(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tin007 no ved presen o tom píšem, v roztoku vitamínu c infuzneho bola nejaká bakteria, ktorá sposobila tete sepsu, reakcia na petotov názor, že infuzny vitamín v je je zabijak bacilov,nie ludí, tak očividne to nie je pravda, hlavne, že tu označuje ludí hlava nehlava za klamárov a trolov, asi nevie bez urážok diskutovať, asi nie. 🙄
@adsumus Ta bakteria bola aj v dalsich dvoch infúznych flaskach (nepise sa tam, ci tie flase obsahovali Cvitamin, alebo to bol len cisty infuzny roztok).
"petotov názor, že infuzny vitamín v je je zabijak bacilov,nie ludí, tak očividne to nie je pravda," touto vetou chces povedat, ze C vitamin zabija ludi a nie bacile?
No,prababka mala poruchu imunity... ja som bola v poriadku a odrazu neliecena streptokokova angina, ktora mi sadla na klby a presla do reumatickej horucky a uz mam z toho juvenilnu artritidu, porucha imunity na baze buniek (to je genetika) a myasthenia gravis (dalsie autoimunitne ochorenie - rozseknuty hrudnik a nasledne vybrata detska zlaza) a do tretice sa do toho pridruzila tetania, uplne, ze cele zle... Vsetko zacalo streptokokom... A ktovie, mozno keby som ako dieta na to bola ockovana, nie som tam, kde som ☹ Nikto nevie, co a ako sposobuje... Vsetko ma svoje klady aj zapory...
@babika_se Nejdem sa tu hádať ani nič podobné. Ale ak by si bola ako dieťa očkovaná proti streptokokom, tak ti to bohužiaľ nepomôže. Okrem iného streptokokov je stráášne veľa a očkuje sa iba proti pár, no a ak by si aj bola očkovaná v detstve presne na ten čo si dostala, tak pochybujem, že by ti to pomohlo v dospelosti. A taktiež žiadna vakcína ťa nezachráni pred nákazou daným ochorením proti, ktorému sa očkuje. 😉
@evittam určite by jej očkovanie nepomohlo? a prečo pomohlo všetkým deveť deťom, ktoré boli osídlené záškrtovou baktériou a ani jedno neochorelo a just to jedno, čo z nich bolo neočkované je na troch prístrojoch už takmer mesiac v kritickej situácii, čaka na transplantáciu srdca? vieš komu hovor, že očkovanie nechráni, tam u vás na doline, ludom, čo nemaju prístup k internetu.
@adsumus Ďakujem za zaujímavý materiál.
Vitamín C zabíja mnoho rôznych druhov baktérií, vrátane klostrídií, streptokokov, stafylokokov, pseudomonád, mykobaktérií (vrátane ATB rezistentných kmeňov). Toto sú obávané bacily ktoré sú bežné v nemocničnej praxi.
Tento enterobakter je možno voči vitamínu C odolnejší, ale problémy spôsobuje len zriedkavo.
Serratia liquefaciens is an organism rarely encountered in clinical practice. It belongs to the genus Serratia and the family Enterobacteriaceae[1]. It is widely distributed in nature, including river water [2], mineral, spring and table water [3], domestic sewage [4], fish, minced meat and pasteurized milk or cream.
Článok neuvádza podrobne, akým spôsobom pripravovali infúzie ale zdá sa, že len zmiešali dva infúzne roztoky. Vitamín C bol v koncentrácii cca 30g na 450ml a zrejme išiel po namiešaní rovno do žily.
Pre baktericídny účinok čohokoľvek, aj vitamínu C, sú dôležité najmä 2 faktory: koncentrácia a čas pôsobenia.
