icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
14. júl 2013

@petot mňa absolútne nezaujímajú štatistiky,napísala som ako to je v blízkych nemocniciach okolo mňa a prístupe a aké sú riziká a domáci pôrod absolútne ja vylučujem...kvôli týmto rizikám,ktoré sa dejú a ženy rodili doma a zomierali ....aj detičky..to nikto nepochopí pokiaľ s tým nerobí a tie riziká nevidí....

bubulka722
14. júl 2013

@aristka Ak by bola táto možnosť, tak ver mi, že po skúsenostiach v nemocniciach by som neváhala. Na SK však žena na výber nemá. Čo sa týka domácich pôrodov v zahraničí, tak je tam vždy zabezpečená základná prvá pomoc ak by sa niečo skomplikovalo, pričom skúsená PA má vo väčšine prípadov možnosť zasiahnuť včas a má po ruke na to potrebné vybavenie. V mnohých krajinách je možnosť opustiť pôrodnicu pár hodín po pôrode ak je mamička aj dieťa v pohode, tu sa oháňajú potrebnou hospitalizáciou min. 4x24 hodín čo je zbytočné a riskantné vystavovanie novorodenca rezistentným baktériám, ktorých sú nemocnice plné. Čím dlhšie si tam pobudnú, tým vyššie preplatky od poisťovní a zase sme pri tom, že keď nejde o peniaze nejde o nič. Tak isto nie je možné na SK rodiť len s PA, zazmluvňujú sa tu lekári len taký fukot, pritom oveľa lepšiu prácu pri pôrode dokáže častokrát odviesť PA, ale lekári sa nechcú vzdať dobrého biznisu, takže PA sú tu profesionálne podhodnotené len ako asistentky a vykonávateľky špinavej roboty.

aristka
14. júl 2013

@bubulka722 s tými PA máš pravdu... 🙂

natas4
14. júl 2013

som cakala kedy sa to tu zvrhne na porod doma a je to tu...vsetkym tymto divozienkam odkazujem zahodte mobil, elektroniku, odstahujte sa do lesa, varte na otvorenom ohni.........

irriss
14. júl 2013

@natas4 ....doplnim Te:...a rodte do zachodu..(jako moje sestra) 😅 🤐

bubulka722
14. júl 2013

@natas4 Nevidíš si na koniec svojho nosa.

natas4
14. júl 2013

@irriss hups 😅

aristka
14. júl 2013

@natas4 vieš čo ja mám pocit,že sa tu začínajú vyskytovať mormoni,ešte kone a povoz ,stredoveký habit a je to 😀

tatko_bebe
15. júl 2013

nieje toto topic o ockovani?

adsumus
15. júl 2013

Kto ste v Austrálií máte teraz jedinečnú šancu zakúpiť si staré výtlačky antivakcinistického časopisu za dobrú cenu 10.8 dolára za kilo pre 5 kilový balíček, zatiaľ čo za 3,5 kilový balíček je cena výhodnejšia 9,43 dolára za kilo. Pre bližšie informácie pozrite http://shop.avn.org.au/categories/Magazine-Back... .

bubulka722
15. júl 2013

Pre všetky prudko moderné - len včera som zliezla zo stromu. 😀

nicearty
15. júl 2013

@aristka az na to, ze ja som nemala ziaden problem, v nasich porodniciach sa oxytocin zavadza rutinne, ak mas iny nazor, odovozni to, dokaz..

aristka
15. júl 2013

@nicearty tak ako ty mi daj dôkaz,ja nemusím nič dokazovať ,mám tam kamošky sama som tam bola dosť často....neviem či sa robia štatistiky alebo tabuľky alebo grafy 😀

bubulka722
15. júl 2013

@aristka Poprosím ak sa chceš k nejakej sekte vyjadrovať, najskôr si naštuduj minimálne na nete niečo o nej. Ak nie je niekto biely, tak je čierny? Ak nejdeš s nami ideš proti nám? Divná logika bez kúska tolerancie, že sú ľudia aj s inými názormi na mnohé aspekty života. Ja som rímsko-katolík a toto ma krajne uráža.

aristka
15. júl 2013

@bubulka722 po prvé nikoho som nemenovala a ak si to zosobňuješ je to čisto tvoj problém... 😝

bubulka722
15. júl 2013

@aristka Takže mne to nepatrilo? Konkretizuj komu teda.

aristka
15. júl 2013

@bubulka722 či to tebe patrilo alebo nie .....a opakujem čo som napísala pred chvíľou....čo budeme sa hrať....

nicearty
15. júl 2013

@aristka mam tolko dokazov, ze mozes tu byt od rana az do vecera a aj tak si neprecitas vsetky pribehy zien, ktorym bol takto oxytocin podany, staci si pozriet hociktoru temu o porodnici na SR a na nete najdes vsetko 😉 ja mam dieta, ktoremu sa venujem a nesedim za pc cely den ako ty, kedze vidim, ze viac ludi ti tu oponuje ;)

aristka
Odpoveď bola odstránená
skeptik
Odpoveď bola odstránená
tatko_bebe
15. júl 2013

do prcic nerozumiem o com tu tocite 😠

adsumus
15. júl 2013

Pre všetkých, ktorí by mali záujem existuje Cirkev vedomého života, ktorej členovia sú správcami tejto planéty, spasenie ich čaká cez vyššiu moc, ich telo je posvätný chrám, ktorý nesmie byť znečistený žiadnymi vonkajšími toxickými silami (tu to budú mať zložité v dnešných časoch, ale za pokus to určite stojí), založení na prírodnej liečbe. Odmietanie očkovania druhý bod v zemských posvätných zákonoch. Vstupné 20 dolárov, deti zdarma.

http://churchofcl.com/

aristka
15. júl 2013

@adsumus 😅

adsumus
15. júl 2013

@aristka Mňa veľmi zaujímal názor katolíckej cirkvy na otázku očkovania, či neočkovania a zistila som si nasledovné.

Msgr. Suaudeau, ktorý je lekár a člen Vatikánskej Pontifikálnej Akadémie pre život, uvádza,že rodičia, ktorí nezaočkujú svoje deti proti rubeole budú zodpovední za následné potraty alebo poškodenie plodov, ktoré môžu byť výsledkom infikovania tehotnej ženy neočkovaným dieťaťom. Že rodičia majú právo odmietnuť očkovanie vakcínami vyrobenými na ľudskom tkanive, ale toto rozhodnutie musí byť veľmi dobre zvážené, tak aby nespôsobilo vážne poškodenie zdravia dieťaťa alebo širšej verejnosti. Sme zodpovední za všetkých ľudí, nielen za seba. Ak ide o ochranu verejného zdravia a ochranu pred smrťou je to dôležitejšie ako odmietnutie vakcín z dôvodu, že boli vyrobené na potratených ľudských embryách, píše sa ďalej v tomto vyhlásení.

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/05...

petot
15. júl 2013

@adsumus My sme skutočnú demokraciu ešte ani neokúsili, a Veľká Británia už o ňu postupne prichádza (to, že sa to prejavuje aj v očkovaní, ma neprekvapuje).

natas4
15. júl 2013

poniektori tu si demokraciu zamienaju s anarchizmom

bubulka722
15. júl 2013

@natas4 A zase si mimo. 😀

aristka
16. júl 2013

@bubulka722 a ešte si zabudla dopísať kupujte naše výrobky.... 😀

skeptik
16. júl 2013

Povedz mi na aky web citas a ja hned viem co si zac (mam krystalovu gulu) 😀