icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
denduska
1. máj 2015

@adsumus a ako otestovať vplyv hliníka priamo na nervové bunky? Lebo oni chceli skúmať toto a nie to čo ty. Chápem že ťa to urazilo, že sa ťa neopýtali na tvoj názor ale život je krutý. Ľudia si občas robia prosto po svojom

adsumus
1. máj 2015

@denduska hliník máme v krvi tak či tak, aj bez očkovania, mna zaujíma, či je očkovanie rizikom a to nedokázali, je mi jasné, že ak by sme sa ako tie potkany napumpovali hliníkom bez možnosti vylučovania, žeby to bolo škodlivé, ale je škodlivé množstvo vo vakcínach? antivax nedal odpoved žiadnu. ináč, zosmiešnuješ ma svojim príspevkom, nerob to, ani ja to nerobím s tebou, dík.

denduska
1. máj 2015

@adsumus intramuskulárne podanie hliníka znamená nemožnosť vylučovania? Hm.. Prepáč, zosmiešňuješ sa sama ako sa zurvalo snažíš spochybniť niečo kde si nedočítala ani meno druhého autora. Viac k danej téme nemám čo povedať. Ak tvoj záujem nie je jednostranný a pokrytecký, prečítaš si to sama.

adsumus
2. máj 2015

@denduska Písala som niekde, že to znamená nemožnosť vylučovania? Pýtala som sa ťa, čo dokazuje tvoja študia o myšiach? Dokazuje tvoje tvrdenia antivaxerov, že dieťa má po očkovaní 22násobne vyššie hodnoty ako je potrebné na otravu? Alebo dokazuje, že očkovanie deťom škodí? Nie, takže poprosím, ked dokážu svoje tvrdenia, napíš mi. Dakujem.

monca1982
2. máj 2015

@adsumus @aristka Off topic: Možno by stálo za to, založiť fórum "Nežiadúce účinky alternatínej medicíny" a v príspevkoch zverejňovať prípady trvalo poškodeného zdravia alebo úmrtí ľudí, ktorí sa ňou liečili. A samozrejme neustále žiadať @prevenar (a jemu podobných) o dokladovanie svojich tvrdení odbornými štúdiami a vedeckým výskumom. Tak ako to robia antivaxeri. Ísť na nich ich vlastnou medicínou. :D

denduska
2. máj 2015

@adsumus iste, nemám čo robiť, len dokazovať niečo niekomu kto vidí len svoju pravdu a nie je ochotný myslieť v širších súvislostiach. Je to tvoje právo, kľudne to tak praktizuj, ale potom nereaguj na niečo, čo nie si ochotná si ani prečítať. Čo dokazuje si prečítaj ak chceš. Ak nechceš, ostaň v sladkej obmedzenosti, pardón nevedomosti.
A že aké "moje tvrdenia antivaxerov"? Sa zobuď.

aristka
2. máj 2015

@saska.t napišem t to takto ,každa intoxikacia je riešiteľna a ak ide o intxikaciu ide o ohrozenie života a doma sa to nerieši ..pre hore písane ....to čo t av vypisuje a mamičky ako su ich deti intoxikovane a ako ich musia detoxikovať je obyčajny blud,pretože bez lekarskej pomoci to dieta alebo dospely nerozchodí ,plus ak su nasledky ,že vraj z intoxikacie ,treba pri priznakoch nasledkov odobrať krv na latku ,ktora ma intoxokovať a trebanasadiť eliminačnú metodu,čim skôr....no lenže ,asi tie deti intoxikovane niesú,keď nasledky sa riešia doma ,plus aj pri akože tu diskutovanych nasledkoch ak je napr autizmus nikto nevie povedať aké boli hladiny hlinika v krvi,pre mňa čista zahada a duplom ,že to dieťa v domacom prostredí rozchodí....

aristka
2. máj 2015

Hovorim o akutnej intoxikacii ,čo predpokladam po hexe a čo udava av by mala byť ,čo av udava .....nejde o dieťa v priemysle,ktore denno denne dostava davky zlúč.hlinika je jedn akou cestou...