Cathcartov postup, nad ktorým @lucus83 hysterčí, predpokladá prípravu približne 15x koncentrovanejšieho, de facto nasýteného roztoku. Nenašiel som informáciu, aká je odolnosť tohto enterobaktera, no z obecne známych informácií sa dá predpokladať, že s touto koncentráciou by mal asi väčší problém aj v prípade, že voči vitamínu C nie je tak citlivý ako iné patogény (pri koncentrovaných roztokoch je baktericídny napr. aj obyčajný cukor či soľ). Okrem toho, pri Cathcartovom postupe sa roztok umiestni do chladničky, ochladí (čo zrejme trvá niekoľko hodín), potom mieša trasením, a až potom sa používa. Takže pri Cathcartovom postupe je podstatne väčší reakčný čas aj koncentrácia, čo dáva lepšie predpoklady k zničeniu ktoréhokoľvek patogéna, než postup ktorý zrejme použili títo nešťastníci (a navyše pritom ešte porušili základné hygienické postupy).
@babika_se proti betahemolytickým streptokokom (ktoré ti najpravdepodobnejšie toto celé spôsobili) očkovanie neexistuje. Niežeby sa o to nikto nesnažil, ale je s ním problém práve kvôli tomu,že tieto streptokoky majú bielkoviny podobné tým našim (a výsledky toho si bohužiaľ zažívaš na vlastnej koži). Jediná ochrana je včasné zaliečenie penicilínom.
@petot Nemáš začo, rado sa stalo. 🙂 Práve si svojou neznalosťou bakterie, ktorá vie prežiť v infuzke s vitamínom c a ublížiť človeku, preukázal, že budto sa v problematike syntetického, umelého vitamínu c neorientuješ alebo umyselne zavádzaš veci neznalých ludí. Podla mna v tvojom prípade jedno s druhým.
@adsumus Nerozumiem, preco pises, ze neznalostou nejakej bakterie preukazuje @petot ze sa v problematike neorientuje alebo zavadza. Vsak pise, ze mozno je ta bakteria odolnejsia, alebo mozno pouzili iny postup pripravy roztoku, takze pise, ze nevie. Mne by sa nepacilo, keby napisal, ze urcite dali zlu koncentraciu C vitaminu, alebo urcite urobili toto zle, alebo tamto. Ani ty, ani on, ani nik z tych, ktori tu pisu, nevedia co presne sa stalo, ako sa to stalo a cela sprava je plna domienok.
A mimochodom, toto je tema nesuvisiaca s ockovanim.
@adsumus
V prispevku z 15:58 pise: "Vitamín C zabíja mnoho rôznych druhov baktérií, vrátane klostrídií, streptokokov, stafylokokov, pseudomonád, mykobaktérií (vrátane ATB rezistentných kmeňov)."
Vzhladom na to, ze existuje asi bilion druhov bakterii, tak by bolo velmi zvlastne, keby tvrdil, ze vie o kazdej z nich. ;)
@aristka vitamín c a syntetická podoba askorbická kyselina, ktorú tu propagujú neočkujuci, su dve rozne veci, vitamín c je súčasťou prírody, zatial čo syntetický vitamín C nie je, veľká časť z neho sa vyrába z geneticky modifikovaných surovín v Cíne a aký bude mať účinok na naše zdravie nevieme, vieme len že je to velmi dobrý biznis.
Zeny,chcem sa este na margo tohoto spytat... Ak teda nebudete dajme tomu povinne ockovat a dieta vam ochorie na niektoru chorobu, myslite, ze tie lieky a antibiotika su vyhra??? Ved to su take iste sra*ky ako vakciny, nie??? Mozno este aj horsie a ste zasa na mrtvom bode... A nedajboze mu to porusi imunitu ako mne, tak dovidenie... Ja beriem imunosupresiva a kortikoidy, toto je zabite, milionkrat horsie ako vakcina... Mne streptokok porusil imunitu nakolko na to neskoro prisli, bohuzial som nemala badatelne priznaky, keby som si nevyvrtla clenok, neviem ako by to dopadlo... ☹ Tohoto sa nebojite? Nebavime sa o streptokokovi ale o chorobach, proti ktorym sa ockuje vseobecne...
@petot Oceňujem, že moje pripomienky si zobral do úvahy a citovaný odstavec si zo svojej práce odstránil.
Ale, že si taký podlý a teraz ma budeš obviňovať, že si to nikdy nenapísal a ja som si to vymyslela. Na to, už nemám žalúdok.. Inač, keď som Ti minulý rok, poslala moje dotazy k Tvojej citácii, žiadne obvinenie, že som si ju vymyslela si nemal. Dokonca si sa obhajoval, že je od vynálezcu bedrového kĺbu. https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
A zrazu som klamárka, čo si potom TY? AKO NAZVAŤ TEBA?
