(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Tak,ale je to tak...Mne tie lieky docachrali zaludok,stale ma boli,je mi zle,citim sa divno,chudnem a priberam,znizilo mi to imunitu pomaly na minimum,div aj chripka ma nezabije,no toto je podla mna horsie...Sak si precitajte zlozenia liekov,niekedy horsie jak zlozenie vakciny a lieky sa beru dlhodobo...Napriklad maly ma mesiac antibiotika...Toto je vyhra byt neockovany? :-/
@babika_se Ako uz napisala denduska, vakciny proti streptokokom neexistuju. Nie, ze by sa ich firmy a vedci nesnazili vyvinut, ale narazaju na ten problem, ze samotna vakcinacia by mohla sposobit napr. revmatidnu kartitidu. Cize zjedndusene povedane, ci uz samotna bakteria, alebo ockovanie by mohli mat rovnaky výsledok.
K tvojej otazke: Ockovanie je prevencia, nie liecba. Liekmi, ktore maju vedlajsie ucinky liecis problem, ockovanim by si mu mala predist a nie si ho vytvorit.
Ochorela som v 13 rokoch a to len vdaka tomu, ze neskoro zistili streptokokovu anginu, ale uz bolo neskoro, sadlo mi to na klby atd, po vakcine to nebolo a taka vakcina na streptokok neni, ze by som to mala z toho... Skor, ak ma clovek geneticky dane, ze moze mat autoimunitne ochorenia, staci ak prechodi nejaku vaznejsiu choroby a spusti to cely proces... u mna to tak aj bolo... A malemu robili imunitu na baze buniek a zistili mu tam tu bunku s autoimunitnymi ochoreniami a zapalovymi ochoreniami, staci ak by dostal nejaku chorobu,mala zly priebeh a moze mu to spustit cely proces ako mne... Doteraz nik nevie, ktora choroba a co bude spustacom... Preto ho chranim pred chorobami ako sa da, aj ockovanim a zatial mu ockovanie nespustilo ochorenia, takze nemyslim si, ze to ockovanie je take strasne peklo... Je to tu odjakziva a sme tu...
@adsumus Tu je to spomenute http://www.microbiologybook.org/Slovak/slovak-b...
"Nanešťastie, niektoré typy M proteínu majú skrížene reagujúce antigénne vlastnosti s antigénmi srdca a môžu byť zodpovedné za reumatickú karditídu. Strach z autoimunity zabránil použitiu vakcíny proti streptokokom skupiny A."
No a platenym ockovaniam ja osobne neverim, to je asi len biznis, ale tie povinne za mna ANO...
@tin007 presne tak a týka sa to aj antigénov obličiek a teda možnej rezultujúcej glomerulonefritídy. A o tých menB vakcínach je dosť podrobný článok na vakciny.net ale priznám sa že bol vtedy nad moje sily 😀
Vakcína proti šarlachu tu bola už dávno, veľmi dávno. Už vtedy bola popísaná následná postvakcinačná nefritída (okrem iného)
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articl...
@babika_se Ako som ti už napísala, neexistuje vakcína, ktorá ťa uchráni pred ochorením, pred ktorým sa očkuje...A to že ak sa zaočkuješ alebo zaočkuješ svoje dieťa na danú chorobu, že budeš mať alebo tvoje dieťa lepší priebeh uvedeného ochorenia, tak to si dovolím tvrdiť to je iba tvrdenie provaxerov na daný problém ako si už napísala "topiaci sa aj slamky chytá". ... 😉 A okrem iného nerada používam označenie "provaxer" ale keď sa tu už píše o "antvaxeroch".... 😀
@adsumus Tu je prehlad v akom stadiu je aka vakcina (na konci v tabulke), su tam spominane aj tie informacie o tom, ze vakcina s M proteínom moze sposobit ARF.
http://www.who.int/immunization/research/meetin...
@babika_se nerozumieme sa.....vo veku povedzme 10- 13 rokov si bola ockovana.(Najdi si cim)...toto ockovanie ti tak oslabilo imunitu, (co je realne aj podla prib. Letakov,jedy vo vakcinach su pliaga), ze si chytila silnu str. Anginu a od toho sa odvijajuce problemy,plus chyby lekarov a chronicke nasledky mas doma....
Ja tu nic nezatracujem, ani nevychvalujem, ja som sa len chcela podelit so svojimi a mojho syna skusenostami... Nech sa kazda rozhodne ako chce ona, nech sin to kazdy vysporiada v sebe sam... Za mna povinne ANO 👍
nespominala si @babika_se nahodou ze aj babka mala problem s imunitou?apropo-ci si ockovany alebo nie,raz ti spominany streptokok prenikne do tela ,tak vie narobit sarapatu.a potom,.ze autoimunne ochorenia ako reumatoidna artirtida su sposobene ockovanim!!a nielen touto bakteriou ale aj niektorymi virusmi..aj taky osypkovy virus spusta u predisoponovanych sklerozu multiplex..mumpsovy sa zasa nasiel u diabetikov DM1..
@tin007 o com ty teraz spekulujes?ci si potrebujete nahanat clenov do neocko skupin?? 😖
a ktora vakcina by mala spustit tu reumatoidnu karditidu? v tom 10-13 roku? @nikimax
apropo-. Strach z autoimunity zabránil použitiu vakcíny proti streptokokom skupiny A."
este ze su ti vyskumnici taki svedomity,ze to neuvedu na trh!