aristka
2. máj 2015

@monca1982 nemusime nič zakladať krasnym príkladom je tu zosnula mamička bubena ,ktora odmietla chemo v vrannom štadiu rakoviny tj veľmi uspešne liečteľnom a dala sa na alternativu a často v statusoch cituje stranku badateľ sk.čo je stranka pana fila plus av je j tam k tomu lieskaju a hlavne veduca strany neočkovania hajanka .....,ktora ,keď mamička po mesiacoch zbadala ,že nejak sa nevyliečila a rakovina z prveho štadia sa vyliečila na štvrty tj po nulova šanca na zachranu ,pekne na ňu utčila lebo mamička sa chytala poslednej nitky a pomocou lekarov sa snažila zachraniť.....všetk sa da dočitať v jej fotobloku ,ktory je tu ako vystraha pre zvyšok mk a veľmi dobra reklama pre av a pana fila....

petot
2. máj 2015

@adsumus Prišiel som sa sem trochu zabaviť, a zrazu čo vidím: "bolo jasne a zretelne povedané a vedcami odmerané, že deti po očkovaní nemaju žiadne toxické urovne otravy hliníka v plazme"

Tak to ma teda zaujalo. Kde, kedy a ako?

sanym
2. máj 2015

@aristka je vrcholne nechutné hrabať sa vo fotoblogu zosnulej a vyťahovať kto jej čo písal. Prečo si sa s Dankou neskontaktovala kým žila a ako zdravotníčka jej neporadila, aby s chemoterapiou neprestávala? Danku som poznala a pokiaľ viem, ukončiť chemoterapiu bolo jej vlastné rozhodnutie. Tiež s ním nesúhlasím, ale napísala som jej to kým žila a nedalo mi to žiadne právo jej rozhodnutie súdiť ani hodnotiť.

hajanka
2. máj 2015

@aristka zlatko bubena sa nikdy alternativne neliecila, bol tam sice chaby naznak a pokus, ale to je malo. Bubena si sama vybrala cestu a mne to moze byt jedno kto si co vyberie... ci chemo ci vakciny ci co... jedine co ma chytilo bolo to, ze klamala mnozstvo ludi tym ako sa alternativne lieci, mne pisala v IP nieco uplne ine, takto mnohym znechutila alternativnu a prirodnu liecbu

aristka
2. máj 2015

@hajanka ,ak budem mať potrebu ťa ozačiť ,ťa označim ,tu potrebu som nemala plus tvoje prispevky si môže prečitať každy vo fotobloku bubeny....pre mňa debata skončena...

adsumus
2. máj 2015

@petot Taký super odborník na očkovanie nesleduje čo sa deje vo vede? Nech sa páči, podla vás mali mať v krvi 22násobne viac ako je potrebné na otravu.To je zvláštne, že nemali ani len zvýšenú hladinu. http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?ar...

hajanka
2. máj 2015

@aristka na to upoznovat tiez nemusis 😂

aristka
2. máj 2015

@sanym myslim ,ze jej tam pisali sestry z onkologie,myslim si ,ze dosť erudovane a ďakujem jej za obrovsky odkaz ,ktory by mal byť poučny pre zvyšok mk ako nenaletieť šarlatanom ....sama píšeš ,ze si s tym nesúhlasila....čo ma obrovsku vypovednu hodnotu....

denduska
2. máj 2015

@sanym vzala si mi to z úst. Prečo kym Danka žila, tak sa jej nesnažila aristka prehovoriť do duše aj osobne, ale teraz už takmer rok to rozmazávať a sa z toho dobreže nie tešiť, že to takto dopadlo, prepáčte ale už mi to tak pripadá 😔

sanym
2. máj 2015

@aristka myslím si, že pre väčšinu z nás, ktoré s obľubou označujete ako "antivax", je obrovský rozdiel medzi neočkovaním (pričom toto rozhodnutie je väčšinou ovplyvnené negatívnou skúsenosťou) a odmietnutím liečby, ktorá môže zachrániť život. Chemoterapia je obrovský zásah do organizmu, ale pri lymfóme v ranom štádiu, ktorý mala aj Danka, mohla byť nádejou na vyliečenie. To, ako by to skončilo, keby chemoterapiu neprerušila sa už nedozvieme a ani nám neprináleží to hodnotiť.

petot
2. máj 2015

@adsumus Pekne. Som potešený. Prvá štúdia, ktorá merala hladinu u detí a nie u zajacov, a dokonca použila skutočné vakcíny.
Akurát urobili len jedno meranie deň po, čo sami uznali ako problém. Ako začiatok diskusie je to fajn, ale nepripadá mi to ako dostatočný dôkaz, že "deti po očkovaní nemaju žiadne toxické urovne otravy hliníka v plazme". O rýchlosti uvoľnovania z miesta vpichu sú totiž veľmi rozporuplné teórie.