Normálne, keď sa niekto snaží napísať štúdiu, stojí si za všetkým, čo napíše. Podľa mňa neexistuje, aby bolo povolené mať tam nejaké totálne blbosti. Na to som ťa upozornila. To, že tam máš upozornenie o používaní hotových prípravkov, Vida to je chvályhodné.
Ja som Ti vytýkala prípravu roztoku. Kvalifikovaný človek Ti Dr. Cathcartov návod na prípravu vysmeje. Nikdy by sa neriadil niečim takým, ako si mal povodne napísané v Tvojej práci. Návodom na zabitie som ho nazvala, kvôli tomu, že bez úpravy osmolarity s púhou úpravou pH- takmer so 100% istotou nedosiahneš izotonický roztok. Veľmi podrobne som rozpísala, k čomu vedie narušenie osmotickej rovnováhy- podľa Teba k nanajvýš k neškodnej symptomatickej epilepsii-ja som to nazvala výstižnejším slovom- edém mozgu- ktorý kľudne môže skončiť vážnym poškodením mozgu alebo smrťou.
Možno askorbát je baktericňidny, ale určite nie je stály, A nestabilita je jeden z najvážnejších nedostatkov liekov. Vo vodnom roztoku a na vzduchu askorbat veĺmi rýchlo podlieha rozkladu. A jeho metabolity, sú už pre baktérie schodnejšie. Ináč infúzne roztoky musia byť nielen sterilné, ale aj apyrogénne- to zjednodušene znamená, že v roztoku nesmie byť prítomná ani mŕtva baktéria, niekedy "zbytky" baktérii sú nebezpečnejšie, ako samotná baktéria. Viď endotoxíny a pyrogény.
Tiež je rozdiel medzi riedením a prípravou roztoku. Príprava vyžaduje prísne aseptické podmienky, aseptické naváženie surovín- účinných a pomocných látok (v najvyššej mikrobiálnej čistote), v minimálne v aseptickom prostredí. Pri riedení sa pridáva do pripraveného roztoku už len rozpúšťadlo. A to je sakra rozdiel.
Keď už píšeš:
"Klinickými štúdiami boli ako úplne bezpečné preukázané dávky 100mg/kg u VEĽMI PREDČASNE NARODENÝCH DETÍ. Vyššie dávky neboli testované pretože autori neočakávali, že by mohli mať liečebný efekt. "
Klinické štúdie sa týkali dávok: p. o., intravenóznych, alebo infúznych? Jednorázových alebo denných dávok V akých časových rozostupoch? Je to nepresná a skresľujúce informácia. Znova opakujem, nevidíš rozdiel medzi intravenoznym a p.o. podaním.
Viac uz dnes nestíham, musím este dobaliť. K hypernatriemii neskôr.
@lucus83 v jedle to dostávali, ti krpci, a robili to preto aby zistili, či dopovanie predčasne narodených detí vitamínom c má nejaké zdravotné benefity, tak nemá žiadne, na druhej strane nezaznamenali žiadne poškodenia u detí, ale 6 detí počas testovania zomrelo a dlhodobejšie následky tiež nepoznáme. ako vždy info vypichnuté, čo vyhovuje, čo nie sa nespomenie. 😖
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC172...

@adsumus
Okrem toho, ze ta bakteria sa nasla v pozostatkoch roztoku (Cvitaminu), ktoru podaval lieciaci, tak bola aj v dalsich dvoch infúznych flasiach a a tiez na umyvadle a nie je jasne, co bolo jej zdrojom.
Genotypically identical S. liquefaciens was isolated from the residue of the infusate given to the patient, as well as from the washbasin overflow and from two other infusion bottles.
Su pripady priemyselne vyrabanych infuzii, resp. iných latok, ktore boli kontaminovane a sposobili smrt, ci komplikacie pacientovi. Clanok na ilustraciu: http://www.sme.sk/c/5516733/v-nemecku-zomreli-2...