(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tin007 to je super, že máte hneď aj like k tomuto odkazu.
len si nie som istý, či ste ten článok čítali celý...
@curious_george Citala a nechapem co je na tom super mat alebo nemat like. Ja som si ho nedala.
@curious_george a ja jej ho dam kludne znova, neviem aky s tym mas problem ci sa musim pytat na povolenie?
Nech sa paci sprava z Mexika aj po slovensky: http://www.topky.sk/cl/11/1473417/Mexiko-pozast...
@saska.t ja naozaj nemám žiadny problém s tvojim likeom, neviem kde to berieš a prečo si na mňa vyletela, či potrebuješ odo mňa povolenie... jasné, že nepotrebuješ. rovnako ako ty, aj ja mám právo tu komentovať čo chcem.
je mi osobne len trochu čudné likeovať článok o deťoch, ktoré umreli a ešte k tomu so sprievodnými slovami, ktoré vyvolávajú dojem, že za tú tragédiu môže preukázateľne vakcína... netvrdím, že to autor toho postu tvrdí, vo mne to ale takú spojitosť vyvolalo. vadí?
to, že mi je to čudné neznamená, že s tým mám problém. ak sa ťa to dotklo, prepáč.
@curious_george este raz sa pytam,kde som na teba vyletela? ze som sa spytala,ci potrebujem povolenie? Nemusime sa natahovat,kto co tvrdi a netvrdi. Ja viem,preco som to lajkla a potrebu vysvetlovat nemam,tvoj nazor na to co je divne a co nie ti tiez neberiem,takze v podstate je v vsetko v poriadku,ci za dane umrtie deti a tazky stav nasledne po ockovani moze vakcina sa aj tak nedozvieme,takze to nemusime ani rozoberat,pretoze objektivnost ,pochopenie a porozumenie sa uz davno nielen tu vytratila .
@saska.t prečo by sme sa nemali dozvedieť? Treba si počkať na závery vyšetrovania. Podozrenia su rozne, deti boli očkované v najchudobnejších častiach Mexika, píše sa o kontaminovaných ihlách a zlých hygienických podmienkách.
@zimmi1 Vobec nie kvoli zdá sa, ale že si dovolíš sudiť, či človek študuje s otvorenou halvou alebo nie, preto som sa pýtala na základe čoho tu vynášaš sudy o iných, či sa to tebe zdá alebo nezdá je uplne nepodstatné.
@saska.t ty píšeš, že si sa spýtala, pre mňa to bolo, že si vyletela. už som ti napísal, že ak sa ťa to dotklo, tak prepáč. nechápem, čo ešte riešiš stále dookola o tom istom...
čo sa týka výsledkov vyšetrovania prípadu v mexiku - možno sa ich dozvieme a možno nie. mnohým ale už aj toto stačí na to, aby mali v rukách "ďalší dôkaz o nebezpečnosti vakcín" a to je smutné. to je môj názor, netvrdím, že je to tvoj prípad.
@curious_george su ludia,ktorym to staci a potom su ludia,ktori maju zaujem a radia sa s odbornikmi,postuduju si a potom sa rozhodnu,to ze su aj ludia,ktori uveria vsetkemu co sa popise je fakt,ale je to ich problem,ich rozhodnutie a ich zodpovednost a my to nemozme nijak zmenit,su dospeli a maju na to pravo,takze jeden uverejneny clanok to nezmeni,ak su o tom presvedceni....
@adsumus kludne si pockaj na zavery,napriek tomu,ze ty uz si svoj zaver nacrtla,urcite bude problem tam a poprosim ta,ked sa k nemu dostanes aj ho tu zverejni, nie ako naposledy,ked som tu spominala zlyhanie doktorov za ktore si ma karhala,ze nie su odsudeni ani uznani za vinu,ale pokial ja viem,dnes su pravoplatne odsudeni obaja a vinu priznali,no ty si uz zavery ani nespomenula .....
@saska.t vtedy uznaní neboli a pre teba tiež platí princíp prezumpcie neviny a ked niekoho verejne vyhlasuješ za vinného z trestného činu bez právoplatného rozhodnutia sudu, porušuješ jeho ustavné práva, ja som ťa v dobrom upozornila, ale kludne obvinuj ludí halabala dalej, už ťa nebudem napomínať. 😉
@adsumus Nech sa paci je fraza pouzivana uplne standardne, ako ked nesies niekomu jedlo na stol alebo ho ponukas, aby si nieco vzal, ci mu nieco podavas; nepovies (alebo ty mozno povies) "Na!" pripadne "Zerte!" a pod.
Mimochodom ta sprava suvisi s jej anglickou verziou uverejnenou na predchadzajucej stranke.
@monca1982 a co? myli sa? Ak ano, v com konkretne?
https://www.youtube.com/watch?v=4LYiljk95KEMna nezaujima co si kto robi po veceroch....
@curious_george o odbornikoch je toho plny net, takze ako pises, kto chce si najde, nebudem dokola kopirovat. Ludia nie su dementni, nastuduju si, takze neviem kde beriete, ze antivax strasi. Ja to skor vidim opacne, staci zapnut tv a hned sa cervena ciapocka boji vlka, lebo ju neockovali....a podobne bludy.
@ewisam veď práve, je ich plný net, tých "odborníkov"...
ono niektorí si myslia, že problematiku študujú čítaním článkov na slobodavockovani.sk, alebo na slobodnom vysielači...

@adsumus nechapem, co je na tom smiesne, slovom "zda" vyjadrujem, ze ide o moj osobny nazor a domnienku, ktoru vyvodzujem na zaklade napisaneho... nie je to obvinenie typu- ty si URCITE taky a taky! a tym padom, to nemusi znamenat, ze mam absolutnu pravdu..
ale ak dovolis, mam pravo na svoj nazor a nepodala som ho sposobom, pre ktory by si mala pravo ma tu osocovat, takze prosim ta, maj aspon tu zakladnu slusnost a nestaraj sa do veci, do ktorych ta v podstate nic nie je. verim, ze ak @curious_george ma nejaky problem s tym, co som napisala, vie odpovedat aj sam a v podstate to urobil, ja jeho pravo na sukromie atd respektujem a nepotrebujem ho tu spovedat dalej a pod..ako niekto mna, kvoli slovicku zdaaaa..tak sa radsej venuj teme a dolezitejsim veciam 😉