Bolo by tiež fajn zistiť od toxikológov, či takýmto spôsobom je vôbec možné niečo zmysluplne zmerať. Keďže ja sa na to odborníkom necítim, opýtam sa múdrejších a dám vedieť.

Na záver len dodám, že je smutné, že na aspoň takúto štúdiu došlo až po 85 rokoch plošného používania hliníka u miliárd ľudí.

saska.t
2. máj 2015

Dievcata este ste si nevsimli, ze ak niekto odmietne z akehokolvek dovodu ockovanie je okamzite oznacovana za antivax bio matka, nechodi k Dr. ale vyuziva len alternativnu medicinu, drzi dietata len na bio rastlinnej strave atd. Vsetky do jedneho vreca a pritom skutocnost je uplne ina, ale naco vysvetlovat, ked uz sme tu vsetky zaskatulkovane, ved im doprajme trosku radosti 😉

sanym
2. máj 2015

@saska.t presne. Ešte si zabudla dodať, že deťom namiesto raňajok dávame Savo. 😕

adsumus
2. máj 2015

@petot No hlavne, že ty a tebe podobný tu uplne neopodstatatnene strašíte ženičky otravami a tie potom panikária a neočkuju deti a riskuju tak návrat chorob. Good job. 😝
@sanym ty tu o škatutlkovaní aj s kamoškami tak akurát pomlč radšej, rozdávate urážky a diagnozy len taký fukot asi ste samé najmudrejšie z celého sveta, jediná kompletné, nepsychopatky, matky s veľkým srdcom. živé svetice. Hahaha.

sanym
2. máj 2015

@adsumus naozaj? Aké urážky a diagnózy som tu rozdala konkrétne ja? Samozrejme okrem už preslávenej "urážky" tvojej osoby, keď som si dovolila spochybniť tvoje materstvo.

adsumus
2. máj 2015

@monca1982 také stránky existuju, na nete, je kopec ludí, čo sa delia o skusenosti s aletrnatívnou liečbou, ako fajnovo pochodili, ja mám živý príklad, ten, čo aristka spomína, bubenin životný boj som zachytila až ked bolo po a sa mi panenky pretáčali, že ako jej mohli tieto doroty radiť, aby sa neliečila, ale skušala na sebe hokusy pokusy, jedna zde prítomná korunovaná krava jej dokonca radila užívanie marihuany a najsmutnejšie bolo, ked kočka zistila, že sa jej nádor bez liečenie veľmi zvätšil a pritom jej liečitelka tvrdila, že sa jej zmenšoval. Mali by byť nato zákony, napríklad navádzanie na smrť a chorobu alebo niečo podobné.

sanym
2. máj 2015

@adsumus 😀

monca1982
4. máj 2015

@adsumus Offtopic: No ale vidíš, @hajanka tvrdí, že bubena všetkých klamala a neliečila sa alternatívne. Čiže oni sa budú tváriť, že ju zabila klasická liečba. ☹

andulik
4. máj 2015

Baby a je vo ľaká možnosť brániť sa právne voči nezaočkovaným deťom? Keď mi niekto z rodiny ochorie na mums atď kôli týmto múdrym jedincom môžem sa súdiť?Podľa mňa je to trestný čin, že vedome sa snažia nakaziť celú populáciu dávno zabudnutými chorobami. Mali by sme sa brániť a tlačiť aby vyšla legislatíva o ochrane zdravia už očkovaných ľudí.. Ja by som ich normálne zatvárala do väzenia. Keď chú slobodu neočkovania tak nech si držia deti doma pod zámkom a neohrozujú nás ostatných. 😖

sanym
4. máj 2015

@andulik však vo ľačo vymysli 😀 Ale ešte predtým si skús pozrieť hlásenia jednotlivých RUVZ ohľadom lokálnych epidémií mumpsu, prípadne o očkovacom statuse chorých na ČK. Budeš prekvapená, koľko plne očkovaných ochorelo. A ako by si chcela dokázať, že člena tvojej rodiny nakazil práve neočkovaný jedinec?

zelmirka1
4. máj 2015

@andulik nerozumiem ti, veď je potrebné očkovať tak ako sa má a človek sa nemusí báť, je chránený. Inak by to očkovanie bolo zbytočné.