehlava, kde ja som ta kedy obvinila z brania uplatku? To je trošku silná káva, pani dr, obvinovať ludí, z trestných činov, či nie? 😎 hlavne ak sa ich nedospustili

denduska
21. mar 2015

@adsumus aká hlava nehlava koho kde? 😀 ty si chodiaca kazuistika. Daj mi pokoj, nemám chuť sa nechať vtiahnuť zas do nejakých tvojich fabulácií. Radšej si všetky tie úplatky obhajujte a ešte sa tvárte ako si ich všetci zaslúžia😉 účel svätí prostriedky predsa 😉

adsumus
21. mar 2015

@denduska nie nebudem sa tváriť, že uplatky su v poriadku, v živote som uplatok nedala a ostro to odsudzujem, ale nebudem sa dívať ako tu vešiate človeka len na základa obvinenia, ktoré nie je vôbec dokázané.

denduska
21. mar 2015

@adsumus ja ho predsa nikde nevešiam, pravdupovediac je mi to jedno,nech si spytuje svedomie on, ak má na to dôvod. Ale obhajovať ho v zmysle, že aj keby vzal úplatok, tak to je v poriadku, predsa je to vzdelaný šikovný človek,ktorý má za sebou veľa tvrdej práce (to mu vôbec neberiem), tak to nie. A o tom som písala. Pokiaľ viem, na krku majú obvinenie aj dotyční, ktorí ho údajne uplatili, tak môžeme len čakať ako sa to skončí (a či sa to vôbec dozvieme).

adsumus
21. mar 2015

@denduska ty tu píšeš o mamone a nenažranosti a ani nevieš, či mamon prebehol a či bol ktokolvek nenažraný a navyše zakazuješ takých ludí obhajovať, takže vešiaš. Aký rozdiel medzi tebou a tými, čo upalovali ludí len na základe obvinení? Stredovek neskončil, stredovek trvá. jejeje

denduska
21. mar 2015

@adsumus panenko skákavá. Mysli si čo chceš, rob si závery aké chceš. Momentálne mám úplne iné starosti než nikam nevedúce filozofovanie.

adsumus
21. mar 2015

@denduska ty veľmi rada ludom povoluješ a zakazuješ, že? držať usta, myslieť si, čo chcu, neobhajovať iných ludí.

denduska
21. mar 2015

@adsumus neviem spýtaj sa môjho muža, či ho veľmi buzerujem 😉 akože "rob si čo chceš" je príkaz? No ja nemôžem za to,že nevieš čo s voľným časom, ale mňa nevydráždiš do handrkovania, mám nervy ako špagáty 😎

adsumus
21. mar 2015

@denduska mna tvoje nervy ani muž nezaujímaju, ale tvoje argumenty a prínos do diskusie, plus sposob vedenia diskusie. na bode mrazu všetky tri hladiská. 😖 z mojho pohladu.

denduska
21. mar 2015

@adsumus Keď myslíš. Tvoj názor ti neberiem. Mám svoj. Môžeš ma oznámkovať, alebo sa sťažuj niekde na mňa, že nevediem diskusiu ako sa ti páči (ešte lepšie bude nediskutovať so mnou). Nuž nie sú veci vždy ako by sme si priali, to je život. Pekný deň ti želám.

adsumus
21. mar 2015

@denduska ak sa priznal nie je o čom točiť, treba ešte počkať na rozhodnutie sudu a potom môžete ho znevažovať do zbláznenia a uvádzať ako príklad, že všetci lekári su takí. Treba veriť, že to bude stačiť aby ku korupcii nedochádzalo. Tematika je ale očkovanie a že alternatíva je dobrá a klasická medicína zlá. Nie je, všade su len ludia, uplatní a neuplatní, treba si vyberať, to už je na každom z nás.

aristka
21. mar 2015

@denduska vieš ,ak by povedal alebo napísal,že ti bol dobrovoľný príspevok alebo dar ako to robí pán filo zo slobody v očkovaní ,asi by sa nič nediaľo,ale na rozdieľ od pána fila ktorý dobrovoľné dary beztrestne berie a ešte ako čistý príjem a ktorý okrem trepania bludov ,nič nedokázal,je fišer ktorý má za sebou výsledky ,viď kardicentrum.....vieš v nicky nech si pozrú prv do svojho hranta a potom nech súdia iných......odo mňa by mohlo pýtať aj desať fišerov ,aj desať filov,ale ak nemám z čoho dať ,nedám....plus ak pracuješ v zdr.sa ti ľahko hovorí s súdi ,keď si dokážeš prednostne vybaviť aj bez peniažkov,ale iný takú možnosť nemajú a keď náš systém prednostné operácie nerieši a už ani vyš.najnovšie..ľudia si budú platiť bokom...a prečo nie ak na to majú....a tento systém to len podporuje.....ale to by si ty ako dr.mala vedieť...

denduska
21. mar 2015

@aristka Hlavne to podporujú sami pacienti a ako vidím aj ty osobne. Nie, nedala som, nevzala som a nič si prednostne ani zadarmo nevybavujem, lebo mi je to proti srsti. Objednám sa, sadnem na zadok do čakárne a sedím tam. Neznášam predbiehanie, strkanie, presne také "vybavovanie", líškanie a análny skialpinizmus hocikde, nielen v zdravotníctve, je mi z toho normálne fyzicky zle. Ak to niekto považuje za normálne, nech to robí, ja to nerobím. A ak by som chcela preskočiť čakačku na transplantáciu srdca a jediný spôsob by bolo 3000 € niekomu do vrecka, nuž tak teda mám očividne smolu.

sardinka333
21. mar 2015

@denduska no jasne. Život máš len jeden a keby tvojou jedinou možnosťou záchrany života bolo tých 3000 tak tu ešte urobíš aj zbierku, prípadne keby sa to týkalo tvojho dieťaťa. Takže asi tak podla mna.
čo sa týka uplatkov ani ja nedávam, ani som nebola nutena, nestretla som sa s nejakým ,,vymáhaním,, ak chcem niečo prednostne alebo ,,lepšie,, tak si priplatím z cenníku, ktorý daný lekár má.

denduska
21. mar 2015

@sardinka333 Ty si rob čo chceš, ale mňa do toho nezaťahuj prosím. A už vôbec nie moje deti.

aristka
21. mar 2015

@denduska no vidíš konečne si to povedala,že to podporujú sami pacoši ...a ja som zaplatila prednostné vyš.keď to bolo zákonne ,aby som sa rýchlo vybavila ,takže podporujem to ,ale aby to bolo oficiálne a to aj pri operáciach ,len treba aby to malo presné dané pravidlá....neviem či sa dá preskočiť čakačka na transplantáciu,ak si predstavím,čo všetko musia spľnať darca a príjemca ,tam sa asi moc nedá predbiehať...tj dala si zlý príklad,ale ak by sa dalo ,buď si istá,že za svoje dieta by si zaplatila....či sa ti to prieči alebo nie....takže dúfam,že vec uzavretá a šup k téme očko a neočko