(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@denduska predstav si,že mám odžité to isté pri prvom synovi a za záchranu som sa poďakovala slovom....a dokonca ma pôrodník prišiel pozrieť na izbu ,aj na malého....a zvyšné pôrody ma tiež nič nevyšli....ale nevyberala som si pôrodníka...ale ak by môjmu dieťaťu išlo o život a bolo by mi povedané,že srdce je jedno a čakatelia dvaja tj moje dieťa a iné dieťa ....predám s mužom celý majetok a dám ,len qby to srdce dostalo to moje.....sú to dva markantne rozdielne prípady,ktoré sa nedajú vôbec porovnávať a ak chceš o tom diskutovať ,kľudne založ tému a môžme sa baviť....tu v očko téme momentálne spamujeme....
@aristka ja s tebou vôbec nechcem diskutovať, ty to stále rozvádzaš ďalej a ďalej..ak si taká znalá, tak si vieš predstaviť aká je asi šanca, že by dvaja rôzni čakatelia mali úplne rovnakú zhodu s darcom..takže to je tiež z cesty. Môžeš to pokojne nechápať, ale ja neverím, že osud stojí len na nejakom jedinom úplatnom človeku. A ak mám dať do kešene tu tisíce eur, tak aj keby ich zázrakom zoženiem, zaplatím radšej oficiálne v zahraničí. A bohužiaľ, často ani priehrštia peňazí nestačia a osud je spečatený 😖 Dobrú noc!
@aristka Tak ty by si kľudne predbehla 1 nevinné čakajúce dieťa, aby si zachránila to svoje? Dobre čítam? 😕 Nie je to tak dávno, keď ste ma tu na Mk roznášali v zuboch ako divé, keď som vyhlásila, že moje dieťa je mi prednejšie než ktorékoľvek iné. Aký obrat zrazu, ak sa jedná o Vaše dieťa.
Ale ako milujúca matka ťa chápem,, urobila by som to isté. Len ma pobavila tá tvoja dvojtvárnosť. 😀
No dosť bolo zábavy na noc. 😉
@aristka ja nepochopim ako moze zdravotnik obhajovat uplatky 😅
To co si tu popisala je neodpustitelne..zastavat sa niekoho kto berie uplatky, klame a nehanbi sa za to..ty este napises, ze vsak studoval..hovori ti nieco etika, moralka, svedomie????? Ked takato vzorka pracuje v zdravotnictve je to velmi smutne, nastastie poznam zdravotnikov co sa k takemuto niecomu neznizia. Napisat, ze vsak ked si ho vyberu tak nech zaplatia...tak nech odvedie z tych "ciernych" penazi aj dane.
Napisala si, ze by si dala cely majetok za srdce pre svoje dieta...vies, malo by to byt postavene tak, aby to srdce dostalo dieta co ma najlepsie predpoklady..nie to co zaplati najvacsie peniaze.
Si clovek bez moralky a tiez bez bazalnych (pre teba...zakladnych) vedomosti..denno denne sa o tom presviedcam po tom co tu vypisujes..
@slniecko77prečítaj si aristkin príspevok z dnes o 21:40, tam to máš s tými "úplatkami" vysvetlené.
@abbey1 A teba kto to tu tak roznášal ako divý, zato, že ti je tvoje dieťa prednejšie ako iné? Nevymýšľaš si zasa raz náhodou? Každému je vlastné dieťa prednejšie ako iné, problémom tu bolo vyhlásenie neočkujucej maminy, ktorá sa jasne vyjadrila, že jej na iných deťoch nezáleží, či ich jej dieťa nakazí chorobou. To si bola ty? Nebola. Tak nezavádzaj. A pôvodna debata, len na pripmenutie, bola, že alternatívny čo? lekár? zarába až trojnásobne viac ako bežný lekár, takže sa tu nejedńá o žiadnu charitu, ako sa mnohí mylne domnievajú. A iní mnohí to tu veselo mylne prezentujú. Ono keby si každý lekár mohol zhrabnúť mesačne od ludí v čistom po 4000 euro zákonne tak ako homeopat, tak by možno ani k uplatkom nedochádzalo, aj ked to je už otázka morálky toho ktorého jedinca, však ano?
@slniecko77 sorry, ale ja by som tiez dala cely majetok, aby som mohla zabezpecit pripadnu liecbu pre svoje dieta. myslim, ze aristka to myslela tak, ze je pre nu jej dieta viac ako cely majetok, ako vlastny zivot, a vzdala by sa cohokolvek, aby ho ochranila.
chcem vas niektore vidiet, ako by ste sa zachovali v pripade, ked by vase dieta mohlo dostat liecbu, ale doktora sa vyjadri, ze treba nieco "do vrecka". ja som zasadne proti uplatkom, ale AK by nebola ziadna ina mozna cesta, znizila by som sa k tomu cinu. pre svoje deti. nie pre seba, nie pre lekara.
a je mi jedno, co si kto o tom mysli.