@lucus83 "Oceňujem, že moje pripomienky si zobral do úvahy a citovaný odstavec si zo svojej práce odstránil.
Ale, že si taký podlý a teraz ma budeš obviňovať, že si to nikdy nenapísal a ja som si to vymyslela."
Pozrel som aktuálnu verziu knihy, no nikde v Cathcartovom postupe sa nenachádza veta "Takže roztok dáme na tri dni dochladničky" ktorý tam ty akože cituješ.
Dokonca som pozrel vo svojom archíve námatkovo niekoľko verzií z rokov 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 a 2014 ale nenašiel som to ani v jednej. Ak mi povieš číslo revízie, v ktorej sa tá veta nachádza, tak sa ti samozrejme ospravedlním, a to napriek tomu, že v predmetnom čase, keď si z knihy citovala, sa to nenachádzalo ani vo voľne šíriteľnej, ani v komerčnej verzii.
@veriiii Nechapem o co ti ide; nikoho nikam nenahanam, ziadnu skupinu nemam.
Pisala som, ze vakcina proti streptokokom neexistuje a uviedla som aj dovody preco, plus podlozila som to zdrojmi. Pisala som niekde, ze samotna choroba nemoze sposobit autoimunitne ochorenie? Nikde!
Je dobre, ze vakcinu/y nejdu na trh (skor do dalsich faz testovania), kym nie su doriesene taketo zavazne otazky (ak si das tu namahu a precitas si ten clanok od WHO, je tam uvedených viacero dovodov).
@tin007 No ešte že si tu dala ten WHo link, tam je uvedené, že existuje TEORETICKE riziko, nie reálne riziko a že studia z ktorej takéto teoretické riziko vyplynulo mala vážne nedostatky, hlavne že ty to tu uvádzaž ako fakt, je to naozaj zbytočné čokolvek k tvojmu sposobu intrepretácie faktov niečo dodávať.
@nikimax Nerozumiem, prečo bábiku dookola presviedčaš, z čoho má ona ochorenie, jasne tu niekolkokrát napísla, že to bolo chorobou a nie očkovaním, rešpektuj, tebe tiež nikto dookola nepíše, že tvoj syn mal encefalitídu z plesní, čo máte na oknách a nie z očkovania, každy rešpektuje tvoj názor, skus rešpektovať aj názory a postoje iných. Hm?
@lucus83 "Veľmi podrobne som rozpísala, k čomu vedie narušenie osmotickej rovnováhy- podľa Teba k nanajvýš k neškodnej symptomatickej epilepsii-ja som to nazvala výstižnejším slovom- edém mozgu- ktorý kľudne môže skončiť vážnym poškodením mozgu alebo smrťou."
K osmolarite citujem odborníkov ktorí skúmali a uvádzajú prípustné pomery a intervaly. Takých, ktorí s týmito prípravkami reálne pracujú, na rozdiel od teba. Možno preto nikdy nezaznamenali hororové story ktoré uvádzaš.
"Možno askorbát je baktericňidny, ale určite nie je stály, A nestabilita je jeden z najvážnejších nedostatkov liekov. Vo vodnom roztoku a na vzduchu askorbat veĺmi rýchlo podlieha rozkladu. A jeho metabolity, sú už pre baktérie schodnejšie"
...čo im príliš nepomôže keď už sú mŕtve. Vitamín C v koncentrovanom roztoku je v chlade, tme a vzduchotesne uzavretej fľaši dostatočne stabilný na to, aby bol aj po niekoľko dní plne aktívny, čo zvyčajne stačí - ručné riedenie sa používa vtedy, keď sú potrebné vysoké infúzne dávky, takže sa rýchlo minie. A mimochodom, ani jeho rozpadové produkty nie sú neškodné pre baktérie. Oxidáciou vzniká napr. dehydroaskorbát ktorý je v skutočnosti voči niektorým vírusom ešte účinnejší než askorbát.
"Znova opakujem, nevidíš rozdiel medzi intravenoznym a p.o. podaním."
Znovu klameš, viz kap. Farmakokinetika.
@adsumus Opat necitas s porozumenim, dnes o 13:04 som napisala, ze vakcina moze sposobit. Nenapisala som, ze sposobuje: "Tu je prehlad v akom stadiu je aka vakcina (na konci v tabulke), su tam spominane aj tie informacie o tom, ze vakcina s M proteínom moze sposobit ARF."
Mimochodom, okrem tohto rizika sa v dokumente WHO spomina aj to, ze hlavnymi dovodmi, preco (napriek dlhej historii vyvoja) su otazky bezpecnosti, nekompletného pochopenia imunitnej ochrany v ludoch, nedostatocne epidemiologicke data a nizky/slaby vyvoj kombinovaných antigénnych vakcin:
The major issues include, but are not limited to: safety concerns, an incomplete
understanding of immune protection in humans, inadequate epidemiological data and minimal
development of combination antigen vaccines.

@babika_se veľmi dobrá otázka, aj ja som zvedavá na tie odpovede, aj ked tipujem nebudu žiadne. 😉