@simonka77 Ver mi, že ak je to také jednoduché, strčiť niekomu do vačku a už to zrazu ide, tak to ide aj inak a inde. Už len v lekárni dokážeš s liekmi také čáry máry, a to ekonomicky aj právne úplne čisté, jediné čo potrebuješ je vlastný rozum a odvahu. A že si niekto bezostyšne opýta a nie málo, ešte predtým než niečo vôbec urobí, je len využívanie ľudského nešťastia, zúfalstva, ale aj nevedomosti a hlúposti. A ak sa to týka dieťaťa, tým horšie. Takým ľuďom napľuť a nie ešte ich vydržiavať. No ale však si ich vychovávajte hneď ako sa dovalia z fakulty, vaše deti sa vám určite o takých 30 rokov poďakujú. Ale čo, veď aj na "západe" to tak funguje a všetci sú spokojní. Tak je to určite v pohode, tam majú ľudia asi tri hemisféry alebo neviem 😝
@adsumus Ty si ale totálne mimo. Len ma prekvapuje, že práve ty, ktorá vždy všetko vie, všetko má zdokumentované a zrazu si nepamätáš ako ste ma išli zožrať, keď som JA napísala, že moje dieťa mi je prednejšie ako akékoľvek iné, i keď deti mám veľmi rada. Tak prosím, nesplietaj jedno cez druhé a nevyťahuj tu nejaké platby a nejakú inú maminu s jej tvrdením.
Ja sa tu na vás už len musím baviť, kedykoľvek vyhlásite čokoľvek sa vám hodí, prekrútite i neprekrútiteľné.
Ale neboj, ja si nájdem niekedy večer čas a vyhľadám tú vašu plodnú debatu na môj účet.
@simonka77 Ver, že lekár odborník poskytne svoje služby bezúplatne a z dôvodu, že u na jeho pacientoch záleží. Tí chrapúni, ktorí pýtajú peniaze by sa mali ísť živiť jedine niekde do stajne, ale aj tých zvierat by mi bolo ľúto. Ja budem nadosmrti vďačná lekárom, ktorí pomáhali našej rodine v ťažkých chvíľach, i keď životy zachrániť nemohli. Nikdy nevzali ani len cent, ani len čokoládu!
Ale je neospravedlniteľné, ak si primár vypýta peniaze od matky onko dieťaťa, lebo sa vraj jedná o náročnú operáciu. Jemu má niekto niečo dať? Ano, ale len želiezka na ruky! A nepochopím, že takéto niečo môže byť akceptovateľné v našej spoločnosti, nech už si to kto chce, ospravedlňuje ako chce!
@simonka77 kazda matka by za svoje dieta dala aj zivot..nie len peniaze, aristku nemusis zastavat, myslim, ze pisat vie a obhajovat sa tiez..
Je na zaplakanie ked si zastavate taketo praktiky, potom sa skutocne necudujem, ze na Slovensku prekvita uplatkarstvo..je to jeden spinavy biznis a ti co to oraktikuju by sa mali hanbit! Vyuzivat nestastia inych vo svoj prospech, za peniaze danovych poplatnikov vystudovali, beru plat (ake prekvapive, vsak?) a za co im este treba dat uplatok???? Prosim ta toto mi vysvetli, lebo fakt netusim..na Slovensku je to jedna neprehladna diera, co sa tyka poriadia na operacie, liecbu..vsak kompetentni vedia preco je to tak..ani netusis kolko takyto lekar berie pomimo svojho platu..by si bola velmi prekvapena..hned by si inak pisala.
Len sa zamysli: lekar vystudoval zadarmo (plati stat), prax a vyucba mu bola poskytnuta (dostava plat, sice na zaplakanie, ale dostava), vyoperuje sa...pracuje v statnom zariadeni kde mu je poskytnuta operacna sala s celym operacnym timom - anesteziolog, anesteziologicka sestra, instrumentarky a sekundarny lekar/lekari, materia na operaciu poskutne nemocnica, vsetky sluzby okolo (upratovanie atd) tiez...nehovoriac o pooperacnej starostlivosti..tak sa ta este raz pytam..Za co ma dostat uplatok????? Full servis ma zadarmo, costane plat od statu a este ma tu drzost si vypytat..a samozrejme nezdanit! Povazujem za ubohost povedat pacientovi, bud date, ale sa nedostanete na radu 😕 to je uz co? Chce sa mi zvracat z takychto lekarov (a neplati to len o lekaroch), taki si zaslizia len zeliezka na ruky, ako bolo vyssie spomenute..
Skus sa zamysliet a az potom nieco vysvetlovat..a ano, aj ja som matka aj ja by som za svoje deti dala svoj zivot!
s tebou sa mám o čom baviť.....ešte si nepreskočila a vyskakuješ.....krič na sklonku života aká si hrdinka a ver a dúfaj ,že v živote nebudeš musieť riešiť situáciu,či tvoje dieťa alebo cudzie.....plus nikde neobhajujem úplatky...ak si nepochopila príspevky ,radšej mlč....
ja len pre uplnost....z trestneho cinu korupcie su vzdy obvineni dvaja...aj ten, co uplatok berie, aj ten co dava 😉
nechapem, ako niekto moze podporovat trestny cin 😕 ...aj ked, podla nickov diskutujuich, vlastne chapem....mne hned od zaciatku damy aj moralne nesedeli....len sa mi to potvrdzuje..... hlavne , ze tu vykrikuju nad zodpovednostou nad uplnymi hovadinami..... ubohe, velmi ubohe...moze mat sto titulov pred menom, ci za menom....moze to byt aj vas ockovaci guru (jeden taky je...)...ale ked berie uplatky, verjne sa nielenze prizna,a le este sa vymeje ludom do ksichtu....pre mna je to uboziak toho najhlbsieho dna..... 🤐
@slniecko77 a ešte niečo,tam asi nešlo o nedostanie sa na radu,ale o preskočenie čakajúcich pacošov ,aby sa skôr dostal na radu....malo by sa ti chcieť zvracať z pacosov ak toto žiadajú od lekára tj prednostné operácie,čo náš systém nedovoľuje aj keď si schopná si to zaplatiť a najnovšie aj prednostné vyš. sú zrušene..keďže si zrejme nepochopila pointu aféry ...možno by si mohla ozrejmit ako je ti v uk...kde žiješ...tj.prednostné vyš.,operácie,lekára pri operácii,ktorého chcem a možno ,aby moju liečbu prebral aj riaditeľ špitála....
@aristka ja presne poznam pointu pripadu, nemusis sa obavat..
Chce sa mi zvracat z teba co tu vypisujes tieto nezmysly a zastavas sa uplatkarov a ludi co ryzuju na nestasti druheho...fuj, to je nechutne, a 100x horsie ked si zdravotnik! Ano, podla trestneho prava su zodpovedni aj pacienti co uplatok davaju..presne ako ty..hanbi sa, zastavat branie uplatkov.
Co chces ozrejmovat? Co chces porovnavat? Aby si zase zacala kydat na zdr.system ineych statov? Klidne sa spytaj veriii ona ti to ozrejmi, tiez zije v UK 🙂 ale ak budes na tom trvat a nebudes zhadzovat, tak nemam problem s odpovedami...ale bud si ista, ze system v UK je v tomto cisty a lepsie postaveny..
@slniecko77 ked sa ti chce zvracať, prečo nejdeš, načo vypisuješ, jeden malý detail, nikto tu korupciu nezastával, zbytočne chrliš jedy.
Takže poprosím ctené nicky,aby sa vrátili k téme očkovanie a neočkovanie,keďže týmto sa téma spamuje,čo je av cieľom a zvyšné nicky,ktoré reagovali nech sa už nepripájajú z dôvodu provokácie av....za pochopenie ďakujem.....
@adsumus ja nechrlim jedy 😉 zrejme mas problem s porozumenim textu, skus si precitat aristkine "perly" este raz..specialne o nasom prvom operaterovi co transplantoval srdce...viac nemam o com.
Nabehla uderka 😀 zastavate sa navzajom za kazdu cenu, je to az smiesne...keby ste sa zastavali v odbornych veciach OK beriem, zastavate jeden nazorovy prud..ale toto, je to fakt na zaplakanie 😅
@aristka urazam? 😀 ako som napisala, ked dochadzaju argumenty, nastupuju prazdne slova...
@slniecko77 na zaplakanie je ked niekto osočuje iného za niečo, čo nikdy netvrdil, tak ako to ty robíš, s tým svojim smiešným zvracaním, to klincuješ. a ak je aristka proti korupcii rovnako ako každý jeden, kto by písal teraz na tomto fore, (čo je v realite, to je ale otázka ako by sa kto zachoval, keby mu išlo o život jeho dieťaťa, možno by potom velkohubosť ustupila strachu) tak predsa nebudem ju tu kamenovať tak ako ty, zato, že podporuje korupciu, ked to nie je pravda.

@aristka tak pre tvoju informáciu, dieťa mi takmer umrelo pri pôrode, ak by tam nebol dotyčný pôrodník, skončí to veľmi zle a nie, nedala som ani predtým ani potom, odvďačila som sa inak a do smrti budem zaviazaná, ale by som sa na seba nedokázala pozrieť do zrkadla keby som danej osobe doniesla obálku. A predstav si, že sa o mňa postarala aj potom, keď som mala problémy, a to veľmi milo a úctivo. Ale som rada, že si si istá v tom, čo by som ja urobila a dúfam že tvoje úvahy o zdraví či chorobe mojich detí ostanú len v tvojej hlave.